Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,612
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

13,815 profile views
 1. Dat is het probleem van veel soft- en hardwarebedrijven. De ontwikkelafdeling moet wat te doen hebben en de updates worden betaald. Of het allemaal nodig is, is vaak de vraag. Maar dat geldt ook voor vele minder commerciële programma's. Foobar bv blijft ook maar doorontwikkelen,
 2. @1. Iedereen en alles mag van mij fouten maken. Helaas is onze wereld echt niet perfect. @2. Dat zijn de uitzonderingen, maar goed bezig. Van de andere kant, mijn vrouw b.v. werkte in de kraamzorg en had nauwelijks iets met computers van doen. Ook nooit iets mee gedaan, maar merkt nu dat dit tegenwoordig lastig is. Maar heeft nu wel een smartphone en E reader waar ze erg blij mee is. Het gebruik van de PC en tablet komt ook meer, maar een hoogvlieger zal het nooit worden. Gewoon een andere interressewereld.
 3. Ik ben 69 en heb me altijd wel met PCs bezig gehouden. Mijn oude Apple II Europlus uit 1981staat hier nog ergens in een doos. Vanaf daar alleen MSDos en later Windows. Mijn eerste versie was 1.1. Om nu weer iets anders te gaan leren zie ik niet zitten. Al werkt hier wel een Raspberry Pi als muziekservertje in de huiskamer. Wel leuk.
 4. Ach.. wat heb je nodig. Er mee bellen lukt eigenlijk altijd nog,
 5. Mijn Cd's zijn ook geript en staan op de Synology NAS. Ik heb meer voor standaardoplossingen gekozen. Windows, JRiver en BubbleUPnP.. Dat werkt hier uitstekend. Ook met muziek van Qobuz. Ik heb de indruk dat veel mensen opzien tegen het " computer " gebruik. De meeste audiofielen zijn niet zo jong meer en veel hebben er in hun leven alles aan gedaan om de "computer" te mijden.
 6. Heel veel pop muziek is gewoon belabberd opgenomen. Voor jaren 60 en 70. Neem Moody Blues, Rolling Stones en Beatles bv. Dat er ook veel goede opnamen zijn, klopt ook. Dat maakt het juist nog lastiger om een vergelijk CD LP te maken. Bij onze audioclub vinden de meesten, dat remasters van CDs beter gemeden kunnen worden. Bij LPs is dat soms andersom. Je bent dus gewoon afhankelijk van de producent, maar dat geldt voor alles.
 7. De Samsung A3 van mijn vrouw had drie updates gekregen. Toch een budgettelefoon. Ik heb een Nokia 61 (€200,-). Heeft ook al een update van 8 naar 9 gehad. Het gaat dus niet voor alle telefoons op. Hier ligt ook nog een oude Samsung. Die is geroot. En werkt nu op 6 ipv 4. Maar dat vind ik toch ook niet de manier,
 8. Hier lopen onze meningen weer aardig uit elkaar. Ik heb alle fysieke media aan de kant gezet en luister gewoon naar muziek. Op een tablet kan ik prima teksten lezen. Muziek klinkt uitstekend via de PC met DAC. En Ik vind platen en Cd's draaien dan weer gedoe. Zie verder mijn handtekening. Dat geldt ook voor streamen.
 9. Nee hoor. Gewoon uit de luidsprekers. Alleen maken je hersenen daar iets anders van. Maar niet alle hersens werken op dezelfde manier.
 10. Misschien die Rega voorversterker eens vervangen door iets anders? Ik denk dat dat de zwakste schakel is. Misschien ga je er dan anders over denken. Maar veel LPs zijn gewoon slecht opgenomen. En veel CDs ook. Zelfs van hetzelfde abum. Vergelijken is dus onmogelijk.
 11. O ja, dat was alleen een loopwerk. Nou vind ik alle Cd-spelers via SPdif naar een goede DAC, wel prima klinken. Buffert dat loopwerk, voordat het signaal het apparaat verlaat?
 12. CD-spelers hebben nooit de naam gehad om lang mee te gaan. Zo'n PC loopwerkje is tenminste nog verkrijgbaar. Daar komt bij, dat veel moderne CD-spelers als DAC ingezet kunnen worden.
 13. Wanneer de bitjes goed worden uitgelezen en verder verwerkt als in een goede streamer (gebufferd en getimed uitgegeven), maakt het loopwerk m.i. niks uit.
 14. Je begint met... Die streamer staat op zolder. En later, Boven wil ik ook wel weer een streamer. ksnaperniksvan.
×
×
 • Create New...