Jump to content

Gydotron

Members
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Tentlabs CD transport, Jeff Rowland Aeris Dac, Jeff Rowland Corus Pre, Jeff Rowland PSU voor Aeris & Corus, 2 x Model 725, Aurdender S10, Marten Mingus Quintet, Jorma bekabeling, Garrard 301 met Morch DP-6 en Shelter 901MKII, Ear phonostage, bekabeling: Jorma.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik vind het veel boeiender om te weten welke muziek je wel leuk vind, daar heb je mijn inziens nog iets aan. Net zo goed van toepassing op muziek is de Franse uitdrukking : "Les goûts et les couleurs ne se discute pas".
 2. Boeiend dat we nu weten dat je een hekel hebt aan de muziek van Donald Fagen en Thomas Dolby .....geeeuuuuw.
 3. Eergisteren de EP van Naima Joris gekocht. Tja, met een vader als Chris Joris zal jazz haar met de pollepel ingegoten zijn. Ik had al enkele nummers beluisterd via Youtube en die bevielen mij enorm. In elk geval is haar EP een echt pareltje. Haar muziek laat me sterk denken aan Melanie De Biasio, zeker qua sfeer en zang. Destijds hebben we trouwens erg veel Melanie De Biasio gedraaid op onze shows en de CD meegegeven aan onze fabrikanten. Op die manier hebben de een klein steentje bijgedragen aan haar bekendheid. Shows doen we niet meer, maar ik hoop dat langs deze weg mensen geprikkeld worden om naar haar te luisteren en ontdekken. Van zodra er terug concerten zijn willen we graag haar live aan het werk zien. Sterk aanbevolen. https://www.youtube.com/watch?v=pYCG_ZhXtKA
 4. The Nightfly was de eerste digitale opname, gemaakt met een Mitsubischi X_850 recorder. Ik heb The Nigthfly op DVD Audio, de standaard CD was ronduit slecht qua mastering. Verder heb ik Aja en Gaucho op MFSL en die zijn ook erg mooi. Wij hebben Steely Dan 2x live meegemaakt, onvergetelijk !
 5. Wat een lelijk ding. Buizen, van die oude glazen dingen die ruisen, wispelturig zijn ..... ik denk het niet. Voor er een discussie ontstaat, inderdaad voor mij geen buizen meer en dat heeft alles te maken met het feit dat ik vind dat ge even goede en zelf betere resultaten kan bekomen met solid state. Maar iedereen moet vooral doen waar hij/zij zich goed bij voelt.
 6. Ik vind die Goldmund ook over de top en ik zou eerder het geld verdelen onder mijn kinderen. Destijds hebben wij ooit een Kalista loopwerk verkocht en dat koste 30k€. Ook over de top, maar het was een klant die al voor 220k€ bij ons had gekocht . @Bloom Die "kunststof" lade maakt geen enkele invloed uit op het geluid, dat is puur "looks en feeling".
 7. @Arden Bedankt voor je reactie. Ik neem de komende maanden wel contact op met je.
 8. Ik heb ondertussen een Rega RB 300 gekocht voor 200€. Ik beschouw dat als een instaparm en later wil ik graag een andere (lees:betere) kopen. Hoe langer hoe meer denk ik er over om voor de Reed 1-H te gaan. Ik heb er al goede kritieken over vernomen. De draaitafel is helemaal klaar behalve de armboard, die heb ik eind deze week. Ik heb er gelijk 2 laten maken, een blanco model zodat ik later makkelijk een andere arm kan monteren. Ik heb de draaitafel voorzien van nieuwe elco's, maken bearing gereinigd en voorzien van nieuwe olie (btw: ik was echt onder de indruk van de bouwkwaliteit van de mean bearing) nieuwe teflon slangetjes gebruikt voor het vacuum systeem, de sokkel opnieuw gespoten met satin vernis, het plateau gepolijst en tevens de kap. De draaitafel ziet er nu nagenoeg nieuw uit. Voorlopig monteer ik er een Denon DL-103 in, gewoon omdat ik er nog en nieuw heb liggen. Ik blijf twijfelen welk element ik in de toekomst wil plaatsen. Ik vind Koetsu mooi, maar duur. Gelukkig heb ik geen haast en zoals men zegt, "Tijd brengt raad". Reed 1-H
 9. Gefeliciteerd, ik kan je nu al zeggen dat je platen stiller zullen zijn. Ik heb zelf een Audio Desk Systeme Vinyl Cleaner PRO X en ben daar uiterst tevreden over.
 10. Ik ben al bijna 14 dagen ziek en heb weinig energie en zeker om met audio bezig te zijn. Tot later...
 11. Omdat ik zelf duidelijkheid wilde rond het wel of niet meer "druk" op de rubber ring heb ik het gevraagd aan een goede vriend, Dr Ward De Ceunick, onderzoeker en gelegenheidsprofessor fysica. Ward is ook de man achter de Monolith Magnetics Audio transformators. Zie: http://monolithmagnetics.com/ Hij zei me het volgende: "De onderdruk overal gelijk is, ook op de rubber afsluitranden" .
 12. Ik heb op dit moment geen netwerkspeler. Binnenkort zal ik mijn Mola Mola Makua kunnen gebruiken als Roon Endpoint, dan kan ik muziek afspelen vanuit mijn NAS. (ik veel muziek op mijn NAS staan, ter info, die ik zelf niet heb geript) . Ik heb geen behoefte om mijn eigen muziek te rippen, veel teveel werk vind ik. Ik heb geduld en als ik tegen de zomer een SACD speler heb ben ik meer dan tevreden. En Hans, ik heb nog veel zuivere SACD's, geen hybrides en die kan ik nu niet spelen, een beetje zonde van de mooie muziek.
 13. Wel Hans, ik heb jaren in de Chemische sector gewerkt, waar druk en onderdruk mijn dagelijks werk was, waar ik enorm veel cursussen heb gevolgd en vanuit die kennis heb ik mijn antwoord gegeven. Ik zeg het nog eens de onderdruk aan de afsluitringen is exact hetzelfde als in het midden. De grotere afstand van de plaat tot het plateau heeft daar geen enkele invloed op.
 14. Het is omgekeerd, de RCA is duurder dan de XLR uitvoering. RCA 1meter: 635,-€ XLR 1meter: 580,-€
×
×
 • Create New...