Jump to content

Buizerd

Members
  • Posts

    241
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Buizerd

  1. Mooi project hoor, ik zou eerst de tweeter laten herstellen en eens een paar weken luisteren naar hoe het met oude filtercomponenten klinkt. Daarna stap voor stap condensatoren uitwisselen en telkens ook weer even terugluisteren naar de oude C-tjes. Die zijn misschien nog helemaal niet zo teruggelopen, zo bespaar je je het eventueel onnodig inkopen van componenten. Neem vooral de tijd, veel plezier.
  2. Knap spel op de Hammond, heerlijk instrument.
  3. Misschien klinken viltjes wel beter, ontdekkingen geschieden nogal eens bij toeval.
  4. Gaaf hoor die jaren 70 Philips luidsprekers!
  5. Dat is dan een zeldzame uitvoering, waardevol.
  6. Is deze fabrieksorigineel of een aangepaste 19 cm/s machine?
  7. Jazeker, ik stuur je een PM.
  8. Ik was op zoek naar meer stroom Roots, en dat vond ik (en dat heb ik beschreven), niet naar een monster.
  9. Mag dat schema vertrouwelijk worden gedeeld, is jouw kennis daartoe bereid? Het Pearl2 schema vind ik er prima uitzien, maar nabouwen vereist wel gematchte fiets voor de ingang, daar vragen ze bij Pass flink pecunia voor in combi met een print, en ik ben van de hardwire opbouw, minder soldeerpunten etcetera, klinkt zoveel beter. Die fetjes opzich zijn de kosten niet.
  10. Die ga ik opzoeken Carl, dank. Met welke unipivot arm speel jij nou precies?
  11. Die phonotrap klinkt helemaal niet slecht hoor, doet het veel beter dan menigeen denkt, maar er is beter mogelijk, uiteraard.
  12. Ik denk 2ehands tot 1.500,-€ voor gebruikt. Een goed zelfbouwproject lijkt me ook leuk. Mag met halfgeleiders of met buizen.
  13. Onder andere low output Grado Platinum Wood 0,5 mV, en VdH 0,5 mV Colibri, en VdH high output MC2, daarnaast wil ik ook MM kunnen spelen, misschien iets eenvoudiger in het geheel, maar ze kunnen zo spontaan klinken, ik heb, hoe gek het misschien ook mag klinken, hele warme herinneringen aan de GP400 van mijn vader in de jaren 70. Een goed opgezet apparaat, verfijnd, transparant en met timbre, met zorg gebruikt, maar de keuze is (te) reuze. Het is hier heel makkelijk meepraten als anderen ergens mee zitten, maar nu weet ik het zelf even niet, iets met teveel bomen in het bos. Bij een complete voorversterker met phono vind ik het bijvoorbeeld wel belangrijk dat de voorkeuzeknop een draaiknop is, die schakelen (vaak) directer met minder contacten in de signaalweg dan drukkeuze schakelaars waar het signaal vaak via meerdere serie contacten moet wat de geluidskwaliteit niet ten goede komt. Maar misschien voldoet alleen een phonotrap alleen ook heel goed, er zit nog een draaikeuzeschakelaar in de A18 die ik kan bedraden voor meerdere ingangen. Ik hoor graag wat mogelijk interessant kan zijn, Bijvoorbaat dank.
  14. Een Magnepan, groot of klein maakt niet uit, aansturen heeft zoals op heel veel (buitenlandse) forums te lezen nogal wat voeten in de aarde. Ze hebben uiteraard wat vermogen nodig maar belangrijk is vooral dat het aandeel stroom hierin de overhand moet hebben om deze vliezen overtuigend te laten klinken. Ik heb ze nu een paar maanden met een oude Pioneer A-8 gevoed en dat gaat helemaal niet verkeerd, DC gekoppeld en daarmee een behoorlijk schone signaalweg, die kan volgens de specs boven de 100Watt in 4 ohm kwijt, op papier veelbelovend in ieder geval. Toch lees je op forums dat er heel veel mensen met veel zwaardere versterkers luisteren en dat de combinatie van meer vermogen in combinatie met stroom deze luidsprekers meer laat zingen. Om dat de stroomcomponent me bezig bleef houden heb ik eens een andere versterker gepakt om te kijken wat er dan gebeurt. Zo speelt nu mijn oude A&T A18 al een paar dagen, om het verhaal kort te houden, dat had ik veel eerder moeten doen. De A18 kan stroom leveren, ontwerper John van der Sluis heeft dat als hoofddoel gesteld om een versterker neer te zetten die te allen tijde stabiel blijft, ook bij bijvoorbeeld de ESL57, capacitief en zeer laagohmig. Deze versterker zet in combi met mijn MMG's een heel mooi doortekend en transparant laag, midden en hoog neer waarbij de inkijk op instrumenten en stemmen enorm veel groter is, orgel om maar wat noemen heeft in de lagere registers daardoor een nieuwe dimensie gekregen. Samen met het mooiere timbre worden hele nieuwe lagen in de muziek voor het voetlicht gebracht, vast als gevolg van de DC-koppeling in de hele schakeling, die ook nog zonder overall tegenkoppeling heel veel meer in de diepte van de opnameruimte laat horen, heel bijzonder. Ik ben blij dat ik de komende tijd van zo'n mooi stukje Nederlandse audiogeschiedenis kan gaan genieten. Met de Pioneer met voortreffelijke phonotrap kon ik ook heel mooi platen draaien, dat mis ik nu helaas even. Moet ik hier een losse phonotrap voorzetten?, of een complete voorversterker met ingebouwde phonotrap met MM/MC optie? Heeft er iemand een idee?
  15. Er zit waarschijnlijk wel een condensator aan de uitgang? Is de hele signaalweg verschoond van condensatoren? Alleen condensatoren vanaf het signaalpad naar aarde?
  16. Wat een verhaal, ik snap dat je daar zwaar van baalt, maar je hebt gelijk, streep onderzetten.
  17. Staat deze machine inmiddels al in te spelen Rob? Indrukken?
×
×
  • Create New...