Jump to content
High-End Forum

Hans van Liempd

Members
 • Content Count

  20,568
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hans van Liempd

 1. Dat heb ik eerder ook gedaan, maar later kwam ik aan draad wat nog iets dunner was. Ik ging er vanuit dat dit ook Teflon geïsoleerd was, maar na de ervaring bij Hansko, bleek dit niet zo te zijn. Met dunner draad kan ik een fijnere vlecht maken. Dit is dan weer gevoelig voor HF. Toen ik iets langere kabels wou vlechten, bedacht ik dat er waarschijnlijk nog genoeg draad voor de korte draden op de rollen zat. Van de volle rollen die ik ooit van je kreeg, was al veel gebruikt. Ik heb er o.a. ook netkabels van gemaakt.
 2. Mooie kleur fronten ook. Gefeliciteerd!
 3. En de middentoner weer in fase, terwijl die op het andere schema uit fase stonden. Dit schema is overigens ook anders opgebouwd.
 4. Is dit iets voor je? Ik heb de voorganger hier als DAC op mijn set gehad en dat deed nauwelijks onder voor de PF DAC (die veel duurder is). De TEAC NT 505. Die kost bij Wifimedia € 1299,- en is gelijk DAC en mediaspeler. https://www.wifimedia.eu/nl/nt-505.html?channable=0031586964003132383337383636399f&id=128378669&gclid=EAIaIQobChMI6YaAyvub7gIVkZKyCh32TQvCEAQYAiABEgJMY_D_BwE
 5. Ik zag het ook. Maar hoe dan ook, ze werken tegengesteld, dus die stang vangt de reactiekrachten keurig op.
 6. Begrijp je niet, dat wanneer de speakers tegelijk op en neer gaan, dat er dan geen luchtverplaatsing door de poort is, en er dus ook geen geluid uit komt? De speakers MOETEN dus wel tegen elkaar in bewegen. En dan vangt de stang de trillingen dus prima op.
 7. Gaat dat in een dergelijk opstelling dan werken? NEE dus! Maar waarschijnlijk zit de bovenste woofer andersom gemonteerd. dat lijkt me met die stang ook wel handiger.
 8. Ik had collega's, die een lade altijd hadden afgesloten. daarin zat de "kennis" die ze hadden opgebouwd en daar kwam niemand aan. Ik deelde altijd alles wat ik wist. En dan hoorde ik later anderen met mijn ideeën probeerde te scoren. En daarover maakte ik mij ook niet druk. Wanneer je niet precies weet wat je doet, val je toch door de mand.
 9. Wanneer ze tegen elkaar in werken dus niet. En dat zullen ze wel doen, omdat er anders geen laag uit de pijp komt.
 10. Das slim. Zo worden er geen trillingen op de kast over gebracht.
 11. Zitten de woofers met een stang gekoppeld?
 12. Ach.. het probleem is nu opgelost, kennelijk valt het dus wel mee met de klankverandering door koud vervormen. Alhoewel ik wel verschillen hoor tijdens de eerste maanden van het gebruik van de door mij gemaakte nieuwe kabels. Dat rekristalliseren gebeurt ook op kamertemperatuur, maar heeeeel langzaam. Het zou een verklaring voor het ïnspeeleffect" bij kabels kunnen zijn. In de begintijd van Siltech werden de zilveren kabels altijd "gebakken". Gewoon in de oven in de keuken.
 13. Aluminium is lastig betreffende warmtebehandelingen. Voor Koper en Zilver ligt dat anders meer voorspelbaar. Wanneer je materiaal koud gaat vervormen krijg je kleinere kristallen, waardoor het materiaal harder en sterker wordt. Het materiaal zit dan vol mechanische spanningen Door gloeien kun je de kristallen snel weer laten groeien zodat het materiaal weer zacht wordt. Rekristalliseren kan op veel lagere temperaturen (bij aluminium zelfs al op 80 grd C). Hierdoor neemt het materiaal weer de kristalvorm van voor de koud vervorming aan en verdwijnen de spanningen. de eigenschappen van het materiaal blijven verder wel gelijk.
 14. Dat is waar, ik bedoelde dus rekristalliseren. Dan herstellen de kristallen zich weer naar een spanningsarme toestand en kan op een veel lagere temperatuur.. Dat is, wat jij met de Siltech kabels hebt gedaan. Zilver rekristaliseert kennelijk op een iets hogere temperatuur.
 15. Wie heeft het over uitgloeien? Koper rekristalliseert bij 120 grd C. Teflon en tinsoldeer kunnen daar wel tegen. Maar wanneer je lang genoeg wacht, gebeurd dat op kamertemperatuur ook. dat heet dan: polygonisatie.
 16. Mono klinkt natuurlijk het best via één luidspreker. En dan eentje die het hele bereik in zijn eentje kan (breedband). Dus ook geen meerwegsystemen. Geen faseproblemen minder reflecties enz.
 17. Dat geloof ik direct. Toch kunnen we nog niet zonder (tenzij wel allemaal met de trein of door de lucht gaan). Mochten jullie denken dat het bij Michelin een grote bende was... Vergeet dat maar gauw, de afdelingen waar de banden werden samengesteld waren schoner dan menig voedsel fabrieken, zoals bakkerijen, slagerijen, chocoladefabrieken enz. Dat even terzijde. De kabels zitten weer aan de set en doen weer wat ze moeten doen. Ik hoor weer hele contrabassen en prachtige saxofoons en stemmen. Opgelost!
 18. Er zitten te weinig draadjes in... Er zijn nog gaatjes over. Ik denk dat dit prachtige antennes zijn.
 19. Ik denk dat het best is, om er maar niks omheen te doen. De kabels hangen nou zo'n 15 cm boven de vloer en worden door lucht omhult. De teflon isolatie is royaal sterk genoeg tegen mechanische invloeden. En alles wat ik aan afwerking toevoeg, kan alleen maar iets weghalen. Ik heb nu een klein stukje krimpkous om de einden van de kabel en verder is het klaar. Ik heb in een ver verleden, een half jaartje bij Michelin gewerkt. In afdeling Z werd het rubber voorbewerkt. In 's-Hertogenbosch gruwelen mensen daar nog steeds van. Werken in "Dé Z" was de grootse hel. Zwart poeder bij het rubber in de kneedmachines gooien. Wie op die afdeling was geweest, had geheid ergens een zwarte veeg. Michelin pieten zeg maar. Wat in dat zwarte poeder zat, was strikt geheim. Daar was een afgesloten afdeling voor waar het geheime recept werd samengesteld. Daar mocht slecht één persoon van de tekenkamer naar binnen (en dat was ik niet) en dan nog alleen na het invullen van formulieren en handtekeningen. Daar zat zeker roet bij. Maar de rest van de stoffen was dus onbekend. Het was wél idioot fijn en kon door de kleinste gaatjes. Of dit een voordeel is voor audio? Misschien.
 20. Klopt. Vanmorgen gehoord dat polyester een te hoge waarde heeft om (zoals ik het toepaste) dicht bij de aders te gebruiken. Een bevestiging van wat ik hoorde.
 21. Hoe kun jij nou weten, dat ik niet tevreden ben??
 22. Dan zal het ook weer anders klinken. En met deze constructie ben ik erg tevreden.
 23. Door het vlechten ontstaat een kabel waarbij de draden elkaar telkens om en om kruisen. Er zit dus erg veel "lucht" in de kabel. De afstand van de aders is dus helemaal niet klein. Doordat het veel draden zijn, is de capaciteit wel iets hoger dan van andere kabels, maar zeker niet extreem hoog. De kabels zijn ook strak gevlochten, dus met die hoes doe je niks aan de kabelafstand. Dit zijn de eigenschappen van mijn oude kabels, die overeenkomen met de Array kabels, maar dan zonder hoes. Die waren maar 0,7 m gevlochten dus de capaciteit is ca. 0,5 nanofarad. Bij de huidige kabel is de kabel wat langer, maar bestaat ook uit minder aders. 24 ipv 40. LENGTE 2 meter AFMETINGEN Breedte circa 40 Millimeter. Dikte circa 5 Millimeter WEERSTAND 8,5 milliOhm per geleider SERIE-INDUKTIE 0.27 microHenry CAPACITEIT 1.5 NanoFarad tussen beide geleiders KARAKTERISTIEKE IMPEDANTIE Zo = 14 Ohm CONNECTORS Vergulde koperen spades PureSonic 6293 GELEIDER MATERIAAL Koper GELEIDER TYPE solid core AANTAL GELEIDERS 40 VOLTAGES Ontworpen voor maximaal 50 Volt AC en 75 Volt DC AFWERKING Hellermann-Tyton HLB 35
×
×
 • Create New...