Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,855
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
  Streamer: PC Windows 10 met twee lineaire voedingen en een pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten).
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
 • Tweede set
  DVD? (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Raspberry Pi met Pifi DAC,
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: B&W DM2a,

Recent Profile Visitors

15,899 profile views
 1. Hier staat een hele boel te lezen over "Nightfly": https://en.wikipedia.org/wiki/The_Nightfly
 2. Maar al een hele tijd voordat de CD er was, werd er al digitaal opgenomen. En dat digitale geluid ging gewoon op de plaat. Pjotr heeft eens verteld, dat de vertraging voor de snijbeitel ook al ver voor die tijd gangbaar was. Wanneer is een plaat dan nog analoog? Vroeger stond op een CD hoe hij was gemaakt. DDD was helemaal digitaal. Misschien zoiets ook voor de platen gaan doen? Of vallen de platenboeren dan door de mand?
 3. Mooie film. Wat me vooral opvalt (naast de gebruikte Philips techniek), is dat die Engelsen toen veel slanker waren dan tegenwoordig.
 4. Meten met een gewone microfoon op de VU meters van mijn Revox, en een CD met tertsruisen. Dat was voor mij toen het hoogst haalbare. En dat heb ik wel gedaan om het filter te corrigeren. Het enorme rendemendsverschil zorgde voor veel weerstand in het filter.
 5. Omstreeks 1995 heb ik de tweeters van mijn DM2a's ook vervangen. Helaas kon ik toen niet meten, maar op het gehoor klonk het niet lekker meer. Ik heb de twee tweeters (per kast) toen vervangen door een Vifa. Die zit er nog steeds in mét ferrofluid. Ik hoor er weinig vreemds aan, maar mijn gehoor is ondertussen ook 26 jaar ouder. Vifa Scanspeak en Audax komen toch uit dezelfde fabriek, of vergis ik me.
 6. Das dan weer jammer. over die 5 dB verschil zou ik me niet zo'n zorgen maken, over die dip in het overnamegebied wel. 25 dB verloop in de tweeter is heel erg veel.
 7. Niet helemaal... Je kunt er inderdaad een heel behoorlijke streamer van bouwen. Maar dan komt er toch nog erg veel bij. Maar dan alleen een lineaire voeding. Ik speel hier in de huiskamer met een Raspberry. Een goedkoop dacbordje en een goede SPU er op en het werkt. Ik heb hem ook wel eens op mijn luisterzolder met de PC en PF dac vergeleken. Dan blijft er toch nog wel wat te wensen met de RP. Maar de RP die ik ooit mocht lenen voor het streamervergelijk, kwam er veel beter bij in de buurt. Maar dat kostte bij elkaar dan ook meer dan €500.
 8. Een Raspberry is een krachtige computer vergeleken met wat er in sommige streamers zit. Daarbij draait een Raspberry op Linux, wat ook al weinig processorcapaciteit gebruikt.
 9. Ik denk dat dit komt, omdat een streamer meer processorcapaciteit nodig heeft om de Flac uit te pakken. Maar de ene Flac is de andere niet. Minder gecomprimeerde Flac's worden weer met minder processorcapaciteit uitgepakt. En vergeet ook niet: op een CD staat geen WAV. Dus WAV moet ook omgerekend worden van PCM. Alles hangt dus af van software en rekencapaciteit.
 10. Met de vloer ontkoppelen levert al veel op. Het hangt natuurlijk ook van de constructie van het huis af. Hier is het op zolder aanmerkelijk gehoriger dan op de andere verdiepingen naar de buren. Via en de dakplaten kan het geluid vrij makkelijk naar de buren. En dan vooral via de kier onder de dakplaten. Die heb ik overal netje dichtgepurd. En dat hielp al veel. Hier lopen de vloeren niet door, en is er een ankerloze spouwmuur tussen de buren on ons huis. vaak is dat niet meer dan een kalkzandsteenblok.
 11. Ik denk, dat ze ook dichter bij de muur kunnen dan de Maggies. De baspoort aan de voorkant heeft wél voordelen. Ze zien er in ieder geval prachtig uit. Eer van al je werk. Chapeau!.
 12. Die stonden vroeger in elke kerk. Kan deze ook 4/8 Ohm? Ik dacht dat die dingen hoogohmig waren.
 13. Een kartonnen kaartje voor de ontvanger van de TV? Wanneer je de zenders op de TV kiest is dat natuurlijk lastig. Maar misschien bruikbaar wanneer je de zenders van "het kastje" krijgt. Beide apparaten hebben kennelijk dezelfde code voor de volumeregeling. Daar is weinig anders aan te doen.
 14. Ik weet niet of Spotify via UPnP kan spelen. Wanneer dat kan, kun je b.v. Jrver of een andere UPnP player gebruiken. In die playewr kun je dan waarschijnlijk wel Asio, Kernel Streaming of Wasapi instellen. Hier werkt het zo onder Windows 10 en klinkt fantastisch. Maar wél Qobuz.
 15. Geloso, dat was vroeger een PA merk. Bij feestjes rond 1970 gebruikten we die steevast. Die was wel 40 Watt. En niet kapot te krijgen.
×
×
 • Create New...