Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,661
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
  Streamer: PC Windows 10 met twee lineaire voedingen en een pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten).
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
 • Tweede set
  DVD? (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Raspberry Pi met Pifi DAC,
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: B&W DM2a,

Recent Profile Visitors

15,221 profile views
 1. https://www.hornbach.nl/shop/Kabels-kabelbescherming/Kabels-leidingen/S5499/Uitvoering=Installatiedraad/artikeloverzicht.html#/eyJuIjoxLCJ2aWV3IjoiZ2FsbGVyeSIsImxpc3RDcml0ZXJpYSI6eyJwYWdlTnVtYmVyIjoxLCJwYWdlU2l6ZSI6NzIsInNvcnRPcmRlciI6InNvcnRNb2RlT3JkZXJlZFF1YW50aXR5In0sImFjdGl2ZUZpbHRlcnMiOltbIm12bWM2NTciLCJJbnN0YWxsYXRpZWRyYWFkIl0sWyJtdm1jNjU4IiwiQmlubmVuIl1dLCJ1cmxWZXIiOjJ9 € 27,25 / 100m. Koopje.
 2. Kappa zegt dat er een spectrumanalyser in zit. Die zal wel op een of andere manier uitgelezen kunnen worden. De Phi is de faseverschuiving van de stroom van de verschillende groepen en geeft ook fasevervorming aan.
 3. Jawel, stroom en spanning per fase én de Phi.
 4. Nee, niet gegoogeld, maar misschien is mijn monitor beter...
 5. Hier hangt die ook zo veel mogelijk buiten, of in de garage.
 6. Vooral andere apparatuur. zoals wasmachine, warmtepompdroger, zuinige vaatwasser, slimme thermostaat, led licht en zonnepanelen. Die 25% was overigens zonder de zonnepanelen. Die liggen nog maar kort op ons dak. De streamer is al lang een zuinige PC. Die verbruikt 15W wanneer hij aan staat. Alle apparatuur gaat overigens helemaal uit wanneer ik stop met luisteren. Meest zet ik het weer aan ongeveer een uur voordat ik ga luisteren.
 7. Je ziet: Dat de Phi behoorlijk scheef ligt (moet volgens mij op 0, 120 en 240 grd liggen.). Dat er één fase veel zwaarder belast wordt. Dat er op één fase een negatieve belasting is. Zonnepanelen?
 8. De discussie platen of streamen kan ik voor iemand anders niet invullen. Doe maar waar je je goed bij voelt. En wanneer daar een platenspeler van € 100.000,- voor nodig is én je wilt het geld er voor uitgeven. Wat let je?
 9. Sinds we hier wat andere apparatuur hebben gekocht, is het verbruik met zo'n 25% gezakt en het comfort toegenomen. Hoe zo stilstand? En ook de industrie kan veel meer doen dan wat ze nu aan besparing doet. Maar wanneer die energie zowat gratis krijgen is er weinig animo. De vervuiler betaald, maar dat geldt nauwelijks voor de industrie.
 10. Weet jij dan welke kabel van de twee de afwijking gaf? Ik niet. Daar ging de meting ook niet om. Ik hoorde verschil in de kabels en dat zou onmogelijk zijn. Toen hebben we gemeten en ontstond het meningsverschil. Ik weet wél welke kabel ik beter vond klinken.
 11. Zou kunnen, maar verschillen leveren een anders signaal op, dus zal/kan het anders klinken.
 12. Dan is de conclusie dus, dat er een meetbaar verschil tussen interlinks was. Maar dan weet ik door die meting nog steeds niet wat het meetverschil was. Het signaal zag er iets anders uit, maar was dat faseverschuiving of een simpel amplitude verschil. Ik denk dus faseverschil, maar ik betwijfel of ik dit nog ooit bevestigd krijg. Vandaar ook mij kunsthoofdstereovoorbeeld.
×
×
 • Create New...