Jump to content
High-End Forums

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  19,428
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  2003 member
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m, Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 op i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving den Bosch
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

13,631 profile views
 1. Net snoeren zijn standaard kabels. De versterkers Aaron no.6 en 8 dacht ik
 2. Hij heeft al andere stopcontacten en zelfs een verlengsnoer vanuit de keuken geprobeerd. Met andere apparaten is er geen brom. As donderdag brengt hij hem weer mee. Nu
 3. Maar wat is een forum zonder discussies? Inderdaad SAAI. Gelukkig is er weer wat leven hier.
 4. Hier zaten de voor en eindversterker met een geaarde kabel beide aan aarde. Totaal geen brom. In Nederland hebben we randaarde. Dat zijn die pennen aan de zijkant van de stekker. In Frankrijk b.v. hebben ze penaarde. Daar steekt een aarde pen uit het stopcontact. In Frankrijk kun je de stekker dus niet omdraaien. Hier in Nederland wel.
 5. De restanten van de stickertjes netjes wegpoetsen. Opgelost...!
 6. Hier speelden ze prima, terwijl beide aan randaarde. Bij hem thuis ook beide aan randaarde.
 7. Hier is iets bijzonders aan de hand. Een goede audiovriend helpt bij het verkopen van de audiospullen uit de erfenis. Het loopt op een eindje, dus de laatste apparaten gaan er langzamerhand uit. Gisteren belde hij, omdat een voorversterker flink bromde. Volgens hem had hij van alles geprobeerd, maar het ding bleef brommen. Geen kleine brom, maar de muziek overstemmend. Zijn conclusie.. dat ding is kapot. Vandaag was hij met de versterkerset (voor - eind) hier. En wat denk je... helemaal geen brom, speelde prachtig. Dus alles weer in de auto en terug naar huis. Thuis aangekomen heeft hij hem weer opnieuw aangesloten en wat denk je.. hij bromt weer als een gek. Met een ander voorversterker bromt de eindversterker niet, maar met de bijpassende dus wel. De conclusie is dus weer, dat het aan de voorversterker moet liggen. Om het verhaal compleet te maken, hij heeft zelfs de interlinkjes van hier meegenomen en verschillende netkabels en stekkerblokken geprobeerd. Zelfs met een lange kabel naar een stopcontact wat op een andere groep wat aangesloten. De problematische versterkercombinatie speelde bij een eerdere test bij hem trouwens ook perfect. Heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn? A.s. donderdag krijg ik de combinatie weer terug.
 8. Het duurt hier trouwens wel wat langer, voordat iemand roept dat het allemaal niet uitmaakt. Kijk eens op het HIFIforum, daar is het steevast de tweede posting wanneer iemand een topic opent met daarin een vraag. Breem heb ik ook al lang gemist.
 9. Leuk... een ouderwetse kabeldiscussie.!! Incl. de verplichte dubbel blindtest. Na drie keer wisselen is iedereen, zelfs de meest doorwinterde luisteraar, volledig de draad kwijt. Kabel gewoon een paar weken laten zitten, luisteren en laten zitten wanneer het beter bevalt dan de vorige. Is dat niet, de vorige weer aansluiten. Of het dan de kleur is, maakt niet uit. Maar ook ordinair klankverschil is dan wel duidelijk. Al is het soms lastig te omschrijven. Ik heb voor de audioclub wel eens een kabeltest georganiseerd. iedereen een lijstje in z'n handen gegeven met de vraag daar onder de verschillende hoofdstukken (zoals plaatsing, dynamiek e.d.) punten te geven. Het was verbazend hoe sterk de uitslag op elkaar leek. Maar toch had bijna iedereen een andere kabel als zijn ideaal gekozen. En hier stond er geen demogever te swingen wanneer zijn kabel aan de beurt was (zoals bij de Nordost demo's).
 10. Ik heb in het verleden gedowngrade, door van twee sets naar één set te gaan. En daarna nog van een set met vier bronnen (plaat, CD, SACD en stream) naar nu één a twee bronnen. Het gevolg, dat ik me kan concentreren op één vorm van weergave. Plaat begon me te vervelen vanwege hoge kosten (tenzij je zo'n KASSA prul koopt) en onhandig gebruik. Hoge kosten ook, doordat ik telkens wel weer iets anders sloopte. @ Bloom: een vriend vroeg me vanwege een evenement bij de viering van 75 jaar bevrijding om wat muziek van de bevrijding bij elkaar te zoeken (Glenn Miller, Vera Linn e.d.). En omdat het evenement buiten plaats vind, de muziekstukken met ongeveer gelijke sterkte konden klinken. Er bleek dus tot zo'n 8 dB verschil tussen de 18 opnamen te zitten. En dat terwijl de pieken toch bij alle nummers redelijk in de buurt van 0 dB zaten. Met JRiver kun je dat mooi gelijk trekken, maar alles gaat dan wél naar het minst luide niveau. Dat volume zal dus flink opgeschroefd moeten worden.
 11. Wanneer apparaten aantoonbaar open zijn geweest, vertrouwen veel kopers het niet meer. Er worden te veel verprutste spullen aangeboden. Voor mij een reden, om niks meer te "modificeren". Al is het maar een dempertje op een clockkristal.
 12. Er zijn weer een paar verslagen te lezen: De eerste van de leden voor ledenavond met vintage apparatuur vs modernere. Ook was er een "museum" ingericht. http://www.aob-hifi.nl/20182019.html#Leden2 De demo op de tweede avond is verzorgt door EC Design. Die brengen altijd wat leuks mee. Veel leesplezier.
 13. Wanneer ik bij Jerry kijk, speelt hij met twee naast elkaar liggende onooglijke draadjes. Zowel zijn interlinks als zijn luidsprekerkabels. Dus geen afschermingen, geen moeilijke materialen en dure stekkers. Het klinkt daar fenomenaal, maar de kabels zijn wel helemaal passend gemaakt bij zijn setup. Ik denk dat kabel met afscherming een deel van de dynamiek weglaten. Een deel van de energie wordt via het magnetisch veld om de kabel getransporteerd. Met afscherming dicht om de draden, ben je dat kwijt.
 14. Vilt geplakt, dempt ook de wanden. Noppenschuim doet dat niet. Daar komt bij: Wanneer het geluid van de originele Trigia je bevalt, zou ik die er van proberen te maken. Kennelijk heeft de bouwer er zijn eigen fantasie op los gelaten.
×
×
 • Create New...