Jump to content

vogel

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vogel

 1. vogel

  Inbussleutel

  1,25 mm is wel erg dun in relatie met een spindle. Bedoelen ze niet 1,25 cm oftewel 1/2 inch = 1,27 cm. sorry als ik er helemaal naast zit maar dit leek mij voor de hand liggend. het zou anders een 0,05 inch kunnen zijn, die is 1,27 mm zoeken op hex key of Allen key.
 2. 350 kVA, dat zal een flinke joekel zijn! Moet die niet op een 20 kV stopcontact?
 3. Pure wodka bestaat uit ethanol en water. https://www.compoundchem.com/2016/06/08/vodka/
 4. hier staat een complete set. https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/versterkers-en-receivers/m1785881876-vintage-technics-se-9200-su-9200-st-9600-set-gereviseerd zie ook hifishark https://www.hifishark.com/model/technics-se-9200
 5. Ja, dat was even zoeken. Hij is pas 75 jaar oud. Laatste applaus was zo te lezen na Starless. Meest prachtige nummer van KC vind ik. Ook drie jaar geleden in Amsterdam. Schitterend.
 6. Even dacht ik vanwege deze post dat Robert Fripp was overleden. Maar gelukkig leeft ie nog!
 7. De heer de Kruijff heeft zelfs een website! https://musicalifeiten.nl/
 8. De spreekspoel heet voice coil, het systeem dat de conus op zijn plaats houdt heet spider, aanlopen is rubbing. Je kunt dus zoeken op rubbing voice coil. opmerking: als de voice coil alleen aan de bovenkant aanloopt dan zou je de box op zijn kop kunnen zetten. Als dat helpt kun je de speaker 180 graden gedraaid in de kast monteren. Dat is een van de interessante opmerkingen bij onderstaand filmpje.
 9. Als de fout bij iedere mogelijke verwisseling in steeds dezelfde box blijft zitten, en dus helemaal nooit in de andere box, dan mag je er van uitgaan dat er met die ene box iets niet goed is. In die box kun je dan eens kijken of de aansluitingen op de connectors naar buiten nog wel goed contact maken en bijvoorbeeld niet los zitten. Vervolgens kun je checken of je rare dingen bij het wisselfilter ziet zoals losse contacten op de printplaat en de aansluitingen. De Mission box ken ik verder niet, dus geen idee in hoeverre je bij de binnenkant kunt komen. Als je overal makkelijk bij kunt komen dan kun je tussen de twee boxen de onderdelen gaan verwisselen. Uiteindelijk zal je dan de boosdoener zeker vinden.
 10. "Ik heb nu de kabels op alle mogelijke manieren verwisseld (zie ook de foto van de uitgangen op de Luxman) en ook tussen de boxen onderling verwisseld wat er maar te verwisselen viel." Maar heb je ook de luidsprekers zelf verwisseld om te kijken of dezelfde box dan kraakt? Dus dat de linkerbox op het rechter kanaal wordt aangesloten en omgekeerd. Dat kan ik uit jouw beschrijving niet opmaken.
 11. vogel

  TDA1540 DAC

  Jullie hebben zo te lezen allemaal gelijk. Maar er is meer... https://retrocomputing.stackexchange.com/questions/2770/is-there-any-advantage-of-a-ceramic-microprocessor-over-a-plastic-one
 12. Eens met Ivan10. Dit forum is mij ook best een financiële bijdrage waard. Dit forum is leerzaam en er komen naar mijn mening zeer deskundige personen aan het woord. Vaak met verrassende meningen, invalshoeken en experimenten. Complimenten en dank aan het forumbeheer dat dit kennelijk allemaal belangeloos in de lucht houdt.
 13. Bloom, laat je niet ontmoedigen door af en toe een misstap. Inderdaad heel sterk dat je dit soort waarnemingen ook meldt. Chapeau!
 14. Dank voor je uitleg Gydo. Ik was in de veronderstelling dat Luxman specifiek in die speler een speciale technologie gebruikt waardoor de laser heel lang mee zou gaan. Na het geïnteresseerd en vol verwachting doornemen van de Luxman beschrijving van DX03 heb ik daar niets over kunnen vinden, vandaar mijn vraag
 15. Ergens mis ik waarschijnlijk iets, maar waarom hoef je je geen zorgen te maken over het aantal uren dat die laser op de teller heeft staan? Je was met voor. Nou snap ik het, in vergelijking met een tweedehands speler dus. Dank je wel.
 16. Gydo, hoezo hoef je je geen zorgen te maken over het aantal uren van de laser? Is dat een speciale laser of zo?
 17. Nee, maar mogelijk dat Bloom anders vergeefs op mijn repliek zou zitten te wachten. Bloom heeft inmiddels een helder NUC verhaal neergezet zonder Windows bashing, dus de discussie gaat nu weer de goede kant op.
 18. Dit draait toch wel een beetje in een kringetje rond. Het argument dat het onhandig is om de PC aan te sluiten op je stereo-installatie is toch ook van toepassing als je Linux gebruikt?
 19. Daarom had ik het over als je toch al een Windows PC hebt. Dan heb je die al en dan hoef je niets extra's uit te geven.
 20. Wat kost er nou precies geld als ik mijn geripte flacs afspeel met Windows (even los van de kwaliteit)?
 21. Waarom zou je speciaal een Linux systeem op gaan tuigen om CD's te rippen als je al een perfect werkende Windows computer hebt die dat ook gratis en bitperfect kan. Voor afspelen van de flacs heb je overigens helemaal gelijk, daarvoor kun je eenvoudiger een gespecialiseerd streaming apparaat gebruiken.
 22. Inderdaad Bloom, die betere software is algemeen bekend bij, en wordt algemeen gebruikt door, rippende Windowsgebruikers. Vandaar dat ik jouw stelling veel te ongenuanceerd vond.
 23. Die "goeie software" staat helemaal los van Windows. Als software niet goed is zal die als Linux versie op een Linux systeem ook niet goed zijn. Dat heeft niets met het operating systeem te maken. Zolang je binnen het digitale domein blijft in Windows is er niets dat vanwege Windows mis kan gaan.
×
×
 • Create New...