Jump to content
High-End Forum

Gydotron

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

About Gydotron

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Tentlabs CD transport, Jeff Rowland Aeris Dac, Jeff Rowland Corus Pre, Jeff Rowland PSU voor Aeris & Corus, 2 x Model 725, Aurdender S10, Marten Mingus Quintet, Jorma bekabeling, Garrard 301 met Morch DP-6 en Shelter 901MKII, Ear phonostage, bekabeling: Jorma.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Een standaard 124 speelt gewoontjes, niet buitengewoon. Een goed gereviseerde 124 speelt dan weer ontzettend goed. Ik heb in München erg vaak gereviseerde 124's beluisterd en daar viel me dan weer op hoe muzikaal ze zijn. Ik wil op termijn een nieuwe main bearing spindel vervangen en een RVS plateau steken. Binnenkort wil ik metingen verrichten aan de motor en hem zo stil als kan maken.
 2. Ik was destijds niet de enige die positief was over de Nagaoka MP elementen, Garmt, van het vroegere "Beter Beeld en Geluid" was dat ook. Ik gaf al eerder aan dat de looks voor mijn ondergeschikt zijn. Ik had destijds een MP500 gemonteerd in een Kuzma Stogi draaitafel en dito arm. Een uiterst muzikale combinatie !
 3. Gydotron

  Welke toonarm ?

  I.v.m. High Tech armen, ga je voort op je gevoel of heb je concreet ervaring met andere (modernere) armen ? Zoals ik al zei, ik hecht meer belang aan de performance dan aan het uiterlijk.
 4. Wij hebben vroeger Grado elementen verdeeld. Toen de Nagaoka elementen verschenen vond ik die beduidend beter. Als je niet boven de 500€ wil uitgeven is de MP200 een echte tip. Voordeel is dat je de naald wel kan verwisselen. De Grado missen ten opzichte van de Nagaoka elementen verfijning. Ik heb zelf lang met een MP500 element gespeeld, echt een ontzettend mooi element. Een leuke anekdote is dat Grado het MC element heeft uitgevonden maar hij heeft er nooit in productie gebracht.
 5. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Die Graham is inderdaad een erg mooie arm, maar hij kost meer dan 13000$ .......
 6. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Wij hadden destijds NA in ons gamma en eerlijk, ik vond het erg mooie producten. We hadden destijds een Hyperspace in onze winkel met een Ace Space 12 inch arm die ik erg mooi vond.
 7. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Het uiterlijk maakt mij eigenlijk niet uit, de performance wel. Deze, van Artisan Fidelity vind ik bloedmooi en ze gebruiken ook moderne armen. Ik wil graag een DS E1 element gebruiken.
 8. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Ik heb vroeger in een SME 3009 gehad waar ik de horizontale kogellagers heb vervangen door ceramische en dat was absoluut hoorbaar. Ik vind eerlijk gezegd een SME 3009 niet verkeerd. Ik heb er nog 1 en heb al gedacht om zelf een 12 inch armtube te maken. Ik heb een technische tekening van een 12 inch arm en mijn zoon heeft op zijn werk een CNC gestuurde plooibank, dus die kan hem perfect plooien.
 9. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Wel wat boven mijn budget, maar misschien moet ik hem toch in overweging nemen, de REED 1H 12 inch.
 10. Gydotron

  Welke toonarm ?

  Ik heb zeer recent mijn Studer C278 recorder geruild tegen een Thorens TD 124. De Thorens heeft al een revisie gehad, nml nieuwe bronzen motorbussen, nieuwe bronzen spindel bussen, nieuwe Woodsong Trustplate, nieuw idler wheel van Audio Silente, nieuwe riem, ........ De draaitafel heeft een SME 3009 arm maar ik ben op zoek naar een ander mooi exemplaar voor de draaitafel. Liefst een 12 inch en als het kan niet boven de 2000€. Als element wil ik een DS E1 kopen. Btw, het mag een 2de hands model zijn. Ik ben benieuwd naar jullie tips! Guido
 11. Als je goed leest wat er onderaan de foto's staat lees je dat hij er nieuwe ferrofluid heeft in gedaan
 12. Inderdaad, maar blijkbaar slecht op 1 unit. Op het eerste zicht lijkt het een D'Appolito afstemming maar dat is het duidelijk niet. Verder zitten er de nodige RCL correctienetwerken op.
 13. Op zich is het filter niet complex, maar er zitten compensatie netwerken op.
 14. Ik heb een half jaar geleden een setje Celestion's SL6000 verkocht. Echt een top speaker die niet achterhaald is. Ik vind het spijtig dat Celestion geen top speakersystemen meer bouwt.
 15. Bedankt ! We zijn met onze winkel gestopt omdat ik op pensioen ben gegaan. Maar we hebben het erg graag gedaan en het heeft toch even geduurd eer we de beslissing genomen hadden om de stekker eruit te trekken. Het fijne is dat ik nu terug kan hobbyen en daar had ik geen tijd meer voor. Wat ik wel mis is het contact met mensen en tevens onze Pastorijshow. Dat hebben we altijd heel erg graag gedaan.
×
×
 • Create New...