Jump to content

marcel535i

Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Helmond
 • Interests
  Good sounding music and system (home+car)

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD spelers:
  Sony XA20-ES, Marantz CD 6000, Denon DCD-1450, Philips CD-582, Marantz UD-5005, Denon DCD-800NE (black), Philips CD604
  Versterkers:
  Marantz PM-17, Marantz PM-6010SE
  Luidsprekers:
  B&W CDM-7se
  B&W DM4
 • Tweede set
  CD speler:
  Denon DCD-800NE(silver)
  Versterker:
  NAD versterker (als voorversterker in gebruik voor de Beolab's)
  Luidsprekers:
  Beolab-1
 • Derde set
  Car:
  Audiotec fisher DSP 8 channels MATCH PP 86DSP,
  Eton speakers, JBL 12" woofer+amp,
  Silent Coat sound proof

Recent Profile Visitors

1012 profile views
 1. Balen dat ik die gemist heb, ik zag iemand eerder die dag met een "TOOL" t-shirt rondlopen en wilde bij wijze van grap vragen of hij Tool al gehoord had Volgende keer misschien ook in het main stream programma draaien.
 2. Eerste uur zondag was goed te doen en heb aardig ongestoord kunnen luisteren naar o.a. Blade van KEF met Johan die ontdekte dat de CD speler nog niet dood was alleen in de supply chain wel. Naar eigen zeggen had ie nog een partijtje CD drives op de kop kunnen tikken van de automobiel business om die in hun 5000 euro loopwerk te stoppen. Set klonk goed naar mijn idee. Daarna bij Music2 gaan luisteren en daar moest het nog op gang komen qua muziek keuze maar na 4 tracks kwam er eindelijk iets naar mijn goesting voorbij. Het klonk natuurlijk weer geweldig. Later ben ik teruggekomen maar toen was het druk en ben ik bij de deur blijven babbelen met die inspirerende "brave oude man" die daar stond. Ook heb ik nog andere ontwikkelaars gesproken (bij de open apparaten) over techniek/implementatie, ook mijn vakgebied. Dus voor mij een perfecte dag, vooral ook omdat ik het bezoek van min schoonmoeder hiermee kon ontlopen. Wel zoals ook andere al zeiden hoeft voor mij die opgefokte bass niet en vooral ook niet de overgeproduceerde muziek uit PRO tools waar alle dynamiek uit is. De demo van JDKroeske2meter die was bedroevend maar de verhalen zijn altijd leuk om aan te horen.
 3. Goed Hans, ik ga er morgen met lage verwachtingen naar toe behalve voor Music2 dan kan het alleen nog meevallen. Ik wil ook nog wat CD'tjes kopen die ik ooit streamde. De weg er naar toe is al genieten met mijn installatie in de auto en dan vooral de eigen muziekkeuze. Daar heb ik ook vaak niet zo'n hoge verwachtingen van bij de meeste audiobeurzen, uitzonderingen (M2) nagelaten.
 4. Vrijheid van menings-uiting en vrijheid van geloofsuiting staan bij mij hoog in het vaandel !
 5. Hans ik denk dat jouw systeem zeer goed zal klinken net als mij systeem ook geweldig klinkt na al mijn meetbare upgrades. Het punt wat ik wil maken is dat met minder soms een nog beter resultaat te halen is. (dat is de ironie in de audiofiele wereld) Ja, en wat is beter ? Over dat begrip moet je eerst overeenstemming zien te krijgen Maar ik weet voor mij de referentie en heb de afgelopen jaren zo'n beetje alle audio beurzen hier in brabant bezocht. Maar ik kom een keer luisteren en dan kunnen we misschien een vergelijkend testje doen tussen een top-streamer en mijn eigen oplossing.
 6. Ik ben benieuwd naar een voorbeeld
 7. Het valt mij de laatste tijd op dat er in de Audiofiele wereld sprake is van een ernstige mate van over-engineering ! Dit is het oplossen van niet bestaande problemen en het schieten met een kanon op een mug wat naar mijn mening meer kwaad doet dan goed. Ik ben van mening dat hoe minder electronica in de keten zit en hoe minder software in de keten des te dichter je bij de bron (de muziek) blijft. (zie ook youtube Mastering engineer van album AJA / Steely Dan interview) Daarom voor mij geen re-masters of re-re-masters maar originele CD uitgaven 44.1 KSPS / 16bit bit van de originele toen nog vrij jonge master tapes uit die tijd. vooral geen re-sampling/upsampling (pseudo HD) en streaming services die ook de muziek nog eens door hun software algoritmes halen. Zeer zware versterkers met vele transistoren parallel. Speakers tot 40 KHz. Ik ben voor een zeer compacte footprint van DAC chip en CLOCK oscillator (master), gevoed (qua data) door loopwerk of file via een data buffer en analoge circuit voeding met accu / batterij. Meer is niet nodig. Less is more, and Keep it Simple principe handhaven. Maar als Marketing concept maakt het natuurlijk wel indruk ! Principe van Marketing volgen Arnoud van den Bossche (Vlaams cabertier) De markt kun je verdelen in een vierkant met 4 kwadranten 1) "arme" en "onnozele" mensen 2) "rijke" en "onnozele" mensen 3) "arme" en "slimme" mensen 4) "rijke" en "slimme" mensen Ik zou zeggen categorie 2 dat is de markt voor over-engineering !
 8. Goede combinatie is zoals TJ al zei een setje B&W speakers, ik heb zelf dm-4 en cdm-7 speakers in combinatie met Marantz versterkers PM17 / PM 6010 / SR5023
 9. Ik was zijdelings betrokken bij de oprichting van de club door Roy en was het eerste jaar lid. (toen nog in Vessem). Ik ben er toen mee gestopt omdat zelfbouwers en objectievelingen geweerd werden vanwege commerciele belangen van de demo-gevers (snap ik overigens goed). Maar ik denk dat ik nog wel eens een avondje langs kom in Boxtel.
 10. Als je goed daar hebt gekeken heb je zelfs de oprichter van jouw audioclub daar gezien ... ik in ieder geval wel
 11. Heb je het woordje "echte" bewust weggelaten want als dat zo is moet ik daar melding van gaan maken bij de "beweging".
 12. 100K is een hoop geld er zijn maanden dat ik dat niet verdien (voor de baas dan), ik heb niet naar prijzen gekeken alleen mijn oren proberen te verwennen. Toch even mijn top 3 nog even noemen: 1) Music2, room 42 2) Goldmund Benelux. 3) More Music Tegenvallers Voxativ, nog nooit zo'n slechte geluidstage gehoord, was hier iets mis met de fase ? Muziek keuzes TIN-PAN-ALLEY hoef ik niet meer zo nodig te horen. Al jaren zwaar over-played. (graag volgende keer meer (ooit) populaire tracks e.g. Steely Dan, Police, ZZ top, Supertramp, Black Sabbath, Rush, Kraftwerk) Helaas lezing van Hans Beeckhuyzen gemist maar wel na afloop lezing Grimm hem o.a. gesproken over de MU2 DAC. Het utlieme streven naar perfectie.
 13. Deze klonken geweldig en afhankelijk wat er speelde aan muziek ook heel dynamisch. Staat in top 3 wat ik gehoord heb vandaag.
 14. Het effect van een goed glas wijn (of 2,3...) niet onderschatten bij het luisteren en dat is geen pseudo science
×
×
 • Create New...