Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content count

  18,232
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1Acoustic Signature Crystal + Jelco + Micro Benz Glider S L(Esound CD-E5-m)PC met Pink Faun DAC 3.24 op i2s Array Obsydian Ph-3Array Obsydian B-10Array Quartz M-10 (2x)Wilson Watt/Puppy 5Bekabeling � la Array (gevlochten)Set 2:B&W DM2aPrimare A20Marantz DV6400KPN digi-kabelontvangerPC met Behringer externe geluidskaartBekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

10,898 profile views
 1. Het volgende "slachtoffer" van Cock

  Tuner in de zin van modificateur... Lijkt me niet handig door Wol te laten doen, voor je het weet is alles weg.
 2. Acoustic Signature Crystal Met Jelco SA 750D

  En de high end platen zijn ook verkocht. A.s. zondag komt er iemand voor de draaitafel zonder element. Dan is er dus alleen nog het element. De prijs is overigens wat verlaagd.
 3. lED

  Worden die wel in hogelonenlanden gemaakt ?
 4. Weer 'n audiofiele dag... II

  Die kortere weg verbetert niks. Het bestand blijft exact gelijk. Misschien de stap PCM - wav - PCM, waar het bij Quibuz en consorten, PCM - flac - PCM is. Maar zelfs dat betwijfel ik. In het bestand zit alleen een riedeltje enen en nullen. De timing komt toch door de clock. Hoe kun jij dus weten, dat een kortere weg wél iets uitmaakt.
 5. lED

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Philips_Lighting onderaan.
 6. lED

  Denk je nou echt dat er nog leds in hogelonenlanden gemaakt worden?
 7. Weer 'n audiofiele dag... II

  Wat maakt een tussenstap uit, wanneer het resultaat exact hetzelfde is? Vanmiddag naar een extreem mooie audioset geluisterd, met een extreem mooie CD speler. Ik speel hier nu een van de CD's van vanmiddag, maar dan van m'n NAS. Dat klinkt anders, maar qua betrokkenheid en natuurlijkheid van weergave wint het de set hier thuis. Volgende week maandag horen we diezelfde artiest overigens weer live (Doug MacLeod).
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Erg onaardig. Jack geeft eerder aan dat streamingdiensten beschikken over masters die van een betere kwaliteit zijn dan de CD. Jij blijft maar door drammen dat een rip net zo goed is als de CD. Er is ook niemand die daaraan twijfelt. Maar dat is dus ook niet wat hij bedoelt.
 9. Het volgende "slachtoffer" van Cock

  De nieuwe 700 en 800 series zijn een totaal andere luidsprekers dan de eerdere versies en klinken mi ook behoorlijk natuurlijk met zeer weinig kleuring.
 10. Het volgende "slachtoffer" van Cock

  Ondanks dat de W/P prachtige luidsprekers zijn, is het m.i. niet verstandig om die als referentie te gebruiken. Instrumenten en stemmen, zoals die in het echt klinken zijn voor mij de referentie.
 11. lED

  Dimbare lampen waren het toen, met een grote schroeffitting.
 12. Audioclub Oost Brabant

  De site is inmiddels wat achterhaald. Hij gaat nu zo'n 10 jaar mee en zou eigenlijk wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Maar we zijn geen professionele organisatie, dus wie gaat dat doen. Voorlopig zijn de grootste problemen er uit gehaald. De site van audioclub Limburg ziet er wat dat betreft beter uit. De Ilimia's komen binnenkort (2018) ook naar onze club. Ik vond ze op de Xfi ook aal veelbelovend klinken. Alleen was het midlaag wat aan de dunne kant.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Hier klinken geripte CD's prima, evenals gedownloade muziek. Ik heb wel gemerkt dat het veel uitmaakt of ik via USB, SPdif of i2s speel. Bij USB klonk het wat minder gedetaileerd en met veel minder doortekening in het laag. Met SPdif haalde ik bijna het niveau van i2s. i2s is nét nog wat sprankelender en strakker.
 14. lED

  Boven de eettafel hebben we dimbare ledlampen van Aldi. Wanneer ze maximaal branden is de kleurenweergave best goed, gedimd toch weer wat vaal, maar minder dan de dimbare spaarlampen die er eerst in zaten. Dat doen die Philips ledspotjes veel beter.
 15. lED

  Hier gisteren vier spotjes van led voorzien. De warmglow dimbare spotjes van Philips. Je ziet inderdaad dat het hout onder de spots een iets valere tint heeft gekregen. T.o.v. de halogeenspotjes dan hè. T.o.v. het daglicht is het nu met de ledjes eigenlijk beter dan voorheen met halogeen. Ook mooi dat het licht warmer wordt wanneer ze gedimd worden, dus dan niet meer dat vale licht. Wél een dimmer van € 55,- er bij. Dat was de goedkoopste van Praxis (Sencys/Kopp), maar wél met 5 jaar garantie. De bon maar goed bewaren. De spotjes zijn nu overigens bij Karwei in de aanbieding. € 15,99 voor 3 spots van 5W (vergelijkbaar met 50W gloeilamp). De lampjes in de afzuigkap ook maar gelijk vervangen. De spaarlampen die daar in zaten gaven vrijwel geen licht meer. Nu zitten er van die kaarslamp filament ledjes in. Ziet er ook prima uit. Voordeel is ook dat deze gelijk starten en volop licht geven. Onze buitenlamp is al vele jaren voorzien van een 3W Philips ledlamp. Maar wél een met een hele warme tint (Flame). Deze brandt altijd wanneer het donker is, omdat onze voordeur aan de zijkant onder de carport zit. Bevalt prima, ik weet niet of die dingen nog gemaakt worden. Maar ook de lampjes in de Tiffany schemerlampen zijn al jaren voorzien van led. Door de kleur van het glas zie je al helemaal niet dat er leds in zitten. Nu hebben we nog één ergelijk ding. Een up-lichter met halogeen staaflamp. Daar zijn ook wel leds voor, maar dat geeft nog niet de kleur die we graag zien. Maar op de warmglow versie wachten. De hele lamp vervangen is geen optie, na 30 jaar is het nog steeds een erg mooie lamp. Die Italianen kunnen wél wat moois maken.
×