Jump to content

Herbert

Members
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

About Herbert

 • Birthday 02-09-1965

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Heiloo
 • Interests
  High end audio, natuurgeneeskunde, meubels maken..

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Zelfbouw Onken baskasten, Focal eitjes met Audiom 7K en TC120FC2, zelfbouw Monstre eindversterkers (mid/hoog) (2x24 volt) en Quad 303 (laag), zelfbouw regelversterker (alleen potmeters) met zelfbouw actief scheidingsfilter (met transistoren, R's en C's), Gerrard 401 pick up met lange SME arm (te koop) en Micromega CD loopwerk.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klinkt ook geweldig en heel vet!
 2. Speksteen. Interessant! Is het zelfbouw? Een heel stijf materiaal met een hoge soortelijke massa. Ben wel benieuwd! Is het alleen voor het laag?
 3. Ik kan nog niet luisteren, mijn oudste zoon is nu met een groepje aan het chillen daar.
 4. Ja, us. Inderdaad. Ik ga vanavond die van 2013 wel even luisteren. Nu weer spitten. Het is droog!
 5. Ja mooi! Ik heb nu alles uit staan, want ik ben een veranda aan het bouwen, tussen de buien door. Wat vind je van 'Something about you'? (album Discovery). Zo die is lekker hoor!
 6. Inderdaad, CD's valt wel mee, maar bijv. Spotify kan er wat van. Het klinkt trouwens wel eens lekker hoor, zo vet. Mijn zoon draait vaak met vrienden andere soorten muziek. Dan kunnen we heerlijk meegenieten van het vette laag.
 7. Jullie horen toch ook verschillen in opnames? Of ben ik hierin de enige? Kan me bijna niet voorstellen dat het bij jullie allemaal hetzelfde klinkt.
 8. Het blijft wel lastig. Iedere opname is weer anders. Dat zullen jullie ook beamen. Als de balans gemiddeld goed is, dan moeten we het daar mee doen. Als ik bijvoorbeeld Daftpunk draai, moet mijn laag eigenlijk ook een stuk terug. Dat kan ik wat eenvoudiger regelen dan het hoog.
 9. Het is lastig te duiden, denk ik. De USB output van de Mac geeft ook gewoon meer hoog en hoog-midden dan de Windows PC's. Wel fraaier, maar je moet eigenlijk altijd wel fine tunen. Als je bijv. verhuist, andere akoestiek. Dan zijn de verhoudingen in het spectrum ook vaak weer anders.
 10. Dank je voor je uitgebreide verhaal. Ik denk niet dat ik helemaal begrepen word. Lees mijn allereerste bericht. Ik wilde van Win7 af (niet meer ondersteund) en toen ging ik allemaal nieuwe digitale bronnen proberen. De een beviel minder of meer dan de ander. De aanschaf van een Xmos, allemaal super verbeteringen. Nu met de Mac's ook weer een slag. Ik heb nogmaals werkelijk geen problemen met mijn installatie. Platen, CD's allemaal klinkt het toppie. Ik was alleen een leek (gelukkig door jullie steeds minder) op digitaal gebied. Hier bleek dus veel nieuw moois aan verbeteringen uit te komen. Maar ik denk dat ik door mijn nieuwsgierigheid naar de oorzaak van die digitale verschillen de indruk heb gewekt dat ik niet tevreden ben. Dat ben ik echt wel!! Dit kunnen jullie ook uit de berichten opmaken. Zoals beloofd wel iets over de filtering. Ik heb alleen een actief 12V filter met alleen R/C en T componenten (supersimpel) op het laag en lage midden. Door een hifi freak/elektronica fanaat ontwikkeld. Dit is een mooie verbetering geweest, want ik heb geen grote spoelen en condensatoren meer. En dit was een ongelofelijk verschil in geluidskwaliteit. Op het hoge midden heb ik oa. een mooie spoel en op het hoog een (hele prijzige) Oil Gold C van Mundorf. Actieve filtering richting hoog en midden is inderdaad wel af te raden. De aansturing van mijn eindversterkers gaat overigens heel goed zonder voorversterker. Dit hebben we indertijd al zo vaak beproefd. Het rendement van de Focals zorgen er wel voor dat dit mogelijk is. Een 90 db kan ik zo niet aansturen. De Monstre is ook maar 2x 17 Watt (bij 0,7 A ruststroom). Zoals al gezegd, ik ben een blij mens en jullie zijn welkom om te komen luisteren. Graag wil ik in deze topic het onderwerp versterkers en luidsprekers, etc. laten voor wat het is.
 11. Ik ben eigenlijk heel blij nu. Het feit dat ik iets meer hoog heb is niet meer dan logisch na een Window 7 laptop. Daarmee hoeft mijn installatie niet direct ter discussie te staan. Ik kom vanavond wel even terug op de filteringen van mijn bouwpakket.
 12. Heel mooi. Het zit in een goed vat. Lijkt me prima!
 13. Ik wil nogmaals zeggen dat dit forum mij weer een hoop heeft geleerd van de mogelijke digitale bronnen en ik ben door jullie inbreng nu zeer tevreden met mijn geluid! Allemaal hartelijk dank voor jullie tips en hulp !! Misschien bouw ik nog wel eens een audio PC! Heb ik eigenlijk wel zin in. Maar nu klinkt het allemaal zeer fijn.
 14. Dus je wilt niet komen luisteren?
×
×
 • Create New...