All Activity

This stream auto-updates   

 1. Past hour
 2. Gisteren met Roger bij Cock geweest. Ik was natuurlijk door eerdere bezoekers "gewaarschuwd", maar ik was toch nog behoorlijk geschokt. Net alsof ik op mijn sportschool een kind van 10 en met een klein postuur, met halters van 35/40 kg aan de gang zag. Fysiek onmogelijk, maar als je het gewicht van de halters hebt gecontroleerd kun je niet er meer omheen. Na 10 seconden was ik bij Cock zover voor wat betreft het laag, voor de rest had ik wat langer nodig natuurlijk. Dat krachtige van het laag trok door in het gehele geluidsbeeld. Geen enkele versmering en volgens mij komt daardoor de ruimtelijkheid veel beter naar "boven". Toen we CD's met stemmen draaiden (Spiritchaser) vond ik de stemmen wel wat aan de lage kant zitten en Roger bevestigde dat. Nu ben ik daar zelf nogal scherp op en we hebben daarover uitgebreid gepraat en ook nog ander materiaal uitgeprobeerd. Toen we later met LP's aan de gang gingen ook nog mijn LP gedraaid waar Van Morrison met Cliff Richard samen zingt. En daar zaten de stemmen weer een stuk hoger (correct dus). Ik ben er dus eigenlijk wel van overtuigd dat ook hier het medium LP weer superieur is aan de CD. De platenspeler van Cock is natuurlijk ook een kunststuk op zich zelf. Ik dacht eigenlijk altijd dat de pomp van een tangiale arm lawaai maakte: die van hem natuurlijk niet. Cock heeft natuurlijk een perfecte set die zoals ik al dacht tot het oneindige toe uitgedacht en getuned is en waar onconventionele methoden niet geschuwd zijn. Eigenlijk zou ik een volgende keer de luidsprekers wel eens op een "normale" versterker willen horen. Gewoon om te horen wat die LS zonder superieure versterking doen. Het geluid wat er trouwens dicht bij kwam was dat van Jerry alhoewel ik het daar weer wat vermoeiend (agressief) vond klinken. LS die er naar mijn herinnering dicht bijzitten, zijn die van Josep audio. Die zijn hier jammer genoeg niet te koop, maar we hoorden ze weer in Muenchen dit jaar. Ze hadden ook dat krachtige. Verder hebben we natuurlijk nog veel gepraat en het is duidelijk dat Cock iemand is die ervan geniet dat hij ander mensen kan inspireren. Zeker met Roger heeft hij ook veel technische zaken uitgewisseld. Ik moest wel goed opletten om het nog een beetje bij te houden Zo tussen de regels door hoor je ook wel dat hij zijn intense (jongens)vriendschap met Arnold mist. Moet leuk zijn geweest: innovaties uitproberen tot diep in de nacht en ondertussen eten van de afhaalchinees. Kortom een welbestede dag en ik wil zeker nog eens terugkomen (als ik welkom ben natuurlijk). In ieder geval komt Cock nog eens bij mij. Moet wel voor de verbouwing van de badkamer!
 3. Today
 4. Bij googelen vond ik een mooi artikel aangaande de afstelling van een dt geschreven door Sodeju.
 5. Leuk, oude glorie
 6. Inderdaad, de P505, met een buizen mc phono. Inmiddels wel voorzien van nieuwe potmeter.
 7. Het is zinvoller om naar de SRA (Stylus Rake Angle) te kijken, dat is waar het om gaat, VTA is slechts een afgeleide.
 8. Yesterday
 9. When the air was still clean and sex dirty bedoel je??
 10. Jawel Groovy. De VTA is de vertical tracking angle oftewel de verticale afspeelhoek. Als je de hoogte van de arm verandert zal de naald simpel gezegd meer rechtop gaan staan of juist platter gaan liggen.
 11. Ja t was en inkoppertje. Btw Beard VV, is dat buizen. Ik kan me een merk Beard herinneren uit de jaren 80. Bij audio & techniek was men er erg te spreken over. Ik vraag me af of dit hetzelfde merk is
 12. Andere stand van de naald in de groef?
 13. Heb gisteravond "a night at the opera" en "a day at the races" van Queen gedownload en beluisterd. Jaren niet gehoord en wat me direct opviel is toch wel de grote verscheidenheid aan stijlen. Best wel uniek en geen doorsnee rockband.
 14. Ik weet niet of het voor alle muziek een aanrader is, heb alleen de eerste beide demotracks beluisterd en die vond ik wel indrukwekkend. Maar probeer het zelf eens zou ik zeggen, de link staat in Berny's post. En experimenteren met opnames zal altijd wel blijven, de mens blijft onderzoeken.
 15. En ik dacht nog: kan Leobus niet beter lekker met zijn vrouw méé naar de sauna. Lijkt me veel leuker voor hem. Maar dat liep dus anders.
 16. Dank je Vogel. Dit lijkt al meer veelbelovend. De Nuprime werkt ook met connect, maar moet daarna nog via optische kabel naar de DAC. Ik ga eens kijken of ik dit apparaat ergens mag beluisteren
 17. Dus je vindt de Sonorus opnames eigenlijk wel een aanrader? Leuk dat er nog geexperimenteerd wordt met geluidsopnames.
 18. Last week
 19. Dank je, ik sta altijd open voor leuke dingen. Even zonder gekheid: tussen de stereo en de Sonorus opnames is hier een groot verschil in ruimtelijkheid waar te nemen maar sinds ik een audiotegel onder mijn set heb liggen is dat sowieso al ontzettend verbeterd.
 20. Mooi verslag Hans, erg leuk om te lezen! Altijd interessant die luisterbezoekjes en gezellig bovendien. Daarnaast laat het jezelf ook weer eens nadenken over hoe het anders kan of zou kunnen. En als er dan óók nog wat huisvlijt aan te pas is gekomen vind ik het helemaal mooi .
 21. Spotify draait hier naar mijn mening heel genietbaar. Met premium account en een Cambridge 851N. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Spotify Connect. Misschien dat dit een betere interface is dan via een pc of zo maar dat heb ik nooit echt vergeleken. Er wordt met Spotify Connect wel automatisch de hoogste kwaliteit gekozen. Gebalanceerd aangesloten want schijnt ook beter te klinken naar men zegt op diverse fora.
 22. Inmiddels moet het element redelijk ingespeeld zijn en ben ik wat aan het spelen met de VTA. Ik heb de arm iets lager gezet en de stem wordt daarmee net natuurlijker.
 23. Vaak dezelfde muziek als later aangeschaft op LP, want luister Spotify veel om dingen te beoordelen. Maar bedankt voor je grappig bedoelde reactie.
 24. Goeie muziek kiezen
 25. Ben niet zo'n rock-fan, maar best wel eens meegesleept naar een of ander rock-concert (The Stones in Rotterdam bv, ach, wat waren we jong). En best een paar keer Pink Pop. Ik heb nu die twee video's weer gedownload, altijd leuk. Trouwens, gisteren gekeken naar The Caretaker's An Empty Bliss Beyond This World. Ja, ook gekeken, al denk je dat er niet veel aan is, met drie kleiballen en een luciferhoutje in beeld (herinnerde me er wel aan, dat de kachels weer eens aan moesten ). Maar per nummer veranderden de ballen iets, en de muziek was betoverend. Bedankt Seed.
 26. Dit concert staat in m'n geheugen gegrift, de eerste Rocknacht. We zaten met de mond open voor de buis. Wat er na Rory kwam ben ik allang weer vergeten, moest het opzoeken, heeft geen indruk kunnen maken De volgende Rocknacht was Mothers Finest er en stond ik in die enorme hal te stuiteren.
 27. Ff testen toch (en ik zie liever Rory zonder rare knakkers die mee willen howlen), deze wel en deze geeft die melding, dus niet https://www.youtube.com/watch?v=2c9VWTbTW8k
 28. Leuk om te lezen dat je het hebt geprobeerd en om te horen wat je er van vond.
 1. Load more activity