Jump to content

siem

Members
 • Posts

  310
 • Joined

 • Last visited

About siem

 • Birthday 02-07-1968

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Brabant

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Kii three / iso regen (uptone lps 1.2) / OpticalRendu- Farad Super 3/ Etherregen- Farad Super 3/ Roon Rock pc (Farad Super 3)

Recent Profile Visitors

1411 profile views
 1. En als je dat alleen voor de pc doet?
 2. Misschien goed om eens te proberen; direct na het opstarten van de pc luisteren en na 2 uur, kijk eens of je verschil kunt horen.
 3. Schakelen lijkt me erg moeilijk. Ik zou een week of twee weken luisteren naar het één en daarna het ander. Computer ook aan laten staan.
 4. Stel je deze vraag aan mijn? Ik ben er een jaar of zes mee bezig. Heb het volgende hier gehad om te testen of in bezit gehad en spreek dus uit ervaring wat betreft Streamers; Logitech squeezebox, soundaware, Microrendu, Ultrarendu, daphile pc, roon pc, Innuos, dcs network bridge, lumin, OpticalRendu. De laatste gebruik ik nu. Netwerk switches; netgear, silent angel, etherregen Twee types fiber media converter. Voedingen; sbooster, uptone lps1.2, pink faun Farad super, Usb kabel; wireworld, eigen fabrikaat, phasure lush1 en 2 Voornamelijk getest op de kii three en al het bovengenoemde heeft invloed op de weergave.
 5. Leuk om te lezen hans. Ben benieuwd hoe het klinkt.
 6. Waar haal je dat nu vandaan?
 7. Het zou fijn zijn als je een inhoudelijke opmerking wil plaatsen.
 8. Waarom dat bij Hans de wifi dongel zoveel verbetering geeft kan te maken hebben met ontkoppeling. Het wordt neem ik aan gevoed vanuit usb. Het gevaar van deze oplossing is dat er via usb weer storing geïntroduceerd wordt maar hopelijk valt dat reuze mee. Ik baal er wel van dat ik de taiko niet gehoord heb op de xfi, wat vond je daar zo goed aan?
 9. Zou niet mogelijk moeten zijn volgens kappa7 Oeps dat wordt misschien gezien als drammen. Sorry zo bedoel ik het niet hoor
 10. Wat precies Kappa? In mijn optiek is het geen kwestie van geloven. Gewoon proberen, er wordt zo veel onzin verteld vandaar probeer het. Diverse leveranciers bieden 30 dagen niet goed geld terug. Als ze de zaak willen flessen zoals Kappa7 ons wil doen geloven doen ze dat niet handig. Het kan best zijn dat diverse oplossingen behoorlijk over geprijsd zijn, daar is onze hobby niet vies van. Het leuke is dat soms eenvoudige en goedkope oplossingen mooie verbeteringen geven. Het hele onderwerp intrigeert behoorlijk vandaar dat ik inhaak en probeer er wat van op te steken en mijn ervaringen te delen. Dat het felle discussie oplevert is jammer maar soms ook best komisch. Hier de review van Hans van Beekhuyzen over de EtherRegen je kunt ook nog genoeg vinden waarin beschreven wordt dat het onzin is. Maar deze Hans heeft het bij het rechte eind, elke bitje valt daar op z'n plek
 11. Waar ben ik nou aan het drammen? Mag ik geen vragen stellen of de zaken die ik heb toegepast aankaarten? De vraag is terecht en heeft rechtstreeks toepassing op het topic..
 12. Je wil het niet zien of lezen, prima. Hoe verklaar je het grote verschil waardoor Hans zijn muziek collectie opnieuw aan het beluisteren is en zo onder de indruk is van de verbetering?
 13. Dat laatste stukje is dus niet schoon en daar heeft de dac last van.
 14. Deze zitten ook in de Etherregen en Opticalrendu om de diverse spanningen die gebruikt worden zo netjes mogelijk te reguleren. Ze worden voor High End audio veelvuldig gebruikt. Ze zitten echter niet in de Tp Link... helaas. Neemt niet weg dat het toch wat verbetering kan geven als je de FMC gebruikt. Ik heb ze hier ook gebruikt en gaven iets verbetering. De oplossingen die ik nu gebruik gaan een heel stuk verder. Vandaar dat ik dat wilde delen.
 15. I then open the tplink and check the supply. There first a DC/DC switching converter with possibly an huge noisy output, followed by a CMOS regulator with 0,2mv output noise. I conclude that TP link possibly does nothing that generating a "clean digital noise" upstream the server, with an artficial sound stage enhancement. Only the way its iner supply is built makes sypplying it with lps1 a no sense. Hier een quote van audiophile style zo'n 4-a 5 jaar geleden. Je kunt een prachtige voeding gebruiken maar zodra de de tp-link binnen komt gaat het weer door regulators. Er zijn gebruikers die deze omzeilen door met een lagere spanning te gaan. De optical module heeft dezelfde lt3045 en crystek clock CCHD-575 heel wat beter dan de tp link klok en regelaar. Het was dus geen verkoop praat. Ik snap de negatieve houding niet helemaal, je ziet het wel erg zwart wit. De ontwikkelaars en verkopers van de Etherregen en de Optical rendu of modele geven een 30 dagen niet tevreden geld terug garantie.... Hoeveel Etherregen zijn er verkocht en weer terug gestuurd, wat denk je... Leg eens uit waarom Hans verschil hoort met zijn wifi dongle en bedraad netwerk, heb je daar ook zo'n sterke mening over?
×
×
 • Create New...