Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,213
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

13,296 profile views
 1. Hier geen audiofiele dagen. Veeeeeeel te heet op zolder.
 2. En heel veel andere teksten? Vreemd..
 3. Ik heb er twee gehad, een eerste versie met fineline naald en een II met een Micro-ridge. De Lukachek hebben we lang geleden tijdens een Hear bijeenkomst bij Hobo in Den Bosch vergeleken met andere trappen.
 4. Ik kon met de Array verschillende afsluitweerstanden instellen. Ik kwam met de Benz Micro Glider op 125 Ohm uit. Dat klonk voor mij het best. Ik heb nooi begrepen waarom er zo'n hoge afsluitweerstand gebruikt werd. Ik vond die phonotrap van Benz dan ook niet geweldig klinken.
 5. Een keer per week! Gelukkig is oma er dan ook.
 6. Jack, gefeliciteerd met je 2e opa-schap. Morgen zijn onze kleinkinderen na 4 weken weer alle vijf hier (1, 2, 3, 4, 9). Druk dagje. Maar leuk!
 7. Weer thuis kan ik wat makkelijker e.e.a. uitleggen. Het is een vrijwel nieuwe Chinese voortrap/ Dolby/DTS decoder. Het gaat om de QianHuan Mocha JY-M2. In de originele doos en met (Chinese😁) handleiding. Volgens mij perfect voor het doel van de topicstarter. En over die € 100,- valt te praten.
 8. Dan moet er een nieuw topic geopend worden. In deze heeft alleen Ivan de mogelijkheid om de openingpost aan te passen.
 9. En dubbele spreekspoelen op de woofers met opslinger-elco's. Maar dat heeft de R90 ook. Maar dan met een woofer van 25cm.
 10. .1Ik heb nog een digitale/analoge voorversterker staan. Een Mocha met afstandbediening. Zo goed als nieuw. Uit de erfenis. Mag voor €100,- weg. Het ding heeft 4 digitale ingangen. SPdif en Toslink. Daarbij nog enkele analoge. De analoge zijn stereo. De rest 5.1 kanaals. Ik heb nu niet alle specs bij de hand, we zijn volgende week dinsdag weer thuis.
 11. Dank je, Een nieuwe laserunit is het ding echt niet waard. Een CD speler van destijds fl 299,- en bijna 30 jaar oud. Het zal uiteindelijk wel milieustraat worden. Hij heeft overigens 9 jaar zonder problemen gespeeld en is daarna nog door onze kinderen tijdens feestjes mishandeld. Een wonder dat hij het nu nog/weer doet.
 12. Ik heb omstreeks 1991 mijn eerste CD-speler gekocht. Een simpele Sony. Die is omstreeks 2000 vervangen en heeft dus jaren in de kast gestaan. Toen een vriend er een nodig had heb ik hem er de kast gehaald en getest. Hij werkte natuurlijk niet goed. Haperen, overspringen en stotteren. De CD werd dus niet goed gelezen. Naar de milieu-straat brengen kan altijd nog, dus eerst maar eens open maken. Misschien wat hard geworden vet, of een smerige lens. Dat bleek het probleem dus niet te zijn, na wat smering deed hij het nog steeds niet zoals het hoort. Toen zag ik een klein instelpotmetertje achterop het printje wat aan de laser hangt. Alles onder het motto van "wie niet waagt wie niet wint" besloten om dat schroefje eens wat te verdraaien. Heel weinig linksom, omdat ik op dat moment nog niet wist waar het voor diende. Daarna las de speler helemaal niks meer. Dus weer op z'n plaats gezet en het werkte weer, maar nog steeds haperen en stotteren. Toen dus een fractie rechtsom gedraaid. En verhip... hij speelde weer zonder problemen. Daarna dus gaan kijken wat ik nu precies gedaan had. Het blijkt dat ik de laser een beetje meer spanning heb gegeven. En dat het eigenlijk niet de bedoeling is om hier aan te schroeven. Maar ook dat iemand 4 Cd spelers had gered door aan dit schroefje te draaien en dat de eerste CD speler die hij zo had "gered" al weer 4 jaar speelt. Mijn vraag is dus, is dit een verantwoorde redding geweest, of is het puur geluk en werkt hij maar erg kortstondig? Iemand ervaring?
 13. Inderdaad errug goed nieuws. Welkom terug Sander.
 14. Wanneer een CD tot 0 dB is opgenomen én mijn voorversterker staat op 0 dB (volle uitsturing), krijgt de eindversterker precies genoeg om 100 W aan 4 ohm te leveren. Op 0 dB staan de pieken, dus afhankelijk van het dynamisch bereik. Wanneer ik speel op -24 dB (waar ik gemiddeld op speel) heb ik dus 8 stappen met een halvering vanaf die 100W. Dus: 0= 100W -3= 50 W -6= 25 W -9= 12,5 W -12= 6,25 W -15= 3,12W -18= 1,06 W -21= 0,55 W -24= 0,28 W
×
×
 • Create New...