Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content count

  18,144
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1Acoustic Signature Crystal + Jelco + Micro Benz Glider S L(Esound CD-E5-m)PC met Pink Faun DAC 3.24 op i2s Array Obsydian Ph-3Array Obsydian B-10Array Quartz M-10 (2x)Wilson Watt/Puppy 5Bekabeling � la Array (gevlochten)Set 2:B&W DM2aPrimare A20Marantz DV6400KPN digi-kabelontvangerPC met Behringer externe geluidskaartBekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

10,797 profile views
 1. X-fi 2017

  Ik zat bij de muziek, dus niet bij Fritz. Maar ik heb begrepen dat dit met de taperecorder werd gedaan. Ook al omdat Fritz regelmatig binnenliep met de opmerking dat de tape gewisseld moest worden. Maar het kan zo maar zijn, dat er ook een digitaal opnameapparaat meeliep.
 2. Hoe zie ik wat voor persing het betreft?

  Heb je enig idee van een oplage? Sheffield Lab, kan nu niks meer leveren.
 3. Hoe zie ik wat voor persing het betreft?

  DMM is wat anders dan D2D. Bij de laatste werd omstreeks 1980 de muziek rechtstreeks op een lacquer gesneden. Wanneer die versleten is, kunnen er dus geen platen meer bijgemaakt worden. Ik was benieuwd hoe uniek die platen eigenlijk zijn.
 4. Astin Trew cd 3000, 3500 of 3500 plus

  Was de HK CD speler van Erik Klijnsmit ook niet door hem overgespoten? Juist van zwart naar een licht parelmoertintje. Nadeel was, dat de teksten ook weg waren. Dat zal bij die AT ook wel zo zijn. Ik heb toevallig vorige week in de AT3500+ van Hansko gekeken. Het snaartje van de lade bleek stuk. Inderdaad een mooie speler. Volgens mij weet KT88 daar heel veel van. Het buisje zou in de plus versie een Philips JAN buisje moeten zijn.
 5. Hoe zie ik wat voor persing het betreft?

  In dit oude, maar interessante topic staat dat er van een lacquer ca. 10.000 platen gemaakt kunnen worden. Geldt dit ook voor de z.g. Direct-to-disc platen? Ik dacht dat dit minder was. Ik heb gezocht maar kon weinig vinden.
 6. Ls Kabel

  Ik bedoel dus, dat het kennelijk setafhankelijk is. Ik heb met meerdere sets andere ervaringen.
 7. Ls Kabel

  Zo zie je maar. Zelf in je eigen set en met je eigen oren beluisteren.
 8. Nieuwe (andere) luidsprekers, maar wat ?

  Nee, niet meer zoekend. Toch bedankt.
 9. Ls Kabel

  Heb je wel eens echt dikke luidsprekerkabels geprobeerd. Van die stranded 10 mm2 of zo iets. Moet je eens doen. Een kennis kwam eens hier met een stel prachtig uitziende luidsprekerkabels. High-endig afgemonteerd met mooie spades. Of ik die eens wou beluisteren. Na twee nummers wist ik, dit zijn dikke kabels. Uiteindelijk kwam het er op neer dat iemand die wel high-end apparatuur verkocht maar niet in kabels geloofde, dit eens gemaakt had om audiofielen te "testen". Deze audiofiel trapte daar niet in. Het bleek dan ook niet meer dan twee stukken dikke liftkabel, maar wel heel mooi afgewerkt Zo ook de dikke luidsprekerkabels die ik eens van Audiohome mocht lenen. Vet laag zonder controle. of de dikke daarna van Hobo. Daarna ben ik zelf met luidsprekerkabels gaan experimenteren. En kwam dus tot de conclusie dat dikke stranded kabels het geluid versmeren het laag lijkt meer, maar is ook minder doortekend. Niet te vergelijken met smurfen dus...
 10. Ls Kabel

  Meer is niet altijd beter. In het geval van dikke koperkabels klinkt het laag inderdaad vetter, maar de tonen zijn minder goed te onderscheiden. Het wordt meer een brei van lage tonen zeg maar. Doordat er minder controle is, zwabbert de luidspreker maar wat heen en weer.
 11. Ls Kabel

  Meer laag betekend meestal minder controle.
 12. Weer 'n audiofiele dag... II

  Zo deed ik dat ook. Vandaar dat ik er weinig moeite mee heb om de platen te verkopen. Daar is andere muziek voor in de plaats gekomen, en die gaat misschien ook wel weg wanneer ik aan internet streaming toe ben.
 13. X-fi 2017

  Dat zeg ik rust, gemak en natuurlijkheid. Met MP3 gaat dit niet lukken. De muziek leent zich ook niet erg voor dynamiek en snelheid.
 14. Weer 'n audiofiele dag... II

  Van vermogen heb ik geen last... En het nageslacht brengt het waarschijnlijk naar de milieustraat of in het gunstigste geval naar de kringloopwinkel. En de waarde? is dat 300 keer € 0,09 (wat de Chinezen kennelijk altijd betalen) of gemiddeld € 5,- (gemiddelde waarde op Discogs en Popsike). Dat varieert dan tussen de € 27,- en € 1500,-. Best een groot verschil.
 15. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Helemaal mee eens. En redelijk is dan zwak uitgedrukt. Mijn mening is dat de kamer, de andere helft van de luidspreker is en ook nog de helft waarin je zit te luisteren. Hoe beter de akoestiek, hoe beter het zal klinken.
×

Important Information