Jump to content

Nico H

Members
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nico H

 1. Nou, voor zijn geld echt een heel goede streamer, veel mee gespeeld. Klinkt via zijn eigen dac best ok. Niet meer dan dat. Maar via een goede externe dac wordt het zelfs duidelijk een flinke stap beter. Dan speelt ze knap. Maar alles wegspelen? Nee sorry dat dan weer niet, nog niet misschien zelfs.
 2. Het liefst álle drie, plus plaatsing van stemmen en instrumenten in het geluidsbeeld.
 3. En het loopwerk hangt in vaak vloeistofdempers.
 4. Sowieso lastig om een goede kwaliteit snaren te vinden voor mijjn projecten. Via de groothandel vaak stugge, en te dikke snaren van soms bedenkelijke kwaliteit. Interessante proef trouwens met die tapesnaar. Kan me voorstellen dat het onder de juiste voorwaarden, de moeite waard is.
 5. Niets is perfect uiteraard. Het afbreken heb ik nog niet gehad. Eens in de twee maanden opspannen moet wel bij vaak omsteken. Ondanks dat (kleine) nadeel in mijn ogen toch te prefereren vergeleken met de eerder getoonde klempluggen.
 6. Niks aan toe te voegen. Ook mijn benadering. Het moet zo veel mogelijk live klinken. Dat streef ik zelf ook na. Veel audio componenten hoeven niet de wereld te kosten. Maar het gaat om het toepassen van kennis op kritieke punten. Voor achtergrondmuziek in de werkplaats heb ik een simpele set klaargemaakt. Een Philips cd850, voorzien van alle nuttige modificaties die het ding fantastisch kunnen laten spelen. Dus masterklok plus separate voeding, fast recovery erin, zorgvuldige en afgestemde recap, alles grondig afgeschermd waar nodig etc, etc, etc. Yamaha c450 versterkertje. Helemaal gerestaureerd met hele mooie componenten, plus alle bedrading in de signaalweg vervangen door ofc met teflon, gedeeltelijk omgeleid, mooie speakeraansluitingen erop, mooie koppelc's, gelijkrichting veranderd naar fast rec etc etc. Gemodificeerde 8tc als speakerkabels, en twee 760i's van Mission met volledig opnieuw opgebouwde crossovers. Deze set klinkt supersnel, open, live en zelfs wat dynamiek hoor je terug. Het kost de wereld niet, maar ik heb op Dutch audio events vele hele dure systemen gehoord die een stuk minder klonken dat deze simpele set...
 7. Ik heb zowel de 12tc (een flink gemodificeerde van GR research), als de 8tc van ali. De 8tc van ali heb ik op dezelfde manier behoorlijk aangepast . Uitstekende kabel, heel luchtig en open (3d). Klinkt heel live. Een nobrainer wat mij betreft.
 8. Ik heb slechte ervaringen met de getoonde pluggen. Het gaat na verloop van tijd loszitten, en je blijft ze steeds opnieuw aandraaien. Ze gingen ook steeds wiebelen na verloop van tijd. Dat ging in mijn geval zo ver, dat zelfs kraakstoringen voorkwamen. Uiteraard zal er ook veel kwaliteitverschil zijn. Mogelijk had ik niet de juiste. Contactdruk verdelen over het hele oppervlak binnen een aansluiting vind ik absoluut te prefereren. De contactdruk van de holle bananapluggen moet je ook heel af en toe wat opspannen. Dat is eenvoudig te doen. Omdat ik veel omsteek, zijn de holle bananapluggen superhandig, en het klinkt uitstekend.
 9. Geef ze wel weer even de tijd. In het begin zal het even tegenvallen.
 10. 500 is erg veel. Een paar weken regelmatig gebruiken, en dan heb je een aardig idee wat het wordt.
 11. Op een installatie met zeer goede resolutie waar het systeem goed samenwerkt, zijn verschillen in kabels prima hoorbaar. Wat ik veel tegenkom, zijn bottlenecks in een slecht samengesteld systeem, en dan zijn verschillen inderdaad nauwelijks, en soms zelfs domweg helemaal niet hoorbaar. Dan heeft men óók gelijk, zie je wel: het tweelingsnoer tussen mijn speakers is net zo goed...
 12. Ook mijn ervaring. Met teflon isolatie hoor ik makkelijker de kleine details. De interne bedrading van de meeste speakers die ik heb, ook vervangen door koper met teflon isolatie. En uiteraard rvs moertjes op het aansluitpaneel. Het zou je verbazen hoe vaak daar staal op gedraaid zit... Ook hoorbaar.
 13. Dit is vreselijke rommel. Nauwelijks kontactvlak, zonde van de grondstoffen. De holle bananapluggen zijn vele malen beter. Kosten zowat niks.
 14. Late reactie, maar mooie speler. In plaats van dure zekeringen, het standaard kristal eens wisselen voor een mooie low jitter masterklok. Dat is een schitterende upgrade voor zo'n mooie speler. Kost niet de wereld, kan dus nooit een echte verbetering geven☺
 15. Belangrijkste mbt de dac chip is en blijft precieze timing van omzetting van digitaal signaal naar analoog. Het exacte en precies op tijd reconstrueren van de stukjes van je analoge signaal om zo de exacte vorm terug te reconstrueren. Uiteraard met behulp van een nauwkeurige masterklok. Zonder een uitstekende klok met zeer lage jitterwaarde is de hele exercitie sowieso totaal kansloos.
 16. Heb die ook voorbij zien komen. Vooral de eventuele extra's zouden me over de streep kunnen trekken. Maar het kan ook mis gaan met die remasters. Bijvoorbeeld bij Abbyroad 2018 is de tweede cd met repetities heel leuk. Het album zelf klinkt totaal ruk, totale loudnesswars op zijn slechtst, met onnodig opgeklopt midlaag. Arghh. Totale deceptie. De cd met de extra's klinkt zeer goed, en is de aanschaf zeker waard. Welke toondove knuppel het originele album zó durft over te zetten? Meteen de laan uitsturen. Brr,
 17. Graag gedaan. Inderdaad een mooie stap vooruit, echter er valt altijd nog werk te verzetten omdat het perfecte systeem niet bestaat. Maar wanneer een opname goed is, klinkt ze ook écht goed. Nadelen heeft deze setup ook. Onvolkomenheden komen soms genadeloos naar voren. Waar dat vroeger meer met de mantel der liefde werd bedekt. Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld bij voice overdubs in oudere opnames. De azimuth van één van de recorders, wijkt bijvoorbeeld iets af. Dit geeft een lispelend effect in wanner zo'n tape op een andere machine wordt gedraaid met iets afwijkende azimuth. Helemaal vervelend wordt het, wanneer men later heeft getracht dit te "herstellen" door eq. Dat hoor je meteen.
 18. Wat een fantastisch tijdsbeeld die optonicaset. Klopt gewoon helemaal, zo ontzettend begin jaren 80.
 19. Even een update op de GR Research kabels. Nu iets meer dan twee weken in gebruik, en het geluidsbeeld is vergeleken met een week terug nog sterk verbeterd op alle fronten. Iets meer diepte naar achter, maar de losheid, en naklank is wat op mij heel veel indruk maakt. Scheiding tussen instrumenten en zang is echt schitterend. Het gemak waarmee de hele set nu het geluidsbeeld neerzet, ik kan het nog niet geloven eerlijk gezegd. De kleinste details komen ook schijnbaar moeiteloos tot uiting. Bas is droger, en mooi onder controle. Ik had géén idee dat mijn systeem tot deze prestaties in staat is. Nou, draaien met 't spul...
 20. Inderdaad. Zonder een fatsoenlijke klok kan je strak laag wel vergeten. Zowel in transport, én in je dac uiteraard.
 21. Ik draai zelf met audioquest water xlr tussen dac en versterker. Ze "doet" het prima, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat in het land der blinden éénoog koning is. Met andere woorden: ik heb daar op die plek nooit de behoefte gehad om er iets anders tussen te hangen. Misschien eens een leuk experiment om op die plek nog eens wat anders te proberen.
 22. Het is ook maar net in welke set een bepaald type kabel wordt toegepast. De uitwerking van dezelfde kabel, kan heel anders uitvallen in een andere setup. Ik was helemaal niet ongelukkig met de audioquest, maar deze kabel past domweg beter in mijn set.
×
×
 • Create New...