Jump to content

Niphics

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Even een korte update: Zoals hier werd aangeraden, heb ik één van de twee baspoorten afgesloten en tegelijkertijd de luidsprekers een stuk van de muur geplaatst. Ik moet zeggen dat het een wereld van verschil maakt. De bas overheerst niet langer en is veel evenwichtiger aanwezig. Het leggen van een vloerkleed is eenvoudig uit te voeren en zal zeker nog worden gedaan. Gisteren heb ik geluisterd naar de B&W 703 S3 luidsprekers, en die bevielen me wel. Ik twijfel nog steeds of ik eerst een andere versterker zou moeten proberen, omdat de Klipsch luidsprekers gemakkelijk aan te sturen zijn en ik zo mogelijk meer detail kan verkrijgen.
 2. Dank je wel, Thingman, voor het informatieve artikel over high-end audio. Mijn opvatting over high-end is nu aanzienlijk veranderd. Helaas is de akoestiek in mijn woonkamer verre van ideaal. Naast de luidsprekers bevindt zich een groot raam en recht tegenover is er ook een raam, zij het met zware gordijnen die meestal open zijn. Hoewel ik vele jaren geleden onder de indruk was van de Quad ESL elektrostaten, zijn ze behoorlijk groot en passen ze niet goed op de beoogde locatie. Gezien alle opmerkingen hier, lijkt het nu wellicht verstandig om eerst te investeren in een nieuwe versterker en vervolgens te beoordelen hoe de Klipsch-luidsprekers klinken. In dat geval moeten de surround- en centerspeakers helaas wijken, aangezien deze combinatie niet haalbaar lijkt. Hieronder een foto van de situatie:
 3. Voor zover ik weet staat alles uit en luister ik nu in 'Pure Direct' in stereo maar ik hoor geen verschil. De opstelling is niet ideaal. Mijn luisteromgeving bevindt zich in de woonkamer, die een afmeting heeft van 11 bij 4 meter. De luidsprekers zijn geplaatst op ongeveer 3,2 meter van mijn bank, langs de breedte van de woonkamer (4 meter). Ik heb deze luidsprekers enkele jaren geleden aangeschaft zonder ze vooraf te beluisteren. Wat ik momenteel mis in de geluidsweergave is detail. Bij klassieke muziek, bijvoorbeeld, kan ik het orkest wel horen, maar de individuele instrumenten komen minder gedetailleerd naar voren. Ook bij het beluisteren van een solo viool lijkt het alsof ik het geluid via een megafoon op een laag volume hoor. Het is niet overdreven, maar het stoort me wel. Zou dit mogelijk veroorzaakt kunnen worden door de Klipsch hoornluidsprekers? In het bijzonder bij klassieke muziek geef ik de voorkeur aan een lichte, frisse en open klank, alsof je in de buitenlucht luistert. En dat is nu zeker niet het geval. Nu klinkt het eerder gesloten. Enfin ik krijg het niet anders uitgelegd. In het verleden heb ik klassieke muziek beluisterd via een buizenversterker (het merk ben ik vergeten) in een 2.1 opstelling, en dat vond ik destijds prachtig. Wat betreft piano is de weergave wel in orde. Het laag is vaak te overheersend aanwezig, wat leidt tot een rommelige, bijna bombastische weergave. Hoewel popmuziek over het algemeen beter klinkt, kan het laag soms ook overdreven zijn. Helaas beschikt mijn versterker niet over een bas- en trebleregeling, waardoor ik geen mogelijkheid heb om bij te regelen. Ik luister veel naar soundtracks, maar de kwaliteit van de opnames lijkt niet altijd een betrouwbare referentie te zijn. Ik heb ondertussen geëxperimenteerd met de positie van de luidsprekers, wat heeft geleid tot een licht verbeterd stereobeeld. Daarnaast heb ik de luidsprekers via bi-wiring aangesloten, wat het beeld enigszins rustiger lijkt te maken, maar de algehele verandering is beperkt.
 4. Dank aan allen voor de boeiende antwoorden. Uit jullie reacties blijkt dat ik op zoek moet gaan naar een goed uitgebalanceerd audiosysteem. Het lijkt verstandig om eerst mijn luidsprekers te vervangen, aangezien dit, zoals 'jongensdroom' aangeeft, het meest kritieke onderdeel is. Momenteel gebruik ik een AV-versterker, wat volgens Kappa7 niet ideaal is voor de weergave van muziek. Mijn huidige bronnen zijn een eenvoudige Lenco platenspeler, een Panasonic DP-UB824 DVD/CD-speler en ik stream Spotify via de Marantz versterker (Qobuz werkt nog niet via Heos). Er is dus heel wat ruimte voor verbetering. Ik overweeg ook om tweedehands te kopen, maar is dat betrouwbaar? Het stappenplan zou kunnen zijn: Beginnen met het aanschaffen van betere luidsprekers. Vervolgens investeren in betere stereoversterking (voorversterker - eindversterker), zonder AV-functionaliteit. Als laatste stap een upgrade van de bronnen (streamer, CD-speler, platenspeler). Over kabels ga ik mij niet druk maken Hoe kan ik er zeker van zijn dat wat goed klinkt in de winkel, ook thuis goed zal klinken?
 5. "Even een vraag van een High-End beginner. Op dit moment zie ik door de bomen het bos niet meer. Een tijdje geleden bezocht ik een luistermoment bij 'Alpha' (High-End) in Turnhout, waar een audio-opstelling draaide met een prijskaartje van 200.000€. Hoewel het indrukwekkend was, moet ik eerlijk zeggen dat ik al betere geluidservaringen heb gehad voor aanzienlijk minder geld. Maar wanneer kunnen we eigenlijk spreken van High-End? Ik bezit momenteel Klipsch-luidsprekers (RF62 II), aangestuurd door een Marantz (SR 6015), en ben er niet helemaal tevreden over. Ik vermoed dat dit niet als High-End wordt beschouwd. Ik overweeg een upgrade, maar loop ik dan niet het risico in een eindeloze cyclus terecht te komen? Uiteindelijk lijkt er sprake te zijn van gewenning, en elders ontdek je mogelijk weer geluid dat beter (of anders) klinkt dan thuis. Is het ooit mogelijk om volledig tevreden te zijn? PS: Zou ik mijn huidige opstelling kunnen verbeteren met andere kabels, of is dit puur subjectief? Wat zou ik het beste als eerste kunnen upgraden: luidsprekers, versterker...? (Ik stream voornamelijk muziek)."
 6. Is het mogelijk om via Qobuz te streamen op een Marantz versterker? Spotify werkt wel via Airply of Heos maar hoe zit het met Qobuz?
×
×
 • Create New...