Jump to content

Nico H

Members
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nico H

 1. Late reactie, maar mooie speler. In plaats van dure zekeringen, het standaard kristal eens wisselen voor een mooie low jitter masterklok. Dat is een schitterende upgrade voor zo'n mooie speler. Kost niet de wereld, kan dus nooit een echte verbetering geven☺
 2. Belangrijkste mbt de dac chip is en blijft precieze timing van omzetting van digitaal signaal naar analoog. Het exacte en precies op tijd reconstrueren van de stukjes van je analoge signaal om zo de exacte vorm terug te reconstrueren. Uiteraard met behulp van een nauwkeurige masterklok. Zonder een uitstekende klok met zeer lage jitterwaarde is de hele exercitie sowieso totaal kansloos.
 3. Heb die ook voorbij zien komen. Vooral de eventuele extra's zouden me over de streep kunnen trekken. Maar het kan ook mis gaan met die remasters. Bijvoorbeeld bij Abbyroad 2018 is de tweede cd met repetities heel leuk. Het album zelf klinkt totaal ruk, totale loudnesswars op zijn slechtst, met onnodig opgeklopt midlaag. Arghh. Totale deceptie. De cd met de extra's klinkt zeer goed, en is de aanschaf zeker waard. Welke toondove knuppel het originele album zó durft over te zetten? Meteen de laan uitsturen. Brr,
 4. Graag gedaan. Inderdaad een mooie stap vooruit, echter er valt altijd nog werk te verzetten omdat het perfecte systeem niet bestaat. Maar wanneer een opname goed is, klinkt ze ook écht goed. Nadelen heeft deze setup ook. Onvolkomenheden komen soms genadeloos naar voren. Waar dat vroeger meer met de mantel der liefde werd bedekt. Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld bij voice overdubs in oudere opnames. De azimuth van één van de recorders, wijkt bijvoorbeeld iets af. Dit geeft een lispelend effect in wanner zo'n tape op een andere machine wordt gedraaid met iets afwijkende azimuth. Helemaal vervelend wordt het, wanneer men later heeft getracht dit te "herstellen" door eq. Dat hoor je meteen.
 5. Wat een fantastisch tijdsbeeld die optonicaset. Klopt gewoon helemaal, zo ontzettend begin jaren 80.
 6. Even een update op de GR Research kabels. Nu iets meer dan twee weken in gebruik, en het geluidsbeeld is vergeleken met een week terug nog sterk verbeterd op alle fronten. Iets meer diepte naar achter, maar de losheid, en naklank is wat op mij heel veel indruk maakt. Scheiding tussen instrumenten en zang is echt schitterend. Het gemak waarmee de hele set nu het geluidsbeeld neerzet, ik kan het nog niet geloven eerlijk gezegd. De kleinste details komen ook schijnbaar moeiteloos tot uiting. Bas is droger, en mooi onder controle. Ik had géén idee dat mijn systeem tot deze prestaties in staat is. Nou, draaien met 't spul...
 7. Inderdaad. Zonder een fatsoenlijke klok kan je strak laag wel vergeten. Zowel in transport, én in je dac uiteraard.
 8. Ik draai zelf met audioquest water xlr tussen dac en versterker. Ze "doet" het prima, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat in het land der blinden éénoog koning is. Met andere woorden: ik heb daar op die plek nooit de behoefte gehad om er iets anders tussen te hangen. Misschien eens een leuk experiment om op die plek nog eens wat anders te proberen.
 9. Het is ook maar net in welke set een bepaald type kabel wordt toegepast. De uitwerking van dezelfde kabel, kan heel anders uitvallen in een andere setup. Ik was helemaal niet ongelukkig met de audioquest, maar deze kabel past domweg beter in mijn set.
 10. In mijn geval was een onnatuurlijke "frisheid" de beste manier om het te omschrijven. Wat ook opvalt bij een akoestische gitaar bijvoorbeeld, is dat het instrument nu als evenwichtig geheel klinkt. Kast, t.o.v. snaar bedoel ik. Eerlijk gezegd had ik eerder niet door dat daar wat niet klopte, nu ken ik het verschil, en dan ga je niet meer terug. De weergave wordt trouwens van week tot week nog hoorbaar beter. Vorige week sonicap bypasses geplaatst in de uitgangen van de Dac. Upgrade vanaf wima bypass. Ook weer een verbetering in micro detail, en meer snelheid. Dat laatste is echt gaaf wat mij betreft, soms is het gewoon schrikken wanneer bijvoorbeeld vanuit stilte een eerste pianoaanslag begint. Ik hou wel van snelle attacs Ik draai niet zoveel klassiek, maar afhankelijk van mijn stemming kan het de juiste keus zijn.
 11. Ja, helemaal mee eens. Achteraf gezien gaf mijn vorige kabel zo'n sausje in het mid/hoog wat een beetje werd gelift. Dat klinkt bij oudere opnames vaak best ok, maar was op termijn inderdaad wat vermoeiend. Inmiddels zitten er wat meer speeluren op de nieuwe kabel, en het wordt alleen maar beter. Ik kan niets negatiefs opnoemen, omdat het geluid nergens uit de band springt. Maar alles moeiteloos goed uit de verf komt. Heel goede aankoop geweest, ik blijf maar muziek draaien.
 12. Je kan eens experimenteren met een ferrite bead in serie zetten. Draad er doorheen halen, begin bescheiden met twee slagen. Gaat je ruimtelijke afbeelding én snelheid er niet compleet aan met een dc blocker?
 13. Ik zie bij mij trouwens geen verschil in de diameters van de aders. Bij de ali kabels zijn de diameters verschillend. De kimberkabel lijkt er wel sprekend op.
 14. Mee eens. Ik heb alle aangesloten apparatuur nagekeken op netfilters.
 15. Overigens zie ik op Ali wel heel veel aanbieders met ogenschijnlijk dezelfde afbeelding van de kabel. Je moet dan ook maar net de goede bestellen, ze zullen zeker niet allemaal hetzelfde zijn. Mijne heeft aan beide zijden ook een rf shield eraan. Ik weet dat Jay Iyagi ook de Ali kabel variant had besteld, en vergeleken de het exemplaar van GR research. Hij kwam toch wel tot verassende conclusies. Laten het erop houden dat beide kabels werkelijk totaal anders presteerden. Maar mogelijk dus niet van de juiste Chinees gekocht. Want Danny geeft gewoon aan dat zijn leverancier inderdaad uit China komt. Mogelijk samengesteld volgens zijn specs. Voor mij is het in elk geval dikke pret
 16. Bij mij zit er een toegevoegde dikke middendraad in van katoen. En de montageservice is een aanrader. Afgemonteerd met de tubeconnectoren. Fantastisch product als geheel, en daar mag iemand die daar zijn tijd insteekt, best wat aan verdienen. Ik kom gewoon niet meer los van mijn set. Blijf maar muziek draaien...
 17. Hallo forummers, Laatst mijn nieuwsgierigheid bevredigd. Op zich was ik heel tevreden met mijn set audioquest rocket 88 biwire. Toch, de vele positieve reviews over de 24 strand kabel van gr research hadden mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ben bekend met de xl-s Encore van hetzelfde bedrijf, en was daar danig van onder de indruk. Een week of drie geleden de stoute schoenen aangetrokken, en de kabels incl montageservice besteld. Inmiddels zitten ze zo'n 15 uur in de set, en zijn dus nog lang niet ingespeeld. Danny geeft een minimum op van zo'n 100 uur. Echter ik ben nu al zó positief verrast door deze kabels. Wat je krijgt is een dynamische, uiterst snelle en vooral ook luchtige natuurgetrouwe presentatie. Ik heb nu ook al veel meer dieptelaagjes, de extra transparantie is op zijn minst opvallend. Het geheel klinkt mooi vloeiend, homogeen en nodigt uit tot eindeloze luistersessies. Het gemak waarmee instrumenten en stemmen los komen van elkaar, en in de ruimte afgebeeld worden, is helemaal mijn ding. Ik heb geen idee wat nóg meer te kunnen verwachten wanneer de boel is ingespeeld. Ik had zo'n grote sprong in kwaliteit niet verwacht, maar wel gekregen. Ik ben er blij mee...
 18. Dat zal een stuk meer analytisch en open spelen. En met een veel meer "live" presentatie. Schitterend spul Accuphase. Zou je haast zonder kap neerzetten. Grootste nadeel van je oude versterker vind ik de toepassing van die compleet hopeloze elna silmic's. Ik heb zijn kleine broer laatst opgeknapt, elna S eruit, Nichicon M erin. Dan komt zo'n Denon prachtig tot leven. Letterlijk. Het ontwerp zelf is namelijk wel prima. Je Accuphase is wel van een andere orde natuurlijk. Proficiat!
 19. Bij sonic craft in Amerika, bij Jef. Bij de koop komen btw en invoerrechten bij. Men zette in mijn geval een bescheiden waarde op de bon zelf, zodat de extra kosten beheersbaar bleven. De myflex KPCU zijn ook aanraders, schitterend als bypass. Duurt wel extreem lang voor ze ingespeeld zijn. Maar zeker de moeite waard. Net een iets softer tophoog, prachtige resolutie en plaatsing.
 20. Ik heb ook een ouder type powerplant, van PS audio in gebruik. Leuke toevoeging aan de set. Je moet wel een beetje oppassen welke setting je gebruikt. Multiwave 4 vond ik het best in mijn geval. Nadelen hoor ik ook, zij het in beperkte mate. Je verliest een klein beetje "speelsheid" in het geluid, en ook wat snelheid. De voordelen zijn gelukkig legio. Strakker laag, stillere achtergrond, vooral overdag. Meer raffinement ook in de brede zin des woords. Ik heb alleen de cd speler, de dac, en de pu voorversterker erop staan. Ik gebruik overigens niet de gefilterde uitgangen. Drama, klinkt nergens naar. Blijft in de set.
×
×
 • Create New...