Jump to content
High-End Forums

Bloom

Members
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

About Bloom

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/18/1960

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  http://www.zenaudio.be/even-voorstellen/black-monk/msg2454/#msg2454

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT, SF, Fantasy, dieren

Recent Profile Visitors

305 profile views
 1. Ik ken geen enkele tv met natuurlijke kleuren. Die worden door fabriek en winkel meestal afgeregeld op "demonstratiestand" en dat is met helderheid, contrast en alle kleuren op maximum. Ik heb gebruik gemaakt van een calibratiedvd (of calibratiebluray tegenwoordig) om de kleuren van mijn tv (een plasma van 2008) af te regelen en dat ziet er nu wel degelijk volkomen correct uit. Alleen de gelaatskleur van president Trump, die blijft er om een of andere reden zo oranje uitzien...
 2. Kom maar eens luisteren hé!
 3. Ja, een nieuwe platte tv gebruikt véél minder dan zo'n oude dikke beeldbuistv. 8% van het verbruik vind ik wel veel. Staat die tv voortdurend aan of zo? Dingen zoals je diepvriezer, koelkast, vaat- en afwasmachine en droogkast zijn meestal de grootverbruikers.
 4. Ik denk dat je die Rasp analoog hebt afgetakt. Dat is inderdaad niet zo best. Zoiets moet je digitaal aftakken en naar een fatsoenlijke DAC leiden, dan krijg je een topgeluid. En dat Volumio niet met Qobuz werkt schijnt een bug te zijn waaraan gewerkt wordt. Bij de volgende update zou dat hersteld moeten zijn. Ik gebruik dat zelf niet: ik heb ook het OS en de software zelf geïnstalleerd. Bij mij is het Debian Linux met mpd als afspeelsoftware. Ik koos trouwens niet voor een PI maar voor een Intel NUC. Zoiets: https://www.amazon.de/dp/B07P9SKJ2Q Dit is een ietsje duurder, maar behoeft geen extra koeiling en werkt volledig met een normale pc-processor. Ik gebruik er in feite zo twee: eentje speciaal voor muziek en de ander speciaal voor video (met Kodi als afspeelsoftware) en een IR-afstandsbedieningsstick in een van de usb-poorten aan de voorkant gestoken. Beide worden volledig digitaal afgetakt.
 5. Dan verklaart dat waarom je het "prutswerk" noemt. 😉 Mijn zelfbouw streamer werkt iedere keer perfect als ik hem gebruik (hij speelt nu bijvoorbeeld), daar heb ik absoluut geen klachten over. Een Raspberry PI met Volumio kost geen hol en lijkt me voor zowat iedereen haalbaar.
 6. Dan is toch was wel iemand op dit forum die in zijn buurt woont bereid om dat voor hem ineen te steken?
 7. Ik koos voor zelfbouw. Kostte me nog geen tiende van wat je voor deze Cambridge Audio moet neertellen.
 8. Er zijn wel meer gevallen waarbij het stroomverbruik in Watt van een systeem als het uitgangsvermogen opgegeven wordt. En als ik meerdere duizenden Watts zie staan, dan denk ik aan PMPO-vermogens. Het blijft ergeren: op zowat alle dozen met luidsprekers (zeker kleintjes) staat in grote schreeuwerige cijfers het PMPO-vermogen vermeld. Meerdere honderden of zelfs duizend Watt P.M.P.O. staat er dan en de reclame schreeuwt dat ook al uit. Laat je vooral niet in het ootje nemen. In verband met het vermogen waarmee een installatie geluid kan weergeven, kun je drie vermogenswaarden voor ogen krijgen. Er is het continuvermogen (op de verpakking heet dat RMS of Root Mean Square), er is het piekvermogen (ook wel muziekvermogen genoemd) en er is tegenwoordig helaas ook het P.M.P.O. (Peak Music Power Output). Het continuvermogen geeft weer met welk maximaal vermogen de installatie gemiddeld kan weergeven per kanaal als dat voortdurend (dus zonder onderbrekingen) gebeurt. Het piekvermogen is het maximaal vermogen dat de installatie zéér kortstondig en met een minimum aan vervorming nog per kanaal kan weergeven. Het P.M.P.O. beschouwen wij als een uitvindsel van de marketingjongens en -meisjes (lees: boerenbedrog). Dat is namelijk het maximum piekvermogen van alle kanalen samengeteld dat de installatie kan weergeven en wel gedurende een miniem onderdeel van een seconde en ongeacht de vervorming. Je kunt dit met andere woorden in de praktijk nooit bereiken. Als je het toch probeert, loop je de kans je luidsprekers te doen doorbranden of zelfs je versterker kort te sluiten. Maar het geeft natuurlijk wel leuke getallen in de reclame. Ik heb al systemen gezien met 1000W P.M.P.O. die iets van 20W continuvermogen per kanaal konden weergeven. Dat geeft je een idee om wat voor onzin het gaat.
 9. Online streaming maakt gebruik van DRM, zowel voor muziek als voor video, net zoals dat ook bestaat voor e-books. DRM is wat mij betreft des duivels. Eén partij (de uitgever) kan bepalen wat je waar, wanneer en hoe mag bekijken/beluisteren/lezen en hij kan ook zonder enige inspraak besluiten wat jij wil bekijken/beluisteren/lezen weer weg te halen, ook al had je ervoor betaald om dat te "consumeren". Dat is het kenmerk van een eenzijdig afgedwongen contract. In feite verboden volgens de wetgevingen van zowat alle Europese landen, maar geen haan die ernaar kraait. Ah nee, want DRM is "tegen piraterij", nietwaar?
 10. Je kunt toch een paar range extenders plaatsen?
 11. Ik heb ze lang niet allemaal hoor. Alles met mate, ook de heer Schulze. 😉
 12. Ik bedoel natuurlijk aangenaam verrast.
 13. Ik moet zeggen dat ik verrast werd door "The Cello" van Klaus Schulze. Zeker geen automatisatie, lijkt me.
×
×
 • Create New...