Jump to content
High-End Forums

Groovy

Members
 • Content Count

  3,823
 • Joined

 • Last visited

About Groovy

 • Rank
  Groovy.
 • Birthday 05/01/1947

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Yamaha m2. c4. Emt 938. Lenco l70v. Celestion ditton Four. DV zelfbouw DT. Cabasse proa Luxman l507s. Denon dcd 2700.. Luidsprekers. Elipson 1404.Looking for fun and feeling groovy.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord Brabant.
 • Interests
  Vintage audio-Vintage fourniture.
  Tuin.

Recent Profile Visitors

4,828 profile views
 1. Het mocht niet veel kosten😜 Inmiddels ben ik er achter dat ze in de huiskamer lang niet zo scherp klinken als boven waar de ruimte een betere akoustiek heeft. Maar nu ik de tweeters toch weer gesoldeerd heb,heb ik de ls weer boven in de kamer gezet en de Cabasse prao ernaast maar dan 20 cm hoger. Nu klinkt het niet meer scherp,het lijkt alsof de tweeter van de Cabasse de scherpte van de andere tweeter compenseert. Ik heb een geheel andere opstelling dan gebruikelijk maar het werkt,het klinkt heel zuiver en ruimtelijk. 😊
 2. Groovy

  Louvre deuren.

  Alweer een tijd geleden, deze posting volledig gemist. Mijn excuses,normaal reageer ik wel. Ik heb een dikke deken over de louvredeurtjes gehangen en dat werk erg goed.
 3. Ik ga ze nog wel een keer laten spelen op de Sansui ta 500,daar zit een hoogfilter op. Voor nu heb ik ze losgesoldeerd en fungeren de ls als extra bas bij mijn Cabasse ls. Dat klinkt samen erg goed.
 4. Ik begrijp wat je bedoeld,maar ik heb dat niet. Het is wel zo dat als ik mij verheug op luisterbezoek ,dat ik dan het idee heb dat het beter klinkt. Maar dan heb ik al voor dat het bezoek komt meer aandacht aan de set gegeven dan anders. Volgens mij heeft het toch met de mindset te maken. Als er iets hersteld of verbeterd is dan zeker wel,bij een andere opstelling ook.
 5. Dat weet ik,die van mij waren e7.50 de set. Die tweeters zijn vierkant,zulke zaten er ook in.
 6. Solderen moet wel lukken ja. Mochten ze stuk gaan dan is dat geen ramp.
 7. Ik vermoed uit de fabriek van Pope in Rotterdam. Ik dacht niet dat Philips ze geproduceerd had maar ik kan mij vergissen☺️
 8. Ja, ze krijsen als een oude heks. Tnx Sander tzt laat ik dat doen. Op de Sansui at-500 zit een hoogfilter,zou dat nog iets van de scherpte weg halen.
 9. Ik ga voor vakmanschap en ervaring, dat is een mooie combi om een set beter te laten klinken. Liefde en aandacht is nooit weg.
 10. Ik heb Pope kooldraadlampen😁
 11. Dan zal ik er eens een andere versterker en ls kabels aanhangen.
×
×
 • Create New...