Jump to content
High-End Forums

TL 200

Members
 • Content count

  2,572
 • Joined

 • Last visited

About TL 200

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 03/20/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Gemodificeerde Cyrus 2 met PSX externe voeding, Harman Kardon cd-speler, Cambridge Audio TL 200 transmissielijn speakers.LG hd plasma tv,Sony dvd-player Acer AX3400 PC met Encore mDSD dac. Interlinks van Audioquest en Monster, speakercable Monster. En de belangsijkste tweak van de hele set: Suzy Wong Audiotegel!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  drenthe

Recent Profile Visitors

5,238 profile views
 1. Dual 1214 met Shure M 75 d

  De BTW is in Duitsland lager.....
 2. X-fi 2017

  Ik vind het een beetje emotieloos, de opnames klinken schoon maar ik mis wat.
 3. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Da's mooi, een goed klinkende bootleg is inderdaad zeldzaam.
 4. Hoe zie ik wat voor persing het betreft?

  Volgens mij wordt de lacquer gebruikt om persmallen van te maken, bij direct metal mastering wordt een koperen lacquer gemaakt war vervolgens mbv electrolyse de persmallen van gemaakt worden. Uit Wikipedia: The DMM copper master disc can be plated to produce the required number of stampers using the one-step plating process. Rather than having to electroform a master (or "father"), mother and then stampers (the traditional "three-step process"), the DMM copper disc serves as the 'mother". Bypassing the silvering process and two electroforming stages reduces the risk of introducing noise that can be generated in the electroforming (galvanic) process. In cases where hundreds of stampers may be required, the DMM disc is often used as a mandrel to electroform a master and mother, from which many stampers are then made. Chemical passivation of the metal surface of each part precludes "plating," so the parts can be mechanically separated from each other upon removal from the tank.
 5. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ja, het was ook meer een gedachte die opkwam en eigenlijk te snel neergeschreven is. Ik heb zelf ook een technische opleiding, in de chemie maar ik sta, soms met de nodige scepsis, wel overal voor open en daardoor weet ik ook dat we (nog) niet alles kunnen verklaren en word ik soms ook heel aangenaam verrast.
 6. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ik geniet nog dagelijks van het geluid hier dus dat zit wel goed. Maar kunnen vooroordelen ook aangeleerd zijn, bijv. door een bepaalde opleiding? Ik heb met verschillende mensen, die best wel in audio geïnteresseerd zijn en soms ook een goede set hebben, gesproken en die een discussie over bijv. kabels afkappen met opmerkingen als: dat kan geen verschil maken, ik heb een technische opleiding (elektro/elektronica) en de wet van Ohm is van toepassing, alle kabels geleiden stroom, elektronen hebben geen voorkeur etc.
 7. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Wel een herhaling van zetten ja maar idd. erg lekker. Hier draait nu Radio Kaos een m.i. beetje vergeten album van Roger Waters (hij heeft natuurlijk wel betere gemaakt).
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Daar durfde ikzelf even niet meer over te beginnen. Maar je hebt gelijk, ik heb hem nu geaard en wat dichter onder de cd speler en versterker gelegd en dat levert ook weer een verbetering op. Geweldig ding hè? Zouden meer mensen moeten ervaren..................
 9. Weer 'n audiofiele dag... II

  Maak je niet zo druk Rob, doe ik ook nooit niet...............
 10. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ja, al dat haar voor de oren is alleen maar geluidsverstorend. Dit is te wetenschappelijk te bewijzen. Duidelijk schrijven is zeker niet onbelangrijk. By the way, ik ben meer het onderdanige type. Eigenlijk bedoelde ik met mijn opmerking dat het klopt wat je schreef, maar dat ik het niet eens ben met een aantal van jouw uitspraken over de effecten van bepaalde tweaks. Maar dat had je vast al tussen de regels door gelezen..............
 11. Ls Kabel

  Gelijke lengtes is altijd goed, klein stukje maakt niet zoveel uit maar grote lengteverschillen kunnen klankverschil geven. En nu gaan we lekker naar buiten, 't weer is heel mooi hier.
 12. Ls Kabel

  Ik heb ooit kabels gezien, samengesteld uit installatiedraad (wat ook achter je stopcontacten zit) voor het laag, PTT-kabel voor het midden en Litz draad voor het hoog. Dit was zo gekozen om zeker te zijn dat alle frequenties tegelijk bij de speakers aankomen.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Placebootje? Schijnt overal goed voor te zijn. Vooral in combinatie met wat fantasie.
 14. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  De The Beatles zijn klaar. Nu something completely different:
×

Important Information