audiovorden

Members
 • Content count

  229
 • Joined

 • Last visited

About audiovorden

 • Rank
  Member

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Dit is meer dan een indrukwekkend verslag. Hulde.
 2. ik kon er ook geen soep van maken. Ik dacht nog "wanneer grijpt de interviewer in". Maar dat gebeurde niet.
 3. advertentietekst aangepast. Bedankt Tubejack.
 4. Te koop wegens overcompleet: Geal II monitor speaker Doumois Dutch Speaker Systems Nog geen twee jaar oud en in uitmuntende staat Esdoorn massief hout uitvoering Originele verpakking en factuur aanwezig Vraagprijs: 2500 euro (Nieuwprijs: 3800 euro) Zie ook mijn advertentie op MP
 5. De dimmer is al eens op de grond gevallen en door de val defect geraakt. Het touwtje aan het netsnoer moet voorkomen dat dit nogmaals gebeurd.
 6. Leuk verslag Jack. En nog bedankt voor je adviezen.
 7. Geniet maar van je audiolamp. Hier staat de audiolamp inmiddels ook lager dan eerst. Maar ja, de nieuwe speakers zijn ook minder hoog dan de oude.Nu staat de lamp op een krukje van 30 cm hoogte (was eerst 50 cm). Alle eerdere problemen die ik had met vooral digitale bronnen zijn hierdoor verdwenen als sneeuw voor de zon. Vreemd maar waar.
 8. Goed besteed dagje. Leuk om te lezen.
 9. Inderdaad, sinds gisteravond doen hier de digitale bronnen weer mee. Na een week werd dat eigenlijk ook wel tijd. Ondertussen heb ik met hulp van anderen, van alles en nog wat geprobeerd om te achterhalen wat er mis kon zijn. Zo heb ik enkele buisjes van de voorversterker gewisseld voor anderen en daarna de oude weer teruggezet, idem wat betreft interlinks. Verder heb ik de netfase van de EL-84 eindversterker gewisseld. Onder de Harmonizers Wonder wood blokjes geplaatst. De audiotegels onder het audiorack afgestoft met een natte doek en de audiolamp optimaal ingesteld. Je wilt toch wat doen! En jawel, toen hoorde ik gistermiddag plotseling dat de streamer toch wel fraai klonk. Ik moet bekennen in combinatie met een andere interlink, maar toch. Gisteravond klonken ook de tuner en de draaitafel opvallend goed. Nog beter dan de dagen daarvoor. Wat is er aan de hand? Daarna de DVD-speler, die sinds maandagavond de honneurs tijdelijk waarnam, maar weer verwisseld voor de Philips CD 104 en jawel ook deze liet weer horen waartoe hij eerder in de set in staat was. Dus eind goed al goed. Maar vraag me niet hoe dit kan. Ik gok op een combinatie van zaken en een inspeeleffect, zoals Arden al aangaf. De wondere wereld die audio heet. Ik wil Arden en Tubejack bij deze bedanken voor hun hulp, hun meedenken en de suggesties die ik de afgelopen dagen van hun mocht ontvangen.
 10. Leobus, gefeliciteerd met je audiolamp.
 11. Die I2S kaart zit er al in!
 12. Ja, nog vergeten te vertellen maar met de tuner klinken de nieuwe speakers ook erg fraai. Deze live opname is daar ook een voorbeeld van. Alhoewel het echt live in de zaal nog wel pakkender zal klinken. Maar hier zo thuis zoiets mee te maken is ook de moeite waard.
 13. Radio 4 Opera Live met Der Fliegende Hollander.
 14. De Harmonizers zijn voorlopig "verbannen" naast de ESS AMT speakers op de grond. Maar ook daar doen ze het wonderwel goed.
 15. René, je hebt me verrast met je verslag van de luistersessie van gisteren. Maar leuk om te lezen. Ik kan zelf geen mooie foto's maken, maar zag dat je inmiddels een foto van de speakers hebt toegevoegd. Overigens heeft Arden in een ander topic (nieuwe andere luidsprekers) al voldoende mooie foto's laten zien van deze bijzondere speaker. Die foto's plus het enthousiaste verhaal waren voor mij aanleiding om een luistersessie aan te vragen in Hoek van Holland. Afgelopen dinsdag was het zover. Na een korte rondleiding en een kop koffie, heb ik de speakers kort beluisterd. En ja, dan klonk wel goed. Met Marco de afspraak gemaakt dat als ze bij mij thuis net zo goed klinken, ik ze graag wil kopen. Goed, een uurtje later, lagen de speakers in de auto met dozen en al. Alhoewel, dat waren alleen de dozen van de kappen. De dozen voor de speakers zelf pasten er niet meer bij. René heeft in zijn verslag al enkele bevindingen neergeschreven. Ook dat ik al het "vuile voorwerk" heb gedaan, door de speakers te koppelen aan een goed bijpassende eindversterker. Op een of andere manier matchen de Pink Faun D-power blokken niet goed met deze speaker. Of het is het inspelen geweest dat hier parten speelde. Binnenkort de PF versterker nog maar eens aansluiten. Maar met een EL-84 buizenversterker klinkt het fraai. Dus die blijft nog even zitten. René heeft niet verteld dat ik de eerste dag een brom op een van de speakers had, wat naar bleek werd veroorzaakt door een buis van de voorversterker. Al met al kwam René gistermiddag in een min of meer "gespreid bedje" luisteren naar de speaker. Oké, niet helemaal waar, want nadat we op advies van René de speakers 10 cm naar voren hebben geschoven, de luisterstoel 20 cm naar voren en de speakers iets meer hadden ingedraaid, viel het kwartje. Dat was helemaal het geval nadat we de wonderblokjes van René onder de speakers hadden geschoven. Mijn complimenten. De luisterervaringen met de digitale afdeling (streamer en Philips CD 104) verliepen minder florissant. Maar inmiddels speelt de oude dame weer. Zo'n oude dame heeft soms wat meer aandacht nodig. Maar ze weert zich nu weer kranig. De streamer krijgt binnenkort aandacht. Dat moet ook beter kunnen. Meer eerst ga ik genieten van het analoge geluid op mooi vinyl. En genieten van deze zeer bijzondere speaker. Al met al heeft het toch enkele dagen geduurd voordat ik kon zeggen: de ESS AMT is een speaker met ballen.