Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,925
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Rank
  WanFie
 • Birthday 09/30/1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
  Streamer: PC Windows 10 met twee lineaire voedingen en een pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten).
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
 • Tweede set
  DVD? (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Raspberry Pi met Pifi DAC,
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: B&W DM2a,

Recent Profile Visitors

16,136 profile views
 1. Misschien wel, maar ik zag ze bij Praxis alleen in grijs en in zwart.
 2. Dat staat inderdaad bij de beschrijving. Er zit echter wél een gesloten laklaag of zoiets op. Het schuim is ook wel van een stevige kwaliteit.
 3. Ik heb ook een aantal Sony ES spelers gehad. Maar op een of andere manier klonk dat voor mij toch wat mechanisch. Niet vloeiend en vaak wat scherp. Qua degelijkheid is er weinig beters denk ik.
 4. Met een logaritmische volume regeling werkt het met b.v. 100 stappen zo: Elke stap is dan b.v. 1 dB (uitgaande van die 100 dB max). Wanneer hij halverwege staat speel je dus op 50 dB verzwakking. Wanneer je max 125 dB kunt uitsturen, zou dat halverwege ca. 62 dB zijn. Mijn voorversterker heeft een regelbereik van 60 dB in 120 stappen van 0,5 dB. Maar wanneer hij op - 60 dB staat, hoor ik nog steeds muziek. Bij de latere modellen is het dan ook -80 dB. Mijn voorversterker is eigenlijk ook een passieve regelaar met daarbij alleen een buffertrap. Op 0 dB (max uitsturing) gaat er nog steeds niks mis. Maar de W/P's spelen dan op 114 dB, dat is voor mijn oren niet best en gaat dus ook niet gebeuren.
 5. Ik zou dus denken aan deze paneeltjes tegen het plafond. Hout lijkt me dan een stuk lastiger.
 6. Wanneer je die paneeltjes op de eerste reflectiepunten hangt, valt het mee denk ik. Ze zijn er ook in het grijs.
 7. Niet dat ik iets aan mijn akoestiek wil veranderen, maar ik zag deze platen bij Praxis liggen. Het lijkt mij in ieder geval beter dan harde kale muren. En ook al is het geen perfecte diffusor, het zal in het midden en hoog zeker wat doen. ttps://www.praxis.nl/verf-laminaat-decoratie/tegels/wandtegels/steenstrips/steenstrips-rebel-of-styles-ultralight-tasso-zwart-574x187x25mm/10044826#specs
 8. Half open is echt half open? Stel dat je luidsprekers bij de stand "open" 100 dB kunnen leveren, dan doen ze bij half open 97 dB. Bij een kwart open 94 dB enz. Voor 80 dB is dat nog meer dan 4 keer gehalveerd. Dat regelt dus echt niet.
 9. Hier is het wél te koop: https://www.bambooimport.com/nl/bamboe-platen?gclid=EAIaIQobChMIms7ix_Hx8QIVQeR3Ch2zwg1_EAAYASAAEgKLTPD_BwE
 10. Grappig dat stuk geperforeerde plaat er in. Rond 1969 kwam ik regelmatig bij een Philips medewerker. Hij werkte bij de Machinefabriek, maar had ook een audiohobby. Die had gaatjesboard voor de basluidsprekers gemonteerd. Hij had iets wat op een 2.1 setje leek gebouwd. Volgens hem werd het laag daardoor minder piekerig weergegeven. Nu weet je ook gelijk, waar die plaat voor dient.
 11. De passieve regelaar is logaritmisch. Een paar stapje is dan al gauw de helft of minder. Het hangt natuurlijk ook van de ingangsgevoeligheid van de eindtrap af. De output van een CD speler is meestal 2V. 2V op je eindtrap stuurt hem waarschijnlijk maximaal uit.
 12. Lenen kan wel. Weggeven of verkopen nog niet. Maar naar Indonesië uitlenen lijkt me geen goed plan.
 13. Hans van Liempd

  TD 321

  Ach.. wij knijpen de Poolse en Roemeense arbeidsmigranten weer uit. China en India zijn opkomende industrielanden. Die doen hetzelfde als wij 100 jaar geleden.
×
×
 • Create New...