Jump to content
High-End Forums

vogel

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

About vogel

 • Rank
  Junior Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op android heb je een db meter onder de naam geluidsmeter. Geen idee of die nauwkeurig is, maar je kunt dit mogelijk wel voor relatieve metingen gebruiken. Deze app heeft een ronde meter, een grafisch gedeelte en minimum maximum vasthouders. Werkt bij mij goed.
 2. Ja Jack, dat is weer een prachtig voorbeeld van hoe providers hun klanten in het gareel houden.
 3. Dank Jack voor deze info. Het bestaan van 4G routers was mij niet bekend dus weer wat geleerd. Even snel wat gespeurd, maar de providers verbieden soms zelfs een simkaart in zo'n router. Het valt mij toch op dat steeds meer dingen die technisch mogelijk zijn door de providers niet worden toegestaan of niet langer aangeboden. Voorbeeld: Ziggo replay via Chromecast, doorgifte van BBC4, gehannes met opnieuw bij begin starten van een stream wanneer de verbinding wegvalt. Reuze irritant allemaal dus ik ben aan het zoeken naar een betere oplossing.
 4. Heb je al eens overwogen of onderzocht om te gaan werken met alleen een 4g mobiel abbo zonder datalimiet? Je haalt dan 40 Mbs, wat zoals je al aangeeft ruim voldoende is. Als de kabel er hier uit ligt kan ik met 4G prima uit de voeten via tethering. Maar geen idee of je daar ook meerdere gebruikers op kunt aansluiten. Verdere gedachte: wanneer 5g eenmaal uitgerold is kan het hele landschap van kabels en dergelijke er wel eens anders uit gaan zien. Vandaar waarschijnlijk de samenwerking van Ziggo met Vodafone. Die zien denk ik deze bui ook wel hangen.
 5. Dat is toch anders lijkt mij. Mijn wens is: het beeld van hdmi naar hdmi en het geluid van hdmi naar optisch. Met 1 hdmi ingang, zonder extra splittertjes en dergelijke. Dit kastje doet dat zo te zien precies goed.
 6. Het kastje wordt beschreven als: hdmi to hdmi and audio (optical & rca) extractor converter. Dit zou de oplossing kunnen zijn voor mijn chromecast die geen audio uitgangen heeft. Hiermee zou ik dan toch nog het geluid van de chromecast optisch naar mijn dac kunnen sturen. Het beeld wordt gewoon doorgestuurd. Naar een dergelijke oplossing was ik al een tijdje op zoek. Niet alleen voor de tv maar vooral voor de beamer. En dat voor slechts ongeveer 30 euro. Goede tip!
 7. Geen enkele vraag is verkeerd naar mijn mening. Vooral niet als je wetenschap zegt te bedrijven. Het lijkt mij een heel nuttig experiment. Om kosten te sparen kunnen er ook koperen staafjes worden gebruikt. Een ander experiment is dat je 100 zekeringen in serie zet om te horen of dat anders klinkt.
 8. Volgens mij was je een discussie begonnen over zekeringen. Stel dat je in een versterker de zekeringen vervangt door zilveren staafjes met dezelfde lengte en diameter als de zekering. Zou je dan verschil kunnen horen?
 9. Bij sommige luidsprekers gaan de schroeven na een tijdje wat los zitten. Dan krijg je bij hogere volumes een vervormd geluid. Je zou de schroeven eens kunnen aandraaien voor de zekerheid. https://www.hifi.nl/artikel/2344/De-schroeven-aandraaien.html
 10. Morgen 30 november houdt Alpha Audio een live te volgen test van 10 switches waaronder de Bonn. https://www.alpha-audio.nl/2019/11/alpha-audio-switch-test-met-live-stream/
 11. Ik zag het beeld voor me dat je aan het onderzoeken was wat je met die generator doen kan. Je zou bijvoorbeeld een 3 volt bloksignaal naar je versterker kunnen sturen en je tweeters opblazen. Was min of meer grappig bedoeld.
 12. Mumsoft, blijf van die rechthoek-signaal generator af !!
 13. Je zou het ook nog op het transistorforum kunnen proberen http://www.transistorforum.nl/ of circuit online https://www.circuitsonline.net/ Die bias dioden zijn waarschijnlijk niet zomaar verbrand. Hoogstwaarschijnlijk is er nog veel meer stuk.
 14. Volgens Wikipedia zet Airplay eerst alles om naar 16 / 44,1 en verstuurt het dan via lossless alac (soort flac) naar je cambridge. Je hi-res bestanden worden dus gedownsampled naar cd kwaliteit. Kun je op het schermpje van de 851N de uiteindelijke bitrate niet zien? Je kunt daarom waarschijnlijk beter een vaste kabelverbinding maken tussen je apple apparaat en de 851N. Via USB bijvoorbeeld.
 15. Bij marktplaats kun je, naar mijn mening en ervaring, beter geen prijs neerzetten, maar laten bieden. Dan komt er beweging in en heb je zelfs kans dat je meer vangt dan gedacht. Vooral omdat er nog twee van deze apparaten staan waar veel meer voor wordt gevraagd. Die worden dan wellicht als referentie gezien. Bij ebay moet je overigens oppassen omdat als je daar laat bieden je de kans hebt dat het voor een veel te laag bod verplicht weg gaat (veilingprincipe). Bij marktplaats kun je een te laag bod gewoon afwijzen. Op hifishark.com kun je een overzicht vinden van diverse te koop aangeboden apparatuur op meerdere sites.
×
×
 • Create New...