Jump to content
High-End Forums

HansP

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Rank
  Junior Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  zelfbouw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ben daar wel geweest, maar was te verbaast van al die bijzondere mensen, die ik ook niet kende. Had er ook geen tijd voor gereserveerd, dus het was meer vol verbazing observeren.😎
 2. @Jepe, waar woont je huis? Misschien kunnen we wat proberen uit te vogelen hoe en/of wat wel goed werkt.
 3. Ik heb deze HP Proliant MicroServer Gen8 G1610T destijds gekocht, was toen €199 en dan nog je schijven.
 4. Ik zou er een 4 Tb in zetten en de boel bij elkaar houden met Ubuntu 18.10 en Samba, of met Openmediavault. Maar dusdanig grote volumes gaan wel traag worden, maar nog niet zo traag als diverse losse USB HD's Ik heb een Server met 2Tb in Raid 1, en dat gaat met een Celeron best snel, maar dan wel 240 Gb SSD voor de besturing en Bibliotheek voor ROON.
 5. Dit kost bijna niks. https://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&product_id=222 Ik heb er ook Squeezebox op draaien, en is ook een UPnP server, met de software die op de OpenMediavault site staat.
 6. HansP

  Aarde

  Wij gebruiken hier toch ook wel andere wandcontactdozen, ook bij randaarde.☺️
 7. Aankoop met een heel mooie opname's, en dan krijg je ook nog eens een live opname van Stan Getz bij.
 8. https://pentatone.nativedsd.com/albums/PTC5186488-dvorak-lalo-cello-concertos Deze heb ik vandaag maar eens binnen gehaald via de NativeDSD site, en dan krijg je ook nog wat Stan Getz er bij😀 Ik kan hier heel goed naar luisteren, mooie opname naar mijn idee.
 9. Klopt, maar de 2 "Soekrissen" die ik heb, zijn dan ook nog verschillend van voeding voorzien. Dus een "naam" die de hoogte in wordt geschreven, is voor mij dan niet altijd een garantie, of hij nu Ted heet of Jaap.😉 Ik koop dan liever wat meer muziek voor die centen.
 10. Voor wat betreft de voedingen, heb pas een demo gegeven met 4 verschillende voedingen op streamers, en dat was dan wel dat men daar niet eens goed hoorde dat er werd geschakeld tussen de verschillende ingangen waar de streamers aan gekoppeld waren. En dat was dan met de muziek gesynchroniseerd met ROON en dan is er op die verschillende streamers, en dus ingangen het zelfde signaal te beluisteren. Ik zou dan altijd zelf wel goed willen luisteren naar wat dan de echte verschillen zijn, en dan met hetzelfde ingangs signaal op de versterker, zodat er geen luidheidsverschil ontstaat. Dan is het in ieder geval duidelijk dat je geen € 650 uitgeeft voor iets dat geen echt verschil geeft.
 11. Dat is ook wel weer een lekkere wat ouderwetse degelijke opzet in stijl. Ik heb hem dan in in een andere vorm.☺️
 12. Er klopt wel meer niet bij de nieuwe telg van de familie. https://www.tomshardware.com/reviews/pimoroni-fan-shim-heatsink-raspberry-pi-4,6219.html En als je dat corrigeert met een ventilator, zijn de I²S pinnen niet meer beschikbaar voor een HATr
 13. Tegenwoordig heb je ook krimtangen, zijn voor wat betreft de kwaliteit vaak nog beter als de gesoldeerde verbindingen , als het dan wel goed doet natuurlijk.😁 Nog wel even door scrollen naar beneden om de volledig op de hoogte te komen. https://www.hbm-machines.com/producten/gereedschap-en-toebehoren/tangen-en-scharen/hbm-1200-delige-hbm-kabelkrimptang-kabelschoentang-adereindhulstang?channable=e13762.TVBOOTI1Ng&gclid=EAIaIQobChMIsIPvr4mq4wIVgqiaCh3uAQnTEAkYAyABEgIexvD_BwE
 14. HansP

  Andere DAC

  Dan ben ik wel benieuwd hoe groot dan de mogelijke hoorbare verschillen zijn met dit exemplaar uit Denemarken. http://www.soekris.dk/dac1541.html, en metingen. https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/soekris-dam1021-r2r-dac-measurements.2324/
 15. Wisselend, kopen bij b.v. Qobuz of Channel Classic, en ruilen met een andere liefhebber, en ik heb ook een abonnement bij een internet site, waar ik wel eens wat vandaal haal. En als ik het al op plaat heb ga ik het niet voor de 2e keer kopen, vinyl digitaliseren kan ook met een NAD phonoversterker met USB uitgang, en dan heb je AD omzetting.
×
×
 • Create New...