Jump to content

Nico H

Members
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Kef reference model three two luidsprekers.
  Cd: Marantz cd 72se, fors gemodificeerd. Tentlabs voeding plus klok. Extra zwaar uitgevoerde voeding voor digitale deel. Etc. Siltech mxt newyork, naar dac.
  Versterker: Marantz pm14 eerste serie. Audioquest rocket 88 biwire speakerkabel. Audioquest water xlr. Dac: Tentlabs bdac, met gemodificeerde grote voeding. Draaitafel: Micro seiki dd40, ortofon nr2 mc. Pu voorversterker: Graham slee fanfare3 gemodificeerd, plus met externe voeding upgrades. Oilflex netsnoeren.

Recent Profile Visitors

390 profile views
 1. Belangrijkste mbt de dac chip is en blijft precieze timing van omzetting van digitaal signaal naar analoog. Het exacte en precies op tijd reconstrueren van de stukjes van je analoge signaal om zo de exacte vorm terug te reconstrueren. Uiteraard met behulp van een nauwkeurige masterklok. Zonder een uitstekende klok met zeer lage jitterwaarde is de hele exercitie sowieso totaal kansloos.
 2. Heb die ook voorbij zien komen. Vooral de eventuele extra's zouden me over de streep kunnen trekken. Maar het kan ook mis gaan met die remasters. Bijvoorbeeld bij Abbyroad 2018 is de tweede cd met repetities heel leuk. Het album zelf klinkt totaal ruk, totale loudnesswars op zijn slechtst, met onnodig opgeklopt midlaag. Arghh. Totale deceptie. De cd met de extra's klinkt zeer goed, en is de aanschaf zeker waard. Welke toondove knuppel het originele album zó durft over te zetten? Meteen de laan uitsturen. Brr,
 3. Graag gedaan. Inderdaad een mooie stap vooruit, echter er valt altijd nog werk te verzetten omdat het perfecte systeem niet bestaat. Maar wanneer een opname goed is, klinkt ze ook écht goed. Nadelen heeft deze setup ook. Onvolkomenheden komen soms genadeloos naar voren. Waar dat vroeger meer met de mantel der liefde werd bedekt. Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld bij voice overdubs in oudere opnames. De azimuth van één van de recorders, wijkt bijvoorbeeld iets af. Dit geeft een lispelend effect in wanner zo'n tape op een andere machine wordt gedraaid met iets afwijkende azimuth. Helemaal vervelend wordt het, wanneer men later heeft getracht dit te "herstellen" door eq. Dat hoor je meteen.
 4. Wat een fantastisch tijdsbeeld die optonicaset. Klopt gewoon helemaal, zo ontzettend begin jaren 80.
 5. Even een update op de GR Research kabels. Nu iets meer dan twee weken in gebruik, en het geluidsbeeld is vergeleken met een week terug nog sterk verbeterd op alle fronten. Iets meer diepte naar achter, maar de losheid, en naklank is wat op mij heel veel indruk maakt. Scheiding tussen instrumenten en zang is echt schitterend. Het gemak waarmee de hele set nu het geluidsbeeld neerzet, ik kan het nog niet geloven eerlijk gezegd. De kleinste details komen ook schijnbaar moeiteloos tot uiting. Bas is droger, en mooi onder controle. Ik had géén idee dat mijn systeem tot deze prestaties in staat is. Nou, draaien met 't spul...
 6. Inderdaad. Zonder een fatsoenlijke klok kan je strak laag wel vergeten. Zowel in transport, én in je dac uiteraard.
 7. Ik draai zelf met audioquest water xlr tussen dac en versterker. Ze "doet" het prima, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat in het land der blinden éénoog koning is. Met andere woorden: ik heb daar op die plek nooit de behoefte gehad om er iets anders tussen te hangen. Misschien eens een leuk experiment om op die plek nog eens wat anders te proberen.
 8. Het is ook maar net in welke set een bepaald type kabel wordt toegepast. De uitwerking van dezelfde kabel, kan heel anders uitvallen in een andere setup. Ik was helemaal niet ongelukkig met de audioquest, maar deze kabel past domweg beter in mijn set.
 9. In mijn geval was een onnatuurlijke "frisheid" de beste manier om het te omschrijven. Wat ook opvalt bij een akoestische gitaar bijvoorbeeld, is dat het instrument nu als evenwichtig geheel klinkt. Kast, t.o.v. snaar bedoel ik. Eerlijk gezegd had ik eerder niet door dat daar wat niet klopte, nu ken ik het verschil, en dan ga je niet meer terug. De weergave wordt trouwens van week tot week nog hoorbaar beter. Vorige week sonicap bypasses geplaatst in de uitgangen van de Dac. Upgrade vanaf wima bypass. Ook weer een verbetering in micro detail, en meer snelheid. Dat laatste is echt gaaf wat mij betreft, soms is het gewoon schrikken wanneer bijvoorbeeld vanuit stilte een eerste pianoaanslag begint. Ik hou wel van snelle attacs Ik draai niet zoveel klassiek, maar afhankelijk van mijn stemming kan het de juiste keus zijn.
 10. Ja, helemaal mee eens. Achteraf gezien gaf mijn vorige kabel zo'n sausje in het mid/hoog wat een beetje werd gelift. Dat klinkt bij oudere opnames vaak best ok, maar was op termijn inderdaad wat vermoeiend. Inmiddels zitten er wat meer speeluren op de nieuwe kabel, en het wordt alleen maar beter. Ik kan niets negatiefs opnoemen, omdat het geluid nergens uit de band springt. Maar alles moeiteloos goed uit de verf komt. Heel goede aankoop geweest, ik blijf maar muziek draaien.
 11. Je kan eens experimenteren met een ferrite bead in serie zetten. Draad er doorheen halen, begin bescheiden met twee slagen. Gaat je ruimtelijke afbeelding én snelheid er niet compleet aan met een dc blocker?
 12. Ik zie bij mij trouwens geen verschil in de diameters van de aders. Bij de ali kabels zijn de diameters verschillend. De kimberkabel lijkt er wel sprekend op.
×
×
 • Create New...