Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,825
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 via i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

14,022 profile views
 1. WAV is meestal 16 bit, 44.1 kHz. Wat heb je er van gemaakt?
 2. Dan heb je geluk, die Cd's zijn al digitaal. Die hoef je alleen maar te rippen. Dat kun je zelf met een pc met cd-rom drive.
 3. Beetje lastig met Finals van bijna 2m hoog,
 4. Voor €10.000,- kun je je complete set vervangen of b.v. een set luidsprekerkabels kopen. Dus ook weer lastig te beantwoorden. Het hangt er vanaf waar je uiteindelijk terecht wil komen. Wil je in de toekomst nog verder upgraden? Zo ja, dan alleen een mooie versterkercombi.
 5. Da's mijn ruimte ook, maar met een paar schuine hoeken van het dak er af. Ik weet niet waar je woont, maar om eens te luisteren ben je welkom. Bij een audioclub gaan, shows en winkels bezoeken en bij anderen gaan luisteren. Over ruim een week is er een behoorlijk grote show in Alkmaar. Het is lastig om iets voor je te kiezen. Niks zo lastig als "smaak".
 6. De eerste keuze.. Buizen of transistors?
 7. Nou begint iedereen zijn versterker te vermelden. € 10.000,-... daar kun je best wat moois voor kopen.
 8. Op dat glas moet straks 8K TV, High res streaming, enz ook soepel draaien. En dan in de hele straat. Wij hebben al jaren glasvezel en sinds kort 200 Mbps up en down. We betalen daarvoor ca. € 60,- per maand. Incl. TV en bellen. En vrijwel nooit problemen. En aan mobiele abonnementen nog zo'n € 22,-. KPN is voor mij zo gek nog niet. Misschien kan dat goedkoper, maar dit werkt al vele jaren prima.
 9. De tempex diffusers zijn volgens mij niet geschikt als diffuser, omdat ze te veel dempen. Met een harde lak bewerken zou kunnen helpen (wel watergedragen verf gebruiken). Jouw kamer is heeft volgens mij geen lange nagalmtijd (op gehoor). Te veel dempen kan dan (zeker met electrostaten) verkeerd uitvallen. Hooguit een gordijn oid achter de speakers. Meten voordat je wat gaat veranderen maakt het een stuk inzichtelijker. Je kunt mijn meetmicrofoon en EMU wel lenen. Dan de gratis software van REW instaleren en meten maar.
 10. Geen gepast voorbeeld. De vrouw van Kraus is op dit moment nauwelijks mobiel. Als reactie op de verder goedbedoelde adviezen, dien je te weten dat de ruimte ca 7 m lang en ca. 4,5 m breed is. De luidsprekers staan tegen de lange muur opgesteld. Laag is overigens geheel geen probleem met de Finals.
 11. AES/EBU is de professionele variant van SPdif. Voor mij klinkt dat ook aanzienlijk beter dan USB. Al zullen er voor USB langzamerhand ook wel betere oplossingen komen.
 12. Carl, ik neem aan dat jullie het aantal gelezen pagina's van de door jouw geschreven reviews wordt bijgehouden. Dat is er in ieder geval één. dat ben ik dan. Maar ik neem aan veel hoger. dat zegt meer over waardering dan zo'n reactie van KT. Daar komt bij, dat de meeste lezers van zo'n review niet technisch zijn onderlegd en het juist een groot voordeel vinden wanneer het in, voor hun begrijpelijke taal is geschreven. Ik zou het erg jammer vinden wanneer je besluit om hier te vertrekken. Jouw bijdragen lees ik altijd met veel plezier.
 13. Altijd weer die loudness war. Maar niet alleen bij streaming, ook op cd's en lp's.
×
×
 • Create New...