Jump to content

Gydo

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Wijnegem
 • Interests
  Fotografie, muziek, audio, koken, tuinieren

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Kii Three & BXT, EMT 938 draaitafel, CEC CD transport
 • Tweede set
  Luxman PD300, Tentlabs CD transport, Grimm CC1, Mola Mola Makua (met Dac en phonostage), Mola Mola Makua, Grimm interlinks & Jorma Duality speakerkabels, DIY speakers met Purifi drivers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Omdat ik met pensioen ben
 2. Ik heb 14 jaar samengewerkt met Wim (Gydotron Audio) en hij heeft dit zo tegen mij gezegd, ook ik heb geen reden om daarover te twijfelen. Foto is genomen op één van onze laatste shows.
 3. Wim is gestopt met ZIngali te verkopen omdat de fabriek ze ook restreeks verkocht en dit uiteraard met grote korting.
 4. Jeugdsentiment, Homosapien van Pete Shelley
 5. Hoe vinyl liefhebbers het toch vaak niet kunnen laten om te beweren dat goede technische gegevens bij digitaal irrelevant zijn. Zelf speel ik vinyl, cd's en stream en allemaal bevallen ze mij prima.
 6. Laat ons het duidelijk stellen, ik vind vinyl niet beter klinken, maar ik heb veel vinyl en dat is de enige reden dat ik nog een draaitafel heb. Trouwens de huidige vinyl prijzen zijn ronduit belachelijk hoog, voor mij (!!!) geen enkele reden om vinyl te kopen.
 7. Waarom zou je in godsnaam vervorming toevoegen.... Ofwel ben je met Myfi bezig en dat is ieders goed recht, ofwel wil je de muziek beluisteren zoals de artiest bedoeld heeft, zonder extra vervorming.
 8. Klopt, maar dan moet je tevens er vanuit gaan dat een speaker een vlakke impedantie response heeft, want een wisselende secundaire belasting wijzigt ook de primaire impedantie. Ik denk dat, als de primaire impedantie er 15% naast zitten weinig of geen verschil uitmaakt
 9. Destijds heb ik een PP met 2A3 buizen gebouwd en als UGT ééntje van Klaré. Het was een uiterst muzikale versterker. Een kennis heeft hem overgenomen en speelt er nog mee. Later heb ik nog een SE amp met KR 300BXLS gebouwd en die was verfijnder in weergave, maar miste de muzikaliteit van de PP 2A3. Wie op zoek is naar High End UGT's kan terecht bij Monolith Magnetics, geweldige trafo's ! http://monolithmagnetics.com/
 10. Wel Hans, ik ben het niet eens met de stelling dat de zwakste schakel bepalend is voor het eindresultaat. Ik denk dat de optelsom van de componenten het eindresultaat bepaald. Stel je neem een paar eenvoudige speakers en je sluit eerst een uiterst betaalbare 50 watt versterker aan op de speakers, nadien gebruik je een klasse A 50 watt bak die de nodige kwaliteiten heeft, wel geloof me dat het geluid via die mooie versterker een stuk beter zal zijn. Dus als de speakers een 6 op 10 krijgen en de eerste versterker ook een 6 op 10 dan zal de som 12 op 20 zijn. Als de klasse A versterker een 9 op 10 haalt is het eindresultaat echter 15 op 20. Als ik echter moet kiezen welke schakel ik eerst zou kiezen zijn dat de speakers.
 11. Gydo

  Etude speakers

  Ik heb onlangs een setje Etude Ikaros gekocht voor 100€. Voor één van onze kinderen. Het mid-hoog is zeker niet verkeerd, maar ik vind ze wat dun in het laag. Diegene die ik heb is uitgevoerd met de Siare tweeter en daar is niks mis mee. Destijds heb ik enkele jaren met de MP IV gespeeld, en dat vond ik echt wel een mooie speaker. De MP I was het toenmalig topmodel en die vond ik erg mooi.
 12. Je kan vaak losse luidsprekerunits laten herstellen. Als je in België woont kan je terecht bij Wim Vanderstraeten van Link. Hij kan eerst een offerte voor je maken. Zie: http://www.link-audio.be/Herstelling3.htm
 13. Gydo

  Schoonmaken platen

  Zijn er mensen die een vinyl ultrasone reinigingsmachine gebruiken, zo ja welke ? Ik wil er eind september één kopen, vandaar de vraag.
 14. Een laser verslijt en kan stuk gaan, vergelijk het alsof je een 2de hands wagen koopt. Als die al 150000km heeft gereden dan mag hij er nog als nieuw uitzien, de motor is niet nieuw meer en vertoont intern slijtage. Als je een nieuwe CD speler koopt weet je dat je laser nieuw is en nog vele jaren zal meegaan, tevens is het vaak een probleem om een nieuwe laser te vinden voor een oudere CD speler want de productie van de meeste loopwerken is gestopt.
 15. De laser die in het Sacd/CD loopwerk zit voor de optische aflezing. Lasers hebben een beperkte (al kan die wel erg lang meegaan) levensduur, daarom koop ik liefst een nieuwe speler.
×
×
 • Create New...