Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,026
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 via i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

14,218 profile views
 1. Mijn audiofiele dag was niet zo audiofiel. Ik ben n.l. aan het proberen telefoon FM op een bluetoothspeaker te krijgen. Conclusie. Zonder bluetoothtransmitter met draadje op de koptelefoonaansluiting werkt het niet. Ik vind het dom, dat niet al het geluid van de telefoon naar Bluetooth gaat wanneer dat aan staat. Wel bij muziek afspelen, maar niet bij radio. Wanneer ik een stukjedraad met 3,5 mm stekker in de headsetaansluiting steek, kan het geluid wél uit de telefoonluidspreker komen maar niet via Bluetooth. Alleen met een kabeltje lukt dat. En dan nog geeneens bij alle telefoons en tablet die ik probeerde. Ach.. je kunt maar wat doet. Sleutelen, prutsen, spelen? Het maakt niet uit hoe je het noemt.
 2. Ga jij eens proberen een meting op te zetten met zo veel verschillende draaitafelcombinaties. Dat geeft minstens zo veel uitdagingen. En op een foutief gebruikte router, werkte alles toch meteen? En een keer goed ingesteld en het werkt. Af en toe een knopje indrukken voor een update, maar zelfs dat kun je omzeilen.
 3. Toch wel, ik bedoelde alleen (ook als grap) dat de analoogliefhebber uit de prehistorie komen.
 4. Ik heb eerder het gevoel, dat ik die auto in elkaar schroef en de analoogjongens nog te voet gaan.
 5. Stttt... Marco is al zo blij dat hij het met dat standaard laptopje werkend heeft. En het zal uiteindelijk een demowaardige set moeten worden. Luidsprekers en versterkers van vele tienduizenden Euro's, en dan een digitaal dingetje van een paar honderd Euro komt bij een demo niet serieus over. En dat is in Duitsland nog erger dan hier in Nederland. Al klinkt het nog zo goed.
 6. Tja.. een laptop en daarop via de koptelefoonaansluiting de set. Dat kan echt heel veel beter. Maar belangrijk !... de eerste stap is gemaakt. M'n broer gebruikt een Apple laptopje zonder de netvoeding met daarop een externe HD op een zelfgemaakte accuvoeding. Het signaal gaat via USB naar zijn Teac DAC. En dat gaat toch heeeeeel erg goed. Simpel en toch eenvoudig...
 7. Wanneer het zo'n superapparaat is, zullen er weinig te koop zijn. Is zo'n Amerikaanse, niet met een andere trafo om te bouwen? Vaak liggen die bij de fabrikant op voorraad.
 8. Perfect. Een betere beheerder kunnen we niet hebben. Bedankt!
 9. De introductie van die luidsprekers kan ik me nog goed herinneren. We waren toen in Brussel op een grote Firato-achtige show in de Brussels Expo. Er werd toen flamenco gedraaid. Dat was de eerste keer dat ik het stampen op het podium en de castagnetten zo realistisch hoorde. Er zat toen nog een kap over de topunits. Hierdoor leken ze wat op sinterklaas vonden wij.
 10. Waarom zetten ze die dingen nu op een spiegel ??? De ontwerper doet alle moeite om een prachtig ontwerp te maken (is ook gelukt) en de schroefjes zo veel mogelijk uit het zicht te houden, dan maken de reclamejongens er dit van.
 11. Dat is dus een gebalanceerd ontwerp. Met cinch gebruik je dan de helft van de versterking.
 12. Toch kunnen die twee keflar 16,5 cm units het midden uitstekend weer geven. Is het niet de bundeling waar je last van hebt? De speakers indraaien?
 13. Die textiel dome klinkt voor mij vriendelijker dan de middentoner in de SS20. Althans ik het stuk dat hij hetzelfde moet weergeven. Wanneer je een laagextensie wil, kun je er beter een grotere wooferkast bij zetten. Je weet toch wie de speksteen kasten bouwde ?
 14. Van ongebalanceerd naar gebalanceerd is geen probleem. Anderom wél. Mits de eindversterker een differentieel ingangstrap heeft. Maar een goede gebalanceerde ingang is zo opgebouwd.
×
×
 • Create New...