Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  22070
 • Joined

 • Last visited

About Hans van Liempd

 • Birthday 30-09-1950

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Meierijstad
 • Interests
  o.a. audio en muziek

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Streamer: Low Power PC Windows 11 en TuneBrowser, met drievoudige high speed lineaire voeding en een Pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd en aan internet via Wifi.
  DAC: Pink Faun DAC 3.32 via 0,5 m Delock HDMI 2.1 i2s kabel,
  Voorversterker: Array Obsydian B-10,
  Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
  Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
  Bekabeling � la Array (gevlochten) en andere zelfbouw.
  Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
  In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen

  CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set),
 • Tweede set
  DVD (SA)CD speler Marantz DV6400,
  KPN digi-kabelontvanger,
  Streamer: Windows 10 PC met Kodi
  Bekabeling � la Array (gevlochten)
  Geintegreerde versterker: Primare A20,
  Luidsprekers: Avanlanche Newton

Recent Profile Visitors

24299 profile views
 1. En de DM2a's zijn ook verkocht. De grootste dingen zijn nu weg.
 2. Magnepans klinken wat vetter in het laag. Elektrostaten dan weer wat verfijnder in het hoog. Stemmen klinken voor mij beter op een Magnepan dan op elektrostaten. Al kun je niet alle elektrostaten over een kam scheren. Het laag heeft bij een elektrostaat ook vaak minder controle.
 3. Dat zijn alle drie electrostaten. Die klinken echt anders dan een Magnepan. Ik weet niet of Bloom zijn electrostaten nog te koop heeft staan.
 4. Mooi. In ieder geval plaats zat in het kastje. PF gebruikt wel modulaire kasten, maar zijn toch anders. Die blijven gewoon leverbaar: https://www.eltim.eu/en/modu-electronics-cabinets/g-37
 5. Luister eens goed naar de kwaliteit van het laag. Daar gaat het bij stranded draad vaak mis. Zelfs bij apart geïsoleerde draadjes.
 6. Wanneer je een goede trekontlasting hebt wél. Maar een draad die kan bewegen in een stekker zorgt er voor dat het schroefje losloopt. Ik had WBT haakse luidsprekerkabelstekkers en de vergulde adereindhulsjes gebruikt. Zelfs met die twee schroefjes achter elkaar kwam het draad nog los.
 7. Waardeloze stekkers..... die er nu aan zitten, maar een setje koperen spades die geperst én gesoldeerd worden maken een veel betere verbinding. Pluggen met schroefjes zijn altijd waardeloos. Vroeg of laat gaat dat los en is van een deugdelijke verbinding geen sprake meer.
 8. Bij vaste aanleg wél, maar voor een losliggende kabel, werkt het zolang het werkt. Dan is vervangen altijd nog mogelijk. Nieuwe kabels in buizen trekken is iets anders, met het aanzetten van stekkers en stopcontacten ook van een andere orde. Dan zou ik ook niet bezuinigen op kabel. En zeker niet de kabels van Action gebruiken. Dat is verkoperd aluminium. Ik heb hier blauwe Belden Cat 5e in de buizen liggen. Prima kabel, die echt niet vervangen hoeft te worden. En 85, dat hoop ik over 13 jaar te worden. Dan is die kabel dus nóg ouder. Gelukkig hier geen overbezet wifi netwerk en bij Carl is dat nóg minder druk. De afstand tussen huizen telt ook mee.
 9. Wat een drama die cat 5e...... nou ehh.. hier alles cat 5e. Werkt en klinkt uitstekend.
 10. De terugverdientijd hangt ook af van wat je betaald voor stroom. Dat is voor veel mensen verschillend vanwege een ander contract. Maar weinig verbruiken is altijd voordelig. Behalve wanneer je flexibele tarieven hebt en op zonnige en winderige dagen moet bijbetalen wanneer je terug levert. Of de stekker uit de panelen dan natuurlijk.
 11. Mijn hele set gebruikt ca. 100 W. Incl. PC en DAC. De versterking slechts ca. 60W. Meer is echt niet nodig. Minder kán wel.
 12. ik denk niet dat het hem wat uit zou maken. Maar ik heb niks beters gevonden. Niks beter voor mij tenminste. Ik geniet dagelijks van het snelle en transparante geluid. Dus zo weinig mogelijk MiFi. Maar nu gaat het over versterkers, terwijl het een topic is over het rendement van luidsprekers. Maar we zijn er al uit, met een opgegeven rendement kun je alle kanten uit. De conclusie is eigenlijk dat er niks mee kunt. Zoals met de meeste specificaties van luidsprekers.
 13. Wie weet, maar ik ben nu ruim 25 jaar gebruiker van de Array spullen, en ben nog steeds zeer tevreden. Dat kunnen er hier weinig van hun versterkers zeggen. Zelfs met de moeilijke Infinity's 9a's Renaisance 90 en Omega's ging het uitstekend. De huidige Wilsons doet hij met twee vingers in de neus. En ja... ik heb hier met verschillende andere versterkers kunnen vergelijken. Maar met geen enkele zou ik willen ruilen. En zeker niet met die zware Krell's waar het hier over gaat.
×
×
 • Create New...