Jump to content
High-End Forums

TL 200

Members
 • Content Count

  4,679
 • Joined

 • Last visited

About TL 200

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 03/20/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Gemodificeerde Cyrus 2 met PSX externe voeding, Harman Kardon cd-speler, Cambridge Audio TL 200 transmissielijn speakers.LG hd plasma tv,Sony dvd-player, Raspberry Pi 3 model B+ met Encore mDSD dac en Audoquest Jitterbug. Interlinks van Audioquest en Monster, speakercable Monster. En de belangrijkste tweaks van de hele set: Suzy Wong Audiotegel! en van der Heide modificatie voor de structuurinformatie.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  drenthe

Recent Profile Visitors

7,103 profile views
 1. Niet audiofiel maar ook ontzettend mooi: wij worden opa en oma. Onze kleinzoon komt halverwege juli. Hij is 140 cm, zo'n 50 kilo en dertien jaar. Onze oudste dochter en schoonzoon worden zijn pleegouders, en daar zijn we trots op. Hij zit nu nog in opvangtehuis en krijgt straks een stabiele, warme plek waar hij zeer welkom is.
 2. Dank je, het was ook erg leuk. Nu kan ik op m'n CV zetten dat ik de Universiteit van Leiden heb bezocht. Marc: Sorry dat ik je afwasmiddel heb opgedronken, Ik dacht dat het iets vegetarisch was. Trouwens, als je zo lekker kookt als Marc is het voor een mens helemaal niet zielig om vegetariër te zijn.
 3. Vaak wordt er met gematched bedoeld dat het uit de zelfde productieserie of batch komt. Maar ook die heeft een spreiding in de specificaties.
 4. Dit is geen audiofiel verantwoorde, met meetgegevens bewijsbare recensie maar een verslag van mijn bezoek aan Leiden en mijn mening over de set van Mumsoft. Omdat ik twee keer drie uur en een kwartier moest reizen en we een overvol programma hadden is mijn bezoek over twee dagen uitgesmeerd. Overvol programma, want: we begonnen met een stevige wandeling door het mooie Leiden tijdens welke Marc ook een uitstekende stadsgids bleek te zijn. Er was er één jarig. We zijn naar de universiteit geweest om de jaarlijkse Oort-lezing bij te wonen: https://www.universiteitleiden.nl/agenda/2019/04/oort-lezing-2019-starquakes-and-exoplanets-in-our-milky-way En we hebben daarna nog het staartje meegepikt van het huiskamerconcert wat door Marc’s benedenbuurtjes was georganiseerd.Tussendoor moest er ook nog gegeten en natuurlijk gedronken worden. De avond is gezellig kletsend en borrelend afgerond. De volgende dag hebben we, goed uitgeslapen, Marc’s installaties wat serieuzer bekeken en beluisterd. Om te beginnen is er middels Raspberry’s, WiFi, internetradio/muziekproviders, een vintage Technics versterker en veel speakers muziek in elke kamer. Tijdens het kletsen in de woonkamer viel me op dat de eierdopjes met kogels hoorbaar aanwezig zijn onder de speakers. Het laag is strakker dan je zou verwachten gezien de ondergrond, o.a een houten kast. De Celestions klinken prima. Niet opdringerig aanwezig of vermoeiend maar sophisticated zoals het Britten betaamd. De hoofdset staat een verdieping hoger. Omdat mijn luisterdriehoek ongeveer even groot is en ik ook een zolderkamer met houten vloer en zijwanden heb kon ik goed vergelijken met mijn set. We hebben een breed spectrum aan bronnen en muziekstijlen beluisterd en het klinkt allemaal even mooi. Stemmen goed gearticuleerd, instrumenten natuurlijk klinkend, de juiste afmetingen hebbend en op de goeie plek staand. De set maakt een heel mooi plaatje van de muziek. Om een vergelijk met de schilderkunst te maken: soms klein en fijn als een miniatuurtje maar ook overweldigend groot en detailrijk als het Panorama Mesdag. Altijd indrukwekkend hoe een met aandacht samengestelde set een geluidsbeeld neer kan zetten wat het formaat van de luisterkamer vol overtuiging overtreft. De 32-voets pijpen van het Silbermann-orgel staken ongetwijfeld meters boven het dak uit! Het enige wat me in vergelijk met mijn speakers opviel is het wat minder ver doorlopend laag. Niet dat het gemist werd hoor, het wel aanwezige laag voldoet ruimschoots. De overal aanwezige audiotegels, -lampen en andere structuurinformatie-verbeterende middelen werpen duidelijk hun vruchten af. Marc heeft een fraaie, muzikale set in een fantastisch, historisch pand. Ik heb dankzij Marc’s gastvrijheid, goede verzorging en de georganiseerde activiteiten een fijne tijd gehad. Marc, bedankt!
 5. Nee, natuurlijk niet. Maar zoals wij zeggen: het is net als met eten, wat de één niet lust daar vreet de ander zich scheel in.
 6. CSNY 1974 https://nl.wikipedia.org/wiki/CSNY_1974
 7. Welkom Rickkert, geniet van je spulletjes!
 8. Ik had twee geweldige dagen bij vriend Mumsoft, verslagje volgt nog. Ik zit nu na te glimmen
 9. Het was deze zin Hans die mij deed denken dat een close mike op de piano wel goed zou zijn.
 10. Die kabels van Marc hebben idd. tijd nodig. Gewoon rustig laten zitten want ze kunnen wel één of twee dagen nodig hebben om te wennen.
 11. Grappig, net otoplastieken maar dan voor de neus.
×
×
 • Create New...