Jump to content

SpaceJS

Members
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SpaceJS

 1. dat is een methode om fouten te minimaliseren, niet zoals bij andere protocollen om het bericht opnieuw te laten sturen wat ook logisch is daar hmdi bedoeld is voor een soort an burst modus van hoge data dichtheid.
 2. HMDI heeft geen fout correctie maar dat is voor dat kleine beetje data van een digitaal audio signaal ook niet echt een probleem.
 3. ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet als het af is
 4. Daar zou ik zeker niet van uit gaan, de meeste goeie streamers gebruiken meestal het netwerk als bron. Je wil apparatuur als losse netwerk schijven ook helemaal niet in de buurt van je set hebben, is rommelig en de voedingen zijn vaak niet alles.
 5. het is een heel klein beetje data, waarom zou dat een probleem zijn?
 6. klinkt meer alsof er misschien ergens compressie plaatsvindt?
 7. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Ik denk niet dat dit in jouw huidige opzet anders kan maar er is ook niet echt sprake van een probleem daar het om heel weinig data gaat.
 8. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Hey Hans, dat is duidelijk, helaas wordt het dan toch afgespeeld op je tablet en heel eerlijk gezegd qua datastroom is het zo weinig dat het niet veel uitmaakt. even voor de dudelijkheid, voor het afspelen van een internet stream op je tablet wordt een ander protocol gebruikt dan voor het afspelen van die conyent via upnp. Het is dus niet twee keer dezelfde datastroom.
 9. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Hey Hans, ik zie dat tunebrowser de upnp verzorgt dus wat jij zegt kan best, ook is tunebrwoser kenneleijk remote te bedienen, ik zie alleen niets over een Qobuz plugin dus op basis daarvan denk ik dat je die stream op een andere manier afspeeld and Tunebrowser via upnp gebruikt.
 10. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Staat de applicatie die de muziek afspeeld ook op de streamer? Dan kan het alleen zie ik dan niet in waarom je dat zou doen aangezien de streamer alle benodigde functies al heeft normaal gezien.
 11. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  ik vermoedde al dat je dat dacht alleen helaas werkt dat zo niet, je control punt speeld daadwerkelijk de stream af met een upnp renderer als eindpunt.
 12. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Hey Hans, dat is helaas niet het geval tenzij de speler ook op de renderer staat en dat is zover ik weet met bubbleupnp server niet het geval. De afspeel software op je tablet gebruikt de renderer als afspeelpunt maar normaal gezien gaat de dan niet zelf zi(jn bestanden op je LAN ophalen. Via het internet (WAN) gaat al helemaal niet gebeuren op deze wijze.
 13. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  dit lijkt mij je locale netwerk met een control punt, een renderer en een media server. Eigenlijk zoals verwacht.
 14. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Sorry Hans maar de tablet is echt het device dat de muziek afspeeld met als renderer kanaal een upnp apparaat, dit is ook de reden dat er uberhaupt uitval op kan treden. Het upnp apparaat is passief in deze. Bubblepnp routeerd overigens voornamelijk. Maar goed dit soort zaken is alleen maar onderdeel van mijn beroep maar je hoeft me niet te geloven.
 15. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Hey Hans, dit is inderdaad wat ik bedoel, blijft nog steeds dat de renderer van een speler afhankelijk is voor het materiaal, de renderer zal dit niet zelf van de netwerk bron of het internet ophalen. Als dat bijvoorbeeld zou kunnen had je geen Qobuz abonnement meer nodig.
 16. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  ik zal die Audirvana eens proberen, wel een verschrikkelijke site zeg. Erg moeilijk om even alle details in een overzicht te vinden.
 17. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Jammer genoeg werkt dit alleen op i386 processoren anders zou ik het zeker proberen, wordt het overigens niet lastiger nu de LMS servers uit gaan?
 18. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  ik gebruik Volumio op een raspberry PI , werkt zeer goed, is eigenlijk een uitgeklede linux versie met hun speler en plugins en een web interface voor bediening.
 19. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  Hans, dat betekend dus inderdaad dat bestand door jouw tablet wordt afgespeeld met als uitgang de upnp device. De data gaat wel via de tablet naar het upnp device niet direct vanaf Qobuz naar het device.
 20. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  heel eerlijk gezegd werken de meeste producten normaal gezien andersom. Weet je zeker dan het nummer niet eigenlijk door de tablet wordt gespeeld?
 21. ik kan ziets alleen maar afraden, gewoon enkele stereo bakken en een goede processor en een actieve sub. Zo heb ik het in ieder geval gedaan. De achter speakers en centre worden toch alleen voor film en games gebruikt dus daar zijn de eisen ook een heel stuk minder zwaar. dus voor de hoofdspeakers een ML no 29 en twee linn lk85's voor de rears en de center. De sub is actief.
 22. SpaceJS

  Qobuz gedoe

  nog geen last van gehad.
 23. Nou, ik heb geen last van teveel geld maar audiofiele switches in naar mijn mening gewoon onzin. Echt zonde dat men daar in trapt.
 24. ik weet niet of je DACs van Linn, Arcam of meridian wel eens gehoort van die leeftijd of nog een stuk ouder maar daar zal je echt geen hard hoog in vinden. Ik zal niet zeggen dat er zijn waar dit wel bij voorkomt maar denki niet dat je ze allemaal over één kam kan scheren.
×
×
 • Create New...