Jump to content
High-End Forums

René N.

Members
 • Content count

  2,844
 • Joined

 • Last visited

About René N.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Midden Gelderland
 • Interests
  Muziek/audio, hardlopen en fotografie

Recent Profile Visitors

4,255 profile views
 1. Concerten, muziekuitvoeringen, optredens

  Gisteren naar Fink geweest, in Doornroosje in Nijmegen. Ik ben er jaren geleden eens geweest, bij Chris Whitley, maar kon me de zaal niet meer herinneren. Volgens mij was het toen een langwerpige zaal. Is er in de afgelopen jaren een nieuwbouw geweest? Maar wat een sfeervolle zaal trouwens, beetje in de breedte gebouwd en daarboven een balkon met mooie rondingen. Fink dus. De 2e keer dat ik hem gezien heb, eerder al een keertje in Maastricht. Toen ook alleen maar licht van achter het podium, dus weinig zicht op de gezichten en vanuit de zaal was het ook wat irritant.... Nu ook weer, alleen was het een veel mooiere lichtshow. Ook stond ik nu op het balkon, helemaal vooraan, met een prachtig zicht op het podium. Hoewel ik vond dat het geluid in Tivoli nóg beter van kwaliteit was vond ik het hier ook erg goed. Het concert was goed. Redelijk wat nieuw werk, dat zich bij de bezoekers en mij nog niet in het hoofd genesteld had. En het was ook eletronischer dan voorheen, dat speelt ook mee. Twee drummers, die aan de rechterkant drumde erg mat en had voor mij geen toegevoegde waarde, behalve dan dat hij ook electronische drums bediende, die dan weer heel veel laag gaven. Maar toch gaf ik de voerkeur aan de wat powerachtige drummer ter linker zijde, die lekker "knalde" en ook wat verrassender was in het drummen. Fink zelf heeft een prachtige stem, maar beweegt zich wel in een beperkt register. Ik vind het geweldig maar kan me voorstellen dat mensen dat eentonig vinden of zo. En ik heb hem wel eens beter gitaar horen spelen, vooral in de afsluiter liet hij nog wel wat noten liggen of voegde er wat (verkeerde) aan toe... . Maar verder was het een heerlijk concert. Omdat ik op het balkon stond kon ik direct op het mengpaneel kijken. Maar wat verrassender was, ook op een laptop waarop een geluidsmeting constant stond te draaien, met 2 op statieven bevestigde microfoons. Gemiddeld geluidsnivo lag rond de 96dB, maar op pieken die in de climaxfase van de nummers soms wel een minuut duurden lag die wel tegen de 105dB aan. Wat was ik blij met mijn oordoppen..... Nog iemand anders geweest trouwens, die ik over het hoofd heb gezien?
 2. Nieuwjaarsbijeenkomst bij Music 2

  Me too . Glaasje water is goed, bovendien, Zero Tolerance......
 3. lED

  Zeker mee eens. Zit nu Dead can Dance - Anastasis te beluisteren, met een mooi vol zonnetje, is tóch anders....
 4. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Ik heb hem op vinyl en ga hem vanavond nog maar weer eens draaien
 5. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Hee wat gek. Toen straks op mijn laptop had ik wel "beeld", een foto dus, maar nu op de desktop niet.....
 6. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Ongeveer. Ben meer van het hout
 7. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Worden vrouwen bij jou geblokt Marc?
 8. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Zo, dat gaat snel bij jou..... Ik ben nog maar met kant 2 bezig....
 9. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Zij moet wel vrijgezel zijn, geen man die die speakers in huis wilde hebben. Of toch wel?
 10. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Brendan Perry - Ark Je weet wel (???), hij, van Dead can Dance. Prachtig sferisch album.
 11. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  We gaan er wel uitkomen Jack. Maar voor mij heeft een hoofdset in een cave dan het voordeel dat het een stuk(je...) harder kan dan het nivo in een gezamenlijke woonkamer. We gaat het tzt wel zien
 12. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Ja Jack, maar op redelijk (hard...) nivo muziek spelen en tv kijken gaat niet echt samen. Of echt niet eigenlijk.... . Ik ben nu wel heel erg verwend met het dagelijks draaien wanneer ik maar wil en hoe hard ik maar wil, vandaar de behoefte aan zo'n cave. Maar er is nog wel genoeg gedeelde tijd hoor
 13. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Heerlijk album en een prachtige persing over twee LP's: Black Dub - Black Dub Met onder andere Daniel Lanois en Trixie Whitley. Uit de review van AllMusic.com: "Suggestion: more Trixie next time!" En daar kan ik me helemaal in vinden. Helaas speelt ze hier geen gitaar, wat juist wat extra's voor mij zou geven. Hoewel Daniel er ook wat van kan trouwens. Gaaf album. O nee, tegenwoordig is het "Chill"
 14. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Ze is er wel aan gewend en vind het ook fijn als het goed klinkt, alleen zijn de nuances niet aan haar besteed. Hoe het zal gaan als we samenwonen weet ik nog niet, ik wil een tweede set in de huiskamer zetten, mijn huidige zal toch in een Man Cave belanden, waar ik gewoon los kan gaan. De huiskamer zal overigens ook wel één of andere Open Baffle krijgen, met een ietwat andere configuratie. Maar hopelijk wel met eenzelfde soort ingrediënten... .
×