Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  21215
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Birthday 30-09-1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
  Streamer: PC Windows 10 met twee lineaire voedingen en een pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten).
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
 • Tweede set
  DVD? (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Raspberry Pi met Pifi DAC,
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: B&W DM2a,

Recent Profile Visitors

17967 profile views
 1. Je hebt .. live, de set van cock, . . . . . . . . . . . . . . De rest van de sets..
 2. En alweer n probleem opgelost. Dat draad heb inderdaad ook liggen. Dat is zeer dun HF draad. De geleider bestaat uit 'n aantal (ik dacht 20) haardikke draadjes die elk ook nog apart geïsoleerd zijn. De mantel is textiel. Ik heb daar eens van 6 draadjes een phonokabel gevlochten. Het vlechten was een ramp, maar het resultaat uitzonderlijk goed. Ik wil er al een tijdje interlinks van maken. Maar dat is er door allerlei trubbels nog niet van gekomen. Ik wil 8 draadjes twisten. 4 heen en 4 terug. Maar het spul is zo dun, dat ik er ook wel tegenop zie. Vooral hoe de pluggen er stevig genoeg aan te krijgen. Of superlichte rca's gebruiken. Of een touwtje als trekontlasting meetwisten.
 3. Daar had ik nog niet aan gedacht. Het zou best kunnen.
 4. Ik dacht 12V, maar ik heb die stekker er op geduwd en verder niet naar gekeken.
 5. Een accuvoeding ruist ook en rimpelt ook wanneer je die belast. De 100 Hz rimpel komt uit het lichtnet en zal dus voor allen gebruikers gelijk zijn. Tenzij op een andere fase, dan 120 grd verschoven. Daar zijn accu's dan weer in het voordeel.
 6. De SSD heeft hier ook een eigen voeding. Voor de spanningen naar het moederbord komt er tzt een andere voeding. Dan heb ik de huidige 12V over en kan ik simpel vergelijken of de aparte voeding aan de i2s kaart wat brengt. De Farad en de SBooster zijn terug naar de eigenaar. Maar de laatste woorden voor de eigenaar hier vertrok waren: "ik zou er niks meer aan doen, ook niet aan de voedingen"
 7. We zitten met onze audioclub altijd ver vooruit met demo's volgepland. Even een paartje tussendoor doen past dan niet. En hij had ze alweer verkocht voordat er weer iets geplant kon worden. We hebben wel een demo met Emerald Physics. Ook een open baffle en ook door een medelid vertegenwoordigd. Die kon alleen niet zonder DSP. http://www.aob-hifi.nl/Recensies/2008/JustListen/Images/04a.jpg http://www.aob-hifi.nl/Recensies/2008/JustListen/JustListen.htm En hierboven heb ik al geschreven wat ik er van vond:
 8. Bij elke lineaire voeding komt rimpel op de uitgangsspanning wanneer je deze belast. En een fout herhalen..?? Hoe dan?
 9. Bij de voeding die op stapel staat, worden de verschillende spanningen apart gereguleerd. En dat is dan met één of twéé trafo's. Maar minimaal drie (lineaire) regelingen. Dat is dan uiteindelijk één voeding, maar met verschillende spanningen. Of de i2s kaart een aparte voeding krijgt? Daar heb ik nog niet over nagedacht, maar ik dacht dat het moederbord nauwelijks 12V gebruikt. De huidige voeding gaat dus voor het grootste deel rechtstreeks naar de i2s kaart wanneer ik het goed heb.
 10. Een medelid van de audioclub is bezig geweest met een importeurschap voor de Spatials. Hij had twee versies in Amerika gekocht. Dat waren de versies met coaxiale compressie drivers. Ik heb beide in een mooie opstelling beluistert. Mij viel op dat deze speakers bijzonder levendig en dynamisch klonken en dat er geen DSP nodig was. Hij had zoals gezegd twee versies. Ik vond de kleinere homogener dan de grotere klinken. Beide klonken wél een beetje PA-achtig. Dus niet zo precies. Ik ben de typenummers vergeten, maar het waren modellen zoals op de foto hieronder.
 11. In een direct vergelijk, beschreven de verschillende luisteraars wél dezelfde verschillen. Dat er dus geen hoorbaar verschil is voor een PC voeding bestrijdt ik. Ik had een SBooster 12V (3A) te leen. Wanneer ik die op een PC met een 5W CPU waarop Linux draaide, werd hij tamelijk warm. Wanneer er Windows 10 op draaide werd hij nauwelijks warm. En op een andere PC met 10W CPU werd hij nóg minder warm. Ik vond het wel bijzonder, dat de PC's op Linux (LibreElec en Kodi) kennelijk meer energie verbuiken dan Win 10. Op jouw moederbord zit een soort van Pico voeding op het moederbord. Die 5 en 3,3 V moeten toch ergens gemaakt worden. En met een 19V aansluiting de 12V ook nog. Allemaal schakelende voedingen. Bovendien wordt er ook nog 1,8 V en vaak ook 1,3 V voor de CPU gemaakt. Ook schakelend. In mijn geval is de 12V echt lineair, die gaat immers recht door de Pico die daar niks meer aan veranderd. Volgens een specialist in voedingen , zijn kleine voedingen met een compact gebouwde layout ver in het voordeel van grote prints i.v.m. storingen die ze kunnen ontvangen en uitzenden (in geval van switched power). Een grote overbemeten voeding is in het voordeel omdat daar minder 100 Hz rimpel zal overblijven bij hetzelfde verbruik. De elco's worden immers alleen opgeladen wanneer de sinus van de gelijkgerichte voeding bijna maximaal is. En hoe kleiner het spanningsverschil, hoe kleiner de rimpel.
 12. Mijn oude 12V Philips Medical Systems voeding. Die zorgt voor alle 12V in de Streamer.
 13. Gisteren hadden we dus een hobbydag. We hebben behalve de voedingen ook een high-end switch met de Wifi oplossing vergeleken. Eerst een tijd geluisterd met het Wifi dongletje, daarna met de kabel, maar mét de Delock scheidingstrafotjes er tussen. Dat verschil is groot, daar hoef je niet lang over te denken welke van de twee de voorkeur heeft. Het Wifi-dongle is zo veel opener en "sneller" dan de kabel dat die met ruime voorsprong "won". Daarna is de kabel vervangen door een ernstig gemodificeerde Meraki switch met de Farad 3 voeding. En dat klonk ook weer anders. Maar veel dichter bij mijn Wifi oplossing. Misschien is het hoog wat "schoner", maar dat zou je net zo goed "saaier" kunnen noemen. Het komt er dus op neer dat het Wifi-dongle geen plaats hoeft te maken voor een high-end switch. Die € 800,- die de switch met de voeding minimaal kost, brengt zo weinig dat het klankverschil na 1 uur luisteren al weer vergeten is. En dan doe ik daar liever iets anders mee. Maar toch bijzonder, dat dergelijke aanpassingen zo veel verschil in klank laten horen.
 14. Die is dus gisteren beluistert. Maar eerst mijn voeding, daarna de SBooster en daarna pas de Farad 3. Het komt er eigenlijk op neer, dat de Farad vergelijkbaar klinkt met mijn voeding. Althans voor het laag. In het midden en hoog is de Farad een fractie feller. Ik denk dat de grens toch bij de Pico ligt. Mijn Pico is een 12V versie, zodat de 12V uit de ingaande voeding niet meer geregeld wordt en dus bepalend is voor de 12 V op het moederbord. De 5 en 3,3V worden door de Pico gemaakt. Schakelend, maar doet dit kennelijk niet echt slecht. De SSD zit al op een aparte voeding, dus deze hoeft niet door de Pico van stroom te worden voorzien. Het komt er eigenlijk op neer, dat ik nog even geduld moet hebben voordat de zelfbouwvoeding van m'n broer klaar is. En dat kan nog wel even duren. Hij denkt nu aan een afvlakking tussen Pico en moederbord. Maar het zou ook een oplossing met drie apart geregelde voedingen kunnen worden.
 15. Nee joh, zoiets: Maar volgens mij, dwalen we behoorlijk af......
×
×
 • Create New...