Jump to content
High-End Forums

audiovorden

Members
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

About audiovorden

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Laten we het op de laatste dag van het jaar maar over muziek hebben. Geen jaarlijstje van de top 5 of top 3, maar de top 1. Mijn favoriete album van 2019 is "The Livelong Day" van de Ierse folkband Lankum. Je moet het album wel even de tijd gunnen. Beklemmende muziek, intrigerend en hypnotiserend.
 2. Ja, Ik kreeg ook een een mail met dit ietwat vreemde bericht.
 3. Is dit reclame? Of ga je een exemplaar verloten onder de lezers alhier?
 4. Weer een leuke update. Leobus krijgt het druk.
 5. Die heb ik ook maar werd mij afgeraden om te gebruiken. Los van het feit dat het voltage van de Ifi niet 5V betrof.
 6. Ja, werd ook geadviseerd door BBG.
 7. Hier in de set speelt de SA Switch ook al een aantal weken naar volle tevredenheid.
 8. Vreemd. Ik heb op audiomarkt ook een ad geplaatst en kreeg pas na enkele weken een rekening van 5 euro. Ik ben al wel langer aangemeld als lid.
 9. Bedankt voor de tip. Mooi. Zo hoorde ik laatst een nummer van de drummer Steve Gadd bij een audiokennis. Mooie albums op Qobuz.
 10. Mijn audiofiele dag bestond uit een (luister)bezoek aan Cock in Rotterdam. Eigenlijk ook een zakelijke dag, want Cock wilde graag mijn oude buizenvoorversterker overnemen voor een kennis van hem. Dus twee vliegen in een klap. Eigenlijk drie, want René N was ook mee, en zo konden we al rijdend naar Rotterdam weer even bijpraten. Het was tenslotte al weer drie jaar geleden dat we samen bij Cock waren geweest. Ik zal niet een uitgebreid verslag doen, want dat kan René veel beter. Maar het was wel een eye-opener voor mij. Want er werd bijna alleen maar mono geluid afgespeeld op een draaitafel met een mono-element. Of hoe dat dan ook mag heten. Bij het opzetten van de plaat hoor je (bijna) geen plaatruis. En dan gaat de muziek klinken. En hoe!. Bizar. Mono klinkt heel driedimensionaal. Eenmaal gehoord wil je niet meer terug. Mooie volle stemmen, een bijna griezelige live-ervaring. Terug naar de essentie van hoe het moet klinken. En als we dan toch even terug gaan naar een gewoon stereo geluid van jazz op een CD klinkt dat vlak en niet realistisch. Nee, geef mij maar dat echte geluid van een mono-elpee afgespeeld op een mono-element. Terug naar de realiteit. Ik tik dit stukje al luisterend naar een opname in stereo van Bill Bruford (tip van Cock). Ook wel mooi, maar ja wel stereo. Cock bedankt voor de leerzame en gezellige dag. Idem dank aan René.
 11. Wegens overcompleet mooie set Pink Faun mono versterkers D-power 1x180. Aluminium front. In goede staat. Vraagprijs 1250 euro. Zie ook advertentie op MP: https://link.marktplaats.nl/m1461719512
 12. audiovorden

  x Fi

  ik ben zoals gebruikelijk gisteren ook op de X-fi geweest. Samen met een oud-collega en audiovriend. Ook wij hadden op de heenweg oponthoud. We waren betrokken bij een kop-staart botsing. Schade aan de voorkant van mij geliefde oude Volvo. Au. Maar we konden gelukkig verder rijden. Maar deze gebeurtenis bleef toch de hele dag een beetje door mijn hoofd spoken. Maar toch wel een leuke dag gehad. Veel leuke sets gezien en gehoord. De kleine Bastanis speakers vielen in positieve zin op. Ook Boecnike, Wilson Audio, Devore, Kroma, Audio21 met Diesis, Jadis en Pluto. Leuke demo van Hanze Hifi met Thorens 124. En dan ben ik er nog veel vergeten. Ook dit jaar viel ons op dat veel demonstrateurs toch meer aandacht hadden voor hun tablet of iPhone dan voor de mensen die binnen kwamen, Een fatsoenlijke uitleg naar het hoe en waarom en waar we naar luisterden was zeldzaam. Positieve uitschieters waren dan de ruimtes waar met een draaitafel werd gedemonstreerd (Audio21, Music2, Hanze Hifi). Deze week maar even langs de garage. Hopelijk valt de schade aan de Volvo mee.
 13. ESS AMT-1 – gelungene Restaurierung der US-Ikone. Dat is de koptekst van een artikel in het Hifi-Online-Magazin LowBeats, in een reeks over Vintage audio. Zie hier het linkje naar het artikel: https://www.lowbeats.de/ess-amt-1-restaurierung-einer-lautsprecher-ikone/ De ESS AMT 1 speaker is qua ontwerp dus al zo’n 40 jaar oud. Ik heb ruim twee jaar geleden een nieuwe limited edition versie van deze speaker gekocht. En de speaker bevalt nog steeds goed. Maar het artikel prikkelde wel en toen ik las dat de upgrade was uitgevoerd door Hifisound in Münster, hier zo’n 100 km vandaan, kwam van het een het ander. Uiteindelijk heb ik in de 2e helft van juni mijn speakers achtergelaten bij Hifisound in Münster. Alleraardigste mensen en zo op het oog vakbekwaam. Met de persoon in kwestie, Goran Popadic, heb ik alle aanpassingen doorgesproken. Ruwweg kwamen deze overeen met de upgrade zoals is beschreven in het artikel in LowBeats. Belangrijkste aanpassingen waren een nieuw filter en een impedantie-correctie. Zie voor meer informatie het bijgaande artikel. Twee weken later kon ik de speakers weer ophalen. Goran had ze alvast aangesloten op een audioset in de luisterruimte en demonstreerde op, jawel, vinyl. Ik was erg onder de indruk van mijn nieuwe speakers. Wat een dynamiek en laag hoorde ik daar. Waren dat mijn speakers. Opgelucht toog ik huiswaarts. Niet nadat ik nog wat tips had gekregen van Goran over verdere kleinere verbeteringen en opstellingstips. Omdat we middenin een woonkamerrenovatie zaten, en er ook nog een fietsvakantie gepland stond, duurde het enkele weken alvorens ik een goed beeld kon vormen van het geluid van de aangepaste speakers. In eerste instantie viel dat wat tegen. Uiteindelijk kwam ik er achter dat de hoge tonen-regelaar de oorzaak was van het wat tegenvallende geluid. Blijkbaar is de stand van deze regelaar erg belangrijk voor verschillende akoustische ruimtes. Goran had deze op stand 9-uur gezet en dat was volgens hem de goede stand. Maar in de oude situatie had ik deze regelaar op stand 11-uur staan. En jawel, nadat ik de regelaar wat verder had opengedraaid, kwamen de speakers tot leven. Ongelooflijk wat deze upgrade tot gevolg heeft. Nog meer dynamiek en een veel beter strakker laag. Ik kreeg de oude filters mee naar huis en schrok toen van de bouwkwaliteit. Wat een knullig en rommelig geheel. Nee, dan ziet het nieuwe flter er een stuk strakker uit. Maar het gaat natuurlijk om de geluidskwaliteit. Maar die is de grote winnaar in dit verhaal. Nu weer lekker met de hobby aan de gang en nog wat verder fine-tunen. Want ja de hobby gaat door. Met dank aan Hifisound in Münster en het artikel in LowBeats.
×
×
 • Create New...