Jump to content
High-End Forums

Tubejack

Members
 • Content count

  5,135
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

 • Rank
  Vooral muziek liefhebber.
 • Birthday 03/04/1958

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Wisselend vintage of buizen

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Vintage, audio, mensen

Recent Profile Visitors

4,165 profile views
 1. Weer 'n audiofiele dag... II

  Het is leuk, om nieuwe dingen te blijven doen Carl. Voor de gewone man zijn er tal van gratis appjes die je eenvoudig kunt installeren op je PC ,Mac etc. Wil je meer dan heb je een muziek programma nodig. Zo moeilijk is het nu ook weer niet. Als je vooraf eerst bedenkt, bij welke dienst je wilt gaan streamen. Daarna rollen er vanzelf een aantal programma's uit, die geschikt zijn. De meeste kun je eerst een tijd gratis proberen. Amarra in actie met MQA
 2. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ik ben aan het testen met Tidal en dat gaat heel leuk. Als software gebruik ik Audirvana Versie 3.1.8. en Amarra 4 luxe. Audirvana werkt erg goed met Qobuz+ Amarra met Tidal. MQA master bestanden afspelen, gaat daar erg goed mee. Audirvana laat hier steken vallen. Beide kun je via een iPad bedienen waarbij ik een lichte voorkeur heb voor Audirvana. Beide kennen ze een zéér goede geluidkwaliteit en kosten ongeveer €80...€100. Echter qua bediening, heb ik nog niets gezien wat zo goed werkt als de app's van Spotify. Die zijn werkelijk subliem en gratis Roon ga ik niet eens proberen veel te duur.
 3. Buizenissen

  Deel 8 is online ook met KT-120 buizen in triode kun je een fijne combinatie maken. Je moet daar wél wat voor doen! (Met dank aan Goodtube) https://tubejack.nl/2017/11/zelfbouw-high-end-buizen-versterker-van-der-veen-ul40-s2-deel-8/
 4. Echter met Audirvana haal ik ..... Er zitten nog wel wat bugs in de software, maar de hardware kan zo te zien méér
 5. Volgens de datasheet kan de Meridian explorder II tot 24/192Khz
 6. Zo nu in het juiste topic (dankzij Google) Tidal heeft naast +/- 800 "gewone" MQA titels nu ook 178 MQA Master titels op het mooie ECM label
 7. Weer 'n audiofiele dag... II

  Bij ons staat het WiFi zendvermogen op 6% op alle AP 's En 's nachts gaat het WiFi uit via een schema. Helaas kun je dat niet bij elk apparaat instellen.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Nou dat hoeft helemaal niet. Waar ik woon is het door alle flats en bedrijven vergeven van WiFi stations. De hele 2,4Ghz band zit tjokvol. Waarvan sommige snoeihard zijn en mijn eigen WiFi wegdrukken. Ik ben naar lokale Acces points over gegaan met weinig zendvermogen en 5Ghz. I.p.v. één router die het hele huis moet doen.
 9. Ontwikkeling in DAC's

  Tidal heeft naast +/- 800 "gewone" MQA titels nu ook 178 MQA Master titels op het mooie ECM label
 10. Weer 'n audiofiele dag... II

  Dag Rob wat je kunt doen is de "dader" proberen op te sporen daar zijn WiFi appjes voor en vriendelijk vragen of hij/zij het zendvermogen lager kan zetten. (kan soms niet) Wat hier behoorlijk afschermt is speciale folie https://www.vitalitools.nl/raamfolie Je kunt ook HR ++ glas nemen. Wij hebben het een aantal jaren terug door een professioneel bedrijf laten doen.
 11. Ontwikkeling in DAC's

  Leuk, met Audirvana 3.1.8. is nu MQA 24/352,8Khz mogelijk via mijn Meridain Explorder 2
 12. Weer 'n audiofiele dag... II

  Als ik puur op mijn intuïtie af ga wel Hans. In élke stap zijn namelijk fouten mogelijk. In de rest van mijn set, wil ik ook zo' n kort mogelijke weg. Liefst niet gehinderd door electronica. Dat "bit perfect " kopiëren vind ik in een tijdperk van fempto klokken, jitter bugs met daaraantegen rammelende CD-ROM loopwerkjes ..... Hmmmm.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Hoe weet je dat een tussenstap er tussen uit, niets uitmaakt Hans. ? Wat me opvalt dat er veel aandacht is voor b.v. nauwkeurige klokken, interface, kabels, loopwerken computers, software etc. Maar vrijwel niemand denkt: als we nu de weg van digitale weergave zo kort mogelijk maken? En waarom gebeurt dat in de analoge wereld wel? met b.v. tapes. Kijk met memory stick werken met master bestanden direct van af de studio lijkt me ietwat onhandig. Maar die bestanden downloaden vanaf een server van b.v Qobuz is een kortere weg.
 14. lED

  http://www.ledlampenfabriek.nl/herkomst-led
 15. Weer 'n audiofiele dag... II

  Dat wil je toch zelf? [....] Dan zou het aardig zijn om een master met cd-rip te vergelijken. Dan moet je ook zelf wat doen
×