Jump to content

Seed7

Members
 • Posts

  7077
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Seed7

 1. Lees bijvoorbeeld over de jonge Mozart en Bach. Keuze?????
 2. Het ging mij om wat er daadwerkelijk in meerkanaals wordt uitgebracht en dat zijn films en games. Er is ook muziek in meerkanaals verkrijgbaar. Veelal de zoveelste remix versie van uitgekauwde populaire "serieuze muziek" en maar weinig nieuw werk. Cowboys Junkies' Trinity Sessions is op 4 sporen Ambisonic opgenomen, of er andere dan stereo mixes zijn heb ik nooit naar gekeken. Er zijn een aantal hoorspelen in 5.1 uitgebracht. --- T.a.v. "serieuze muziek", Bach was een broodschrijver, Mozart was een broodschrijver, Hazes was een broodschrijver (met een rijm- of puzzelwoordenboek), Akira Yamaoka is een broodschrijver, John Williams is een broodschrijver, Philip Glass is een broodschrijver (met een atelier met componisten die voor hem de schetsen met nootjes invulden). Het idee van de briljante (eenzame) kunstenaar die leeft van de lucht goedkope rode wijn en koude diepvries pizza's is een modern romantisch idee. Het merendeel van de (kunst)geschiedenis waren het vaklieden die een broodheer dienden. Maar, ga gerust je gang, trek lijntjes en kadertjes. Plak er stempletjes op. Voor mij maakt het de muziek niet anders.
 3. Op het moment bij mijn weten alleen nog films in Dolby Atmos. Dit zijn dan nog niet echt 13 discrete kanalen De processor mixt e.a. naar 7.2.4, 7 rondom kanalen, 2 effect kanalen (subs) en 4 plafond kanalen. (er zijn al processors voor 32 kanalen op de markt) De beste geluidskwaliteit die ik gehoord heb in 7.2.4. is Roger Water's The Wall Blue Ray (2015).
 4. Neen hoor. Daar wordt juist heel veel aan ontwikkeling gedaan, 13 kanalen is waar men inmiddels naar streeft. Het wordt aan de opname kant ook steeds "makkelijker" met nieuwe microfoon constellaties en betere software, Ambisonics (al heel oud) bijvoorbeeld. Niet meer extra geluid van zij-achterkant maar ook van boven. Ook niet meer alleen voor de bioscoop of het "home theater" maar ook voor games en speciale koptelefoons.
 5. Beter in welke zin? Dieper? Preciezer?
 6. https://www.stereogum.com/2245123/serj-tankian-tony-iommi-join-gibson-ceo-for-debut-single-by-the-gibson-band/music/
×
×
 • Create New...