Jump to content
High-End Forum

Herbert

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

About Herbert

 • Rank
  Lid
 • Birthday 09/02/1965

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Heiloo
 • Interests
  High end audio, natuurgeneeskunde, meubels maken..

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Zelfbouw Onken baskasten, Focal eitjes met Audiom 7K en TC120FC2, zelfbouw Monstre eindversterkers (mid/hoog) (2x24 volt) en Quad 303 (laag), zelfbouw regelversterker (alleen potmeters) met zelfbouw actief scheidingsfilter (met transistoren, R's en C's), Gerrard 401 pick up met lange SME arm (te koop) en Micromega CD loopwerk.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die Mac Mini had exact hetzelfde als jij hebt en ook als onze iMac en toch klinkt hij voor geen meter. De iMac van 2019 wel. De oude draait inderdaad op: OS X Yosemite versie 10.10.5 (wat goed van je!). Met Spotify heb ik verder niets gedaan. Die staat er al zo lang op... Tja, qua scherpte: de geluidsbronnen zijn steeds weer anders en ik heb een behoorlijk live en direct geluid. Elk verschilletje hoor je direct. Mijn regelversterker doet niets (alleen twee goede potmeters) en de Monstre klasse A eindversterkers zijn zoals ze zijn. Altijd al wel wat meer midden/hoog aanwezigheid. Wat ik van de oude iMac mooi vind is dat het hoog heel echt en rond is. Bekkens zijn gewoon live in de kamer. Ik kan alleen met weerstanden het hoog iets doen laten afnemen. Komt wel goed, hoor.
 2. Even een update van mijn ervaringen, na een tijdje van 'rust'. Na mijn zeer goede ervaringen met een iMac als PC, heb ik een Mac Mini van 2018 geprobeerd (met Intel i7 processor). Dit was geen succes. Onverwacht een stuk minder dan de iMac. Ik weet nog steeds niet hoe dit komt, maar dit vraag ik nog weleens na bij een Mac forum. Mogelijk zijn dit de USB uitgangen. Toen besloot ik toch maar eens onze oude iMac van 2008 aan te sluiten. En ik was in één keer helemaal blij. Een prachtig geluid, nog mooier dan de nieuwere iMac van eerder. Na wat sparren met mijn goede audio/elektronica vriend: hij vertelde mij dat de TDA 1543 chips in mijn (door mij aanbeden) Teradak DAC 16 bits zijn. Ook al is de aanname (ontvangst) 24 bits. Maw: je mag gewoon 24 bits aanbieden, maar de Teradak S/Pdif receiver (WM8805) zet het aangeboden signaal gewoon om naar 16 bits. De daadwerkelijke verwerking blijkt dus gewoon 16 bits te zijn. Nu hangt de geluidskwaliteit dus ook erg af van de (digitale) opnames. Kortom, we zijn nog wel even bezig om de onderste steen boven te krijgen. Op dit moment is de oude iMac van 2008 alleszins bevredigend, ook al is de sterke hoogweergave meer dan me lief is. Wordt vervolgd! Misschien toch eens een andere DAC proberen...
 3. Wat heerlijk, Camel! Ik ben een heel groot fan. Vooral van het live concert 1984 !
 4. Yes !! Het wordt een Hifi optie, lees ik. Zal tientje per maand extra zijn misschien.
 5. Kappa bedoelt waarschijnlijk dat het wel kan, maar het klinkt niet super. Het werkt natuurlijk wel, dat heb ik gisteren ook uitgebreid beluisterd in vergelijking met een Mac.
 6. Ik probeer nu Foobar: gelukt, alleen het lukt niet om hier Spotify op te krijgen. Het is ook niet zo eenvoudig lees ik op internet. Ik weet niet of jij nog een tip hebt...?
 7. Dank je, Kappa! Inderdaad bij Foobarr2000: Een van de belangrijkste plugins voor Foobar in geval van Windows is de Wasapi-plugin. Dit zorgt er namelijk voor dat Foobar direct toegang krijgt tot de geluidskaart. De audio gaat dus niet meer door de Windows mixer heen, wat in veel gevallen zorgt voor een degradatie van weergavekwaliteit. Ik denk dat ik deze binnenkort ga proberen. We zijn nu toch lekker bezig.
 8. Die had ik al eens op de laptop, maar in mijn beleving klonk Spotify niet lekker.
 9. Dit is nu precies waar ik vanavond aan dacht! Linux kan ik toch gewoon op de laptop zetten, om te proberen? Ik ga gewoon lekker door met luisteren. Jouw topic hiervoor: Het verschil wat je nu ervaart is het probleem met de windows mixer die het geluid om zeep helpt. Ik had vanmiddag toch weer even de laptop aan, omdat de andere PC's ergens anders staan. De laptop met Windows 7 klinkt met de Xmos ook fantastisch, beter dan de Dell Windows 10, maar niet zo goed als de Mac. Ik denk nu toch echt dat Windows 10 niet de juiste keuze is voor goede audioweergave.
 10. Gisteravond uitgebreid geluisterd naar de Xmos met de Dell desktop én ook met de iMac. De iMac klonk vele malen mooier. Zo'n groot verschil had ik echt niet verwacht. De Mac klinkt veel ruimtelijker en meer gedetailleerd. Het hoog is minder hard , veel warmer en alle stemmen zijn wonderschoon. Bij achtergrondkoortjes kun je de diverse stemmen er apart van elkaar uithalen. Gitaarpartijtjes (Steely Dan) zijn allemaal heel goed te horen en hebben een eigen plaats in de ruimte. Heerlijk om naar te luisteren! Ook snare roffels zijn compleet te volgen (ook door het gedetailleerde hoog), bij de Dell niet echt. Is het meer een waas wat wordt afgeraffeld. Alleen het laag was heel luid, die moest ik wel 15% terug regelen. Dit komt ook door de Xmos interface, maar de Mac geeft een luider laag dan de Dell. En veel strakker trouwens.
 11. Dank je, Hans. Ik ga hem binnenkort wel open maken.
 12. Ook vraag ik me nu af, door deze mooie XMOS interface: is de desktop nu nog steeds een heel belangrijke schakel? Er is nu in zekere zin een goede USB signaalweg. Toch een stukje ontkoppeling, toch? Ok, ik speel natuurlijk Spotify af, maar is de opbouw van de PC nu nog steeds heel belangrijk? Ook qua voeding, etc...?
 13. Hoi Siem, wat doet deze isolator? Het is toch alleen een overspanningsbeveiliging? Ben nieuwsgierig. Ik kan vanavond niet luisteren want mijn zoon is aan het chillen en wel aan het genieten van het mooie geluid.
 14. O ja, de Windows 10 driver eerst geïnstalleerd.
 15. Nou dan wordt het wel weer even tijd voor een mooi positief berichtje: Ik heb de XMOS interface binnen en geprobeerd aan mijn Dell desktop. Ongelofelijk mooi! Dit had ik echt niet verwacht! Over het hele spectrum zeer gedetailleerd, ruimtelijk en rustig. Het laag is ook zo strak en gedetailleerd geworden! Stemmen zijn prachtig en ik hoor nog weer meer details! Dank je Tubejack, voor deze gouden tip !!!!!! We komen nu wel aan de kern van dit forum: De laptop met Win7 kan nu weg!
×
×
 • Create New...