Jump to content
High-End Forums

TL 200

Members
 • Content Count

  5,097
 • Joined

 • Last visited

About TL 200

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 03/20/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Gemodificeerde Cyrus 2 met PSX externe voeding, Harman Kardon cd-speler, Cambridge Audio TL 200 transmissielijn speakers.LG hd plasma tv,Sony dvd-player, Raspberry Pi 3 model B+ met Encore mDSD dac en Audoquest Jitterbug. Interlinks van Audioquest en Monster, speakercable Monster. En de belangrijkste tweaks van de hele set: Suzy Wong Audiotegel! en van der Heide modificatie voor de structuurinformatie.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  drenthe

Recent Profile Visitors

7,738 profile views
 1. Dat is wel mooi Seed. Heb wat clips doorgebladerd op youtube van het album Debris en pas bij deze kwam ik er achter dat er een vrouw zingt: Ergens deed de muziek me denken aan Keaton Henson, vandaar waarschijnlijk.
 2. Nee, je hebt wel gelijk maar het verschil in luidheid is niet de essentie van het verhaal. Dat een heruitgave van een LP op cd klinkt als een slechte mp3, daar gaat het om. Mijn ervaring is dat SACD in het algemeen een stukje zachter klinkt dan een gewone cd. De klank daarentegen is dan wel goed. Het lagere volume is simpel te corrigeren door de versterker wat verder open te draaien.
 3. Misschien kun je met een beetje vilt de hoorntjes wel wat dempen.
 4. Heb je ook je platen gewassen?
 5. Dat gaat over dat Jimi Hendrix album en hij schrijft: A little bit louder, a little bit with more space, dynamics, stereophony and ....more LIFE. The ordinary 80-ties pressing had height and width ... Niet alleen over loud dus. dat is de loudness-war.
 6. Dat wisten ze vast nog niet in 1984. Hoewel, Toshiba kwam in 1983 met de Toslink. https://www.audioholics.com/audio-video-cables/toslink-interconnect-history-basics
 7. Ja, met zo'n lampie en een spiegelplaatje kun je nog steeds prima muziek reproduceren. Eén van de grootste verassingen en voordeel vond ik destijds de lange speelduur, 70 minuten i.p.v. zon 20 minuten per LP-kant. Wat bij een kennis de vraag opriep hoeveel groeven er wel in zo'n CD moesten zitten. Mijn antwoord: "als er al een groef in zou zitten zou het maar ééntje zijn" begreep hij na enige uitleg.
 8. Er is hear al vaker geschreven over de kwaliteit van heruitgaven en remasters maar er was tot nu geen apart topic voor. Vanmiddag luisterde ik naar een 24/192 flac van het album Solstice van Ralph Towner (1975 op vinyl uitgebracht). Ik vind het heel mooi klinken, deze heruitgave van 2017 <link> . Tussen 2008 en 2015 is dit album ook op CD uitgebracht. Zoekende naar info over dit album kwam ik een recensie tegen op Amazon die je hier kunt lezen:<link> Deze recensie, en deze <link> van dezelfde schrijver laten maar weer eens zien dat dat lang niet altijd goed gaat en het lezen van dit soort recensies erg hulpvol kan zijn. Vandaar dit topic. Om ervaringen uit te wisselen en elkaar hopelijk ook te behoeden voor miskopen.
 9. Ik begrijp dat Cock niet van de TS is, zou hij toch eens moeten proberen. doe je best eens om hem te overtuigen, dat moet je lukken! Ik twijfelde even of c.q. hier wel goed gebruikt is. Gelukkig hebben we prof.dr. Kipping.
 10. Volgens mij kun je ze het best laten weven. Of een zeefdruk nemen, die zijn ook altijd open.
 11. Objectief beschouwd is iedereen subjectief.
 12. Voor nog geen 5 euries heb je een stel nieuwe. https://www.conrad.com/p/te300-piezo-tweeter-50-w-4-8-333328
 13. Ben je niet bang dat je daarna ontevreden met je eigen set bent Marc? Ik denk van niet, maar ik ben benieuwd.
 14. Verwachting speelt ook een rol. Dat maakt dat je al bevooroordeeld bent.
×
×
 • Create New...