Jump to content

Seed7

Members
 • Posts

  5238
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Seed7

 1. Nog naar aanleiding van wat ik over Klaus Schulze's laatste schreef. Ik kon het citaat van Reinert de Leeuw zo snel niet terug vinden. Het gaat over Galina Usvolstkya. Hoe ze tot een einde in haar werk komt. Ze stopte gewoon met componeren. Dat kan dus ook. https://van-magazine.com/mag/galina-ustvolskaya/ De quote gaat in het bijzonder over haar piano sonates, zoek de 5e en 6e maar eens op. De 5e symphonie was haar laatste werk.
 2. Vandaag beluisterd en, helaas, weer niet geraakt, verveeld zelfs. Met name het vroege werk van Schulze staat heel heel hoog op m'n top lijstje. Zeg maar de eerste 5 plus "X" pus Identity. De eerste samen met Pete Namlook heeft 'novelty' waarde. "Alles" na Mirage, uitermate teleurstellend. Op zich niet iets bijzonders, tijdens de grote schoonmaak van mijn collectie is van vrijwel alle artiesten alleen de piek van het begin blijven staan. Tangerine Dream, Vangelis, JM Jarre, Van Morrisson, Bob Dylan, REM, ZZTop, Neil Young, noem maar op. De uitzonderingen? Sommige Blues artiesten die ineens een tweede adem lijken te hebben. Gedaan. Nadien nog wel even met de stofzuiger door de huiskamer gegaan.
 3. Renault Twizzy, 450kg en electrisch. Tsja, eigenlijk moet je gewoon niet botsen. Heel veel van die passieve veiligheid zou je weg kunnen halen als je actieve veiligheidsmaatregelen toepast. Met moderne electronica en sensoren kom je een heel eind. Dat scheelt heel wat in de kilo's. Ook aan het geluidsniveau binnen is nog wel wat te doen dat de auto lichter maakt.
 4. Je moet je afvragen waarom het nodig is om 1400kg staal etc te gebruiken om een mens van 85kg te verplaatsen. Motoren zijn efficiënter, zuiniger geworden. Die winst is direct opgesoepeert door de gewichtstoename van de auto's. Gewicht van de VW Golf I: 810kg, VW Golf nu: 1260 kg Doe mij maar een Eend (560 kg) met een kleine ultramoderne diesel, 1:50 moet haalbaar zijn. Trapondersteunde ligfietsen met een "sigaar", 80 km/u en een gewicht 30-80 kg. (Helaas keek een sukkel weer eens niet uit ien is mijn ligfiets krom naar de schroothoop gegaan (Flevotrike))
 5. Ik heb eigenlijk nooit achtergrondmuziek op staan en al helemaal geen muziek tijdens het werken of autorijden.. Maar soms, als ik zit te programmeren dan zijn er twee stijlen waar ik wel eens naar luister, Drum 'n' Bass en Dub. Het ritme helpt het denkproces.
 6. Twee interessante artikelen over de lengte van (Rap) Albums in het streamingtijdperk. Al jaren ben ik een liefhebber va het EP formaat. Vier to vijf nummers en klaar. Volledige focus van artiest en productie team. Geen vulling, nootjes-diaree, geen "ohh ahhh" want ik weet niet hoe hier verder te gaan Geen Tommy, Quadrophenia of The Wall dus. FZ: "We're only in it for the money" https://www.complex.com/music/albums-are-getting-too-long https://pitchfork.com/features/lists-and-guides/are-rap-albums-really-getting-longer/
 7. Als dat gebeurt kan het altijd nog. Toch?
 8. Pan Daijing Masayoshi Fujita (Marimba)
 9. Als het origineel is en het werkt, waarom vervangen?
 10. Sun's Signature (Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), Damon Reece (Massive Attack))
 11. Angel Olsen Chelsea Wolfe Chelsea Wolfe samen met Converge
 12. Gek genoeg, ik heb ze beiden, maar nog nooit gecombineerd. De hyper is een hele oude, wel dikke pods, een dunner plateau en geen grafiet mat. Ook nog de oude NA eenpunter arm met dikke buis. De Hadcock was voor de Toshiba SR-370 bedoeld, maar ik had/heb toch het lef niet om in dat 'kunststeen' te boren. Dus maar een plankje triplex op maat voor de SL-1100 gemaakt zodat die af en toe daar op kan. Moet er toch eens een echt armboard voor maken.
 13. The Twilight Sad The Dragons
 14. Als je op die manier een "finger print" van je draaitafel hebt gemaakt kun je middels een convolutie filter al je digitale audio laten klinken alsof het uit je draaitafel komt.
 15. Wat en of het wat doet is vrij simpel te meten. Doe een nul meting zonder en dan een met en vergelijk. De meting is ook heel eenvoudig; Zet de naald in de uitloopgroef. Neem digitaal een paar keer de tik er in op. Stop dat in een audio analyser of in Audacity. Bekijk de spectrum plot van de tik. De tik is een impuls en dat levert een breedbandig spectrum. Je kunt dus mooi zien wat de resonantie frequentie van het systeem is, dikke bult in het de spectrum plot en of de Houdini daar invloed op heeft, deze afvlakt oid. Als je nu de nulmeting en een meting met de Houdini netjes op het begin van de puls uitlijnt en van elkaar aftrekt dan zie je in de spectrum plot precies wat het ding doet. Het opnemen van de tik is ook een prima hulpmiddel om de afstelling van een element te beoordelen. Interpretatie vergt wat ervaring. EDIT: het zelfde kun je doen om matten te vergelijken, of verschillende toonarmen met het zelfde element.
 16. Tomberlin Jenny Hval Charlotte Adigéry & Bolis Pupul
×
×
 • Create New...