Jump to content

Nils

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Naim ND5 SX, Dynalab Magnum, Fiorention Elba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dag Kraus. Gelukkig hoeven we het ook niet eens te zijn maar zoeken we beiden denk ik naar de mooiste manier om onze muziek te luisteren. Twee dingen die mij bij Tidal opvielen. Als ik zoek naar Grigory Sokolov, die toch een heel groot oeuvre heeft vind ik erg weinig albums. Hetzelfde geldt voor bv Ivo Jansen, Ian Bosrigde ( Lieder van Schubert, ik vond het niet) . Of denk aan jean guihen queyras , toch volgens mij één van de beste cellisten van deze eeuw. Bijna niks te vinden. Het lijkt voor mij, maar misschien zoek ik verkeerd, dat er van de meeste artiesten wel albums zijn maar slechts zeer mondjesmaat. Ander voorbeeld als ik zoek naar de cellosuites van Bach ( en hoeveel zijn er daar wel niet van) krijg ik ook maar een handjevol albums. Voor misschien in het buitenland iets onbekendere musici zoals Holland Baroque , staan dacht ik drie albums. Michel Godard, idem. Dus misschien geldt dat ik beter moet zoeken. Tweede puntje, ik las een aardig stuk over de verschillen in geluidskwaliteit van vinyl, cassettebandjes, Cd, WAV bestanden en streamingdiensten ( Tidal, Qobuz en Spotify) wat mij daarin opviel ,buiten dat analoog ook fantastisch kan klinken, dat over tidal werd gezegd dat het lijkt of de Loudnes constant aanstaat en dat het geluidniveau 3 a 4 db hoger ligt dat bv bij Qobuz. Dat maakt mij op zijn minst nieuwsgierig naar Qobuz. En verder ben benieuwd of jij ook gespecialiseerde klassieke streamingdiensten heb geprobeerd. Daar zou ik dan wel nieuwsgierig naar zijn. Muzikale groet, Nils
 2. Geweldig bedankt allemaal voor het meedenken. Denk dat dit dus vrij simpel op te lossen is. Ik ga lekker proefdraaien met Qobuz.
 3. Goedendag allemaal. Ik ben nieuw op het forum en misschien soms onbekend met de juiste termen. Maar "fast learner" . Mijn vraag ik heb een Naim ND5 SX ( 2015 dus de eerste versie) , met een Dynalab Magnum versterker. Probleem: op de streamer en de naim app zit Tidal en Spotify. Spotify is niet om aan te horen en Tidal heeft bijna geen klassieke muziek. Ik wil dus graag Qobuz of Deezer kunnen streamen. Nu las ik dat dit misschien via bubbleupnp en een nas zou kunnen. Ik heb een router van tele2. Maakt het uit wat voor NAS ik koop ? Zijn er dan specifieke zaken waar ik op moet letten ? En klopt het dat ik dan"simpel" via de UPNP ingang en de app op mijn streamer naar Qobuz kan luisteren ? Bedankt vast voor het meedenken. Nils En als een tweede vraagje mag, welke streamingdienst is het best volgens jullie voor klassieke muziek?
×
×
 • Create New...