Jump to content
High-End Forums

Tubejack

Members
 • Content Count

  7,815
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

 • Rank
  Vooral muziek liefhebber.
 • Birthday 03/04/1958

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6,717 profile views
 1. Het is zo' n armoede als je eigen spullen niet werken. De Lorin schakelaar blijkt precies het goede type te zijn (er was er maar één met 2x 5) en blijkt >10,000 Cycles mee te gaan. Hier goed, voor zo' n 10jaar.
 2. Alles gecontroleerd TV en Humax decoder helemaal los. Het hielp allemaal niets. Er zijn 2 oorzaken van het brommetje. In de meterkast waar de Ziggo kabel binnenkomt. Mijn Magnum Dynalab tuner. 1) Uit veiligheid overweging, had ik ooit direct waar de Ziggo kabel binnenkwam, direct de aardelektrode via een antenne splitter op zijn aardschroef aangesloten. In de loop der jaren is daar door Ziggo een nieuw abonnee aansluitpunt gemaakt met een filter waarbij de aarde niet aangesloten was. Nu met een 2e TV , werd die aardedraad die nog op de splitter zat weer actief. Aarddraadje los en brom weg. 2) Er komt nog een 2e brommetje van de randaarde uit mijn Magnum Dynalab tuner. Die heeft randaarde, de voor- en eind versterker niet. Zodra ik de 230volt stekker van de tuner los haal is ook het 2e brommetje weg. Stekkers omdraaien helpt niet. Dus 1 probleem opgelost. Arrow Rock die nu via Rotel RT-990BX tuner staat te spelen, klinkt top. 😍 Detail, is dit apparaat ook dubbel geïsoleerd is en heeft ook geen randaarde.... Update Probleem 2 is simpel op te lossen door de Magnum Dynalab tuner op een niet randaarde stopcontact aan te sluiten. Werkt ook prima ook brom 2 weg. Maar uit veiligheidsoverwegingen lijkt me dat niet verstandig. Er zit o.a. een buizentrap met hoogspanning? in de tuner... Een betere oplossing is tuner verbouwen. Randaarde direct aan de stalen kast en audiomassa "optillen" met een weerstandje zodat stromen via de randaarde geen kans krijgen en het toestel toch veilig blijft. Beetje slordig dat dit vanaf de fabriek niet gebeurt is, bij een apparaat van > €3000. Maar goed, het kan ook zijn dat er in de tuner "gerommeld" is. Want de tuner is 2e hands en ik kom soms de meest gekke "audiofiele" modificaties tegen....🤐
 3. Heb ik aan zitten denken, ik gebruik een paar tuners o.a. 1 op de kabel (Ziggo) en 1 via eigen antenne op het dak en beide veroorzaken ze een brommetje. Met buizen heb ik nergens last van. Ik vermoed iets met mantelstroom tussen randaarde en audiomassa. Die in mijn buizen versterker is goed gescheiden met 10Ω verschil. M.a.w. stalen kasten direct aan randaarde en dan met een weerstand van 10Ω vastgeknoopt aan de audiomassa.
 4. Heb ik sinds gisteren een "brommetje" in mijn solidstate set. Weliswaar klein brommetje maar toch knap irritant. Ik weet door welke apparaten het komt, want ik heb ze er een voor een ingeplugd. Als ik alleen de voor- en eind versterker aanzet is er niets aan het hand. Platenspeler erbij gaat goed, dacje gaat goed maar als ik een van mijn tuners aansluit een brommetje. Hmmm aardlusje ergens. Het enige dat ik veranderd heb is een antenne splitter aangesloten zodat ik boven ook TV kan kijken tijdens de ochtend gymnastiek op mijn yoga matje. Ik heb het weer opgepakt, 10 minuutjes en je bent de hele dag soepel in je rug en ledematen. En je weet gelijk wat er in de wereld speelt Ook de ingangskeuze schakelaar van mijn buizen set heeft de geest gegeven. Wat is dat toch? De originele "Lorin" is natuurlijk niet te krijgen, ik heb maar een vervangend type besteld, in de hoop dat die past. Gelukkig heb ik een paar andere versterkers die ik kan neerzetten. Morgen alles ombouwen. Kan ik wel leuk mijn Schitt Mani neerzetten. Hoe zal die het doen? Met de Goldring 1006? Misschien is het wel een "gouden combinatie"
 5. Ik vermeld net als nu, meestal de bron. Verder vind ik het wel goed Pjotr. Keer op keer als ik iets aan snij, waarvan ik denk dat is interessant voor meelezers of beginners, wordt het topic een puinhoop. Zie onlangs nog " audiofiele dag" Zonde van ieders tijd. 🙋‍♂️
 6. Zoiets zei Bob ook, dat hij om de paar weken een nieuwe LP nodig had. Waar ik het ding dan voor heb? om mijn eigen elementjes af te stellen natuurlijk. Niet om zo nodig "testjes" te gaan doen, voor dit forum. Daar ben ik wel klaar mee
 7. Zie Dick van de Merwe 20 jaar terug. Ik heb ook nog een versterker nagebouwd de: "Big Oliver" Met Emissio Lab's 300b XLS Tegenwoordig zijn we een stuk verder....
 8. Ik denk dat Trafomatic, dat wel voor elkaar heeft Wol.
 9. Beetje zonde om mijn mooie testplaat op deze manier te vernaggelen. En voor wie?. Ik geloof het wel en hoef niet zo nodig gelijk te hebben. In mijn jonge jaren had ik een vriend die was DJ, die draaide singeltjes grijs. Ook Bob Jansen die hier een paar keer geweest is vertelde dat zo' n testplaat niet lang mee ging.
 10. Leuk werk. Voor mijn Technics heb ik een mal, dus met 10 minuten stel je een rond of elliptisch naaldje af. Daarna doe ik het nog een keer dunnetjes over, met de bekende mallen en Arta. Ik heb jaren met een Benz Ace gespeeld. Dat was ook een fijn element, had weinig last van gespetter en getik. Tegenwoordig vind ik ze te duur. Bovendien zo' n Goldring 1006 maakt ook muziek.
 11. Ja, dat dacht ik vroeger ook altijd. Zo' n fijn naaldje zakt diep in de groef waar nog nooit een rond of elliptisch naaldje is geweest.... Maar zoiets heb ik net weer omgeruild. Het was een Audio Technica VM540ML daar zat een Microlinear diamantnaald in. Ik weet niet of dat hetzelfde is als fine line, maar stil vond ik hem niet. Een Goldring 1006 (elliptisch)heeft weinig plaatruis, een Denon DL-103 (rond) nog minder.
 12. Lp's zijn inderdaad kwetsbaar, vandaar dat ik ze vroeger vaak meteen opnam op tape. Wat duurzaamheid betreft, het is maar net wie je spreekt. Ikzelf vind het allemaal wel meevallen en een tikje of krasje is niet erg. Ik speel ook het liefst, met een ronde naakte diamanten naald. Die hele fijne halen meer uit de groef, maar ik heb het idee dat je ook meer tikken en krassen hoort. Zo geweldig is onze vinyl collectie ook niet, maar het geluid heeft iets.
 13. Bij de Ortofon test plaat die ik gebruik, zijn beide kanten hetzelfde. @Kraus vonBentinck over "geneuzel" moet dat geen 99.9% zijn? Jij digitaliseert toch je LP's?
 14. Volgens mij heeft Tidal ook audiofiel spul, hadden ze niet het hele ECM oeuvre? 🙂 En natuurlijk MQA
×
×
 • Create New...