Jump to content

Nico H

Members
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Kef reference model three two luidsprekers.
  Cd: Marantz cd 72se, fors gemodificeerd. Tentlabs voeding plus klok. Extra zwaar uitgevoerde voeding voor digitale deel. Etc. Siltech mxt newyork, naar dac.
  Versterker: Marantz pm14 eerste serie. Audioquest rocket 88 biwire speakerkabel. Audioquest water xlr. Dac: Tentlabs bdac, met gemodificeerde grote voeding. Draaitafel: Micro seiki dd40, ortofon nr2 mc. Pu voorversterker: Graham slee fanfare3 gemodificeerd, plus met externe voeding upgrades. Oilflex netsnoeren.

Recent Profile Visitors

279 profile views
 1. Bij sonic craft in Amerika, bij Jef. Bij de koop komen btw en invoerrechten bij. Men zette in mijn geval een bescheiden waarde op de bon zelf, zodat de extra kosten beheersbaar bleven. De myflex KPCU zijn ook aanraders, schitterend als bypass. Duurt wel extreem lang voor ze ingespeeld zijn. Maar zeker de moeite waard. Net een iets softer tophoog, prachtige resolutie en plaatsing.
 2. Ik heb ook een ouder type powerplant, van PS audio in gebruik. Leuke toevoeging aan de set. Je moet wel een beetje oppassen welke setting je gebruikt. Multiwave 4 vond ik het best in mijn geval. Nadelen hoor ik ook, zij het in beperkte mate. Je verliest een klein beetje "speelsheid" in het geluid, en ook wat snelheid. De voordelen zijn gelukkig legio. Strakker laag, stillere achtergrond, vooral overdag. Meer raffinement ook in de brede zin des woords. Ik heb alleen de cd speler, de dac, en de pu voorversterker erop staan. Ik gebruik overigens niet de gefilterde uitgangen. Drama, klinkt nergens naar. Blijft in de set.
 3. Je kan ook pas iets over een prijs zeggen, nadat je ze gehoord hebt. Die Sonicaps alleen kosten los al flink geld. Ik heb met die Sonicaps uitgebreid geëxperimenteerd, en vind ze de prijs die er gevraagd wordt, dik waard.
 4. Mooi ding, goede vondst. Die sonicaps zijn fantastisch...
 5. Inderdaad wat uit het roer gelopen hier. Zelf heb ik ook geëxperimenteerd met diverse luidsprekerkabels. Van simpele gewone 4mm ofc naar de cs122, naar een mit met de beroemde kastjes (verschrikkelijk), de d352 tot nu de audioquest rocket 88 biwire. Elke kabel is minimaal een maand in de set geweest, gewoon omdat het echt moet inspelen, en je de kabel goed leert kennen. De mit was echter korter in de set, die maakte het laag erg onrustig, warm en rommelig. In mijn set kwam dat echt niet goed. Die cs122 klonk vooral te fris, de d352 wat te warm, maar die had in mijn setup van de v/d hul's de voorkeur. De eenvoudige ofc 4mm miste domweg openheid in het midden en resolutie. De Audioquest was in mijn set op afstand de beste kabel, met de kanttekening dat ik wel wat kleine tweaks heb gedaan om het tophoog ietje meer afgerond te krijgen. Anders was het net ietsje te fris. Ik heb ook de XLS Encore van GR research (versie met het betere filter), uitgebreid bij een maatje van me beluisterd. Nog steeds diep van onder de indruk. Danny weet wat hij bouwt, een waanzinnig goede speaker voor een bescheiden prijs. Ja hij noemt man en paard in zijn video's. Gelukkig, en hij weet absoluut waar hij over praat. Zeer deskundige techneut... Het is voor fabrikanten helemaal geen probleem om in de luxe klasse topspul te bouwen. Maar de marge is te vaak belangrijker dan het eindresultaat. En daarom heeft Danny zoveel werk.
 6. Als je ze erin gelepeld krijgt: nichicon lkg. Open midden, snel en neutraal klinkend. Enigzins afgerond hoog met mooie microdetails, soundstage netjes achter de speaker met mooie 3d afbeelding. Klinkt live. Maar let op: mijn persoonlijke voorkeur hoeft niet die van iemand anders te zijn! Natuurlijk komen de kwaliteiten pas goed tot uiting wanneer ook de rest van de keten van hoogwaardige kwaliteit is. Maar in jouw geval ben ik daar niet zo bang voor. Let op: je hebt drie series in de lkg: Type 1 t/m 3. Type 1 is ruimtebesparend, 2 wat groter, 3 is de top. Helaas ook qua grootte, (en prijs). Spec's lopen per type op, maar type 1 is al heel goed. En soms heb je niet meer ruimte om te plaatsen.
 7. Ja die fets zijn lastig te vinden. Ik had er laatst ook een paar nodig. Goede vervanging kon ik niet gekocht krijgen. Uiteindelijk bleek de afdeling gebruikte onderdelen in mijn magazijn nog een setje goede te hebben. Voedingselco's van deze leeftijd moet je niet eens meer meten, maar gewoon vervangen. Knapt de boel behoorlijk van op, mits je hoogwaardige vervang elco's gebruikt. Oude voedingselco's smeren mij de boel te vaak dicht (middengebied), en klinken meestal vrij "warm" Ik heb daar niets mee. Er is zoveel beter spul op de markt tegenwoordig.
 8. Hans heeft zeer goede technische info op zijn site. Voor wie 'm nog niet kent: aanrader...
 9. Dat van een goede digitale interlink ken ik. Vroeger onder het mom van: digitaal is toch digitaal, moest ik erkennen dat het vervangen van een noname spdif, maar een (via mp gescoorde mooie gebruikte siltec), een behoorlijke winst opleverde. Spdif signalen houden niet van matige kabels waar afscherming minder goed van is. Reflecties, en jitter tot gevolg.
 10. Tja. Dit soort van "gadgets" zijn vooral om indruk te maken op? Volkomen zinloos voor audio, en zoals hier al aangestipt, vaak verre van handig om te bedienen. De telefoon of tablet dan gebruiken om het apparaat (bijvoorbeeld een streamer), te bedienen is wel zinvol. In een versterker heb ik het liefst zo min mogelijk complexe digitale circuits. Zeker met de huidige techiek van veel loodvrij gesoldeerde bga chips met bolletjes, is het geen techniek met stabiele houdbaarheidsdatum. Ik heb er teveel problemen mee gezien. Maar het is natuurlijk zo dat de apparatuur die goed werkt, geen werkplaats ziet... Voor mij dé reden om geen highend (in hogere prijsklasse dus), all in one te kopen. Hoe goed ze ook kunnen klinken. Ik doe over het algemeen wat langer met mijn spullen, en heb geen zin om na 8 jaar een highend apparaat te moeten afdanken omdat er onderbrekingen onder of in een bga gesoldeerde processor zitten. Iets wat niet of nauwelijks op te lossen is. Voor mij dus een "normale" versterker, welke goed te servicen is. Losse dac met losse cd speler als transport, straks ook een losse streamer. Draaitafel ook natuurlijk, met losse phono pré.
 11. Interessante aankoop. Zelf heb ik de powernote gehoord op een stel x-ls Encore speakers van GR research. Welke een interessante combi zijn. Daarbij viel op dat een powernote(de versie met ingebouwde versterker dus), tot knappe prestaties verleid kan worden. Die speakers zijn een tikje overkill voor de nederige powernote, maar het was evengoed genieten. Het apparaat bied zeer veel voor het geld. En inderdaad een meer dan uitstekende WAF factor...
 12. Ik heb me dat ook vaak afgevraagd. Precies dat!
 13. Ik doe precies hetzelfde. Als het werk trouwens vooral op prijs beoordeeld wordt, dan is het beter dat zo iemand een ander adres zoekt. De kans dat men dan "snapt" op welke manier ik werk, en wat er nagestreefd wordt, is minimaal.
 14. Vorige week: dark side of the moon. 20th anniversery uitgave 1993 op cd. Zeer goede geluidskwaliteit.
 15. Let it be naked is ook een aanrader. Persoonlijk vind ik die meer een "Beatles" sound hebben, t.o.v. de standaard Phil Spector uitgave. Ik heb die naked versie op cd. Maar die heb je vast al...
×
×
 • Create New...