Jump to content
High-End Forums

audiovorden

Members
 • Content count

  236
 • Joined

 • Last visited

About audiovorden

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Het volgende "slachtoffer" van Cock

  Leuk verhaal om te lezen Audio Cor. Dat maakt nieuwsgierig om welke spullen het gaat en welke tips je hebt geprobeerd.
 2. Werkbezoek-vervolg RenéN bij Cock

  Vraagje aan René: "Déze setting, met gel-zakjes...". Op welke plaatsen gebruik je de gel-zakjes?
 3. Weer 'n audiofiele dag... II

  Eind goed al goed. Goed om te lezen dat het nu naar wens klinkt met de nieuwe voedingskabel.
 4. X-fi 2017

  Ik ben afgelopen zaterdag op de Xfi geweest, samen met een audiovriend. We zien elkaar niet veel en het jaarlijkse bezoek aan de X-fi is dan ook een soort jaarlijkse reünie. In de autorit naar Veldhoven praten we elkaar bij over van alles en nog wat en verheugen ons op een mooie herfstdag in Veldhoven. Omdat mijn vriend speelt met Driade speakers, moesten we persé naar Driade in room 1. Verder hadden we geen duidelijk plan, behalve onszelf vermaken. Wat wel opviel was dat we tegen half vijf al klaar waren met ons rondje. Dat is andere jaren wel eens anders geweest. Misschien lag het wel aan ons zelf, maar toch. We begonnen dan ook in room 1, maar dat viel erg tegen. Te grote ruimte voor de speakers. Er werd ook veel te hard gespeeld. Gauw weer weg. Voor het eerst hoorde ik in de kamer van Aspera Audio een speaker die me echt boeide (YG Acoustics). Super strak geluid. Maar ja, de kerstboom die ervoor stond was dan weer overdone. Maar Hans Theessink klonk hier fraai. Wat me verder is opgevallen: Mooie EMT draaitafel en fraai geluid met kleine speaker in de kamer van Daluso. Leuke demo van Hanze hifi met Thorens/EMT, terwijl daar de speakers heel onopvallend erg goed klonken (van Joachim Gerhard). Ook een fraaie opvallende demo van Daudio, meerkanaals. Vooral de jazz-opname vanuit een café klonk erg realistisch. Maar je moest wel ergens in het midden zitten (sweetspot), om echt te kunnen genieten van de meerkanaalsweergave. Ik zat rechts achteraan en schrok op een gegeven moment toen ik opeens twee meter rechts van mij uit een speaker applaus hoorde opklinken. Maar wel leuk om eens mee te maken. Ook leuk om de grote speakers van Music2 nu eens life te zien en te horen. Ook wij moesten een demo met die kastjes aan/uit bovenop de speakers ondergaan. Terwijl het met die kastjes aan (of uit) al goed klonk. In de ruimte van Vivid klonk het snoeihard en werd muziek gedraaid die de dochter van de dienstdoende demonstrator kon bekoren. Tenminste dat bleek uit het verhaal dat deze persoon vertelde. Aan de ontbijttafel had hij die ochtend verteld dat hij vandaag plaatjes ging draaien en aan zijn dochter vroeg welke muziek hij moest draaien. Vanwege dat platen draaien, vroegen we hem dan ook om de streamer dan maar te wisselen voor de draaitafel, die ook stond opgesteld. Maar dat ging niet door, zodat wij maar snel de kamer verlieten. Maar achteraf beschouwd, wel een demonstrator die een verhaal te vertellen had met als doel om de aanwezige mensen te amuseren. Verder veel ruimtes die of dicht waren of te vol waren om te zien of te horen wat er speelde. Maar al met al een leuke dag gehad.
 5. Op Bezoek Bij Leobus

  Ook ik heb vanmiddag een gezellige middag gehad samen met Hans en Leobus. Het is leuk om een forumlid in levende lijve te ontmoeten, zijn installatie te bewonderen en van zijn muziekvoorkeuren te horen. En ook zijn drang om met eigen inspanningen tot verdere perfectie te komen. De "eigenbouw" speakers en kabels (zowel interlink als speakerkabel) zijn daar voorbeelden van. Petje af. Toen ik aankwam was de woonkamer al door Leobus omgebouwd tot een high-tech luisterruimte en konden we gelijk beginnen met luisteren. Hier was een vakman aan het werk geweest, met oog voor details. Dat kon je gelijk zien. Hans heeft al in detail onze luisterervaringen beschreven, dus laat ik het hierbij. Leobus, bedankt voor je gastvrijheid en je komt binnenkort maar eens langs voor een tegenbezoek.
 6. Weer 'n audiofiele dag... II

  Prima. Ik heb sinds enkele dagen een geaarde koperen printplaat onder mijn audiolamp. Die versterkt het effect van de lamp. Sinds vandaag de printplaat ook ingesmeerd met TS. En jawel, weer een verbetering. Het effect van dit alles is dat ik met nog meer plezier naar muziek luister. Volgende week ga ik ook mijn audiotegels voorzien van een geaarde koperen printplaat.
 7. Bekend met/ervaringen Elipson 1704?

  Gefeliciteerd met je aankoop.
 8. Fotoverslag High End Munchen 2017

  Dit is meer dan een indrukwekkend verslag. Hulde.
 9. Harmonizers van Van den Hul?

  ik kon er ook geen soep van maken. Ik dacht nog "wanneer grijpt de interviewer in". Maar dat gebeurde niet.
 10. GEAL II monitor speaker Doumois D.S.S.

  advertentietekst aangepast. Bedankt Tubejack.
 11. Te koop wegens overcompleet: Geal II monitor speaker Doumois Dutch Speaker Systems Nog geen twee jaar oud en in uitmuntende staat Esdoorn massief hout uitvoering Originele verpakking en factuur aanwezig Vraagprijs: 2500 euro (Nieuwprijs: 3800 euro) Zie ook mijn advertentie op MP
 12. Audio "Wonderen"

  De dimmer is al eens op de grond gevallen en door de val defect geraakt. Het touwtje aan het netsnoer moet voorkomen dat dit nogmaals gebeurd.
 13. Leuk verslag Jack. En nog bedankt voor je adviezen.
×