Jump to content

Edje2

Members
 • Posts

  309
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Noord Holland

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  TAD Micro Evolution
  Aesthetix Calypso/Atlas
  Feickert Blackbird
  Nottingham Spacedeck
  Garrard 301
  Thorens TD124
  Aurender A10

Recent Profile Visitors

372 profile views
 1. Heb laatst de Primare A20 mk2 van mn broer in huis gehad. Dat is een vrij kleine geïntegreerde versterker. De beide woofers van zijn Diapason Micra waren stuk, en ik wilde zeker weten dat het niet door de versterker werd veroorzaakt. Dus de Aesthetix voor en eindversterker eraf en de Primare ertussen. Het verbaasde me wat eruit kwam. Zeer gebalanceerd en zeker krachtig geluid met een flink fundament. Het geluidsbeeld was wat kleiner, het hoog wat korreliger en met name het midden wat scherper , maar ik had het verschil veel groter verwacht. Mooi ding als met al. Ik denk dat de 30.1 nog wel een stukje verder gaat.
 2. Als je DSD64 naar DSD512 omzet lijkt me dat je hetzelfde doet als upsamplen bij PCM toch? Dus de muziekinformatie blijft hetzelfde alleen het bestand groter? Of werkt dat anders bij DSD? Wat de koste betreft is dat natuurlijk een verdienmodel. Is een dac in staat het bestandformaat te koppelen aan een optimaal filter? Dus DSD512 hoger filteren met een flauwere helling ipv DSD64, of moet je dat allemaal handmatig instellen?
 3. De Kora werd mij ook eens aangeraden door iemand die deze vesterker professioneel getest had, dus voor een review. Schijnt echt een heel mooi ding te zijn. En dat is het instappertje. Heb de Aavik U300 eens bij A10 gehoord en was zeer onder de indruk. Enorme controle en authoriteit.
 4. Hoe zit dat eigenlijk met DSD. Ik hoor zelf ook dat de opname veel belangrijker is bij PCM. Dus een cd opname kan erg goed klinken, al is het geluidsbeeld vaak wat groter bij hogere resolutie. DSD kun je vaak in verschillende resoluties aanschaffen, van DSD64 tot DSD512 en DXD. Ik heb altijd begrepen dat DXD het master bestand is in vole resolutie, maar het valt op dat DSD512 duurder is in aanschaf dan de DXD file. En klinkt DSD512 ook echt beter dan DSD64?
 5. Het ging meer om de bewering dat alles volledig analoog zou zijn, vanaf de master tot aan de LP. Dat bleek niet waar te zijn, dus ook daar werd je belazerd om de dure analoge opnames te kunnen verkopen. De muziek industrie in zijn geheel is nog steeds een van de grootste industrieen die we kennen. Ook daar zijn ze al jaren invetief en als er wat extra te verdienen valt zal men het niet laten.
 6. Dat is ook mijn redenatie. Heb al mijn cd's geript (echt heel veel werk geweest!) en daarnaast koop ik alleen de albums die ik echt wil hebben.
 7. Ik heb hetzelfde idee als Hans dat we belazerd worden waar we bij staan. Wat de technische mogelijkheden zijn weet ik niet, maar wel dat Mofi niet zo lang geleden in een soort van schandaal terecht is gekomen. Hun re-issue opnames werden aangeprezen als 100% analoog, er zou niets digitaals aan te pas komen in de keten. Dat bleek dus niet waar te zijn en via de rechter hebben ze bakzeil moeten halen. Voor die opnames werden flinke bedragen gevraagd en de purist betaalde dat er ook voor, immers volledig digitaal. Daar kon een download natuurlijk niet tegenop, maar het master bestand bleek dus een DSD file te zijn. Het rommelen met digitale opnames is nog veel makkelijker denk ik. Een audio liefhebber wil natuurlijk de hoogste kwaliteit hebben. Ik gebruik zelf ook Qubuz, maar dan download ik alles wat ik wil hebben. Streamen vanaf het internet doe ik niet aan, wel vanaf mijn eigen streamer. Het idee dat je de beste kwaliteit hebt is natuurlijk lekker, maar of het ook echt zo is... Wel heb ik bij Qobuz het idee dat high-res ook echt high-res is want niet elk album is te krijgen in het HR formaat.
 8. Ik keek op de websit van Sonore zelf, daar is niks te vinden.
 9. Die heb ik wel eens gehoord inderdaad. Ben wel erg benieuwd nu naar de Sonore oplossing. Heb ooit eens een luistersessie gehad vele jaren geleden met de heel grote Sonore luidsprekers. Dit is natuurlijk weer een heel ander systeem. Toen ook geen platenspeler.
 10. Heb je een linkje Klaas, kan het echt niet vinden.
 11. Interessante beschrijving en demo. Ik vraag me af in welke prijsklasse de Sonore platenspeler en dac zitten. Er is geen prijslijst beschikbaar naar mijn weten. De Esoteric is een heel dure jongen, die zou toch op het hoogste nivo moeten spelen. En de besproken KEF speakers: Welk type hebben we het hier over?
 12. Edje2

  Harmonizer

  Helder, weer wat geleerd dus. Ben benieuwd naar je ervaring Walt!
 13. Edje2

  Harmonizer

  Ik ken toch best wel veel producten op audio gebied maar nog nooit van harmonizers gehoord. Wat is dat?
 14. Ah die Volgens mij wordt deze ook gebruikt in hele dure loop werken van CEC. Werkt toch ook met een buffer tussen het loopwerk en de converter?
×
×
 • Create New...