Jump to content

Vinyl_Fuchs

Members
 • Posts

  884
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vinyl_Fuchs

 1. Mijn voorkeur zal bij nieuwe apparatuur/ luxegoederen uitgaan naar een fysieke winkel, met verstand/ kennis van zaken. Maar veel goederen, waaronder koelkasten, laptop, fietscomputer/ -navigatie koop ik bij de goedkoopste aanbieder. Aangezien ik dan vooraf precies weet wat ik wil of omdat lokale aanbieders die bij voorbaat niet in de zaak hebben staan. Sterker nog onze Miele wasmachine heb ik ongezien per telefoon gekocht bij een zaak in de buurt, omdat zij de enigen waren die dat specifieke model op voorraad hadden en relatief snel konden leveren. En voor mijn MTB ben ik zelfs 2 X 229 km gereden, omdat die als enige de door mij gewenste fiets konden leveren. Ik heb wel het fatsoen om de aankoop te verrichten bij een zaak die zich moeite heeft getroost om mij te adviseren. En in het geval van mijn Marantz ND8006 was ik ook nog eens stukken goedkoper uit.
 2. Bij ieder bronmateriaal is er m.i. sprake van goede en slechte opnames (althans in mijn oren) Gelukkig kunnen we met dit in ons achterhoofd vrijelijk kiezen wat het beste bij ons past. Anderzijds "vreet" mijn low end Heos 1 alles zonder al te kieskeurig te zijn. Verder ben ik wel eens met SISO-principe, maar ik sluit hiermee geen bron uit. Content afspelen middels NAS of USB-stick heb ik nog niet geprobeerd, maar met SA(CD), streaming en vinyl heb ik genoeg keuze.
 3. Je gaat toch niet alweer met buizen-versterkers experimenteren.
 4. Wel leuk om samen met jouw zoon te doen. Ik ben al langer niet meer naar individuele concerten (behoudens poppodia in de buurt) geweest, maar wel vanaf 2008 (laatbloeier op mijn 34ste) vele bekende, internationale acts gezien door bezoeken aan Pinkpop en Bospop. M.i. meer waar voor je geld en door ons gemêleerd gezelschap ook altijd een feest. Enkele jaren geleden heb ik mijn grens voor individuele concerten op €100 gesteld. Maar dat is puur persoonlijk. Ik hoop met mijn zonen in de toekomst ook nog enkele festivals te kunnen bezoeken: "quality-time".
 5. Gisteravond de gehele platenspeler, etc. verkoopsectie van audiomarkt.de eens doorgespit. Staat leuk spul bij. En nee, Royke houdt de knip op de beurs. Puur uit interesse.
 6. De nadruk ligt niet op alleen. Enkel zou in dit geval een betere woordkeuze geweest zijn.
 7. Het blijft moeilijk leesbaar. Maar on topic.
 8. Herkenbaar: ik ben ook een purist in de zin van oem-onderdelen/ onderhoudsbenodigdheden.
 9. Die had ik dus juist doorgelezen.
 10. +1. Respect. Je hoeft je echter m.i. niet te verontschuldigen/ verantwoorden voor eventuele luxe. Nogmaals de diversiteit hier op het forum kan ik wel waarderen. En ik kwalificeer mezelf als nitwit op audiogebied.
 11. Dit klinkt voor mij als iemand met een collectie Rolexen (of gelijksoortig) die tegen iemand zegt: maar op een Swatch kun je ook uitstekend de tijd aflezen. Overigens niet hatelijk of afgunstig bedoeld. Zeg nou gewoon: "niet omdat het moet, maar omdat het kan". Niks mis mee m.i.
 12. Neem ze maar eens door. Ik lees niks over die mini's (hadden voor mij net zo goed van Apple kunnen zijn) en ik zie alleen maar 1 tekstbrei.
 13. Ik ken persoonlijk siliconen vloeistof alleen voor gebruik bij Arai helmen. Kreeg je erbij om scharnierpunt van vizier mee te smeren. Is dit iets? https://www.naaimachines.nl/accessoires/naaimachine-accessoires/bernina/siliconen-vloeistof-voor-bernina-garen-smeerset/
 14. Het moge duidelijk zijn dat ik niet tot deze categorie behoor. En mijn moeder heeft het nog zo op gehamerd. Blijk ik toch meer op mijn wijlen vader te lijken. Maar ik ben wel realistisch genoeg om te weten wanneer/ waarmee ik me tevreden moet/ mag stellen. Ook iets waard.
 15. Moooooi. En ter vervanging van en op welke DT?
 16. Één ding weet ik wel zeker: iemand die met weinig tevreden is, is het snelst tevreden. En ervaart minder keuzestress.
 17. @carl. Ik lees in jouw set topics niks over mini/ dac en de leesbaarheid is ook niet optimaal: dus werk aan de winkel.
 18. Ieder zijn eigen ding op zijn eigen tempo en rekening houdende met diens smaak/ kennis/ budget, etc. Diversiteit is toch een mooi gegeven.
 19. Ben toch niet volledig geweest: bij een forum-genoot een Auralic Aries G 2.1 i.c.m. Accuphase en Tannoy mogen beluisteren. En mijn kameraad heeft een Innuos Zen MK3 aangeschaft die hij gebruikt i.c.m. Roon/ Quobuz, maar nog niet echt uitvoerig kunnen beluisteren. Was ik vergeten, maar ik kan er verder helaas niks zinnigs over zeggen. Daarvoor moet men dan ook de verschillende apparaten binnen een vaste set testen/ beluisteren. Iets wat aan Gydo zeker toe te vertrouwen is.
 20. Komt noodgedwongen nog 1 dag bij. Aangezien ik op zondag nogmaals 2x positief getest heb.
 21. Ik ben volledig tevreden met mijn Marantz ND8006, maar dat is wel geen Highend Streamer. En verder dan het beluisteren van een Aurender A10 bij een forumgenoot ben ik nochthans niet gekomen. Ik ben dan ook een groentje, zeker op het gebied van streaming. Ben wel volledig om qua streaming, maar hou de deur voor (SA)CD en vinyl qua beleving wagenwijd open: alleen streamen vind ik n.l. dodelijk saai en leidt bij mij tot zappen en skippen. Maar lees wel aandachtig mee.
 22. Mocht er hier nog iets knagen, dan gebruikt ik deze "stroomvoorziening". https://vanbreden.nl/webshop/huisentuin/bestrijdingsmiddelen/ongedierte/muizen-ratten/knock-off-elektrische-rat-muis-val/
 23. Ik houd het gewoon op JIB HF009. Enkele jaren geleden bij introductie aangeschaft voor ca. €115 per stuk (voor 1,5 - 2 meter) en tegenwoordig het veelvoudige. Heb er 6. Dus kun je nagaan. Heb ook niet het geduld om tig kabels te gaan vergelijken.
×
×
 • Create New...