Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,159
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

13,069 profile views
 1. Hier staat Paaspop op. Weliswaar op afstand (gelukkig) maar toch.
 2. Van de 55 leden zijn er een aantal op behoorlijke leeftijd. Een CD afspelen gaat nog wel, maar maak het verder niet te moeilijk.
 3. Dat was voor "mastering". Toen ik het laag 8dB opgehaald had was dat ielige helemaal weg. Ik ben er nog niet klaar mee, nog 41 CD's branden!
 4. Sorry dat ik zo laat reageer, we waren er een dagen tussenuit. Die extra mic was met de opstelling overbodig. Ik heb nu dus alles met twee microfoons opgenomen. Op ca 35 cm en 45 grd. Op een hoogte van 2,5 m. Min of meer als de ORTF methode. Omdat deze zaal behoorlijk gedempt is (lastig zingen) kon ik van deze afstand toch een behoorlijke opname maken. De piano klinkt erg realistisch en in de juiste verhouding. Gisteravond in de caravan een paar CD's gebrand, deze heeft mijn vrouw nu mee naar haar koor. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.
 5. Vandaag was de grooooote dag. Opname is gemaakt en we moeten het er mee doen. Ik heb drie projecten gemaakt. Het inzingen, voor de pauze en na de pauze. Een van de grootste problemen die ik had, was om de verhouding tussen links en rechts goed te krijgen. Gelukkig kun je dat achteraf aanpassen. Ook het volume had wat aandacht nodig. Het zelfde stuk tijdens het inzingen werk 3 dB luider gezongen tijdens het concert. Maar verder weinig trubbels. Vanavond de 7 stukken van voor de pauze "gemasterd". We vonden het wat te dun klinken. De piano wat ielig en de bassen wat afwezig. Ook klopte het stereobeeld niet precies, wat dan weer door de balansinstelling kwam. En dan klonk de ruwe opname toch wel erg zacht, ondanks dat er niet meer dan 13 dB DR in zat. Ik heb nu het volgende gedaan: 1. De opname genormaliseerd op - 3dB. Dan gaan links en rechts even luid en heb ik nog wat ruimte voor aanpassingen. 2. Het laag m.b.v. "Baas en Treblle" 8 dB opgehaald. 3. De opname door de compressor gehaald zodat ik op de pieken 3 dB verlies, zodat de opname wel minder luid (ca. 3 dB) dan de meeste opnamen, maar niet idioot zacht gaat (was - 6 dB). Ondanks mijn simpele opnamemethode ben ik niet ontevreden. Ik heb wel eens slechtere kooropnamen gehoord.
 6. Een opname beter/prettiger laten klinken is niet zo moeilijk. Maar dat is smaakafhankelijk. Ik vind het altijd belangrijk dat het zo dicht mogelijk bij echte instrumenten in de buurt komt. Maar bij Dead can dance is dat lastig met al die elektronica.
 7. Er staat maar een vinyl uitvoering bij. De rest is SACD, CD of onbekend (waarschijnlijk CD). De originele uit 1996 heeft de hoogste DR. Maar de vinyl versie heeft de laagste DR kennelijk wat opgepompt. Of van de onbewerkte master opnieuw gemasterd natuurlijk.
 8. Leuk om zo'n verhaal te lezen. Mooie set ook. Maareh… CD doosjes zijn geen diffusors. Dat moet toch wat beter gedimensioneerd zijn. Maar wel beter dan harde muren.
 9. En denk er aan, dat alleen de laagste prijs telt. Zelfs bij gebruikte apparatuur ondervinden we. Of de staat nu als nieuw, of een afgeragd ding is, maakt niet uit, Hoe dom kun je zijn? Als voorbeeld. Ik heb hier een Logitech Duet staan. Als nieuw in doos met alle accessoires. Bied iemand € 40,- incl. verzendkosten. Omdat het ding er al even staat, schreef ik € 50,- excl. verzendkosten. Krijg ik een berichtje terug dat hij er een had gevonden voor € 50,- incl. verzendkosten. Tja... € 6,50 is een bedrag waar je goed over na moet denken.
 10. Die uit 1996 natuurlijk. Aan de rest is geprutst om hem harder te laten klinken.
 11. Het gaat eigenlijk niet om de magneten, maar om de diepte van de conus. Rond de spreekspoel worden de hoogste tonen weergegeven. Die zouden dan op een lijn moeten zitten. Helaas klopt die theorie niet. Alle speakers zouden juist op een radius geplaats moeten zijn, zodat er een virtuele puntbron ontstaat. Daar komt bij er geen een filter 100% in fase werkt. Dat hele getrapte en schuine gedoe is ook al grotendeels over. Kijk b.v. maar bij Wilson Audio, de laatste modellen worden steeds rechter.
 12. Uit de erfenis hebben we nog 3 sets grote speakers. 2 sets Rogers monitoren en een set Millon. Passen ieder binnen het budget. Mijn idee is ook stereo.
 13. De laatste dagen ook weer audiofiel bezig geweest. In de erfenis zaten ook 4 van mijn gevlochten netkabels. Die waren echter niet mooi afgewerkt (met gruwelijk stoffig geworden vijverslang) . Ik heb ze dus van een andere afwerking voorzien. Daarna in mijn set getest en vond toch nog een foutje. Toen ik ze aangesloten had, klopte het stereobeeld niet meer. In rechts zat nl weinig definitie. Ik heb de uitgangsinterlinks van de voorversterker omgewisseld. Maar het probleem bleef rechts aanwezig, terwijl het stereobeeld wel as omgewisseld. Het kon dus alleen aan de netkabel van de rechtereindversteker liggen. Dez kabel doorgemeten, en wat blijkt? Ik ben bij deze kabel vergeten de stickertjes voor de fase te conroleren. Die zaten dus verkeerd. Na correctie klonk het weer als vanouds. Hoezo, fasechecken heeft geen zin?
 14. Daarom eten ijsberen ook geen pinguïns.
 15. Yamaha heeft van die betaalbare en heel behoorlijk klinkende 3.1 sets. Maar €700,- is voor een complete set wel erg weinig. Ik zou in die prijsklasse niks zelf samenstellen. Je bent zeker duurder uit en mist de integratie die door de fabrikant is gedaan.
×
×
 • Create New...