Jump to content

Nico H

Members
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Kef reference model three two luidsprekers.
  Cd: Marantz cd 72se, fors gemodificeerd. Tentlabs voeding plus klok. Extra zwaar uitgevoerde voeding voor digitale deel. Etc. Siltech mxt newyork, naar dac.
  Versterker: Marantz pm14 eerste serie. Audioquest rocket 88 biwire speakerkabel. Audioquest water xlr. Dac: Tentlabs bdac, met gemodificeerde grote voeding. Draaitafel: Micro seiki dd40, ortofon nr2 mc. Pu voorversterker: Graham slee fanfare3 gemodificeerd, plus met externe voeding upgrades. Oilflex netsnoeren.

Recent Profile Visitors

1033 profile views
 1. Nou, voor zijn geld echt een heel goede streamer, veel mee gespeeld. Klinkt via zijn eigen dac best ok. Niet meer dan dat. Maar via een goede externe dac wordt het zelfs duidelijk een flinke stap beter. Dan speelt ze knap. Maar alles wegspelen? Nee sorry dat dan weer niet, nog niet misschien zelfs.
 2. Het liefst álle drie, plus plaatsing van stemmen en instrumenten in het geluidsbeeld.
 3. En het loopwerk hangt in vaak vloeistofdempers.
 4. Sowieso lastig om een goede kwaliteit snaren te vinden voor mijjn projecten. Via de groothandel vaak stugge, en te dikke snaren van soms bedenkelijke kwaliteit. Interessante proef trouwens met die tapesnaar. Kan me voorstellen dat het onder de juiste voorwaarden, de moeite waard is.
 5. Niets is perfect uiteraard. Het afbreken heb ik nog niet gehad. Eens in de twee maanden opspannen moet wel bij vaak omsteken. Ondanks dat (kleine) nadeel in mijn ogen toch te prefereren vergeleken met de eerder getoonde klempluggen.
 6. Niks aan toe te voegen. Ook mijn benadering. Het moet zo veel mogelijk live klinken. Dat streef ik zelf ook na. Veel audio componenten hoeven niet de wereld te kosten. Maar het gaat om het toepassen van kennis op kritieke punten. Voor achtergrondmuziek in de werkplaats heb ik een simpele set klaargemaakt. Een Philips cd850, voorzien van alle nuttige modificaties die het ding fantastisch kunnen laten spelen. Dus masterklok plus separate voeding, fast recovery erin, zorgvuldige en afgestemde recap, alles grondig afgeschermd waar nodig etc, etc, etc. Yamaha c450 versterkertje. Helemaal gerestaureerd met hele mooie componenten, plus alle bedrading in de signaalweg vervangen door ofc met teflon, gedeeltelijk omgeleid, mooie speakeraansluitingen erop, mooie koppelc's, gelijkrichting veranderd naar fast rec etc etc. Gemodificeerde 8tc als speakerkabels, en twee 760i's van Mission met volledig opnieuw opgebouwde crossovers. Deze set klinkt supersnel, open, live en zelfs wat dynamiek hoor je terug. Het kost de wereld niet, maar ik heb op Dutch audio events vele hele dure systemen gehoord die een stuk minder klonken dat deze simpele set...
 7. Ik heb zowel de 12tc (een flink gemodificeerde van GR research), als de 8tc van ali. De 8tc van ali heb ik op dezelfde manier behoorlijk aangepast . Uitstekende kabel, heel luchtig en open (3d). Klinkt heel live. Een nobrainer wat mij betreft.
 8. Ik heb slechte ervaringen met de getoonde pluggen. Het gaat na verloop van tijd loszitten, en je blijft ze steeds opnieuw aandraaien. Ze gingen ook steeds wiebelen na verloop van tijd. Dat ging in mijn geval zo ver, dat zelfs kraakstoringen voorkwamen. Uiteraard zal er ook veel kwaliteitverschil zijn. Mogelijk had ik niet de juiste. Contactdruk verdelen over het hele oppervlak binnen een aansluiting vind ik absoluut te prefereren. De contactdruk van de holle bananapluggen moet je ook heel af en toe wat opspannen. Dat is eenvoudig te doen. Omdat ik veel omsteek, zijn de holle bananapluggen superhandig, en het klinkt uitstekend.
 9. Geef ze wel weer even de tijd. In het begin zal het even tegenvallen.
 10. 500 is erg veel. Een paar weken regelmatig gebruiken, en dan heb je een aardig idee wat het wordt.
 11. Op een installatie met zeer goede resolutie waar het systeem goed samenwerkt, zijn verschillen in kabels prima hoorbaar. Wat ik veel tegenkom, zijn bottlenecks in een slecht samengesteld systeem, en dan zijn verschillen inderdaad nauwelijks, en soms zelfs domweg helemaal niet hoorbaar. Dan heeft men óók gelijk, zie je wel: het tweelingsnoer tussen mijn speakers is net zo goed...
 12. Ook mijn ervaring. Met teflon isolatie hoor ik makkelijker de kleine details. De interne bedrading van de meeste speakers die ik heb, ook vervangen door koper met teflon isolatie. En uiteraard rvs moertjes op het aansluitpaneel. Het zou je verbazen hoe vaak daar staal op gedraaid zit... Ook hoorbaar.
 13. Dit is vreselijke rommel. Nauwelijks kontactvlak, zonde van de grondstoffen. De holle bananapluggen zijn vele malen beter. Kosten zowat niks.
×
×
 • Create New...