Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,270
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

13,442 profile views
 1. Met een Synology NAS valt dat erg mee. Daar zit standaard prima bruikbare software bij.
 2. Logisch toch. Dat is voor platenwisselaars. Je legt de plaat met kant 1 onderop, dan plaat met kant 2 en als laatste kant 3. Na het afspelen van de 3 platen, pak je de hel stapel op en draait die om. Dan wordt achtereenvolgens kant 4, 5 en 6 gespeeld.
 3. Voor bedrijven geldt dit ook: Alle bedrijven zijn perfect georganiseerd, totdat je ze beter kent.
 4. Je kunt er toch ook twee of drie kopen en dan via een ethernetswitch aan elkaar hangen. Die 2,6 inch USB schijfjes kun je uit elkaar halen en de standaard 2,5 inch in zo'n kastje inbouwen. Je moet er wel aan denken dat er dan ook per kastje een NanoPi bijgekocht moet worden. Ik gebruik al jaren een Synology DS215j met twee robuuste 3,5" 4 Tb Hitachi schijven (gespiegeld). Daar hangt een USB schijf aan waarop er dagelijks een back-up wordt bijgewerkt. Af en toe wissel ik die USB schijf. Nu nog een veilige plaats voor de schijven zien te vinden. Bij brand of diefstal ben ik natuurlijk nog steeds alles kwijt. Dat het mis kan gaan weet ik nog uit mijn werkzaam leven. Ik hield de back-ups altijd bij, en maakte behalve de tapes, elk jaar ook CD's en later DVD van de wijzigingen. Die waren op het eind van het jaar wel compleet, maar een maand later niet meer natuurlijk. Maar dan: Iemand anders krijgt de verantwoording over de back-ups en vind dat de back-up van alles wat ouder was dan twee jaar niet meer geback-upt hoefde te worden. Dat stond immer op tape en hoef je niet telkens te overschrijven. Een tijd later begeeft een schijf uit de raid 5 configuratie het. Dit wordt niet meteen herkend en gesignaleerd en er wordt doorgewerkt met de rest van de schijven (wat is dat netwerk toch traag vandaag). Die hebben het dan extra druk, dus niet al te veel later begeeft een tweede schijf het ook. Weg alles.... Dus na 'n dag konden we weer aan het werk nadat de schijven waren vervangen er een tape was terug gezet. Maar dan... waar is dat tape-je van twee jaar oud? Uiteindelijk gevonden, maar dan blijkt dat de tapestreamer in de tussentijd vervangen is, omdat de oude defect was. Heel Nederland afgezocht naar de juiste streamer, maar nergens te vinden. De enig bruikbare oplossing was dus, om mijn incomplete CD's en Dvd's maar weer terug te zetten. Met als gevolg dat van het hele machinebestand (het was een Machinefabriek) niet alle tekeningen meer aanwezig waren. Jaren later bleek dat nog steeds lastig, wanneer klanten reservedelen bestelde of er wat gerepareerd moest worden. Bezuinig dus nooit op je back-up.
 5. Gezien, maar vond het een groot Sinterklaasjournaalgehalte hebben. Eigenlijk meer een blik op de organisatoren en sfeer, dan dat er gespeelde muziek werd getoond.
 6. Alle mensen zijn uniek..!! Of anders gezegd, alle mensen zijn normaal, totdat je ze beter kent.
 7. Dat doet qua akoestiek niet veel, tenzij je dat rond buigt (bamboe tuinscherm met ijzerdraad om de stokjes te verbinden) en er absorptiemateriaal achter legt. Een paar platen steenwol doen al veel, wél inpakken in fijn geweven doek of folie. Dit zag ik in verschillende luisterkamer in München.
 8. De hub zal dan inderdaad wel werken, maar meer dan de 2 Tb (in totaal per USB poort) die er door de Cambridge geadresseerd kunnen worden, zal dan niet lukken.
 9. Je staat inderdaad te kijken van de bouwkwaliteit van originele filters. Ik heb dit bij diverse gerenommeerde luidsprekerbouwers gezien en gehoord. Mooi dat het bij jouw speakers is opgelost.
 10. Ik heb de tip gekregen van Edwin. Hij gebruikt dit al jaren. Het is een site waar je fotoalbums kan bestellen. Er zijn dus wel inkomsten en is de bewaarservice bijzaak.
 11. Ik ken Peter al jaren voordat hij Audio expert overnam. Altijd erg gedreven, behulpzaam en actief. Inderdaad een prima zaak daar in de Hinthamerstraat.
×
×
 • Create New...