Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  21040
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Birthday 30-09-1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
  Streamer: PC Windows 10 met twee lineaire voedingen en een pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten).
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
 • Tweede set
  DVD? (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Raspberry Pi met Pifi DAC,
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: B&W DM2a,

Recent Profile Visitors

16878 profile views
 1. Ik wil kaartjes bestellen, zie ik dat de entreeprijs € 11,50 per dag is, maar daar komt € 3,21 voor de twee dagen bovenop. Ik betaal dus € 26,21 voor iets wat € 23,- kost. Bijzonder.... Vroeger bij de VAD kocht je een kaartje voor de zaterdag en dat was zondag ook geldig. Ook bijzonder is, dat de kassaprijs nergens vermeld wordt.
 2. Je ziet het niet goed, dus er is wél een AB.
 3. Gisteravond en vanavond de opnamen los gemaakt, op niveau gebracht en een klein beetje tonaal aangepast. Er zijn stukken bij die behoorlijk goed gelukt zijn, al overheerst de harmonie het koor royaal en zal in de opname vooral de zaalversterking opgenomen zijn. Gelukkig was die van een behoorlijke kwaliteit, dus dat valt ook niet echt tegen. Helaas is niet alles mooi. Maar aan de kwaliteit van koor en harmonie kan ik niks doen. Toch is het zeker een geslaagd concert. Wie eens hier is, kan ik het laten horen.
 4. Diffusie achter dat doek werkt volgens mij maar heel beperkt. Een oprolscherm lijkt me toch beter én goedkoper. Desnoods een oud diascherm van marktplaats. Of wegschuifbare panelen zoals Toine voorstelt. Dit is dat idee:
 5. Mijn oren zijn nou eenmaal 71 jaar oud. Nog een wonder dat ze het nog doen en ik nog veel verschilletjes kan waarnemen. Ik heb mij vrouw na de veranderde opstelling nog eens laten luisteren. Zij vind ook, dat het nu veeeel meer op elkaar lijkt. Het bijzondere is eigenlijk dat ik in de dwarsopstelling ook een beetje schuin ben begonnen. Dat had meer met de deur en de luisterstoel te maken, dan met het geluid, maar die eerste keer hoorde ik al wel dat deze opstelling de juiste was. Daarna heb ik de boel "geoptimaliseerd" en de boel dus precies symmetrisch geschoven. De verschillen zijn niet groot, maar w;el aanwezig. Maar belangrijker vind ik het verschil tussen JRiver en Audiophile UPnP renderer. Ik heb vanavond het eerste deel van de concertopname van gisteravond geconverteerd en afspeelbaar gemaakt. Dit heb ik afgespeeld met JRiver. Daarna speelde ik per ongeluk een album via JRiver af. En nu ik weet waar op te letten hoor ik dat meteen. Gelijk naar AR.
 6. Zie het het als de tweedehandsauto waarvan je denkt dat hij perfect is en dan wijst de buurman op een krasje. Normale mensen (zoals jij) zouden zeggen, waar maak je je druk over, maar wanneer je weet dat dat krasje er zit, moet dat wél opgelost worden. En mensen die op onze manier met muziek en audio bezig zijn, zijn nou eenmaal niet normaal.
 7. Wilson Audio. De functie van dat kunsthars is, om de componenten trillingsvrij in de kast te kunnen plaatsen.
 8. Dat dempingsmateriaal en diffusie stond er dus allemaal al. Merkwaardig vond ik, dat de speaker die het meest gedempt was opgesteld het slechts afbeelde, maar het best klonk. Maar dat blijkt dus aan mijn oren te liggen. Uit de rechterspeaker, waar de dakramen naast zitten klinkt echt direct uit de luidspreker. Voor mij ook.
 9. Tussendoor even wat geprobeerd. Allereerst heb ik de linker en rechter eindversterker verwisseld. Geen verschil. Toen de topkasten verwisseld. De Puppy's zijn me te zwaar, (misschien een andere keer) . Geen verschil. Toen het audiorekje wat links tegen de muur stond rechtsachter me geplaatst. Hierdoor is de inrichting van de ruimte symmetrischer geworden. Links achter me staat immers ook een kast en de linker en rechterwand zijn nu op de dakramen na gelijk. Nauwelijks verschil Daarna mijn vrouw eens laten luisteren. Die vond ook dat stem van de testplaat op de linker luidspreker krachtiger was. Ze hoorde wél beide stemmen echt uit de luidspreker komen. Dat laatste zal dan wel aan mijn oren liggen. Toen bedacht ik me, wanneer ik de rechterluidspreker wat dichter naar de muur zet, zal het laag wat luider klinken. Dus.. die zware krengen (rechter Watt en Puppy) van hun plaats getild en ca 10 cm naar achter geplaatst en de hoek symmetrisch aan de andere gemaakt. Daarna de luisterstoel weer op de plek tussen de luidsprekers gezet. Dit lijkt te helpen. De linker en rechter luidspreker klinken nu veel meer hetzelfde op de stem. Merkwaardig vind ik dat de stem uit de linker luidspreker wat minder donker lijkt te klinken. Dat zou kunnen, omdat ik met mijn stoel wat naar rechts ben gegaan om symmetrisch tussen de luidsprekers te zitten. Ik mis dan misschien de staande golf in het midden? Nou eerst maar eens een tijd luisteren. De eerste indruk is, dat het totaalbeeld er zeker niet op achteruit is gegaan.
 10. Ik heb in het midden tussen de twee diffusors een stuk polyester dempingsmateriaal gehangen. Dat zit in een houten bak met daar doek overheen gespannen. Maar omdat het dempingsmateriaal dikker is dan de diepte van de bak, komt dit er wat vooruit. Het doek staat daar dus een beetje bol. Een vrijhangend opgespannen doek heeft voor akoestiek niet mijn voorkeur. Puur op gevel.
 11. Ik heb zo'n bak recht voor me hangen. Weliswaar een stuk kleiner (90x90 cm), maar of hier een fatsoenlijk videobeeld op geprojecteerd kan worden? Ik zou het niet weten. Is een oprolbaar scherm tegen het plafond geen betere oplossing? En dan de achterwand voor stereoweergave met de MG20's te optimaliseren?
 12. Dat zal niet meevallen... Dat is namelijk in een klomp kunsthars gegoten. Volgens Cock ligt het aan de akoestiek en niet aan de speakers. Wanneer het dat dan toch blijkt te zijn, zou het met de reparatie van de surround kunnen zijn ontstaan. Of door gewoon verschillen tussen de units. Ik bedenk me nu net, dat ik de vier units er indertijd heb uit geschroefd, maar niet heb gemerkt uit welke speaker/positie ze kwamen. Maar eerst eens goed testen, ook met ander opnamen.
×
×
 • Create New...