Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,124
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 via i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

14,302 profile views
 1. Klopt, maar kleiner gaat t zonder subwoofer niet worden. Vrees ik, gezien zijn nickname.
 2. Daar moet je mee beginnen, en daarna pas gaan optimaliseren.
 3. Hans dus... Maar ik ben ook niet onder de indruk van alle B&W luidsprekers. De eerste Nautilus 800 luidsprekers vond ik b.v. helemaal niks bij de demo's die ik hoorde, Terwijl ze in de studio van Polyhymia staan. Het zal dus zeker goed kunnen klinken. De nieuwste 801 vind ik weer fantastisch. De monitors uit de nieuwste 7 serie ook, Maar de kleinere uit de oudere 8 serie weer niet. het is ook altijd wat. Een merk waar ik weinig mee heb, is Devialet. Dat klinkt voor mij "plastic" en "electronisch". Erg kunstmatig dus.
 4. Deze opmerking is voor jouw kabel van belang. Ik vermoed dus kabelbreuk of slechte contacten. Aan de kabel zelf, kan het eigenlijk niet liggen. Zelfs CAT5 (zonder e) zou op korte afstanden makkelijk 1 GB moeten kunnen. Omdat je in een appartementengebouw woont, zitten er veel wifi "stoorzenders" Een juist kanaal kiezen is dan van belang. Maar vaak stellen wifi stations het kanaal automatisch in. Dus.. wat nu gekozen is als optimaal is geen garantie voor de toekomst. Een goed accesstation lost veel op. een repeater zou ik niet doen. Dat is minder betrouwbaar. Ik heb in mij luisterhok een TP-Link EAP. Die werkt perfect. We wonen dan wel niet in een appartementsgebouw, maar onze buurman "straalt" ook nogal.
 5. Ik had 100 Mbps en betaalde daar € 10,- per maand voor. KPN had een aanbieding waarbij 200 Mbps ook € 10,- was. Ik heb gebeld en kon zonder iets in te leveren voor hetzelfde geld overstappen op dat abonnement.
 6. Of straalgrid. Dat is tegenwoordig keramisch en is kogelvormig.
 7. Klopt. Geen garantie, maar wanneer het nooit gehaald wordt kun je de provider wél vragen er iets aan te doen. Ik betaal extra voor 200 Mbps, en wanneer ik nooit meer dan 50 krijg, klopt er iets niet.
 8. De Auralic bekabeld, werkt in ieder geval beter. Maar voor de afstandbediening met de IPad heb je wél goede wifi nodig. Extenders geven wel een problemen. Een acces point veel minder.
 9. DM2a. Klein transmisionlines. Die doen het in de huiskamer nog dagelijks. Ik hou dus niet van luidsprekers met karakter. Zo eerlijk mogelijk. En die nieuwe B&Ws doen dat.
 10. Alles klinkt daar super. Bovenmenselijk zelfs...
 11. Klopt. Classé werd toen door dezelfde importeur die ook B&W verkocht. Daar moest dus Classé komen. Polyhymnia is daar niet echt in meegegaan. Array en B&W matchen kennelijk beter. Er waren voordat Array binnenkwam al de nodige versterkers vergeleken.
×
×
 • Create New...