Jump to content
High-End Forum

Gydotron

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

About Gydotron

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Tentlabs CD transport, Jeff Rowland Aeris Dac, Jeff Rowland Corus Pre, Jeff Rowland PSU voor Aeris & Corus, 2 x Model 725, Aurdender S10, Marten Mingus Quintet, Jorma bekabeling, Garrard 301 met Morch DP-6 en Shelter 901MKII, Ear phonostage, bekabeling: Jorma.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt. Ik heb bij mij EMT 938 nog de originele doos en service manual.
 2. Zeker, en sinds ik de FB groep "Belgian Vinyl Collectors" heb ontdek koop ik maandelijks behoorlijk wat vinyl. Want je mag dan nog zo'n mooie set hebben, zonder mooie muziek ben je niets.
 3. Ik heb in een ver verleden de PhonoDude ook gebouwd en was daar erg tevreden over. Ik heb nog steeds Step_up trafo's liggen van Tribute, 1/10 met Amorfe/Kobalt kernen. Die waren echt ontzettend goed. Ik ben ongelofelijk tevreden van mijn Mola Mola Makua preamp. De phonostage vind ik echt waanzinnig goed en je kan er eender welke correctie op instellen. Ook de ingebouwde Dac is fenomenaal goed, beter dan mijn vorige, nml de Aeris van Jeff Rowland. Ik heb ook de Mola Mola Kaluga eindversterkers en straks ga ik die vervangen door Eigentakt versterkers, die vind ik nml nog net ietsjes beter. Ik heb soms nog wel eens zin om een eindversterker te bouwen met buizen, gewoon voor de fun. Ik heb nml nog NOS GM70 buizen liggen en als ik er een PP mee bouw kom ik uit op een 70 watt. Misschien iets voor volgend jaar.
 4. Hier een foto van mijn EMT 938. Ik maak wel gebruik van de phono stage van de Mola Mola preamp die echt wel van een hoger niveau is.
 5. Ik draai sinds enkele maanden met een EMT 938 met een Shelter 901MKIII element en ben uiterst tevreden van dit combo.
 6. Ik heb nog vele Curver bakken vol met buizen en ik doe er niets mee. Ik zou ze best verkopen maar dan moet ik ze fotograferen, een prijs op kleven en op bv marktplaats/ebay zetten en daar heb ik allemaal geen zin in. Mijn oudste buizen zijn Philips B406 buizen, ik heb er nog 4 van in uitstekende staat. Verder 227, 27, 76, .....types. Eigenlijk is alles een klein kapitaal waard. Ik zie net dat een paartje B406 voor 450$ op Ebay worden aangeboden. Maar ze weggooien doe ik ook niet, dan geef ik ze nog liever weg aan een vriend. In België heb je verzamelpunten voor gloeilampen en daar mag je ze dumpen.
 7. Onno, Ik vind de SQM inderdaad iets beter dan de TPM en zelfs iets beter dan de Jorma Duality. Tja, of het de prijs waard is ..... dat is persoonlijk. Als je kijk wat de Jorma kost is de SQM een "koopje" maar als je de TPR hebt is de SQM duur. Mijn advies, op proef vragen bij een Grimm dealer en zelf ervaren of je het de moeite vind.
 8. Ik heb de Grimm TPM en SQM kabel vergeleken met een Jorma Duality. Beide kabels zijn symmetrisch. Ze zitten tussen mijn voor- en eindversterker nml de Mola Mola Makua (met Dac en Phonostage) en Kaluga. De verschillen tussen de Jorma en de Grimm (TPM) waren marginaal. De Jorma was een ietsje pietsje opener maar de Grimm was dan net een haartje beter qua homogeniteit. De TPR heb ik ook en die zit iets lager dan de TPM en Jorma. De Jorma komt op 1560€ voor 1 meter XLR-XLR.
 9. De nieuwe SQM is een doorontwikkeling van de TPR. De TPM is ook moeilijker te bewerken dan de SQM en TPR en de productiekwaliteit van de TPM was niet constant genoeg. Zo is de SQM er gekomen en die was buiten verwachting enorm goed, een fractie beter dan de TPM. Ik ben het met je eens Onno, dat de TPR onklopbaar is in zijn prijsklasse.
 10. De kabels van Grimm zijn ontworpen door Bruno Putzeys, ik gebruik zelf de TPM en die heb destijds vergeleken met een 10x duurdere kabel van Jorma en ben uiteindelijk voor de TPM gegaan omdat die beter vond. Ik heb ook de SQM kunnen beluisteren en die is nog ietsjes beter dan de TPM. De TPR is een geweldige instapkabel en die kan je perfect gebruiken als symmetrische digitale kabel, hij is nml 110 Ohm.
 11. De instelling van een ECC83 en een ECC82 verschillen zoveel als dag en nacht, het is dus logisch dat je verschillen merkt. Het komt er op neer dat de instelling van een ECC82 helemaal niet klopt als er eigenlijk een ECC83 in zat. Een ECC83 trekt veel minder stroom dan een ECC82, dus door de ECC83 te veranderen door een ECC82 staat die nu compleet verkeerd ingesteld. Logisch dat het anders klinkt. Maar je haalt nog geen 50% uit de ECC82!
 12. En wat is een goede internetradio zender, een zender die mooie muziek uitzend of ééntje die kwalitatief goed is ?
 13. Gydotron

  AKAI GX 625

  Je kan de vraag, na aanvraag lidmaatschap, hier stellen: https://www.facebook.com/groups/873194282806590/ De Akai man is Frank Oomen.
 14. Marco: Je bewering dat de massa van de arm de cantilever belast klopt niet. Eens de arm in beweging "ziet" het element de belasting niet. Dat heet statische of dynamische belasting. Een voorbeeld is het volgende, als je een wagen in beweging wil brengen door hem in gang te duwen moet je in het begin serieus wat kracht zetten maar eens hij in beweging is neemt de gevraagde kracht enorm af.
 15. Ik zou alleen alleen al voor een Feickert gaan omdat er een goede importeur met kennis van zaken achter zit.
×
×
 • Create New...