Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content count

  18,407
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10Array Quartz M-10 (2x)Wilson Watt/Puppy 5Bekabeling � la Array (gevlochten)Set 2:B&W DM2aPrimare A20Marantz DV6400KPN digi-kabelontvanger, PC met Behringer externe geluidskaartBekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

11,310 profile views
 1. Analogue Service Limburg

  Veel succes Roger... Keurige site ook trouwens.
 2. Audioclub Oost Brabant

  Foutje is opgelost. http://www.aob-hifi.nl/20182019.html#Daudio
 3. Audioclub Oost Brabant

  Een tijdje vergeten de verslagen te plaatsen. Hieronder die van December en Januari. Beiden zeer de moeite waard. http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#Axign met True Blue Box En: http://www.aob-hifi.nl/20182019.html#Daudio Daudio http://www.aob-hifi.nl/
 4. Vanavond op TV ....

  Gisteravond nadat ik thuis kwam van de audioclub, nog even gekeken. Maar naar 'n kwartiertje was ik dat Oxygen riedeltje wel beu.
 5. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ik ben er 5 jaar geleden eindeloos mee bezig geweest (Spido: laat Hans maar schuiven). Maar toen ben ik vooral met het laag probleem bezig geweest. Dat kleine beetje helpt nu dus behoorlijk.
 6. Weer 'n audiofiele dag... II

  Dat heb ik vorige week dus geleerd. Voor elke speaker is dat anders. Het hangt van het afstraalpatroon van de tweeter en middenspeaker af. Dat de speakers voor me kruisen heeft alles te maken met de breedte opstelling en het met meerdere mensen luisteren.
 7. Weer 'n audiofiele dag... II

  De speakers staan nog steeds heel ver ingedraaid, maar iets minder dan eerder. Toen op 45 grd, nu zo'n 40 grd. Vanaf de achtermuur en zijmuur staan ze op dezelfde maat.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Gisteravond ook weer eens audiofiel bezig geweest. En wel met de luidsprekeropstelling. De aanleiding was een bezoek bij een lid van de audioclub vorige week. Hier werd n.l. een akoestiek meting gedaan, en ik was uitgenodigd daar bij aanwezig te zijn. Het bleek tijdens de meting dat het hhog daar te hard werd weergegeven. De speakers iets naar buiten draaien bleek de oplossing. Mijn luidsprekers staan hier al weer 5 jaar op hun huidige plek en 45 grd. ingedraaid. Al die tijd vond ik het hoog iets te terughoudend, maar ging er vanuit dat dit aan mijn gehoor lag. Gisteravond heb ik alle moed bij elkaar geraapt om die zware krengen iets meer te richten. Nu kruist de middenlijn van de speakers nog steeds voor me, maar niet meer dan ca. 50 cm, waar het eerst ca. 80 cm was. Het resultaat.., het hoog is iets neer aanwezig, maar daar bovenop is de ruimtelijkheid ook nog verder opgekapt. Een leuk resultaat dus.
 9. Weer 'n audiofiele dag... II

  Het was alleen om dit ongemak uit de wereld te helpen.
 10. Weer 'n audiofiele dag... II

  Eerst was er de voorversterker Obsidian 1, na een update de 2, en na een grondige vernieuwing de Obsidian 10. Is dat nou zo moeilijk?. Er is altijd een P versie geweest als passieve uitvoering en een A voor de actieve. Bij de 10 serie is er de B versie bijgekomen. De laatste heeft alleen een buffertrap.
 11. Weer 'n audiofiele dag... II

  Enkele jaren geleden is de versterkerserie geheel herzien. Dat is toen de 10-serie geworden. Toen is ook de buffer versie geïntroduceerd. Die was er bij eerdere series niet.
 12. Weer 'n audiofiele dag... II

  Heb ik ergens beweerd dat dit niet zo is? Het "lijstje" was alleen om de verschillen duidelijk te naken,. Voor mij dus iets meer dan een passieve voortrap. Actief, maar wel zo minimalistisch mogelijk. De passieve heb ik jaren gebruikt en die met versterking ook. Met de 10 serie vond ik die met alleen een buffertrap het beste klinken.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Een passieve voortrap is inderdaad niet meer dan een potmeter en ingangskeuze schakelaar. De potmeter kan ook vervangen worden door een volumeregeling met relais en weerstanden.
 14. Weer 'n audiofiele dag... II

  Wat is "dat"?
 15. Weer 'n audiofiele dag... II

  Een standaard passieve voorversterker werkt alleen wanneer de uitgangstrappen van de voor geschakelde apparaten krachtig genoeg is. En dan is er natuurlijk nog het aanpassings verschil wanneer de volumeregeling in verschillende standen staat. Bij Array kun je kiezen uit drie typen voorversterker. Een passieve, een passieve met buffertrapje en de actieve die bovendien 10 dB versterkt. Ik heb ze alle drie uitvoerig getest en langere tijd gebruikt. Ik heb nu de passieve met buffertrapje (de B versie). Met de passieve voortrap van Cock met de trafotjes, is het aanpassingsproblemen opgelost. Is dus ook een uitstekende oplossing. Alleen de potmeter vervangen, zal misschien wat schelen, maar verwacht geen wereld van verschil. Dat er grote verschillen in voortrappen zitten hebben we ooit op een Hearbijeenkomst gehoord (in Roermond).
×