Jump to content
High-End Forum

Lucky51

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Lucky51

 • Rank
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kom kom mensen, beetje vriendelijk voor mekaar blijven hè? Ik vroeg (lang geleden alweer) alleen maar iets over een kapot Phono-aux knopje van mijn versterker
 2. Ik herinner me nog vaag dat er toen in de handleiding stond: goed recht houden en waterpas neerzetten, NOOIT op z'n kant zetten. En op de doos: deze kant boven, met eveneens een grote waarschuwing tegen op de kop zetten. Dus als je hem 'even' onder de arm neemt, dan snap ik de ravage die ik toen binnenin van het overbrengingssysteem zag nu wel Moet je nu mee aankomen bij de bezorgdiensten.....in die tijd kocht je zo'n apparaat gewoon netjes in de fysieke winkel, droeg je de doos heel voorzichtig naar huis, naar je auto, of mee in de bus. Ik neem aan dat de huidige generatie toch beter tegen wat ruwer transport bestand is.
 3. Ik ga in dit geval echt niet voor een tweedehands maar liever gewoon voor een simpele nieuwe. a) omdat ik er gewoon geen verstand van heb, en b) omdat ik er sowieso geen lol in heb om er zelf aan de prutsen, onderdelen zoals een element bijeen te zoeken, schoonmaken en wie weet nog meer eventueel verborgen gebreken op zien te lossen. Jullie vinden dat duidelijk wél leuk om te doen, ikke niet (bij veel andere dingen juist weer wel, maar electronica en mechanica die ik niet doorzie ben ik totaal allergisch voor) ik wil gewoon weer wat plaatjes kunnen draaien . Anecdote: Ik had ooit een mooie DUAL, totdat ik ineens allerlei gerammel hoorde in het ding als ik een plaat wilde opzetten. Laten repareren, waarna de reparateur vroeg "Wat heb je er in vredesnaam mee gedaan, alle mechanica binnenin lag overhoop" "Ik zou het echt niet weten, hij is helemaal niet van zijn plaats geweest....." Weer een maand later gebeurde precies hetzelfde. Maar toen wist ik toevallig wél wat er gebeurd was: onze poetshulp had er onder willen schoonmaken en had het ding daarbij even onder de arm genomen...... Ik heb hem toen wél zelf opengemaakt geloof ik, maar had moed niet te knutselen want ik snapte er niks van wat bij wat hoorde, internet bestond helemaal nog niet, laten repareren was in in verhouding toen al duur voor arme studentjes..... Het zal waarschijnlijk best een hele simpele reparatie zijn geweest als ik toen had geweten hoe eea werkte.
 4. Dank alweer voor de voortvarende tips . Wat de oude speler betreft: De geleiderail loopt zo te zien nog altijd heel gladjes, en de naald lijkt behoorlijk schoon onder de loupe, dus daar zit het probleem niet zo. Maar ik ga hem inderdaad niet uit elkaar peuteren om er nog aan te sleutelen/poetsen. De problemen zitten toch ergens anders denk ik en dat is inderdaad mijn hobby niet. Dus wordt het gewoon een nieuwe. Ik ben even snel aan het googlen gegaan. Nog zonder diepgravend onderzoek (wat de meeste leken niet zullen doen) zie ik in de range tot pakweg €150-200 al een heleboel staan ook van bekende merken als Sony, Denon, Lenco. En als het kan mag het ook nog best ietsje minder kosten. Alstie maar doet wat-ie moet doen zonder de eisen te stellen die een echte geluidsexpert er aan stelt Er hoeven ook echt geen toeters en bellen op als bv platenwisselaars, alleen een handmatige drukregelaar lijkt me wel prettig. En USB is meegenomen maar ook niet echt nodig, ik ga waarschijnlijk toch niet digitaliseren. En kan ik mij een echte buil vallen aan het type naald bij een goedkopere speler? De draaifrequentie zal overigens ook nooit hoger liggen dan gemiddeld een plaat per dag maximaal, waarschijnlijk minder. Wel even een vraagje: ik heb dus al een losse voorversterker, is het dan misschien toch handig om er eentje te kopen die óók een ingebouwde voorversterker heeft? Voor het geval bv dat je hem eens ergens anders wilt aansluiten?
 5. Ik kan het hier nog wel even onder plakken wat de draaitafel betreft: Kenwood KD67F jaren '70, uit erfenis.... Want ik denk dat het inderdaad echt een nieuwe moet gaan worden. Net nog eens even alles nagelopen en uitgeprobeerd met meerdere LP's: De naald blijft bij het geringste, alleen met een loupe zichtbare vuiltje/krasje hangen, is waarschijnlijk veel te licht (of al beschadigd). Minuscule vuiltjes/krasjes waar een andere pickup glansrijk overheen ging met hooguit een heel klein tikje. Ik heb hem even wat verzwaard (om uit te proberen) door er een gewichtje (max 2 gram of minder schat ik) op te plakken, maar dat maakt niks uit. Verder is er volgens mij aan de volautomatische arm niks in te stellen of te controleren mbt naalddruk. Tiswattetis. Bovendien: Er zit een cueing op, maar ipv dat de naald dan recht omhoog gaat, schiet hij met gekras schuin zijwaarts, ook al niet erg bevorderlijk voor LP én voor de naald. Gewoon defect lijkt mij. Dus toch maar oriënteren op een nieuwe speler die ook weer niet duur hoeft te zijn. Daar ga ik nú mee beginnen
 6. Zo, daar ben ik nog even een keer als TS Mag ik, na de lichtelijke doch interessante afdwaling van het topic afsluiten met het bericht dat het gewoon een simpele voorversterker is geworden en dat-ie het voor onze oren en de al grijs gedraaide LP's prima doet? https://www.thomann.de/nl/behringer_pp400.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIk-XD7aSr7QIVjaZ3Ch262AYgEAQYASABEgI6cvD_BwE Geen geld, die €26. Dank @KT88 voor de tip. Nu is de pickup zelf aan de beurt, die heeft ook kuren maar dat wordt een ander verhaal in een nieuw topic.
 7. Beetje off topic maar toch goed om te weten. Bij ons heeft reinigingsdienst RD4 een aantal kringloopwinkels, maar daar is de zgn 'rommel' vrijwel uit beeld verdwenen. Terwijl veel mensen juist op zoek zijn naar die veelzijdige rommel... De dichtsbijzijnde Het Goed is voor ons in Sittard zie ik, toch nog bijna 30 km rijden, dus je loopt niet zomaar even binnen.
 8. Dank nogmaals voor alle info! Ik ga me even rustig oriënteren op alle gegeven links nu ik weet dat het op die manier kan. En dan kan ik over een paar dagen gelukkig weer de oude LP's afstoffen. Enkele jaren geleden kon je nog regelmatig dit soort versterkers (getest en al) bij de kringloop vinden voor 10 of 20 euro, maar nu ik ook daar in verschillende winkels ben gaan kijken omdat de mijne kapot was, blijkt dat tijdperk ook alweer voorbij. Probleem opgelost!
 9. Dank! Veel geld wil ik er niet aan uitgeven. Met ook nog de kans dat de hele versterker er een keer de brui aan geeft gezien de leeftijd. Het lichte Kenwood-pickupje is ook geen topkwaliteit, en de meeste LP's zijn vaak sowieso al bejaard en letterlijk grijsgedraaid. Maar ik wil ze wel graag nog kunnen draaien. De versterker (met een vermogen om een zaal van 2000 man te vullen terwijl hij altijd in een woonkamer heeft gestaan), met grote boxen (geschikt voor quadrofonie) is/was van topkwaliteit, dat wel, en dat maakt van de simpele platenspeler weer veel goed. Goed genoeg voor mijn oren, ik ben zelf geen audiofreak . Kan de kwaliteit van de voorversterker dan nog veel afbreuk doen?
 10. Dank voor de tip! Als die voorversterker dan inderdaad ook op bv Tape of AV kan worden aangesloten is het inderdaad helemaal opgelost. Maar als die voor de platenspeler alleen maar werkt op CD of Tuner-ingang, moet ik steeds stekkertjes blijven verwisselen bij gebruik van de verschillende apparaten hetgeen ook niet echt handig is. Nou ja, als dat toch de enige oplossing is dan kan dat eventueel wel, maar kan het inderdaad zeker weten ook op de Tape of AV-ingang ?
 11. Dank voor de reactie. Maar ik zal toch eerst de keuzeknop Phono/Aux aan de frontzijde moeten induwen om de ingang voor de platenspeler te activeren. En dan gaat het fout op het moment dat ik die knop induw: een immense kraakherrie uit de boxen alsof er vanalles aan het vonken is in die knop. Ik weet ook vrij zeker dat het de knopschakelaar zelf is, die is nl een half jaartje geleden al eens gerepareerd bij een repaircafé omdat hij geen goed contact maakte (het controlelampje in de knop ging niet meer branden en de platenspeler gaf geen kik meer. Het was een hele klus om binnenin bij die knop te komen en die is toen oa met contactspray behandeld. Daarna heeft hij een dik half jaar weer prima gefunctioneerd. Na al dat geknetter durf ik ook die contactspray niet meer aan. Ik steek liever niet het hele apparaat in brand... Ik dacht eerst ook dat het dan misschien een optie was om de kapotte knop te vervangen door bv de AV knop die ik toch nooit gebruik. Maar ook dát zal een hele operatie zijn... Is een phonostage hetzelfde als een voorversterker? En kan die dan ook op ándere ingangen dan de CD of Tuner ingang?
 12. Ik heb een Luxman A-331 amplifier. Daarvan is de phono/aux keuzeknop kapot. Lijkt op kortsluiting oid in de knop zelf en is waarschijnlijk heel omslachtig aan de binnenzijde bereikbaar/repareerbaar. En daardoor (waarschijnlijk te) kostbaar mede omdat ik dat zelf niet kan. Daar was een platenspeler op aangesloten die daardoor nu werkeloos staat. Verder functioneert in de versterker alles prima, zonde om af te danken. Kan ik volstaan met het plaatsen van 2 losse tulp splitterkabels op de CD of Tuner ingangen (1 male, 2 female) zodat ik niet één van die twee andere apparaten hoef af te koppelen ?? (volgens de Luxman-gebruiksaanwijzing zijn die geschikt voor 'any other high level signal source' ). Zodat ik met de CD- of Tuner- keuzeknop ook de platenspeler kan bedienen? Ik neem aan dat één van de andere ingangen buiten de Aux (AV of Tape) niet benutbaar is.
×
×
 • Create New...