Jump to content
High-End Forum
Beheer

Overgang naar httpS - Update

Recommended Posts

Vandaag bij onze hoster de bestelling geplaatst voor een certificaat.

 

Dit betekend dat we zsm. overgaan naar httpS.

 

Op het moment van de overgang zal het forum even niet beschikbaar zijn.

 

Voor zover ik het kan inschatten duurt dit max. 30 minuten, maar je weet het nooit met aanpassingen in software.

 

Zodra ik weet wanneer de overgang gaat plaatsvinden zal ik dit melden.

Share this post


Link to post

Het certificaat is al actief en we draaien op httpS.

 

Dat ging in "a blink of an eye" toen het certificaat werd toegevoegd door de hoster.

 

afbeelding.png.1104fcc80e754dc41c72028420dc091f.png

 

Het oranje driehoekje met ! wat je soms ziet geeft aan dat sommige delen dan niet httpS zijn.

 

afbeelding.png.77208e4a9ffae6c5e6510ff55315cb19.png

Dit zijn, meestal, afbeeldingen.

 

De licentie moet ook nog even over naar httpS, dit doe ik morgenochtend rond 7u.

Share this post


Link to post

Mooi! Fijn, goed!

Share this post


Link to post

Top. Als er een gift nodig is om het certificaat te kunnen financieren hoor ik het graag. 

Share this post


Link to post

Ik weet niet of het hier mee te maken heeft, maar ik heb een probleempje. Vanmorgen en ook nu zit ik achter de laptop op het forum.  Normaal zit ik  echter in de huiskamer met de I pad. Vanavond kwam ik daar niet meer op in. De I Pad gereset en ook dat werkt niet. Kan het nu zo zijn dat als ik ingelogd ben op de laptop niet tegelijk kan inloggen op de I pad?

 

Bedankt.

Share this post


Link to post
8 hours ago, carl said:

Ik weet niet of het hier mee te maken heeft, maar ik heb een probleempje. Vanmorgen en ook nu zit ik achter de laptop op het forum.  Normaal zit ik  echter in de huiskamer met de I pad. Vanavond kwam ik daar niet meer op in. De I Pad gereset en ook dat werkt niet. Kan het nu zo zijn dat als ik ingelogd ben op de laptop niet tegelijk kan inloggen op de I pad?

 

Bedankt.

 

Hallo Carl,

 

Welke melding krijg je precies?

 

Zelf heb ik getest met een Windows 10 laptop en een iPhone 11Pro maar hier werkt het prima.

 

Misschien even je cookies op je iPad weggooien?

 

Geschiedenis, cookies en cache op iPhone of iPad wissen.

Zo wist u de gegevens op uw apparaat:

  • Als u de geschiedenis, de cookies en de cache wilt wissen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Safari' en tikt u op 'Wis geschiedenis en websitedata'. Als u de geschiedenis, cookies en browsergegevens van Safari wist, blijven de gegevens voor automatisch invullen bewaard.
  • Als u alleen de cookies wilt wissen en uw geschiedenis wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata' en tikt u op 'Verwijder alle websitedata'.

Share this post


Link to post

Even geprobeerd...  Ik ben ingelogd met mijn iMac, iPad en iPad alledrie te gelijk. Probleem ligt bij Carl. 🙋‍♂️

Share this post


Link to post

Ik heb nu ook op mijn laptop een erg slechte wifi ontvangst. Kan een Corona gerelateerde overbelasting van het Net? Daarnaast zal ik mijn I pad eens een  keer helemaal leegmaken. Als het niet lukt horen jullie van me. Bedankt!

Share this post


Link to post

Wifi zit in je huis, daarna is het as-is. Altijd lastig om de oorzaak te vinden. Vergelijken is de enige mogelijkheid. Dus met een ander apparaat, bedraad liefst?

Share this post


Link to post
20 hours ago, carl said:

Ik heb nu ook op mijn laptop een erg slechte wifi ontvangst. Kan een Corona gerelateerde overbelasting van het Net? Daarnaast zal ik mijn I pad eens een  keer helemaal leegmaken. Als het niet lukt horen jullie van me. Bedankt!

 

Nee dat maakt allemaal niet uit.  Je had toch al eerder slechte WiFi? Gewoon door een Pro een WiFi netwerk laten installeren. Dat is (meen ik) de vorige keer ook geadviseerd  🙋‍♂️

Edited by Tubejack

Share this post


Link to post

Dat is indertijd gedaan zowel voor het veiligheidssysteem als internet Jack. Toch hebben we hier soms wel last van signaalverzwakking. In die zin denk ik aan een betere dan de standaard router (ook inmiddels een aantal jaren oud). Ik kan trouwens nog steeds niet via de I pad op dit forum. Hij vraagt  bij het inloggen op het forum mijn vingerafdruk. Dat doe ik dan en krijg vervolgens mijn gebruikersnaam en wachtwoord te zien.  Als ik dan wil bevestigen pakt hij dat niet.

 

We gaan vanavond in ieder geval even de I pad volledig opnieuw opstarten. Dus alles terug naar de oorspronkelijke instelling.

Edited by carl

Share this post


Link to post
1 hour ago, carl said:

Dat is indertijd gedaan zowel voor het veiligheidssysteem als internet Jack. Toch hebben we hier soms wel last van signaalverzwakking. In die zin denk ik aan een betere dan de standaard router (ook inmiddels een aantal jaren oud). Ik kan trouwens nog steeds niet via de I pad op dit forum. Hij vraagt  bij het inloggen op het forum mijn vingerafdruk. Dat doe ik dan en krijg vervolgens mijn gebruikersnaam en wachtwoord te zien.  Als ik dan wil bevestigen pakt hij dat niet.

 

We gaan vanavond in ieder geval even de I pad volledig opnieuw opstarten. Dus alles terug naar de oorspronkelijke instelling.

 

Dit is een handige pagina van Ziggo https://www.ziggo.nl/klantenservice/wifi

 

Dat probleem met je vingerafdruk is inderdaad een probleem met je iPad 

 

Share this post


Link to post
2 hours ago, carl said:

Ik kan trouwens nog steeds niet via de I pad op dit forum. Hij vraagt  bij het inloggen op het forum mijn vingerafdruk. Dat doe ik dan en krijg vervolgens mijn gebruikersnaam en wachtwoord te zien.  Als ik dan wil bevestigen pakt hij dat niet.

 

We gaan vanavond in ieder geval even de I pad volledig opnieuw opstarten. Dus alles terug naar de oorspronkelijke instelling.

 

Dit moet je wijzigen bij je opgeslagen wachtwoorden.

 

Nu "denkt" je browser dat je voor deze site naar je opgeslagen wachtwoorden wil, vandaar de vraag om je vinger.

Als je dus hierna in je scherm met gebruikersnaam/forumnaam komt daar je wachtwoord opnieuw ingeven.

Share this post


Link to post

Met dank 😊 

Share this post


Link to post
53 minutes ago, carl said:

Met dank 😊 

 

Gelukt?

 

De cache van dit forum is ook geleegd en hierna lijkt het oranje driehoekje verdwenen op de meeste pagina's.

afbeelding.png.1104fcc80e754dc41c72028420dc091f.png

 

Afbeeldingen op het forum opgeslagen in de cache hadden soms nog http, vandaar.

 

Cache is nu weer nieuw opgebouwd.

 

Alleen externe plaatjes zonder httpS geven het oranje driehoekje op bepaalde pagina's met dergelijke plaatjes.

 

Share this post


Link to post

Ik reageer nu van uit de I Pad - dus gelukt.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...