Jump to content

MarcelMR

Members
 • Posts

  251
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MarcelMR

 1. Okay, ik zal de zin veranderen in : Dat denk ik ook, het zit hem in de vervorming die jouw referentie kader geworden is, bij gebrek aan aanleg, opleiding en ervaring met levende muziek, ik heb er de ballen verstand van maar kan wel genieten van mijn installatie en muziek.
 2. Dat denk ik ook, het zit hem in de vervorming die jouw referentie kader geworden is. Ik denk dat de meeste systemen al snel technisch beter zijn dan wat hoorbaar is en eigenlijk niet meer te onderscheiden zijn. Het gaat dan om "de beperkingen" of de "flaws" die het verschil maken samen met het muzikale geheugen die uiteindelijk tot een persoonlijk subjectief oordeel komen. De bit-race zie ik als een marketing instrument, overigens dat een plaat technisch / objectief beter kan klinken dan digitaal ga ik niet in mee. Zoek op Youtube maar eens op hoe een plaat geproduceerd wordt en welke beperkingen in de mastering toegepast worden op de opname tape om de naald niet uit de groef te laten springen of de cutter niet door te laten branden, maar deze noodgedwongen mastering kan luister technisch goed uitpakken. .... Maar daar gaat het wel om !!!
 3. MarcelMR

  Zo weinig ?

  Met de loudness War en stilstaande meters op 0 dB heb je inderdaad niet veel vermogen nodig. Met dynamische muziek moet je headroom hebben, ik zou zeggen meer dan 10 dB (liever 20 dB) dus die mag je bij de 4 Watt toevoegen. Als je zegt dat je 4 Watt versterker hard genoeg gaat dan is hij de loudness War voor jouw aan het produceren en gaat ie zwaar in compressie. Met headroom hoor en voel je de muziek in de pieken, voor mijn beleving essentieel.
 4. Had je die Tool in Helmond gekocht, ik zag hem ook liggen op de beurs. Devo - E-Z Listening Disc CD, Comp Rykodisc RCD 20031 1987 US Various - Jesus Christ Superstar (The Original Motion Picture Sound Track Album) 2xCD, Album MCA Records, MCA Records 250 430-2, MCAD2-11000 Europe Them (3) - Them CD, Album, Mono, RE London Records 820 563-2 1988 Europe Klaus Schulze - Beyond Recall CD, Album Venture CDVE 906 1991 Europe Dead Can Dance - Spiritchaser CD, Album, RE, RM 4AD CAD 2713 CD 2008 UK Saga (3) - Saga CD, Album, RE Bonaire, Bonaire 258 159, 258 159-217 1987 Europe Saga (3) - Images At Twilight CD, Album, RE Bonaire, Bonaire 258 158, 258 158-222 1987 Europe Saga (3) - Worlds Apart CD, Album, RE Portrait RK 38246 US Wendy And Lisa* - Wendy And Lisa CD, Album Columbia CK 40862 1987 US Various - Trance Europe Express 2xCD, Comp + Box Volume, Volume TEEX CD 1, TEEX CD1 1993 UK Ozric Tentacles - Jurassic Shift CD, Album Dovetail Records DOVE CD 6 1993 UK
 5. Misschien wel mijn favouriete album aller tijden. (in ieder geval top 5) Natuurlijk wel de 1ste release CD (of LP) , en niet de (w)re(ck)-master
 6. Jammer voor mij dat die DAC al geprogrammeerd is, ik zou graag de source code willen zien en misschien nog een eigen sausje er over gieten en her-programmeren. Er kan veel mis gaan in de software en dat is nu verborgen voor de buitenwereld. Wat Philips betreft, weinig over ?? Ik ben er toch nog ! En de erfenissen ... verder geen kwaad woord van mij over mijn werkgever want "wiens brood men eet, diens woord men spreekt" Over 5 jaar met pensioen na 40 jaar. Verder nog een opmerking over DSD. Als een analoge tape eenmaal omgezet is naar DSD dan is dat voor eeuwig dezelfde kwaliteit. Analoge bronnen/tapes verouderen. Dus wil je nu een volledig nieuwe analoge geluidsdrager dan is dat van de tape van 2024. Misschien dat de tape in 2000 nog een tikje beter was en dat de DSD die toen gemaakt is de veroudering niet heeft en dus in principe beter zou kunnen zijn. Maar ja wat is beter, technische en objectieve wereld kun je denk ik niet met de nostalgische/romantische/subjectieve belevingswereld vergelijken en moet je los van elkaar zien. Beetje de discussie in de quantum mechanica, "is licht een deeltje of een golfje" allebei dus !
 7. Veel (oude) muziek is vanaf de master tape naar DSD opgenomen, dit was rond 2000 toen SACD het moest gaan worden. (Zelf getuigen van geweest bij Philips, we hadden een mobiel systeem in flight cases hiervoor en een dame die de wereld over reisde) Voor veel nieuwe muziek maakt niet uit (veel is toch al crap of crap gemaakt met pro-tools). Hans, als je een FPGA wilt programmeren dan kom maar langs want dat is mijn dagelijks werk bij Philips (geen grap)
 8. Voor de fans (daar hoor ik bij ) : https://cacaofabriek.nl/agenda/the-perfect-tool
 9. Ik ga voor de solid state player. Als de data eenmaal zonder fouten is ingelezen in memory dan doet het hele loopwerk er niet meer toe maar alleen nog de DAC, voeding en clock. Foutloos inlezen met een oud loopwerk, hoe over-engineered dan ook is minder dan met een modern loopwerk. Vooral als er nog een retry read mechanisme in zit. Maar iedereen mag geloven wat hij wil maar ik ga op rationele argumenten af en niet op de X-factor.
 10. Ik vind hem geweldig en ook nog eens goed klinken. Zitten wat komische elementen in deze plaat en daar stond de groep bekend om.
 11. Ik draai de "pure" versie inclusief bandruis uit 1989 op CD - DR13
 12. Lekker in kunnen kopen op de beurs in de brabant hallen: Niet ieders "cup of tea" denk ik maar als je al heel veel hebt dan ga je het wat verder zoeken Grobschnitt - Solar Music Gentle Giant - Octopus Xhoh Caravan - Electrip Van der Graaf generator - Still life Yello - Solid pleasure Alan Parsons - From the new world
 13. Overigens ben ik nog niet zeker of de orginele master beter was dan de remaster.... van Dark Side of the Moon.
 14. AB-X test werkt nu ook ! Aansturing met een Microbit boardje. Als je de foto bekijkt en de album cover van "Sabotage" kent van Black Sabbath wat valt er dan op ?
 15. Vergeten groep ? .... goede productie !!! En nog geen loudness war (toegevoegd dan)
 16. IDD beter dan nep-blond. Nog steeds dezelfde auto maar mensen met een BMW uit Helmond ..... profileert niet lekker, dus nu maar link naar mijn werk bij MR / Philips Medical Systems
 17. voor deze dame hadden we vroeger de blauwe pilletjes niet nodig
 18. In het plaatje heb ik jou track even in Matlab gegooit en oversampled naar 96 KHz / 24 bits Bron was gewoon de CD Leonard Cohen Ten new songs Ik denk dat ie dus ook niet autentiek was ! Het bultje was de verdachte !
 19. Wel een bult bij 40 KHz, kwam er een vleermuis overvliegen in de studio bij de opname dan inderdaad autentiek.
 20. Inderdaad interessant om te weten of er daadwerkelijk audio informatie is toegevoegd of alleen dummy bits zijn gegenereerd na vraag van de marketing afdeling.
 21. Ofwel beschouwd in het OSI-model is de physical layer hetzelfde maar de datalink layer anders ... ja, ik heb doorgestudeerd na de MAVO
 22. Inderdaad Hans, De NE5532 bevat 28 transistors per kanaal en dan heb je nog 2x BD power torren nodig dus 30 transistor oplossing. De discrete oplossing heeft in totaal 13 transistoren per kanaal nodig incl. BD-tjes
 23. De transistor schakeling is een discrete opamp met alleen het nodige erin voor deze toepassing. (differential stage, voltage amplifier, output buffer) Voordeel is dat je het kan simuleren op transistor niveau en kan optimaliseren en bijv. zelf klasse en bias stromen ik kan stellen. Ik heb in simulatie optimalisatie van local en global feedback voor de hogere frequenties zitten tunen. Afweging tussen vervorming en peak in de frequentie curve onderdrukken. Ik zei dus al dat je meer controle hebt over de schakeling en instellingen en daarmee kunt experimenteren o.a. klasse-A instelling. De schakeling draait in klasse A en heeft in rust 3 Watt nodig, zie ik een opamp nog niet wegstoken dus daar moet dan toch weer een setje BD140/BD139 achter dus wat maakt het dan nog uit.
 24. Ik weet ook niet of je die opamps gemakkelijk in klasse-A zou kunnen laten draaien maar met die torretjes heb je dat volledig in eigen beheer. Ik denk ook dat qua complexiteit de transistoren minder toevoegen aan het signaal (pad) dan een complexe opamp. Dus ik ook liever torretjes. Volgende reactie kan ik al voorspellen : "geef mij maar buizen."
×
×
 • Create New...