Jump to content
High-End Forum

prettig

Members
 • Content Count

  256
 • Joined

 • Last visited

About prettig

 • Rank
  Lid
 • Birthday 07/27/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Magnepan 20.1, Mark levinson 27 (2x) en 28, Schiit GungnirQuad ESl 63, Quad 303/33, Schiit Bifrost uberMarantz, 4x Penta's, d7 sub, OM-C2 center: HT set.Mark Levinson in de auto.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht
 • Interests
  Audio, auto's, waterskien

Recent Profile Visitors

810 profile views
 1. Met de magnepan's (ook in grote ruimte zonder reflectie en veel geluidsdruk..... juiste bakken erachter) en 180 graden is normaal en vaak meer (beetje afhankelijk van hoe het gemixed is). Maar denk dat het voor de meeste speakers zo is: goed systeem en goede akoestiek.... kom je een eind. Dan heb je inderdaad nog "van vroeger" de 5 kanaals opnames (best leuk en soms ook goed als het goed gedaan is en alleen geschikt bij muziek waar dat bij kan .... klassiek lijkt me dat helemaal niks) en met de meeste moderne surround systemen kun je gewoon van stereo 5 kanaals maken (dolby pro-logic II, auro 3d, etc .....). Heb wat van die opties op mijn HT systeem en doet die best aardig. Of concert hal mode, etc ..... Allemaal geknutsel, beter dan goede stereo: neen en komt niet in de buurt. Leuk speelgoed wat mij betreft.
 2. Probleem is veeeeel fundamenteler namelijk de "aard van de mens" wij zijn een destructieve soort van nature dus los je het niet op.......beschavingen zijn daardoor mijns inziens eindig (pieken en weer terug, wij zijn aan het pieken).........we gaan een keer "spaak" lopen omdat we destructief zijn. Ze zullen er altijd blijven: degene die meer willen en niet willen delen, genetisch bepaald en voor groot deel de reden van het succes van onze soort........
 3. Niet tegen elke hoor, wel tegen waarvan vooraf al vaststaat dat het niet duurzaam is en kern-fusie is super duurzaam (splitsing niet).
 4. ja ze vergeten bij duurzame energie wel vaker het woordje duurzaam juist uit leggen (de hele keten en niet het eindprodukt). Duurzaam: zonne-energie, aardwarmte, kernfusie (duurt nog wel even), water.... althans allemaal behoorlijk in de richting Niet duurzaam: waterstof, windmolens (want ze moeten gebouwd, onderhouden en ja hoor verwijderd worden....nul rendement), etc.....vul maar aan. En zelfs hier kun je discussie over hebben, ik hou het bij zonnepanelen en warmtepompen en wind weiger ik pertinent (is subsidie-energie).
 5. precies, dus geweigerd.... we houden de oude meter zolang als het kan, want dat salderen gaan ze afschaffen (is gewoon subsidie). En als we moeten dan wellicht accu (omslagpunt wordt dan anders ...omdat je straks veel minder terug krijgt). Of andere leverancier (green choice... mag je 10.000kw netto terug leveren), dus daar gaan er straks meer mee komen.
 6. ok snap het het is 4K60 4:4:4 HDR (4K, 60fps ipv 30 fps en 4:4:4 is ongecomprimeerd). En dit is nog 10 bit er is al 12bit is nog beter. Heel veel meer data, is wel top overigens (studio kwaliteit) niet vergelijkbaar met wat de consumer-market gebruikt. Komt overigens wel (h265 kan dat en is stuk kleiner dan JPEG) zijn al tv's die het kunnen (wat mee getest op mijn LG OLED....maar gaat alleen vanaf een USB 3.0 disk aan je tv), maar voordat we daar content voor hebben.....duurt nog wel even. Maar mooi spul.
 7. 4K met h265 (HEVC) gebruikt heel weinig bandbreedte.........hoe denk je dat netflix dat doet !? (4K uitzendingen en je hebt 25mb of zo nodig ... komt door codec: netflix gebruikt VP9 en H265 is nog efficienter. Ik kan gewoon 4K (zelfs 12k op mijn telefoon streamen). 10 x 4K gaat makkelijk over cat5E (gebruik je 20% van de capaciteit). De truck zit hem in hoe efficient kan jouw player de codec kan omzetten (bandbreedte is geen probleem) en 4K HEVC (H.265) kun je al live met gemak streamen op een tefefoon met HEVC decoder (GPU). Doe ik dat op een paar jaar oude i7 pc dan loopt die zowat vast en speelt niet! Neem ik de nieuwe generatie cabby lake cpu dan doet die i7 zowat niks met dezelfde video. Dus de tv zelf (HEVC of niet) het ziggo kastje, je HT-Pc, etc ...... welke GPU/decoder heeft die is van belang. En manier waarop: - 10 x 4K camera's met elke een kabel naar een punt: switch de bottleneck en de recorder. - streamen vanaf een punt naar meer tv's......als je elke tv een eigen pakketje stuurt (broadcasting) dan: netwerk bottleneck - Streamen met multi-casting: een pakketje voor ze allemaal: scheelt factor 10 bij bij 10 tv's - THUIS: is meestal 1 op 1 stream met codec (een bron en een tv), peanuts. Data en bandbreedte zijn 2 verschillende zaken ken geen codec die bij 4K 1gb nodig heeft. Blu-ray in 4K... flinke is 100gb.... ga maar simpel rekenen: 100GB moet dan in 2 uur naar je TV (gaat makkelijk over cat5E). Dus wel benieuwd hoe/wat jullie streamen, welke codec en hoe slim de ontvanger (beeldscherm) is ? Denk dat jullie gewoon alles RAW broadcasten anders kom je nooit aan die getallen. Overigens zie je het verschil in kwaliteit wel (als je weet waar je op moet letten).... bv. blu-ray (4K) van bijna 100GB naar je tv of een gecomprimeerde versie van paar GB. Ga je naar 10GB gecomprimeerd dan wordt het al erg lastig te zien (is al factor 10 !). Video codec's zijn erg goed.
 8. Zijn we wel goed bezig....... BRON: tja die is gewoon analoog, 1. Gaan we opnemen met analoge spulletjes (die doen al iets). Daar maken we digitaal van en dan gaan we dat "benaderen", inpakken weer uitpakken en ja hoor we gaan het weer zo goed mogelijk "benaderen". 2. Dat benaderen lukt vrij aardig...... maar eerlijk is eerlijk het is benaderen. 3. Dan gaan we het inpakken en dat doen we steeds beter: cd, mp3 (foutje), flac en nu MQA. 4. Dan uitpakken is digitaal: dus 1 op 1 met NUL verlies (flac is nul verlies) 5. En ja dat uitpakken gaat ook steeds beter.... maar blijft benaderen. En dan gaat het je analoge setje in (die doet er ook weer wat mee). Tja.... wat is nu de ergste stap ? Wellicht moeten ze eens gaan nadenken over NIEUW analoog.
 9. Mijn bedrijf doet in CCTV, dus heel veel bandbreedte en streaming en ziggo partner (dus zetten ze vaak weg bij klanten). En ziggo modems (ubee dingen, etc ....) voor thuisgebruik (zakelijk leveren ze ander spul): prullebak in ! Dingen kosten, voor de klant dan, euro 100,-, ziggo koopt die voor 50,- en dan zit er in: modem, router, switch, wifi en telefonie.... Goede router of switch is honderden euro's, dus kan nooit goed zijn en is het ook niet (lopen veel te vaak vast bij flink streamen, storingen en wifi is bagger). Advies: monteur bv. een cisco modem in bridge laten plaatsen en je eigen router erachter (bv. draytek, niet duur en erg goed). Ben je paar honderd meer kwijt en werkt altijd. En goede wifi haalt hele hoge bandbreedtes maar ja muur ertussen en weg bandbreedte, dus kabels. Wij doen niks met wifi muv van straalverbindingen. Cat 5E, 6 of 7...... audio is niks qua stream, video stuk meer maar codecs worden beter (h.265) en cat 5E is 1gb daar gooien we gewoon 32 stuks multi-megapixel camera's over heen (dus 32x je TV beeld) geen probleem. Cat6 hebben we al heel lang en HEEL weinig toepassingen hebben dat ook echt nodig, cat7...... leuk als het niet veel duurder is kun je het overwegen (voor de lol, nodig heb je het niet). Bedenk eens wat wil je nu streamen INTERN over je lan dat 10Gb bandbreedte nodig heeft !? (ik weet het niet hoor) Extern van internet: 100MB download of 500MB download over glas en wij krijgen die 500mb niet vol hoor......NOOIT (en we streamen vaak hele projecten naar de zaak om beelden te bekijken), moet je ongelooflijk veel voor doen om dat vol te krijgen en dan heb je intern in je LAN 10GB ! CAT5E gaat nog heeeeel lang mee en mag tot 90m en blijft dan gewoon 1gb .......waar die wijsheid vandaan komt dat het minder wordt als het langer wordt !? (tot 90m, goede kabel en stekkers, klaar)
 10. zo opgelost..... 55cm naar voren en nu is de soundtage in het laag ook 180 graden (en laag nog iets mooier), sweetspot beter (altijd een dingetje bij maggies) en de stemmen waar ze horen. Iets meer diepte maar overall beeld is nu heel mooi, breed, hoog en diep met heel veel detail. Bij bepaalde opnames komt het geluid nu zelfs over je heen. Nu eerst eens meer luisteren voordat ik weer wat aanpas.
 11. nadeel van tidal MQA: MQA opnames staan apart, maar dat is een random selectie van dacht paar honderd van de vele die ze hebben. En je kunt niet zoeken op MQA, dus je ziet dat pas als je iets afspeelt.
 12. ik heb altijd moeite met digitale high-end kabels (usb, hdmi, netwerk, etc .....): is digitaal wat is daar aan te verbeteren, maar goed kan het mis hebben......maar geloof er voorlopig niks van.
 13. Waarom geen luchtanker !? Geen trillingen meer.
 14. Ook aan gedacht (nog niet getest), maar zaken waarvan we zeker weten dat ze in het midden horen zitten exact in het midden. Momo ook, dus denk niet de kabels, elektronica of de ruimte. Maar we gaan het testen om dat toch uit te sluiten.
 15. Ruimte is nu goed (alles klinkt nu goed). Een gek ding wat we beide hadden (mijn broer en ik): stemmen willen iets naar rechts trekken! (Zeg maar net uit het midden, is minimaal maar toch) Niet bij alle opnames. Wel altijd naar rechts bij aantal opnames. Zaken waar we zeker van wisten dat ze in het midden horen zatten exact in het midden, mono ook. Nu hebben magnepan's een heel kleine sweet spot.... Maar dit konden we niet plaatsen. Zou dat toch in opnames zitten (vaak wordt niet alles exact in het midden gezet om het stereobeeld niet te verpesten). Maar wellicht nog andere invalshoeken?
×
×
 • Create New...