Jump to content

pjotr27

Members
 • Posts

  561
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pjotr27

 1. Gisteren eindelijk een keer bij Cock thuis wezen luisteren. Het is ook een beetje lastig als je zover weg woont (14.000km). Ik heb echt genoten, zijn systeem is heerlijk uitgebalanceerd, snel, faserein en heeft een prachtige stage. Er was niet iets waar ik me aan stoorde en dat is vaak wel anders. Het allermooiste vond ik de mono platen (Vera Lynn!), wow wat geweldig. Dank Cock voor de heerlijke koffie, het lekkere geklets over de hobby en de mooie muziek!
 2. Het lastige is om het vanuit Indonesië naar Nederland te krijgen. Gelukkig ga ik eind Februari 4m3 versturen. Daar kunnen dus wel een paar Sansui versterkers bij.... Ik ga niets veranderen aan capaciteit, gewoon iets betere onderdelen, het beestje is bijna 50 jaar oud, dus hij mag wel een paar nieuwe componenten...
 3. Aardig werkje, maar ook wel weer erg leuk om te doen. Ben benieuwd of ik eruit kom met de verkoper. Het is in ieder geval een stevig exemplaar (23.6 kg)
 4. En zowaar een AU-9500 tegengekomen. Foto's lijken dat hij er goed uitziet, de verkoper zegt dat hij gewoon prima speelt. Toch zal hij wel wat service nodig hebben. Hij vraagt 450 euro, maar daar valt vast nog iets af te krijgen. Mensen een idee of dit een redelijke prijs is? https://audio-database.com/SANSUI/amp/au-9500-e.html
 5. Ik kwam vandaag in mijn stad zowaar een AU-101 tegen (staat ook bij Marco), voor 50 euro, en een AU-7700 voor 200 euro. Ik ga komende maand eens kijken wat het is. Ze verkopen het toch niet in de stad waar wij wonen...
 6. In 1e instantie zat ik in het midden vooraan. Ik vond de Micro Seiki toen zeker niet het mooiste combinatie. Later in de middag zat ik rechtsachter en dat vond ik echt geweldig goed. Ik hoorde geen stereo omdat ik teveel naar rechts zat, maar zeker bij het blues nummer (SamMcClain?) vond ik vooral de piano echt fantastisch (met de Micro Seiki). Het zou ook goed kunnen dat de set gewoon beter klonk nadat het een paar uur gespeeld heeft. Ik begrijp ook dat de Thorens nog maar een paar draaiuren had in deze combinatie (arm/element) en ik kan me voorstellen dat het dan per uur vooruit gaat qua klank.
 7. Het was absoluut een leuke middag. Inderdaad fijn om een aantal gezichten te zien achter de namen. Ik vond het vergelijk erg leuk tussen de drie draaitafels-sets. Thorens, Micro Seiki of Garrard. Omdat de phono versterking en elementen/arm verschillend waren kan je niet vergelijken. Van alle drie de draaitafelcombinaties zou ik zeker niet ongelukkig worden. Dank Carl en Marco en alle andere die enig steentje hebben bijgedragen aan dit even. De High-Endforum audiodag (wellicht jaarlijks terugkomend gebeuren)?
 8. Ach, ik heb er zelf "last" van... dus dacht deel het even...
 9. Mensen die vanuit het zuiden komen, de A15 is dicht tussen Deil en Gorinchem. Kijk voor je vertrek even op teletekst, er zijn echt heel veel werkzaamheden. Tot morgen!
 10. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Ik had niet doorgeklikt op je lijstje onderdelen. Komt het van Alieexpress echt aan zonder dat je nog een rekening krijgt van de bezorger?
 11. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Ja, dat kan je wel stellen, jammer dat dit soort kleurrijke figuren niet meer post hier. En ik vond hem zeker deskundig.... (hoewel er ook een aantal mensen het totaal niet met hem eens was)
 12. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Ik zou geen DAC met ESS9018 willen, ik vind het echt totaal niet muzikaal klinken. Technisch wellicht perfect, maar ik mis van alles wat ik zou willen horen. Bij deze prijzen moet je wel even alle porto kosten optellen... er komt aardig wat bij. En dan de invoerkosten... 13 euro per pakket + de belasting... Het is wel erg leuk om dit te doen zelf...
 13. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Ja als je handig bent en de prints met DAC in China koopt kan je het best zelf. Het USB board komt uit Europa. Het enige lastige is goede TDA1540 vinden, er is veel fake.... Op pagina 1 staat een foto van het inwendige van de DAC. Opvallend is dat de aarde niet aangesloten was, maar met een draadje aan de kast klinkt het toch echt beter... Dus dat hebben we maar even gedaan (na luisterproeven).
 14. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Nee, de kleine producenten zijn de pineut.... de grote jongens hebben weer afspraken gemaakt met fiscus in Nederland en met de vervoerders.... Die hebben een speciaal computerprogramma/systeem die de aangifte al vanuit China regelt. De jongens als Alibaba en Alieexpres hebben nauwelijks last van deze belastingmaatregel. Je ziet ook dat als je besteld dat de invoerkosten vaak al inbegrepen zijn. Over een aantal jaren zal wel blijken dat deze maatregel amper resultaat heeft gehad door het lobby circuit in Den Haag... Mijn DAC is gewoon privé verstuurd en dan krijg je dus invoerkosten + BTW over de DAC en de porto...
 15. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Nee is compleet.... Met Amareno.. zoals de foto ergens hierboven... Helaas zijn de porto kosten en invoerkosten niet leuk meer sinds 1 juli, echt alles wordt belast, zelfs over de portokosten moet je belasting betalen.
 16. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Het is nog een beetje lastig om aan te geven, op het moment dat je het commercieel wil gaan verkopen krijg je te maken met CE keurmerk. Verder hangt het er van af of je er 1 besteld of bijvoorbeeld meteen 25. Dan zakt de prijs ook flink denk ik. Zo ruwweg geschat op dit moment rond de 500 euro ex porto en invoerkosten..
 17. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Zo'n gok is het niet Ivan, de kosten waren niet zo hoog en omdat het een soort "zelfbouw" is kan je de onderdelen ook weer hergebruiken. Het USB board is een Amanero, wat in heel veel DAC's gebruikt wordt.
 18. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Na een paar weken geduld te hebben gehad kwam de TDA1540 DAC vorige week aan in Nederland. Door een Chinese bouwer gemaakt en door onszelf een beetje aangepast, er is o.a. een USB-board toegevoegd. Alles was heel gebleven, zeker de buisjes zijn kwetsbaar. Helaas heb ik zelf op dit moment in Nederland geen muziekinstallatie om hem te testen. De DAC dus maar meegenomen naar een vriend met een topinstallatie. Hij had altijd een Metrum Acoustic Pavane maar die is intussen vervangen door een Sonnet Morpheus. Helaas speelt mijn vriend met allemaal Siltech XLR kabels, dus we moesten een simpele interlink van vandenHul gaan gebruiken. Ook de netkabel was een relatief eenvoudige (Wireworld Aurora) in plaats van de Siltech aan de Sonnet. We hebben alleen SPDIF geluisterd met een CEC loopwerk als bron. We hebben een aantal muziekstukken gespeeld, waaronder Schindlers List, The Pink Panter, en een paar stukken van o.a. Nat King Cole en een onbekende zangeres. Na een paar uur luisteren waarbij we twee keer van DAC hebben gewisseld, was het wel duidelijk. Er zit bijna geen verschil tussen de Sonnet en de TDA1540 DAC. Sommige muziek vonden we de TDA1540 echt prachtig, bij andere de Sonnet. Maar dan moet je wel bedenken dat de Sonnet met betere bekabeling was aangesloten en is ingespeeld. Voor ons was in ieder geval duidelijk dat de TDA1540 een topper is. De prijs waarvoor ik hem heb gaat niet lukken, er moet een keurmerk op komen voor de EEG en zeker de aansluit lay-out achterop en de omschrijvingen kan nog wel stukje beter. Verder is de porto erg duur. Per kilo luchtpost betaal je rond de 25 euro momenteel vanuit China. Maar blij ben ik in ieder geval wel. Hij blijft in Nederland en wellicht kan ik de komende weken nog wel ergens naar deze DAC luisteren.
 19. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Zo morgen gaan we de DAC eens aansluiten en vergelijken...Helaas niet op mijn eigen set, maar bij een kennis.
 20. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Zo, mijn DAC is inmiddels aangekomen in Rotterdam, zelf ben ik elders in Nederland, Woensdag hoop ik de doos open te maken en wellicht kan ik even luisteren bij mijn zoon. Ik ben echt heel benieuwd..
 21. Line Magnetic is absoluut de moeite waard. Zeker nu de importeur een 10% kortingsactie heeft op de kleur zwart. Je zou wel nog kunnen nadenken of je een KT88 / 6550 versterker wil of liever met andere buizen. Het hangt ook een beetje af van je luidsprekers, met weinig vermogen heb je al snel hoogrendement luidsprekers nodig.
 22. Helaas is het niet zo makkelijk.... om mijn vaccinatiebewijs in de app te krijgen moet ik een afspraak maken bij GGD Utrecht, daar fysiek naar toe gaan en dan kunnen ze het erin zetten... dat duurt ook nog een aantal werkdagen... Hoezo slecht geregeld. Iedere buitenlander buiten de EEG die Nederland bezoekt kan niet meer uit eten vanaf volgende week. Heeft men totaal niet over nagedacht. Apps en Nederland is nog wel iets. Onze woonland Indonesia heeft het beter voor elkaar. Ieder vaccinatiebewijs zit binnen 1 werkdag in hun app, en dat kan gewoon digitaal. Dus dat wordt dan maar geen hifi beurs bezoeken of uit eten...
 23. pjotr27

  TDA1540 DAC

  Volgens de Chinese verzender komt de DAC de 16e aan in Nederland. Ik ben heel benieuwd hoe hij klinkt. Degene die hem "ontdekt" heeft, heeft intussen een nieuwe besteld.
 24. In Indonesia wordt er heel veel nog aangeboden tegen bodemprijzen. Nadeel is daar wel: weinig mensen die er goed voor gezorgd hebben. Een 2e nadeel is de mega hoge porto op dit moment vanuit Azie naar Nederland. Je betaald zomaar 20 tot 30 euro per kilo. DIe Elna Silmic heb je diverse versies van. Er is er een die een beetje gevlekt glimmend is aan de buitenkant. Die is echt niet verkeerd. De andere versies zijn inderdaad drama
×
×
 • Create New...