Jump to content

Geerdie

Members
 • Posts

  3043
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Geerdie

 1. Als ik het verhaal van de topicstarter lees, komt er meteen iets boven: heb je kleine "bezoekers" gehad die via de reflexpoort naar binnen zijn gekropen en het daar gezellig hebben gemaakt? Knaagdieren zijn dol op de isolatie van kabels...
 2. Subwoofertje erbij en we hebben het nergens meer over. Heb in de jaren 80 de Rhea gehad. Een gesloten kast. Goed laag was vér te zoeken. Tóch klonken ze best aardig.
 3. Tweemaal 12"... Dat zijn geen kleintjes. Dat doet behoorlijk wat, en lijkt me dus niet iets voor de kleine woonkamers (of voor zeikerige buren)
 4. Ik zit dit nét te lezen en vroeg me af waar dit in hemelsnaam over gaat en wie de boel in de zeik zit te nemen
 5. Toen de klasse-D stereo versterkers, en bouwpakketten, op de markt kwamen (jaar of 10-15 geleden?) waren audiofielen niet zo lovend over ze. Men had het over een "typisch klasse-D geluid", wat nog het beste te vergelijken was met de kenmerkende "sis-boem" klankkarakteristiek van Duitse luidsprekers uit de jaren '80. Ik begreep dat klasse-D tegenwoordig een flink stuk doorontwikkeld is. (lees beter te pruimen)
 6. Fijn dat het weer (even?) werkt. Zou het niet kunnen zijn dat er iets aan de kant van Qobuz gewijzigd is? Een update? Wijzigingen mbt VPN of andere privacy features? Bandbreedte problemen of andere storingen? Of in de eigen sfeer: Een automatische router-update? Mogelijk Qos instellingen? (lijkt me onwaarschijnlijk, maar toch...) Een gare switch? (mij een keer overkomen) Gare netwerkkaart/chip? (niet de eerste keer) Ohh, dit kunnen zulke leuke zoekplaatjes zijn. En nét als je denkt dat het opgelost is.... Ik had ook zoiets met m'n nieuwe LG tv; Spotify via Toslink gaf drop-outs. Bloedirritant. Via PC top. Via RPi prima. Via HDMI super. Mailtjes naar Ziggo en Spotify. Oorzaak nooit precies kunnen achterhalen behalve dan dat de Toslink van de TV niet helemaal lekker is. Ga ik daar wat aan doen? Niet echt. Niet belangrijk genoeg.
 7. Raspberry PI met Hifiberry? Volumio met Spotify plugin erop. Netwerkkabel eraan (draadloos opnemen in netwerk kan ook dacht ik). Pi is dan zichtbaar in je netwerk. Bediening via de browser van je mobiel (of tablet, of pc, of....) Met verzendkosten nog geen 100€. Externe USB dac is altijd optioneel.
 8. Geerdie

  TDA1540 DAC

  Hier meer over de TDA1541A S2 double crown.
 9. Geerdie

  TDA1540 DAC

  De Cambridge Audio CD3 had zelfs VIER TDA1541A's parallel. Meer hierover hier
 10. Geerdie

  TDA1540 DAC

  De DAC bezetting van de Marantz CD94 Mk2 (ooit in bezit gehad..)
 11. Dank je. Ik onderzoek dat even.
 12. Dat denk ik niet, want je HDMI poort is nu van het 1.4 type terwijl je voor 4K de 2.x versie nodig hebt.
 13. In mijn geval betreft het een W10 kast op de 1e verdieping met 20+ TB die ik via remote desktop onderhoud. Het lijkt erop dat dit geen bottleneck is (i5-4670). Het gaat om de afhandeling van de video-bestanden (hardwareversnelling) en de uitsturing van digitale audio (re-sampling naar 16-44) door Ubuntu. Onder W10 was en is dit geen probleem. Wat zou er anders kunnen? Ik zat aan Libre-Elec of zoiets te denken
 14. Een 4K video die, gestreamd via het netwerk, erg schokte, heb ik op de interne SSD gezet. Dat maakte geen verschil. Pas toen ik 'm met Handbrake converteerde naar 1080p, was het in orde. Toen kwam ik er ook achter dat de hardwareversnelling (x264 VDPAU) niet selecteerbaar was in Handbrake. Die 8-core stond dus lange tijd op 100% cpu te blazen.
 15. Bij de eerste installatie heb ik dat "software van derden" WEL aangevinkt. Omdat dat niet zo best liep heb ik dat bij poging 2 NIET gedaan. Niet dat dit veel verschil maakte...
 16. Dat is de interne gpu, een Radeon Vega 11.
×
×
 • Create New...