Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  23430
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Birthday 30-09-1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Streamer: Low Power PC Windows 11 en TuneBrowser, met drievoudige high speed lineaire voeding en een Pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd en aan internet via Wifi.
  DAC: Teac UD-701n met zelfbouw USB kabel met lineaire voeding.
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten) .
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen

  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
 • Tweede set
  DVD (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Windows 10 PC met JRiver
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: Avalanche Newton

Recent Profile Visitors

29230 profile views
 1. I2s is mi nog steeds de beste verbinding. Er hoeven weinig converteringen voor aan te pas te komen. Van andere kant, de techniek staat niet stil en worden andere verbindingen ook geoptimaliseerd. Er is voor streaming immers altijd een computer nodig. Waar die computer eindigt en waar de DAC begint wordt steeds lastiger te bepalen. Het gaat er natuurlijk om hoe het samenspel klinkt.
 2. Welke kennis? Het gaat mij om algemene ervaringen. Dat het altijd beter kan klopt ook. En zelfs met Toslink zijn heel goede resultaten mogelijk. EC Designs laten dat horen. Zie verder mijn handtekening.
 3. Net zoals er verschil is in streamers, zullen er ook verschillen in loopwerken zijn. Voedingen, software en soort aansluiting zijn zeker van invloed. Zo'n i2s aansluiting vind ik de beste. Dan SPdif coax en dan SPdif Toslink. Met aes/ebu heb ik geen ervaring. USB is een verbinding die eigenlijk niet voor audio is bedoeld en niet meer dan een data transport. Alles hangt er dus van af hoe het USB signaal door de DAC verwerkt wordt. Bij Philips waren ze erg goed in het optimaliseren van technieken. Maar vak kwam dat neer op het goedkoper maken met (bijna) dezelfde eigenschappen. Ik heb bij mijn East Sound gelijk een reserve loopwerk gekocht. Dat kostte een paar tientje en ligt ook al weer een hele tijd te wachten.
 4. Ik vind de Illumia's met een enorme resolutie weergeven. Alles wat er in de opname staat wordt ook 1:1 doorgegeven. Door de schuine opstelling van de unit is het geen echte rondstraler, maar reflecteert veel via het plafond. De tweeter is dan weer wél direct stralend. Het stereobeeld vind ik een beetje tussen een directstraler en rondstraler in zitten. Niet zo scherp afbeeldend als een directstraler, maar ook weer minder "vaag" als een rondstraler. Het laag is vaak een probleem met deze luidsprekers. Er zitten drie basgaten in die volgens mij verschillend zijn afgestemd. Met proppen kun je de beste oplossing kiezen. Er zijn nogal wat mogelijkheden voor afstemming dus. Van alles dicht tot alles open. Er schijnt nu een nieuw type te zijn, waarbij het laag via DSP wordt geregeld. Daar was ik erg in geïnteresseerd. Maar helaas geen tijd gehad om te komen. Ik vind de units een mooi staaltje van buiten de lijntjes denkende techniek. O ja, wanneer muziek onvervormd klinkt, heb je niet snel in de gaten dat het eigenlijk veel te hard staat.
 5. Ik denk dat Illumia van deze show ook weer wat geleerd heeft. Maar wanneer er een aantal luidsprekers door bezoekers gesloopt worden kan dat twee dingen betekenen. 1. de luidsprekers kunnen niet tegen veel vermogen. 2. er is onbeschoft veel vermogen in gestopt. Ik denk 2. Gezien het verhaal van Jongensdroom. Vanmiddag had ik andere bezigheden. Wanneer dat eerder klaar was geweest, was ik nog even doorgereden naar Nederhemert. Van de andere kant... ik heb de Illumia's al verschillende keren gehoord en ook zeer goed horen klinken. Ik denk dat het geen hardrock- of discospeakers zijn, maar heel erg geschikt voor de serieuze muziekluisteraar (vul zelf maar in wat dat is).
 6. De VRDS701t is alleen een loopwerk en kost al € 1995,- Maar wél mooi met de Metrum te combineren. Dan moet je SPdif coax aansluiting wél vrij zijn. Toslink kan ook, maar dan ben ik geen liefhebber van. Het lijkt me een dijk van een CD speler. De VRDS701 is incl.dac. maar die heb je niet nodig.
 7. Morgen zijn de illumia's aan de beurt. Zondag deze keer dus niet!
 8. De eindversterkers stonden achter de luidsprekers en waren wel degelijk 150W buizenversterkers. Met typenummers hou ik me niet bezig.
 9. Ben je de grote Aida's vergeten? € 55.000,- per STUK. De hele set kostte ca. € 500.000,- Deze dus: Op dit filmpje staan jullie links op de bank op ca. 2:25 min:
 10. Bottleneck distorsion.... Te diep in het glaasje gekeken?
 11. Toch heeft deze demo weinig met Array te maken. Chris heeft de voedingen niet voor Array ontworpen en gebouwd. Dat de streamer in een van den Hul kast zit, komt omdat deze nog bij de restmaterialen lag. @ Groovy, ja dan kunnen anderen ook horen hoe ver je kunt komen door zelf te bouwen. Nou heb ik wel het geluk dat Chris dit ook als hobby ziet. Zijn kennis en ervaring zijn een groot voordeel.
 12. En het verslag van de avond in maart. Daarbij mochten mijn broer en ik optreden om onze zelfbouwstreamer te presenteren. https://aob-hifi.nl/maart-2024-zelfbouw-streamer-door-hans-en-chris/
 13. Nee hoor... tegen zoveel onmacht kon ik niet op. En uitleggen bracht ook niet veel, de dame in kwestie maakte een niet al te snuggere indruk.
 14. Ik denk nou weer aan het voorval lang geleden hier in de plaatselijke elektro/elektronicazaak. Ik vroeg aan het meisje achter de balie of ze ook potentiometers hadden. Waarop het meisje in het plat Brabants vroeg: "Wé moette gij hebbe..? unne potentiemeter ?". Ik ben toen maar vertrokken.
×
×
 • Create New...