Jump to content
High-End Forum

audio cor

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by audio cor

 1. Rene, ik heb altijd genoten van je reviews en je mooie foto's en vindt het jammer dat je sabbatical wilt nemen. Bedankt voor alle foto's en reviews tot nu toe en hoop dat je weer gauw een nieuwe zult maken, als je behoefte hebt aan een deelnemer je bent van harte welkom.
 2. Zoals jullie al hebben gelezen afgelopen zondag met Cock afgereisd naar Sodejuu om zijn nieuwe draaitafel te brengen( opbouwen en afregelen). Nu was de datum al van te voren afgesproken dus ondanks de hitte gewoon gegaan. Er was dat weekend ook een omleiding i.v.m wegwerkzaamheden hiervan had Sodejuu mij netjes op de hoogte gebracht . Cock had er wel moeite mee , het was de laatste van deze serie en heeft hij nog maar 1 draaitafel thuis , waardoor een direct vergelijk tussen mono en stereo nu eventjes niet mogelijk is. De draaitafel is met de grootste zorg in de auto gezet, zodat deze onderweg niet beschadigd zou raken, het laatste stuk heeft Cock zelfs vanaf de achterbank de tafel vastgehouden . Bij Sodejuu aangekomen eerst een bakkie gedaan, het was intussen ruim 30 graden en Sodejuu had behoorlijk last van de warmte, hij liep letterlijk leeg. Zodra Cock kon beginnen met opbouw bleek algauw dat niet alles was meegenomen vanuit Rotterdam. Na wat geprobeerd te hebben na een bezoek aan de plaatselijke doe het zelf zaak bleek algauw dat een ritje heen en weer (350 Km) de enige optie was. Dit hebben wij dan maar ook gedaan, gelukkig wel airco in de auto. Bij terugkomst gelijk aan de opbouw begonnen en al met al verliep dit wel met de nodige zweetdruppels voorspoedig en toonde Cock zijn vakmanschap en precisie, alles moest gewoon perfect. Toen we eindelijk de 1e plaat opzetten was het gelijk raak wat een laag,ruimte en dynamiek de eigenschap van de draaitafel zoals ik hem ken, ja ik heb er ook een. Toen zag je blije gezichten ondanks de warmte, hier doe je het voor, Sodejuu was ook erg blij dat het allemaal toch nog was gelukt en zou zelf nog het element fine tunnen. Als dank kregen Cock en ik nog een klein cadeautje, een tweak die we maar moesten proberen thuis. Het was een lange dag met meer als 720 km gereden, maar als ik zie dat Sodejuu en Cock blij zijn met het resultaat dan weet je waar je het voor doet.
 3. Het leven is altijd keuzes maken. Ga je nog iets van een mancave of mooi plekje voor je installatie maken.
 4. Hoi Carl, Ik speel nu met gemodificeerde dynaco van cock met harmonizers. Speelt super
 5. Hoi Groovy waarom heb je dan geen harmoniser als het zo een wereld van verschil is?
 6. Waarom zou hij dat doen, als je bij hem thuis bent geweest zal je genoeg informatie krijgen voor een modificatie.
 7. Dus dan zijn de harmoniser wel erg goed,want iedereen die bij Cock is geweest vind het goed klinken.
 8. Ligt dat dan aan de Kef LS 50.? Trouwens ik heb ook geen sweetspot.
 9. Klopt, ook erg mooi. Ook een tip van Cock
 10. Hoi Sodejuu welkom bij de club. Je hebt nu met je eigen oren mogen ervaren hoe bizar de draaitafel kan klinken, als je dit zegt is het bijna ongeloofwaardig en zeker het verschil tussen stereo en mono. Ben benieuwd hoe het bij jouw thuis dadelijk klinkt. Dat de Kefjes het nog prima doen is wel een beetje zacht uitgedrukt, ze spelen menig speaker compleet weg ongeacht het prijskaartje. Ik denk dat er maar weinig speakers zijn die beter klinken die mensen hier op het forum hebben gehoord en/of thuis hebben. Kom maar op met commentaar.
 11. Ik was zondag ook nog eventjes naar Ove gegaan, naar aanleiding van een appje van Cock hoe bizar het nu wel niet klonk bij Ove. Nu klonk het dat ik de de laatste keer daar was niet meer zo spectaculair (met mij waren er meerdere mensen die dit vonden als bij het afleveren van de Sonore draaitafel enige tijd geleden alweer) en was ik dus benieuwd wat Cock had gedaan om het weer spectaculair te laten klinken. In eerste instantie lijken het een paar kleine veranderingen maar die gaven wel het gewenste resultaat . Er was iets met de aarde(brom) wat is verholpen en Cock hoorde al gelijk dat links en rechts niet goed was aangesloten en ik heb begrepen dat hij nog iets met de arm/azimuth heeft gedaan. Nu hoorde je weer het typische sonore geluid, althans dat is mijn mening, drive,dynamiek open, klanken die mooi uitsterven,klappen van publiek gewoon levensecht, inkt zwarte achtergrond geen hifi termen maar een artiest die levensecht in de kamer staat. En dan nog de oude tip van Cock het koppelen van de speaker met de muur, ik was eerst sceptisch maar wat een verschil was dit, je moet het echt horen wil je dit geloven.Wat een service ook weer van Cock om op zondag bij je langs te komen en je set weer te finetunen voor een paar echoputjes.
 12. Het is duidelijk wel plug & play je hoort direct wat het doet, zonder in te spelen.
 13. Ik ben nu in het bezit van de Harmonizers XL en had hiervoor de kleinere versie en daarvoor nog een set zonder kast met een stukje gamma draad, dus ik weet uit eigen ervaring wel wat het kan doen in je set. Door juist het toevoegen van de Harmonizers groot of klein wordt het hoog juist minder scherp, je krijgt juist een voller en dikker hoog hoe gek dat ook klinkt maar zeker niet scherper.
 14. Hoi Carl, Het is voor mij ook nog niet helemaal duidelijk weer iets nieuws, een soort black box,ook een LCR phono trap met een nieuwe opbouw van de trafo s onder ander een lucht spoel in een bepaalde sectie, geloof zelfs een soort mono phono. Het klinkt in ieder geval super
 15. Het is ook lastig om het op te schrijven wat nog geloofwaardig is voor mensen die het niet hebben gehoord. Je moet dit ook gewoon gehoord hebben om het te bevatten, zo écht klinkt het. En inderdaad je overdrijft niet
 16. Ik hoorde van Cock dat het gaat om Hatfield's End van Paul Hattink.
 17. Heb hem net toch maar even besteld
 18. Wil hem dan eigenlijk op vinyl, maar mijn ruimte is nu een beperkende factor aan het worden en ik zal dit alleen draaien als een soort demo nummer voor andere hifi liefhebbers ipv het te draaien om de muziek. Maar voor €6,- , misschien ?
 19. Dit werd nog op de afgelopen AZ show gedraaid bij Marco op de Sonore draaitafel met Blumenhoffer en Trafomatic versterkers. Dit klonk toen zo bizar dat ik eigelijk gelijk de muziek wilde kopen.
 20. De opname is toch mono, ongeacht met welk medium het wordt afgespeeld? . En hoe zit het met cd'tjes kunnen deze ook in mono ? en mp3? of hoge resolutie?
 21. Hoi René, Mooi en leuk verslag weer, was denk ik 1 of 2 dagen voor jouw ook na lange tijd (niet zo lang als van jouw)bij Cock geweest. Zoals de meeste van jullie intussen wel weten ben ik in het gelukkige bezit van zo ongeveer alles van Cock zijn hand en ben ik ook zeer tevreden met mijn set, maar man wat ik nu hier weer meemaakte, zo echt en gemak,drive en dynamiek als je het niet hebt gehoord dan is het lastig te bevatten. En dan ook het verschil in mono en stereo echt, dat de industrie dit niet in wil zien, bedoel halve wegen de jaren zestig is alles minimaal stereo. Mijn collectie bestaat dan ook voor 99% uit stereo en natuurlijk klinkt dit met de juiste spullen niet verkeerd maar als je dan dezelfde opname mono hoort.
 22. Fijne winkel, alleen jammer bij het online bestellen dat niet altijd duidelijk wordt of het product op voorraad is.
 23. Wat een mooie foto's weer, bedankt voor je mooie verslag. Hoop dat je weer snel een verslag kan maken.
×
×
 • Create New...