Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content count

  18,514
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10Array Quartz M-10 (2x)Wilson Watt/Puppy 5Bekabeling � la Array (gevlochten)Set 2:B&W DM2aPrimare A20Marantz DV6400KPN digi-kabelontvanger, PC met Behringer externe geluidskaartBekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

11,803 profile views
 1. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  JethroTull?
 2. Weer 'n audiofiele dag... II

  Sterk stuk... je weet hoe mijn set klinkt, maar je hebt hem nog nooit gehoord.
 3. Voor de eventuele High-End Munchen gangers...

  Er zijn alleen erg veel goede producten. Kijk maar eens in München. Maar of die allemaal zichzelf verkopen betwijfel ik. Iets uitzonderlijks wél, daar heeft Marco een winstpunt.
 4. Weer 'n audiofiele dag... II

  Hier speelt de PC (met lineaire voeding) ook op een andere groep dan de rest van de apparatuur. De DAC zit gewoon op de groep van die apparatuur. Ik heb al weer maanden niks meer veranderd. Klinkt prima zo. Helpt 't niet, dan geeft 't moed.
 5. Stenen voet - wel materiaal

  Leisteen is door z'n gelaagdheid een van de minst klankrijke materialen. En dat moeten we hebben. Maar glad is het eigenlijk niet te maken. Weet je zeker dat het leisteen is?
 6. Wat een berg nikszeggende foto's. Dan deed jij dat beter.
 7. Open Baffle speakers van RenéN

  Met de grote Sonores was dat zeker niet het geval. Mi komt het bij de McIntosh luidsprekers door de dubbele rij midunits. Wanneer deze niet precies gericht staan heb je faseverschillen.
 8. Open Baffle speakers van RenéN

  We hadden deze gehoord: Inderdaad geen woofers maar middentoners. Maar het was dan ook in 2009 : Zie: http://www.aob-hifi.nl/200912.htm#Transtec Dit is wat er over het stereobeeld werd gezegd.: Wat echter ook opviel, was dat de speakers een vrij beperkt afstraalgedrag in horizontale richting hebben, waardoor een precies bepaalde sweet-spot in het midden ontstaat waar een perfect stereobeeld waargenomen wordt. Bij deze set was dit naar de mening van menig AOB-er vrij uitgesproken. Hierdoor werd op de sweet-spot een zeer fraai stereobeeld waargenomen, met goede plaatsing in zowel breedte als diepte. Buiten het centrum van de zaal, meer naar de buitenkant, leek het geluid echter sterk aan de speakers te plakken en was er nauwelijks sprake van een echt stereobeeld. Uiteraard is onze luisterzaal verre van optimaal voor het demonstreren van high-end audio, maar naar onze mening was de zaalpositie hier wel erg kritisch. Ook over de kwaliteit van het laag was niet iedereen evenzeer te spreken. Dit deed enigszins afbreuk aan de overduidelijke topkwaliteit van de elektronica.
 9. Open Baffle speakers van RenéN

  Die ken ik errug goed. Maar die heeft "maar" 10 of 12 van die units en is ruim 2 m hoog. Hoe gaat dat met 3 keer zo veel speakers? Ik heb vergelijkbare speakers van McIntosch gehoord, maar dan met twee rijen woofers. Dat klonk alleen in het midden erg goed. Niet te vergelijken met de grote Sonores, die overal in de ruimte goed klinken. Maar Cock zal ook daar wel een oplossing voor hebben. @Ruud: Een instituut als Cock komt nooit uit een ei, maar worden altijd opgericht.
 10. Weer 'n audiofiele dag... II

  Nu wat lichte regen, Vannacht misschien wel wat heftigers. Voorlopig komen we er goed van af.
 11. Open Baffle speakers van RenéN

  Wanneer je de speakers op 2 rijen zet, is er maar één plaats waar de golf op dezelfde plaats aankomt. En dan nog moet je de speakers heel precies richten. Bij drie rijen is het nog lastiger.
 12. Open Baffle speakers van RenéN

  Dan nog steeds. Waar laat je die rij van ruim 10 m speakers.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Regen? Hier vandaag 45 km gefietst en niet ėėn drup regen. Zitten nu buiten in de zon. N weekendje Kessel aan de Maas. Vanmorgen heeft het hier wel wat geregend.
 14. Open Baffle speakers van RenéN

  Hij zal toch geen dubbele rijen middentoners gaan maken hè. Dat geeft gegarandeerd problemen met fase. Luister maar eens naar de McIntodch luidsprekers. Of is z'n kamer 10 m hoog?
 15. Persoonlijke berichten van en/of aan forumleden

  Gefeliciteerd Peter en Mieke. Op naar de volgende 40!
×