Jump to content
High-End Forums

audiovorden

Members
 • Content Count

  292
 • Joined

 • Last visited

About audiovorden

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, vanochtend ook gelezen in VK. Nu aan het luisteren via Qobuz 24/192.
 2. Goeie keus Leobus. Alvast veel luisterplezier met streamer/DAC combinatie.
 3. audiovorden

  Andere DAC

  Goed bezig Leobus.
 4. Ik heb inmiddels, mede op advies van Hans van Liempd alhier, mijn stekkerblok losgekoppeld van de randaarde en ook van de netsnoeren de aardedraad losgekoppeld. De apparaten kunnen elkaar nu alleen ""zien"" via de aangesloten interlinks. Verder de netsnoeren van de apparaten zo aangesloten dat het verschil tussen de spanning op de kasten minimaal is (minimale vereffeningsspanning). En jawel, dit is een grote verbetering. En ik heb het idee dat ik nu ook in het weekend naar muziek kan luisteren. Dus weg met die randaarde. En Hans bedankt voor de tip.
 5. Ik woon in een landelijke omgeving. De streamer weet toch niet wanneer het weekend is?.
 6. Ik plaats mijn berichtje hier omdat het mogelijk iets te maken kan hebben met netvervuiling. Wat is het geval. Sinds enige tijd ben ik erachter gekomen dat mijn audioset in het weekend minder fraai klinkt dan doordeweeks. Dan heb ik het vooral over mijn streamer. Het is geen verschil van dag en nacht, maar het klinkt in het weekend minder spannend, vlakker ook. Ik mis de kleine nuances die ik door de week wel hoor. Ik heb al wel eens op een zondag en maandag de netspanning gemeten, maar daar zat geen noemenswaardig verschil tussen. Wat kan de oorzaak zijn van het minder goed klinken van de audioset in het weekend, is daar iets aan te doen en zoja wat dan?. Op zich is het eigenlijk niet zo erg als je maar weet dat je in het weekend geen nieuwe dingen moet uitproberen. Tenslotte, 5 van de 7 dagen wel een goed klinkende installatie is op zich geen slechte score.
 7. Idee├źn te over, maar het gaat erom met welk doel je daar gaat staan. Je geeft al aan dat je je wil onderscheiden van de rest. En impact scoren lijkt mij ook een legitiem doel. Ik zou zeggen hou het wel simpel, probeer te kiezen voor een of twee thema's (per ruimte) waar je op wil scoren. Kleed de ruimte smaakvol aan met ook aandacht voor de akoustiek. Maak je publiek duidelijk waarom je daar staat, welke apparatuur je gebruikt en waarom en vertel iets over de muziek die je draait. Misschien als extra een uurtje muziek van bijv. Ben Harper, Van Morrison, Frank Zappa, etc.
 8. Bijna helemaal goed. In kistje liggen meerdere Cu-strips en box zit vast aan randaarde van een stekkerblok.
 9. Ik weet niet hoe je hier snel een foto plaatst. Maar een wijnkistje is ook niet zo fotogeniek. Qua aansluiten heb je verschillende keuzes. Aan de randaarde en/of rechtstreeks op een RCA-plug van een apparaat naar keuze.
 10. Wat heb je nodig. Een wijndoos, een paar kg bergkristallen, een paar koperen strips, een terminal en een of meerdere snoertjes met een klemmetje. Dus de kosten vallen erg mee. Ik heb hem niet zelf gemaakt, maar laten doen door een goede audiovriend . Die vind het leuk om zoiets in elkaar te zetten en had de benodigde onderdelen op voorraad.
 11. Dat zou zo maar kunnen. Regenereren lijkt me niet zo ingewikkeld. Maar je kan ook de kristallen vervangen. De kosten vallen erg mee. Voorlopig doen ze het nog. Alhoewel er zit geen groen ledje op dat brandt zolang ze het nog doen.
×
×
 • Create New...