Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,412
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1 Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), Windows 10 PC met Pink Faun DAC 3.32 via i2s, Array Obsydian B-10, Array Quartz M-10 (2x),Wilson Watt/Puppy 5.1E, Bekabeling � la Array (gevlochten). Set 2:B&W DM2a, Primare A20, Marantz DV6400, KPN digi-kabelontvanger, Raspberry Pi met Pifi DAC, Bekabeling � la Array (gevlochten)

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  audio

Recent Profile Visitors

14,645 profile views
 1. Na 4 jaar, begint het moederbordje een beetje te sputteren. Een driver die kennelijk voor de veiligheid nodig is, is nergens meer te vinden. Gevolg een driehoekig bordje met uitroeptekentje bij Trusted execution engine. Ook JRiver MediaCenter loopt af en toe vast. En daphile en Volumio werken niet echt storingvrij. De Celeron J1900 processor is al sinds 2014 op de markt. Bijna 7 jaar dus. En ook is ddr3 ram niet echt modern meer. Ik denk dus aan een nieuw moederbordje wat een stuk jonger is. De Asrock J4105M lijkt me wel wat. Ook een micro ATX bordje, ruim twee keer zo snel als de J1900 en voorzien van DDR4 geheugen. Deze processor is in 2018 op de markt gekomen. Qua stroomverbruik ligt hij op hetzelfde niveau als de J1900, wat mijn voedingen bruikbaar houdt. En met 8 Gb Ram er bij ca. € 120,-. Nou platenjongens barst maar los.. Voor wie me kan helpen, heeft iemand misschien een andere gouden tip?
 2. De zonnepanelen liggen er sinds afgelopen donderdag op. Sinds vandaag kan ik met de app ook zien wat er opgewekt wordt. Daar wordt ik op dit moment nog niet opgewekt van. 8,5 kWh in 5 dagen. Maar ja... korte dagen en somber weer. In de app zie ik ook dat de spanning die de omvormer aan het net levert nu 240V is. Dat betekent dat zelfs met dit donkere weer op die fase 240V komt te staan. Behalve natuurlijk, wanneer ik de opgewekte spanning het verbruikt. Dan zakt de spanning weer naar de netspanning. Gelukkig zit de omvormer niet op de audiogroep. Dat was zonder ingrijpen van mij anders dus wél gebeurd. Van het advies huisnummer/3 is de rest de fase, had hij nog nooit gehoord. In ons geval zou hij dus op fase 1 moeten 10.3 =9 rest 1. Waarom hij dus toch voor 3 koos zal wel aan het gemak gelegen hebben. We hebben nu wel nieuwe aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar, maar konden onze ouderwetse "stoppen" handhaven. Die passen kennelijk nog in de nieuwe eisen. Dan die "slimme" meter. Die hangt er nu 5 weken en het ding werkt nog steeds niet. We verbruiken energie op laag tarief en leveren ook voor laag tarief terug. Het verificatieproces duurt normaal een dag of 5, maar door problemen bij Enexis (nieuwe Y server), duurt het herstellen van de data kennelijk veel langer.
 3. Is dat ook verkocht onder de naam Audioanalyse ? Misschien de A90?
 4. Ach joh... maakt niet uit. gewoon plaatjes draaien. Iedereen heeft zijn beperkingen. Maar wanneer gapless spelen het grootste probleem is, valt het nogal mee.
 5. Welkom Henny, maar dit topic is verkeerd terecht gekomen. Dat hoort onder luidsprekers te staan. Ik ken de Preludes niet, maar volgens mij speelt (speelde?) Ruud Jonker hier prive mee. Ruud is een vooraanstaande audiorecensent (voor wat het waard is)
 6. Helaas gaat dat voor de meeste streamers niet op. Daar is vaak geen knop op te bekennen en ben je dus afhankelijk van app's of afstandsbedieningen. Daar komt bij dat die dingen vaak maar een paar jaar ondersteund worden. Zonder algemeen bruikbare toepassing als UPnP/DLNA, Airplay of bluetooth zouden die apparaten dus waardeloos worden.
 7. De squeezeboxen werken ook prima met BubbleUPnP. Of het gapless werkt weet ik niet. Dat is het voordeel van UPnP/DNLA. Dat is toch redelijk universeel. We waren vorige week 'n weekend weg. Daar was een algemeen Wifipunt. Wanneer ik daar op inlogde om mijn Wifispeakertje muziek te laten spelen zag ik ca. 10 LG TV's (en mijn speakertje) in mijn lijstje verschijnen. Ik heb naar die TV's maar geen muziek gestuurd, maar het geeft wel aan dat het redelijk open is. In een prive netwerk is dat al helemaal geen probleem en alleen maar makkelijk. Hier in huis mijn streamer op Windows in mijn audioset, de RaspberryPi streamer in de huiskamer, R100 Roberts radio in de keuken en soms de wifispeaker buiten. Niet dat Gerrit daar veel aan heeft, maar het geeft wel het universele gebruik aan. Apparaten zijn dan minder snel verouderd dan met de bijgeleverde app's die vaak niet lang ondersteund worden.
 8. Goed werkend, betekend niet dat de lagers en andere (rubber) delen nog in nieuwstaat zijn. Een kap polijsten is prima te doen.
 9. Ik verwacht met andere apps zoals b.v. Mconnect (gratis proefversie) dezelfde problemen. Andere apps die ook Qobuz en Tidal ondersteunen ken ik niet. Zonder die providers zou je de app van Astell & Kern kunnen proberen. Die is gratis en werkt ook erg goed. Bovendien niet ingewikkeld opgebouwd. Maar niet geschoten is altijd mis. Vervelend dat er vanuit Pioneer geen ondersteuning meer is. Zo oud zijn die apparaten toch ook niet?
 10. 1. Die kans is erg klein, omdat dit Pioneer afhankelijk is. De volumeregeling zou wél moeten weren. 2. Wanneer de Pioneer onder DMR gapless niet ondersteund, zal hij dat ook niet doen. Dit, omdat hij met BubbleUPnP, renderer is geworden, een afspeelapparaat dus. Via geen enkele UPnP app zal dat gaan werken. Er zullen toch wel meer mensen de Pioneer app missen. Is er op internet niks over te vinden?
 11. Vandaag gelezen dat Marja en Henk zijn overleden. Twee bijzondere reviewers. Onafscheidelijk.... zelfs nu. Ik kwam ze regelmatig op audioshows tegen. https://hifi.nl/artikel/29448/In-memoriam-Marja---Henk.html
 12. Net zo iets als "wanneer de theorie en praktijk niet met elkaar overeenkomen, dan deugt de theorie niet".
 13. Ik ben begonnen met een tweedehands Grundig met grondig versleten koppen, daarna een nieuwe Philips en daarna de Revox A77 MKII tweespoor die ik nog heb. Voordat ik die kocht heb ik een 4 spoor Teac, Akai, Ferrograph en Revox A77 op proef gehad. Ik ergerde mij zo aan het geluid van de tegenlopende sporen, dat ik wanhopig maar de 2 soor machine heb gekocht. Daar heb ik nooit geen spijt van gehad. Ik gebruik hem al sinds 30 jaar niet meer. Ik twijfel of er nog wel geluid uit komt. Ik heb er ook nog 21 26cm banden bij. Meestal TDK of Maxell op aluminium spoelen. Ik heb het altijd erg omslachtig gevonden, en gebruikte hem alleen voor achtergrondmuziek. 9,5 cm/sec en twee spoor klonk heel behoorlijk. En 3:15 uur was ook wel handig. Ik nam meestal hele LP's op. Ik ben toen begonnen als albumluisteraar denk ik. Ik speel albums nog steeds helemaal af. Veel later kreeg ik de bijbehorende versterker en tuner ook in mijn bezit. dat staat nog steeds als "pronkjuweel" op mijn luisterkamer. helaas is de versterker ook kapot. De tuner schijnt nog wel te werken. Ik heb er geen behoefte aan om het weer in werkende of optimale conditie te brengen. En wanneer ik hoor wat die voorbespeelde tape's kosten, ben ik er helemaal klaar mee. Toch denk ik dat met een goede streamer highres muziek van b.v. Qobuz of Tidal opgenomen zou kunnen worden. Maar dat zal net als toen van de radio wel niet mogen .
 14. Kijk .. dat bedoel ik. Leuk om te zien. Én voor iemand die ze ook wil maken een mooie handleiding.
 15. Tja... die had ik al wel gezien. Ik was meer benieuwd naar jullie werk.
×
×
 • Create New...