Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,202
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 via i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

14,441 profile views
 1. Het gaat niet zozeer over de tweeter, maar meer over de bas midunit.
 2. We hebben op de audioclub eens (12,5 jaar geleden) een demo gehad van luidsprekers met 2 20 cm midwoofers en één tweeter. Die midwoofers waren Scanspeaks. Die liepen echt recht door tot 10.000 Hz. Bundelen wel, maar dat doen domes ook. Daar hoor ik af en toe nog van, dat dit een erg mooie demo was. Met die speakers was dan ook ondanks hun eigenzinnige vormgeving helemaal niks mis.
 3. Stevig rekje... Belt tweeter... dat is wel bijzonder, ik dacht dat het een ribbon tweeter is.
 4. Daarom heb ik een passieve voortrap mét een buffertrapje. Geen versterking, maar alleen het voorkomen van misaanpassingen. De P van Array is een passieve voorversterker met weerstanden. Daar heb ik lang mee gespeeld. Op één volume gaat dat prima. Maar het hing er sterk vanaf welke CD speler ik er aan hing. De Sony CD707 deed het prima. Daarna kwam de A. De actieve versie met 10 dB versterking. En nu dus de B10. Ik vond die nét wat beter klinken dan de A10 en die versterking heb ik niet nodig.
 5. 2 Mbps is wel erg traag. Hier met glasvezel tot 1000 Mbps mogelijk. Wij hebben 200. Maar 50 is het minimum. Wat is dat bij jullie voor een afgelegen gebied? Of er iets goed mis.
 6. Wat van belang is, is je internetsnelheid. Met speedtest kun je dat makkelijk testen. Maar voor de meeste situaties verwacht ik geen probleem. Ik vraag met wel af, of die dure switch met lineaire voeding meteen al nodig is. Een goede standaardswitch kost ca. € 30,- en voldoet prima. Tenzij je de lat wel heel hoog legt.
 7. Volgens mij werkt UPnP ook op Auralic. MConnect of BubbleUPnP zijn dan de moeite om te proberen.
 8. Je kunt van alles verzinnen om kleurrijke weergave goed te praten. En er dan een lekker vet sausje over te gieten.
 9. Beetje grof. De onderste lijkt wat op een digitale weegschaal.
 10. Jaaaaaaaaaaren geleden eens de stem van mijn zus opgenomen. Gewoon in de huiskamer en ook weer in de huiskamer afgespeeld. Dat klonk werkelijk nergens naar, door de dubbele akoestiek leek het wel een badkamer. Daarna de microfoon tussen wat kussens gezet en weer haar stem opgenomen. De weergave via de luidsprekers klonk toen heel realistisch. Mijn luisterruimte is wat overgedempt. Daardoor klinken combo's die live zijn opgenomen erg goed. Opgenomen in een studio of erg dicht bij de instrumenten, klinkt dan weer een stuk droger. Meer alsof de instrumenten in mijn ruimte bespeeld worden. Ruimtelijkheid die door de ruimte wordt toegevoegd is m.i. niet realistisch.
 11. Wanneer muziek via mij set realistisch over komt, vind ik het neutraal. Realistisch t.o.v. live gespeelde onversterkte instrumenten en stemmen dus. Hier in de huiskamer staat een piano. Mijn vrouw bespeeld die regelmatig, dus dat is een prima referentie. Wanneer een Steinway of Bösendorfer vleugel op mijn set in de buurt komt van die pianoklank, ben ik al dik tevreden. Stemmen zijn eigenlijk makkelijker, maar die klinken in elke akoestiek ook anders. 100% zal het nooit worden, maar met een kleurijk Myfi ding ben IK zeker niet tevreden.
 12. In de jaren 80 van de vorige eeuw, werden bij Pilips in Tilburg hoogspanningstrafos voor TVs gemaakt. Het wikkelen gebeurde met draad van 0,2 mm diam. Dit litse draad werd geplet tot ca. 0,1x 0,4 mm en met 6000 rpm gewikkeld. Eerst ronde draad, dan het pletten aan en de draad onder 75 grd schuin wikkelen. De mooiste techniek die ik ooit in produktie zag werken.
 13. Wat is 80 dB? Voor een sinus van 1 khz? Of muziek met een dynamic range van 5 dB? Of muziek met een DR van 20 dB? Om de pieken van de laatste onvervormd weer te geven heb je 15 dB meer nodig, Dat is 5 keer een verdubbeling van het vermogen. Voor de bulk van de muziek bv 1 W en voor de pieken 32 W.
 14. Deze kruisen zelfs vóór me. De ruimte is niet zo breed, wanneer je nu met drie man luistert, is het stereobeeld nog enigszins te pruimen. Anders tettert een luidsprekers recht in het oor van de tweede luisteraar en de andere bij de derde. Maar om het topic niet te veel te vervuilen, heb ik hier een nieuwe foto geplaatst.
×
×
 • Create New...