Jump to content

pjotr27

Members
 • Posts

  1137
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pjotr27

 1. Nu snap ik het. Leuke oplossing, maar je gebruikt meer Audio/Video componenten als normaal stereo. In jouw geval prima, ik heb de keuze gemaakt om alles geluid (stereo) te optimaliseren. Zodra ik de video bij aansluit wordt het geluid al minder..
 2. Wat gebruik je voor cd-speler/loopwerk? Kan niet echt snel iets vinden wat HDMI uit heeft voor geluid... (hetzelfde geldt voor een ingang op een DAC).
 3. Bedoel je I2S of HDMI? De laatste is echt voor beeld. Weliswaar zijn de connectors hetzelfde maar het is echt een heel ander protocol.
 4. Als je de Onyx met I2S besteld kan je de Shanling via I2S aansluiten..dat klinkt echt beter als USB of SPDIF... Ik ben helaas tot eind mei in Indonesië, anders had ik hem best een keer willen meenemen naar je..
 5. Ik had veel contact met hem tot 2018, daarna niets meer gehoord. Geen idee ook of hij nog leeft cq actief is met muziek. Woonde trouwens wel op leuke plek in centrum Leiden
 6. Je had toch een Metrum Onyx? Ik zou trouwens in jouw geval een nieuw loopwerk kopen. Tweedehands is wellicht leuk, maar als ik hoor hoe goed de Shanling klinkt voor net even dik 700 euro...
 7. Shanling ET3, pracht apparaat en betaalbaar. Wil je meer uitgeven CEC TL-5.
 8. Het lijkt wel een Google translate vertaling. Mij schrikt het meteen af om daar te kopen…
 9. Ja , prijs is net niet... Zelfs de 1.5 meter die ik nodig hebt kost niet veel..
 10. Ik heb nu een VandenHul flat, heb je ook nog andere DeLock typen geprobeerd? Ben eigenlijk wel benieuwd of er verschil is (zal er vast zijn).
 11. Mijn dac heeft ook I2S en daar gebruik ik gewoon een HDMI kabel voor tussen het cd loopwerk en de dac. Ik vraag me nog wel af wat de invloed van de kabel is. By the way, I2S is echt veel mooier als USB of SPDIF.
 12. Ik zie dat ze bij mij om de hoek wonen (binnen paar kilometer). Wellicht ziekte? De eigenaar is inmiddels rond de 65 jaar oud.
 13. Iemand enig idee hoe ik de kap (Sansui AU-8500) het beste kan opknappen? Hij heeft aardig wat roestplekken en moet zeker eerst worden "opgeschuurd". Daarna opnieuw zwart spuiten. Er is vast iemand die tips heeft welke verf het mooiste resultaat geeft...
 14. We zijn intussen heel wat tijd verder. Mijn Sansui AU-8500 speelt weer en wordt nog even nagekeken. De AU-719 staat al tijdje op de kast omdat ik nu met een 2A3 buizenversterker speel. Als ik de AU-8500 opgehaald heb ga ik eens vergelijken. De "minst" klinkende gaat dan in de verkoop...
 15. Geef mij maar i2S…. Klinkt zoveel mooier als USB of SPDIFF. En met vaak relatief betaalbare kabel….
 16. Helemaal mee eens, hij heeft ook blijkbaar heel veel dure audio apparatuur tot zijn beschikking... Ik ken niemand die zoveel spullen alleen maar bewaard omdat je zo af en toe een review schrijft. En dan de manier waarop hij alles beschrijft. Het is al moeilijk genoeg om op te schrijven wat je hoort bij het wisselen van 1 apparaat, laat staan een complete set verwisselen.. soms vraag ik me echt af of hij de test apparaten wel echt beluisterd heeft....
 17. Ja bedenk wel dat niet alleen een dac chip bepalend is… de goedkope versie van mijn dac (rond de 600 euro en die gaat de verkoop in binnenkort) vond ik in vergelijk met een Sonnet Morpheus zeker gelijkwaardig. Komende week ga ik de interne kabel in mijn luidsprekers aanpassen en dan is mijn set af. Gisteren Silje Nergaard te luisteren en dat was echt heel indrukwekkend om te horen. Mijn setje kost ook wel wat zo bij elkaar, maar lang niet als ik zie wat sommige andere sets kosten. Mijn Proceed heeft trouwens nog 1 van de 1e Philips loopwerken, maar op dit moment vind ik mijn Shanling ET3 mooier….
 18. +1, mijn huidige dac heeft de allereerste Philips TDA1540 omzetter. Je schrikt hoe dit goed geïmplementeerd klinkt. Ja en hij speelt zelfs 192/24 af….
 19. Leuke vraag voor Kraus, zelf ken ik een ontwerper van audio-apparatuur en bekabeling die alleen maar mono luistert. Maar dus ook 1 speaker, 1 mono versterker en platenspeler met mono-element. Zelf zou ik het te beperkt vinden omdat je ook eigenlijk mono opnames moet kopen/luisteren. Het is wel heel bijzonder, erg veel emotie, en met name stemmen en instrumenten krijgen heel veel kleur. Het is wel stuk lastiger om de "ruimte" te horen. De beperkingen houden mij tegen, maar het kan zeker heel mooi zijn.
 20. Maar wel heel erg veel luisterplezier. Vind cd zoeken, in cd speler stoppen, heel wat leuker als een streamer met zoveel muziek dat je het niet meer weet. En ach, als je niet rookt en of drinkt, is het prima om zo af en toe wat te kopen..
 21. By the way, ik ben erg tevreden met mijn Aurel Bryan luidsprekers (zie bericht van Kraus ergens hierboven), maar dat wil zeker niet zeggen dat ik andere luidsprekers niet mooi vind.. Met mijn nieuwe kasten heb ik wel stuk meer laag, maar omdat mijn ruimte best veel inhoud heeft, niet echt problemen met de weergave.
 22. Ik zou maar eens kabel wisselen… heb zelf weleens luidsprekerkabels gehad waar het laag echt afschuwelijk mee klonk… kleine moeite en je weet meteen dat je die kan uitsluiten mocht het niets uitmaken
 23. Ik heb best een tijd ook Ocos kabel gebruikt met een Sansui AU-719. Die is zeker niet verkeerd. Maar op mijn buizenversterker is het een stuk minder mooi, mijn Pel Audio die ik nog had liggen is daar een stuk muzikaler en homogener op als de Ocos. Wellicht heeft Carl nog zijn oude kabels liggen? Het is zo omgebouwd...
 24. Bovendien kan je nog wel de vraag stellen hoeveel Carl daarvan kan horen… zeker als je wat ouder bent. Boven de 50 jaar horen de meeste mensen al niets meer boven de 12khz
×
×
 • Create New...