Jump to content
High-End Forums

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. AudioEnzo

  Weer eens een update Er is wel weer wat verandert in de set. De Tubulus I2S kabel is in de set geplaatst, ik had al eerder gehoord dat de R2R 7 dac van Audio-GD gevoelig is voor I2S kabels maar dit verschil had ik dan ook weer niet zien aankomen, een flinke verbetering in vooral kwaliteit van de midden/hoog tot hoog weergave. Er wordt blijkbaar meer microdetail ontrafelt (of er gaat nu minder verloren), het klinkt in ieder geval super verfijnd. De grootste wijzing is wel dat de Audio-GD Master 10 plaats heeft gewisseld met een Audio-GD Master 1/Master 3 voor/eind combinatie. De Master 10 geïntegreerde versterker is al erg goed maar de voor eind combi gaat nog een stuk verder. De Master 1 en 3 combi heeft nog meer definitie en klinkt strakker zonder de kenmerkende vloeiende weergave te verliezen en er is een stukje rust in het geluid gekomen zonder verlies van detail. Het is wel een zware stereo toren geworden, mijn kastje kreunt onder het gewicht van 70 kg. Al met al zeer tevreden over deze upgrade Binnenkort gaan we nog wat stoeien met een externe klok voor de streamer, ben benieuwd wat dat op gaat leveren!
 3. Open Baffle speakers van RenéN

  Slaat ie weer de PLANK mis
 4. Today
 5. DIY stroomkabel

  En jij denkt dat daar een mooie sinus uit komt? Over brandverzekering gesproken.. die UPS wordt niet gebruikt voor het doel waar hij voor gemaakt is. En accu's kunnen ook gevaarlijk zijn.
 6. Open Baffle speakers van RenéN

  Nee, Omdat de omspannen lengte bij dezelfde plank naar achter gewoon korter is.
 7. Weer 'n audiofiele dag... II

  Krausje voor het opstarten van de raspberry heb je een sd kaart nodig en die schrijven voor sd 10, en de 3B+ is geschkt voor surround of router of server of ......... maar niet voor audio. mvg wol Ik zou wel drie kaarsjes van 8 mm in driehoek vorn neer zetten ,misschien klinkt dat ook nog beter ,en dan met een rokje aan mischien klinkt dan nog beter.
 8. DIY stroomkabel

  Krausje ,ik mag alles aanleggen ,maakt niks uit ,als het veilig is,is het veilig naar de normem 1010 ,maak niks uit of litze of getwist ,zolang het netjes maakt kan er niks gebeuren,in de muur nen 1010 en buiten de muren netjes maken ,en nog iets als er korstsluiten ontaan is bij de koelkast en het huis fikt af , en je hebt een drade bar bij hifi installatie kunnen ze je niks maken al is het amateuristisch gemaakt. mvg wol
 9. Open Baffle speakers van RenéN

  Eerstdaags in breda zelfbouw audio ,als je snugger bent ga daar maar eens naar toe . mvg wol
 10. Yesterday
 11. DIY stroomkabel

  Altijd handig een jurist in de club. Elektriciteit is wel een steeds groter probleem, faseafwijkingen, schakelpulsen (gemalen) ,pieken, schommelingen in de spanning. Maar of je dat met een kabeltje oplost? Ik heb nog een oude "smart ups" waar mijn streamer en draaitafel op draait. Maakt van net wisselspanning gelijkstroom naar accu en vanaf de accu bouwt deze schone stroom op. Helaas heb je voor een klasse A versterker nogal wat accu's nodig.
 12. DIY stroomkabel

  wil(de) ? Je ziet ervan af?
 13. DIY stroomkabel

  Als jurist lees ik zoiets met plezier Johan. De kabel die ik wil(de) namaken is eigenlijk een copie van wat Russ Andrews op de markt brengt. Zoek even bij www.russandrews.com onder power. Verder heb ik een huis uit 1922 en er is heel wat aan de elektriciteit verbetert door een elektricien.
 14. Open Baffle speakers van RenéN

  Volgens mij kom ik in de buurt van het doel. Alleen..... moet ik er nog eventjes een nieuwe Open Baffle voor gaan bouwen
 15. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Deze begin dit jaar besteld, en die lag dus al een tijdje te rijpen. De hoogste tijd om er wat mee te doen. Charles-Valentin Alkan, de Alkan-Edition. Was nog een onbekende voor mij. Virtuoos.
 16. DIY stroomkabel

  Ik vraag me af of het vlechten van kabels beter is dan een CS-EU afscherming. Daarnaast vraag ik me af wat de werking is van een meter kabel op pakweg 20 cm dunne draadjes in het betreffende apparaat en vooral de ca 10 meter "gamma" kabel naar de stoppenkast. En als je ervan overtuigd bent dat het uitmaakt, een paar mooie stekkers een aardedraad en wat kous terwijl je voor ca 99 euro een mooie kant en klare supra kabel kunt kopen. Nog een niet grappig bedoelde tip , kijk je brandverzekering eens na op het gebruik van ondeugdelijke installaties (stroomkabel). Als er brand komt kijken ze eerst de meterkast en de kabels na. Neem van mij aan dat ze niet graag betalen en elke argument zullen gebruiken. De taxateurs krijgen een bonus als ze schadevergoeding kunnen beperken. 2 Art. 294 WvK (voor brandverzekering): De verzekeraar is ontslagen van de verplichting tot voldoening der schade, indien hij bewijst dat de brand door merkelijke schuld of nalatigheid van den verzekerde zelven veroorzaakt is. Geldt nog voor verzekeringen gesloten voor 1 januari 2006 Art. 7:952 BW (voor schadeverzekering) De verzekeraar vergoedt geen schade aan de verzekerde die de schade met opzet of door roekeloosheid heeft veroorzaakt. Regelend recht (art. 7:952 BW wordt niet genoemd in art. 7:963 BW) 3 HR 3 april 2003, NJ 2004/536 (Amev/Meijerink) Aan art. 294K ligt de gedachte ten grondslag dat de verzekeraar bij de beoordeling van het risico dat hij krachtens de te sluiten overeenkomst zal gaan lopen, ervan mag uitgaan dat de verzekerde niet zozeer tekortschiet in zorg ter voorkoming van schade dat er sprake is van merkelijke schuld (HR 19 juni 1992, nr. 7941, NJ 1993, 555). Met het begrip merkelijke schuld in art. 294 K wordt een ernstige mate van schuld aangeduid. Bij lichtere graden van schuld blijft de verplichting tot uitkering van de (brand)verzekeraar in stand, omdat minder ernstige vormen van nalatigheid en onvoorzichtigheid nu juist zijn te rekenen tot de gevaren waartegen de verzekering dekking biedt.
 17. Open Baffle speakers van RenéN

  Weet ik toch!!!! Ik krijg ook niet elke keer de Audio Nervosa onder controle, zelfs niet met voldoende ProzAc in huis. Het is alleen te hopen dat jij ook eens een moment krijgt en van jouw eindresultaat kunt gaan genieten maar het houdt niet op.
 18. Verwarring

  Lijkt me een prima winkel Carl. Wij hebben ook jaren zo' n zaak gehad in Zaandam die heette: " de Hifi adviseur". Bestaat helaas niet meer, waarschijnlijk té eerlijk.
 19. Open Baffle speakers van RenéN

  Ik denk het te weten . Omdat de golf bij de rechte baffle aan de voorkant een kortere weg heeft af te leggen dan als er een stuk naar achteren staat?
 20. Open Baffle speakers van RenéN

  Zegt hij, die Markath's bouwt die ook niet van te voren gehoord zijn en op de gok een CD-speler koopt . Nee, het advies ga ik niet volgen, kom vrijdagmiddag eens luisteren en dan weet (hoor) je waarom ik deze weg verder vervolgen . Neem dan wél even een eigen plaatje (LP) mee....
 21. Verwarring

  Laat ik nou denken dat Carl het over zijn luidsprekers had. Over verwarring gesproken.
 22. Verwarring

  Verbaasd je dat Carl?
 23. Verwarring

  Dat is heel correct van de man. Zo had ik dat met de monteur die al jaren de auto van mij en van mijn zoon onderhoud. De auto van mijn zoon had ik ter keuring aangeboden en hem verzocht om de distributie ketting te vervangen,ik had geen idee dat al ooit gebeurd was. De monteur ook niet tot dat hij de ketting zag, hij had 4 jaar geleden zelf de ketting vervangen. De ketting had pas 20.000 km gedraait. Zoiets gaat om vertrouwen,hij had het zomaar kunnen doen. Om het nog een beetje over audio te hebben. Als ik de Yamaha c4 heb dan ga ik bi-ampen met de Yamaha m2 en de Lux l507s. Gewoon omdat ik het leuk vind.
 24. DIY stroomkabel

  Of helemaal geen dan.
 25. DIY stroomkabel

  De aardedraad niet mee vlechten! En ook niet in het midden door de Kimber steken. Aan de zijkant er naast, is het best. Op de aardedraad zit elektrische vervuiling. Dat wil je niet in de buurt van je stroomgeleiders hebben. Beter zou eigenlijk aparte aardedraden en ver van de stroomgeleiders zijn.
 26. Verwarring

  Net bij de Hifiwinkel geweest voor de vervanging van de zekering van de versterker. Toen ik vertelde dat ik misschien in was voor nieuwe LS zei Rob Wilms dat me dat moeilijk zou vallen. Ten eerste omdat ik zeer goede LS had en bovendien sterk aan het geluid gewend was. Dat krijg je als je al jaren een fatsoenlijke relatie opbouwt, dan krijg je fatsoen terug.
 27. Set Van Marcel

  Anders dan bij eindbuizen, Kunnen stuurbuisjes van goede merken over lange tijd 5000.....10.000 stabiel blijven. Zie ook de filmpjes van upscale audio In mijn buizen versterker in de woonkamer heb ik die EH 6922 goldpin ballanced en ik heb ze ook nog geselecteerd . Ze klinken heel verfijnd, helemaal niet scherp en "hard" zoals veel ECC88 buisjes. Na zeg 100 uur inspelen. Dankzij dat en precies afregelen haal ik echt ongelofelijk lage vervorming waardes in mijn versterker. Boven in mijn werkplaats heb ik die Russische 6H23p-EB. Ook goed lekker "stevig", lange levensduur, lage vervorming, maar iets minder verfijnd vind ik.
 28. Set Van Marcel

  Weer wat geleerd. Was in de war met gematcht. Blijven de waardes van een gebalanceerd buisje ook gelijk of is het net als met een gematcht paartje dat die waardes toch verschillend worden tijdens het gebruik.
 1. Load more activity
×