Jump to content

Pass

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Berchem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb Carl's topic maar kruiselings gevolgd, maar het artikel "AVAA C214, een nieuwe actieve basstrap" in HiFi.nl trok direct mijn aandacht ... "Staande golven in veeleisende luisteromgevingen zoals ... audiofiele luisterruimtes worden grotendeels geëlimineerd met een veel schonere bas als resultaat". Zoals steeds geldt hier "Eerst zien (horen) en dan geloven", maar de beloften klinken mooi, dus misschien de moeite om eens na te gaan. Succes.
 2. Waarom zonde? Ontwikkelingen in audio zijn de laatste tien jaren geweldig, IT heeft zijn vaste plaats veroverd en baanbrekende inzichten breken constant door (zie verder). Normaal dat de menselijke behoudsgezindheid regelmatig zwaar op de rem gaat staan, zelfs als het om zaken gaat die (omzeggens) geen geld kosten. Maar niemand wordt toch gedwongen te kopen? Dat het uitsluitend gaat om bezordheid om de medemens, dat betwijfel ik toch. Meer ter zake. Er zijn twee onderwerpen waar ik de laatste tijd nogal wat over lees omdat het me interesseert en fascineert: toevallig bekabeling en swiches. Een onderwerp als kabels vermelden op een forum is soms niet zonder gevaar; het heeft namelijk een sterke aantrekking voor trollen en dit ondanks dat het internet ruim voorzien is van zeer degelijke, onderlegde artikels dienaangaande, die een mooi beeld geven van de evolutie in de sector. Maar die lezen ze blijkbaar niet. https://www.audiophilia.com/reviews/2021/10/26/btfbhey64klhz110jltl0tnad7632t. En ter zake, het tweede onderwerp, switches, is een voorbeeld dat ik graag aanhaal om nieuwe inzichten te documenteren. Op de prijs hoef je me niet te wijzen; ik weet dat het stikduur is. https://www.audiophilia.com/reviews/2022/6/25/kexii0ag76ym8bfld1b4ku2wxab4zj Zie verder de site van Ansuz-Acoustics.
 3. @Bloom @Kraus vonBentinck Ik denk dat het simpelste zal zijn als ik het cd'tje gewoon bestel. Er zijn hoe langer hoe meer zaken waar ik veel mee bezig was maar waaraan ik nu twijfel. Dus i.p.v. een parcours met potentieel veel moeilijkheden te kiezen gewoon de kortste weg nemen. Bloom en Kraus, wel hartelijk bedankt voor het aanbod.
 4. Toch bedankt voor de moeite, Bloom. Andere hulpvaardigen?
 5. Misschien een stomme vraag, maar kun je eens uitleggen hoe ik dit juist aanpak (de jaren beginnen me toch parten te spelen). Ik vond deze pagina, de juiste? https://music.apple.com/sz/playlist/janine-jansen-essentials/pl.8ac4f2675f3749c9bba34dc107f3920b Waar kopieer ik nu wat en naar waar? CD's rippen kon ik vroeger; hopelijk lukt het dus nog.
 6. Voor mij is het belangrijkste gezegd. En het is juist. Behalve misschien, voor mij kunnen kabels wel iets compenseren, tenminste toch als het "euvel" eerder een kleinigheid is. Maar vergeet nooit dat de verschillende apparaten samen moeten "klikken". Maar je zit op de goede weg. Als er een probleem is, leg het voor op dit forum. Ze hebben hier een ongelooflijke kennis van zaken. Groetjes.
 7. Wat wil je hier nu eigenlijk zeggen? Ik snap niet waar je heen wilt.
 8. Hier een goede review voor de geïnteresseerden: https://www.hifi-advice.com/blog/review/loudspeaker-reviews/loudspeakers-passive-reviews/diptyque-dp-107/
 9. Hallo Duclaasie. Ik ben je niet vergeten. Ik zag zojuist op Marktplaats twee advertenties van Ohm-audio in Groningen voor Pass Labs INT-60 versterkers. Een voor een tweedehands en een voor een demo. Als de prijs je weerhield, dan is dit misschien de kans. Groetjes, guido.
 10. Neen Hans, ik beweer niet dat ik alle sticks gecheckt heb. Ik ga in dit wel voort op de naambekendheid en degelijkheid van Ct.nl, dat ik al enkele jaren volg en wat ik schrijf komt wel overeen met hun redactie. Zij beweren uiteraard ook niet dat ze alle sticks controleerden. En de tekortkoming die ik beschrijf is ook maar een voorbeeld uit meer tekortkomingen waar sommige sticks aan lijden. Ik gaf maar een voorbeeld. M.I. is het een goede zaak dat genoemd artikel verscheen. Ieder kan ermee doen wat hem goeddunkt en beslissen of een bepaalde aankoop het risico waard is of niet. In dit concreet geval zou ik de aankoop van aangegeven stick overwegen, voor die prijs. Maar Hans, heb je je stick eigenlijk al gecontroleerd? Er bestaan testen en/of apps voor. https://itigic.com/nl/best-programs-to-detect-fake-usb-sticks/
 11. https://www.wifiwijs.nl/beste-usb-stick/ https://doorgelicht.be/beste-usb-sticks/ En vooral: Blijf ver van "interessante aanbiedingen" op goedkope sites, Chinese toestanden als Ali de snelle, Action en bakken met aanbiedingen. Vertrouw alleen zaken met een naam (als Coolblue, Alternate, e.d.) Ze zijn dikwijls iets duurder maar het zijn echt de normale prijzen. De markt wordt momenteel overspoeld met bedrieglijke namaak. Je koopt bijv. een stick van 250 GB, die bij 40 GB meldt dat hij vol is, of erger, die na 40 GB gewoon verder werkt maar de eerst gedownloade data begint te overschrijven. Van de opgegeven snelheid moet je dan gewoonlijk ook niet veel geloven. Het computermagazine C't gaf enige maanden geleden een schokkend artikel hierover. Het blijkt voornamelijk te gaan over oudere technologie, bedrieglijk verpakt in een nieuw kastje. (Als 't maar verkoopt).
 12. OK, maar ik woon in België. Hier hebben we geen centraaldoos in het plafond. De leidingen gaan gewoon van wandcontactdoos naar wandcontactdoos, normaal van de doos even naar beneden, dan horizontaal dicht boven de plint naar de volgende wandcontactdoos of gewoon in de chape. Ik zal eens uitkijken naar een leidingzoeker, anders project geëlimineerd.
 13. Oeps. Niet aan gedacht. Tomme! (Oud worden heeft toch zijn nadelen. 't Is ooit beter gegaan.) Weet iemand een eenvoudige manier om dat te weten te komen zonder een gat in de muur te kappen?
×
×
 • Create New...