Jump to content

Vinyl_Fuchs

Members
 • Posts

  1279
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vinyl_Fuchs

 1. Is vooral afhankelijk van welke LS je erop aansluit. Heb een Accuphase E600 gehoord i.c.m. Focal Sopra No1 en dat klonk verdomd goed (lees: 1 van de betere combi's die ik tot op heden gehoord heb). Voorheen speelde die persoon met Accuphase + Dynaudio C2 en dat klonk volgens diverse bezoekers aldaar ook niet verkeerd. Rob55 zal dit kunnen beamen.
 2. Ik ken beide, maar ben niet persé voorstander van DSP/ toonregeling. Ofschoon ik op mijn vintage Marantz 3250b wel gebruik maak van de equalizer. Puur onderbuik. Ik hou gewoon niet van gekunsteld.
 3. Het is dan ook een jungle qua audio-aanbod. Het helpt natuurlijk als je al veel beluisterd hebt/ luisterervaringen verzameld hebt/ weet wat je wil (smaakgebonden en soms ook muziekgenre gebonden). Dat laatste vormt natuurlijk een discussiepunt. De audiofiel "in optima forma" beschikt natuurlijk over meerdere bronnen, LS's en versterkers. Heb mijn La Scala's o.a. gekocht op basis van de bevindingen van TriodeDick.
 4. Ook de recente versies? Niks met Blumenhofer natuurlijk.
 5. http://www.hifiwinkel-beek.nl/ah-njoe-tjoeb-reference-cd-speler/ https://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0501/tjoeb4000.htm https://www.high-endforum.nl/topic/4777-ah-njoe-tjoeb-4000/
 6. Kwam de beroemde "Wall of Sound" ook ter sprake?
 7. Dat wist ik natuurlijk al lang.
 8. Kreeg vandaag een app van moeders: Geen audiogrootheid, maar iemand waar ik vroeger op de basisschool mee gespeeld heb. Uit mijn bouwjaar '74. RIP. Als jonge beroepsmilitair gediend in de Balkan-oorlog (en daarmee ook vernaggeld voor het leven) Geen suïcide, maar opgevreten door ****/ ongezonde levenswijze a.g.v. zijn optreden/ ervaringen in de voormalige Balkan-oorlog. SNIK EN NOGMAALS RIP. https://mensenlinq.nl/overlijdensberichten/fabian-smeets-9432131/
 9. Het volk heeft gesproken. Was ook wel te verwachten.
 10. Wat zou je in deze aanbevelen? Materiaal/ merk? Alvast bedankt.
 11. Sta schijnbaar hier op de zwarte lijst.
 12. Dat geldt natuurlijk voor alles wat gewild is/ begeerd wordt dan wel waar een nijpend tekort aan is.
 13. Even terzijde. Die Reel to Reel-tapes worden toch ook nog steeds ergens geproduceerd (o.a. STS, UAR leveren ze immers nog). Gevonden: ATR Magnetics Pennsylvania,; nog ergens in Frankrijk (Tone Pearls Records) en nog een paar. Reel to Reel is voor mijn tijd, maar sommige R2R-apparaten intrigeren me mateloos. Het toppunt van audiovisuele prikkeling vormt voor mij dan toch de Technics RS-1500 en aanverwante. Ik ken gelukkig mijn grenzen, dus wees gerust. Alhoewel, mocht ik ooit de hoofdprijs winnen in de staatsloterij, sta ik er niet afneigend tegenover. https://www.analogaudiodesign.com/music-on-tape
 14. Geldt overigens voor meer hier op het forum getoonde luisterruimtes.
 15. Ik zou zo met je willen ruilen qua luisterruimte. Mooi project m.i. en benieuwd naar het eindresultaat.
 16. Ik denk dat de verkopers zich qua vraagprijs spiegelen aan de reeds voorgaande, gerealiseerde verkoopprijzen. Rekening houdend met de geldende kwaliteitsgradaties. En met rotzooi verkopen, prijs je je als verkoper snel uit de discogs-markt. Blijft wat de gek ervoor geeft dan wel er voor over heeft.
 17. Boxset Ltd. Dewolff - Love, Death & Inbetween (Deluxe; M76891-2) aangeschaft op 01-02-2023 voor €59,99 wordt inmiddels vanaf €200 aangeboden.
 18. Kovacs - My Love EP (MOV10014) 2014: vanaf €60.
 19. Nog een voorbeeld: Metallica - Reload (536 409-1) 1997: vanaf €150. Heb in het totaal minstens zo'n 80 items van Metallica: vnl. vinyl (boxsets, officiële uitgaven, bootleg, etc) Metallica - St. Anger (0602498653364) vanaf €60.
 20. Bizar. Kwam er vandaag per toeval achter dat een LP (Alice in Chains - MTV Unplugged MOVLP138 2010) die ik bezit inmiddels al verkocht wordt voor een vanafprijs van €211,50. Moet trouwens eens kijken waar ie is, want ik heb hem nog niet in mijn collectie-overzicht staan. Altijd een goed tegenargument om mijn hobby-uitgaven goed te praten bij mijn vriendin.
×
×
 • Create New...