Jump to content

marcel535i

Members
 • Posts

  157
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Helmond
 • Interests
  Good sounding music and system (home+car)

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD spelers:
  Sony XA20-ES, Marantz CD 6000, Denon DCD-1450, Philips CD-582, Marantz UD-5005, Denon DCD-800NE (black), Philips CD604
  Versterkers:
  Marantz PM-17, Marantz PM-6010SE
  Luidsprekers:
  B&W CDM-7se
  B&W DM4
 • Tweede set
  CD speler:
  Denon DCD-800NE(silver)
  Versterker:
  NAD versterker (als voorversterker in gebruik voor de Beolab's)
  Luidsprekers:
  Beolab-1
 • Derde set
  Car:
  Audiotec fisher DSP 8 channels MATCH PP 86DSP,
  Eton speakers, JBL 12" woofer+amp,
  Silent Coat sound proof

Recent Profile Visitors

862 profile views
 1. Ik ook maar slechts 306 paarden onder de kap maar wel een lekker sound systeempje (niet de uitlaat) , ook mooi .....
 2. Nieuwe Arjen Lucassen, ik vind hem goed ..... beetje Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep.. en klinkt ook nog eens zeer goed.
 3. Ik ga even verder onder topic "MISKOPEN" van Hans.
 4. Micro Mega Stage - 1 Gekocht via Marktplaats. Op het eerste gezicht lijkt alles in orde maar als je gaat luisteren hoor je crispjes en valse bijgeluiden / tonen. Na het ding opengeschroefd te hebben ziet het er van binnen niet spectaculair beter uit dan een low cost spelertje a-la Philips qua onderdelen en loopwerk. Trafo bromt als de kleren, knopjes reageren vaag. Uitgelebberd snaartje is nog het minste probleem. Dus enkele reis mileustraat .... of een project voor de wintermaanden ?
 5. Die heb ik al gezien vandaar mijn grote teleurstelling in de Micro Mega, vooral goedlopp loopwerk CDM12.4, matige opamps ipv discreet of high audio grade, trafo die ernstig bromt. El cheapo chip set/ DAC Wat wel bij mij in de smaak valt is de vormgeving/ eighties look,
 6. Hij geeft bij mij de 50 Hz van het lichtnet zeer natuurgetrouw weer ..... vandaar de absorbers
 7. Nieuwe "aanwinst" Micro Mega Stage 1 Zijn er meer forum leden met ervaring met deze speler en mogelijke oplossingen voor de problemen ? Ik denk dat het nodige moet gebeuren om niet door de mand te vallen als pseudo AF speler wat mij betreft. Hij staat niet voor niets op een rubber mat met extra voetjes........ Als het een beetje los komt dan zal ik mij mening geven wat de bladen destijds hebben vertikt om geen advertentie inkomsten te missen denk is.
 8. Nog 445 pagina's te gaan en dan gaat de Guru zich uitspreken (Houd de plasjes nog maar even op.)
 9. Vandaag iets toegevoegd aan mijn Museum De Sansui A7 van de kringloop in near mint conditie. Deze versterker had ik al ooit eens als 16 jarige in 1982. Speelt perfect. lichte kraak in de volume potmeter, weet niet wat de elco's doen maar heb wat test signalen geprobeerd en alles werkt. Deze had nog zo'n leuke power level meter die je tegenwoordig niet vaak meer ziet.
 10. Helemaal mee eens maar op een gegeven moment zit je al in de perfectie qua eigen apparatuur en dan gaat de MASTERING een grote rol spelen. Opname kan inderdaad niet veel meer aan gedaan worden en tekortkomingen daarin zijn onderdeel geworden van de referentie. Ik hoor liever wat ruis dan de ruis reductie die ook nuances in de muziek wegneemt. Vandaag bij de kringloop een boek gescored: "Het grote opname boek" van Coen Raad uit 2004 en al 3e druk. Laat ik me daar eens in gaan verdiepen. Misschien dat daar nog wat van opsteek. in tegenstelling tot dit forum
 11. Mij gaat het vooral om de muziek, als 0.1% goed klinkt en goede muziek na 1995 is zeg maar 0.001% als het dat al haalt, dan blijft er niet veel over Hans. ( 0.0001 % ) Ik kan maar weinig goede albums van die 0.0001 % opnoemen. Ik denk dat het belangrijk is deze discussie in leven te houden om een eind te maken aan deze muziekverkrachting.
 12. Ik ben al een boom aan het zoeken en een stuk touw. Wat je wel kunt doen volgens hem is de oude masters (originele) en dus fysieke media kiezen. DSD doe je bij opname in de studio of vanaf de originele mastertapes zoals bij MoFi. Wel hopen dat ze dit niet weer platslaan / normaliseren bij de streaming service en de pure DSD stream leveren.
 13. Helaas maar al te waar .... sluit aan bij mijn ervaring vandaar geen streaming en terug naar CD masters/(vinyl) van voor 1994.
 14. Ik denk voorlopig uit eigen zak. Die lui bulken van het geld en zijn marktaandeel aan het kopen en de concurrentie aan het wegduwen, De winst pakken ze op langere termijn.
 15. LESS is MORE..... Keep It Simple In mijn set met NAD (voor)versterker en actieve luidsprekers wilde ik een aanpassing doen en de eindversterker uitschakelen vanwege onnodige stroom en warmte. Schema opgezocht en erg geschrokken van het ontwerp met het lange signaal pad, componenten keuze en veel te hoge interne impedanties en slechte afscherming en daarmee erg gevoelig voor storende externe factoren. Aangezien ik alleen van CD draai en alles neutraal houd kwam ik op het idee de hele voorversterker te vervangen door 1 kanaal passieve "voorversterker" met een kwaliteits potmeter van ALPS, goede connectoren en afscherming. Ik kwam op: Nobsound High Precision Passieve Preamp Volume Controller VOL Control HiFi Preamplifier ALPS-27 en CMC816 RCA Volledig aluminium chassis en knop met CNC-technologie. Ben normaal niet zo overtuigd van allerlei "upgrades" maar deze oplossing verdient het predikaat LESS is MORE en is . Eerste indruk is dat het laag dieper gaat en er strakkere controle is, meer edge in het geluid. De NAD is voor mij overbodig geworden en mag weg van mij !
×
×
 • Create New...