Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Opmerkelijk, ik meen destijds in reviews (!!) juist gelezen te hebben dat ie ontzettend dynamisch klonk... Natuurlijk zijn je eigen oren de enige echte test (en die van jou hebben heel wat gehoord, dus hebben wel enige referentie)
 3. Vergelijk dat eens met de nieuwe Thorens TD 1601. Klein stukje uit de tekst. [....] These measured differences also produce sonic differences, with all else being equal, the DD turntables sounding to some “more precise” and the belt drive turntables sounding “smoother” and more relaxed.[....] Met mijn Technics hoor ik meer details en het is heel zuiver. Mijn Thorens klink relaxed maar versmeerd wat meer. Maar wat is nu beter????? Ik denk details, we(ik) doen niet voor niets zoveel moeite. https://www.analogplanet.com/content/thorens-td-1601-turntable-it-might-well-be-sprung
 4. Today
 5. Dat weet ik, samen met een lichtpen. Maar ik vraag me ook af hoever je moet gaan. Al die nieuwe Technics spelers, -ook de goedkoopste- lopen akelig nauwkeurig zie https://www.analogplanet.com/content/sl-1500c-technics-cuts-price-not-sound-quality
 6. Cock heeft een hoogfrequentere stroboscoopschijf gemaakt. Daarmee is beter te zien hoe mooi een draaitafel rond loopt. Wanneer je die op een standaard draaitafel legt, schrik je. Op zijn draaitafel (snaargedreven @ Roots) zijn de streepje haarscherp te zien. Bij andere is het een wazige vlek.
 7. Dat kan dus met een snaaraangedreven draaitafel net zo goed. En gebeurd ook. Daar zit dan de motor wél ver van het element verwijderd. Elk principe heeft voor- en nadelen.
 8. We hebben gisteren een slimme meter gekregen. Hier zitten vier telwerken op. 1. opgenomen dagtarief 2. teruggeleverd dagtarief 3. opgenomen nachttarief 4. teruggeleverd nachttarief We krijgen een 2 fase omvormer. Een met twee MPP trackers vanwege de oost west opstelling. Die heb ik gekozen vanwege het zo veel mogelijk zelf op te kunnen gebruiken van de zonnestroom. Dus zo weinig mogelijk terug te leveren. Terugleveren wordt onafhankelijk van de opgenomen energie gemeten, dit werkt dus NIET op jaarbasis, maar wordt constant bijgehouden. Powerpeers (onze energieleverancier) betaalt wel wat meer voor terug geleverde stroom. Dat zou wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd een voordeel kunnen zijn. Denk je dat die per fase gaan verwerken? Dat blijft dan altijd een probleem, met drie fasen gebruik ik altijd maar één fase voor b.v. de oven of de droger. De andere twee zouden dan terug leveren? Ik ga dat eens nazoeken. Uiteraard heb ik al gemeten op welke fase de hoogste spanning zit, wanneer de zon schijnt. Dit is toevallig ook de fase waar de audioapparatuur op zit. Misschien ga ik dat nog veranderen. Maar eerst de eigen zonnepanelen aan laten sluiten op de fase met de laagste spanning (wanneer de zon schijnt en dat is de laatste dagen lastig).
 9. Heel kort of-topic dan. Ik heb relatief kort achter elkaar met 3 DD gespeeld een Sony PS-6750, Pioneer PLX-1000 en een Technics SL-1200GR. Als je heel goed keek en dan moest je goed kijken zag je bij de PS-6750 kleine "schokjes" in de stroboscoop rand. Bij de Pioneer zag ik dat niet. De Technics loopt perfect strak. Maar ook met de Sony was het voor mij onhoorbaar.
 10. Ben maar blij. Het ding is echt supermooi gebouwd, maar ik heb 'm destijds beluisterd en het viel me tegen. Ik vond alle Sony's qua klank toen erg op elkaar lijken. Plat en weinig dynamisch. Een Sony TA-F630ES klonk precies hetzelfde als de TA-E2000ES met TA-N55ES op B&W Matrix 803. Yamaha, Technics en Pioneer deden mij toen meer. Die vond ik ook mooier dan mijn eigen Denon dingen
 11. +1 Ik vind ze echt op een bedpan uit de 50's lijken!
 12. Yesterday
 13. Die hoogte van de spanning kan nog wel een probleem worden voor je zonnepanelen maar als je 3 fase hebt krijg je dan niet gelijk een 3 fase omvormer? Je omvormer moet de spanning iets hoger leggen als je netspanning om de stroom terug te kunnen leveren. Bij een een fase installatie zou ik de panelen dan op de fase plaatsen met de laagste spanning, Vind je netbeheerder ook leuker Maar zitten daar ook je grootste verbruikers op? Nu mag je nog salderen over je 3 fasen en je meter verrekend dat ook. Maar wat als het salderen niet meer een op een wordt verrekend dan kan het voorkomen dat je op de ene fase levert voor het terug lever tarief terwijl je op een andere fase stroom afneemt. Wel iets om over na te denken dus.
 14. Wie zegt dat DD geen goede regeling heeft dan...Daar begint het juist. Een schijf rondjes laten draaien is echt geen rocket science voor nodig
 15. Heb nog steeds een beetje spijt dat ik deze nooit gekocht heb (nieuw kon je m (als ik me goed herinner) destijd voor rond de 1000 euro scoren in bepaalde Duitse winkels) https://liquidaudio.com.au/stunning-sony-ta-fa777es-integrated-amplifier-service/
 16. Zeker wel, maar het is een stuk handiger om het vliegwiel kleiner te maken door het sneller te laten draaien. Een overbrenging van 3:1 en dan 1:3 naar de generator. Ik zie alleen niet waar ik die "machine" zou moeten plaatsen. Want stil, zal het niet zijn.
 17. Met 3 tussenriempjes dat kan niet fout gaan
 18. Ik heb een jaar of 15 geleden een TD124 MkI gehad, gekocht bij en ingesteld door een Thorens specialist. Het was bedoeld voor erbij, naast mijn Nottingham Spacedeck. Er zat een SME arm met Shure element op. In mijn herinnering vond ik het geluid aan de dunne kant, zeker in vergelijking met de Spacedeck. Na verloop van tijd draaide ik eigenlijk alleen nog maar met de Nottingham, die duidelijk mijn voorkeur had. Ik vond en vind het een hele mooie speler om te zien (ik meen dat het een originele uitvoering was, dus geen nagebouwde plint), maar hij nam me teveel ruimte in beslag en uiteindelijk heb ik hem weer van de hand gedaan. De bedragen destijds waren trouwens een lachertje vergeleken bij de torenhoge bedragen tegenwoordig. Vanuit geldelijk rendementsperspectief niet verstandig geweest om ‘m te verkopen. Maar hifi is voor mij geen belegging en degene die ‘m overnam was een liefhebber die er zeer gelukkig mee was.
 19. Seed7

  Audio Technica LP7

  Overigens, die Klipsch Fives luidsprekers, da's een complete installatie in een. Voorversterker, eindversterker, HDMI ingang etc. Had er nooit naar gekeken maar is wel een heel leuk geheel.
 20. Zeker niet mooi genoeg https://truedemocracyparty.net/2017/07/new-energy-now-k-e-g-s-part-2-kinetic-electricity-generator-systems-self-powered-generators-autonomous-energy-regeneration-systems-d-i-y/
 21. Klopt helemaal. Maar rondloop trillen voorkom je niet door DD. Daar is dan toch echt een goede regeling voor nodig.
 22. Ivan10

  Audio Technica LP7

  Tja, als je al een glas op je luidspreker zet, om het daarna met drank te vullen, dan gaat er al iets niet helemaal correct. Maar goed er was over nagedacht gezien de editing. Of hij is klein behuisd, dat kan ook.
 23. Dat zou het best werken. Zoiets heb ik enkele maanden geleden ook aan een audiovriend geadviseerd. Maar dan 1:1.
 24. Magnetische velden kun je afschermen en omleiden. Voor dat laatste denk aan de extra magneten achter op luidsprekers die er voor zorgen dat er meer "veldlijnen" door de spoel gaan en niet je oude straalbuis TV beinvloeden. Die losse magneten daarvoor zijn overigens nog steeds te koop. Een van de (theoretische) voordelen van een DD is dat je zowel de lagering als de aandrijving in het zwaartepunt / zwaarte vlak kunt plaatsen. Je krijgt dat een geheel stabiel systeem met een extreem korte spindle. Bij een sl-1200 maakt het plateau bijna deel uit van de motor.
 25. Ik bekijk het puur technisch. Een tweepolig motor draai bij 50 Hz. 3000 rpm. een 8 polige 750 rpm en een 16 polige 375 rpm. Een draaitafel draait 33 1/3 rpm. Je moet dus met het aantal polen omhoog, de frequentie omlaag of een overbrenging maken. Maar bij dezelfde frequentie "ziet" het plateau exact hetzelfde aantal polen langskomen. Een snaar zal het trillen dempen. Bij een DD lukt dat niet. Tenzij elektronisch. Principieel maakt het weinig uit, behalve de dempende snaar dan hé.
 26. Het in de hand houden van de delta Phi wordt voor de centrales steeds lastiger. Niet alleen door zonnepanelen maar ook door b.v. LED verlichting. Ik zou niet naar een spanningsregelaar oid kijken maar naar een 3 fasen motor, 1 fase dynamo/generator combinatie met vliegwiel en eventueel toerenregeling. Als je echt iets wilt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...