Jump to content
High-End Forums

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Denk dat die 0,6W in "stb uit"" is. In normaal stb hybernation staan de schijven wel stil maar draait de processor nog steeds zachtjes zijn rondjes. Meestal is het dan nog wel een 5 Watt.
 3. Of een ZyXEL NAS542 met vier baaien (dan kun je uitbreiden naar behoefte) voor 176 euro: https://tweakers.net/pricewatch/484699/zyxel-nas542.html Deze verbruikt maximaal 38,5 W maar ook hier wordt nergens opgegeven wat zijn stand-byverbruik is.Op een Italiaanse site vond ik dat dat 0,6 W zou zijn, maar ik kan dus niet achterhalen of dat correct is.
 4. Denk dat die er geen hout van zullen snappen van wat die malle opa nu weer ter berde brengt
 5. Op Woodstock baden ze niet, ze baadden erin. En ook letterlijk, want het was er maar een natte boel na die hoosbuien. Was er graag bijgeweest. Heb je wat om aan je kleinkinderen te vertellen, als je die hebt.
 6. 5 Watt in "slaap"stand is idd bovenmatig. Beneden heb ik een versterker die ook zoveel gebruikt als-ie "uit" staat. Daar heb ik een stokje voor gestoken door er een echte schakelaar voor te zetten.
 7. carl

  Vanavond op TV ....

  Wat denk je van mensen die bij die missen van de Paus in Zuid Amerika waren Onno ? Wordt wel voor vrede en liefde gebeden. Niet dat ik daar bij had willen zijn πŸ˜€
 8. Ja Cambridge raadt zelf aan een Nas te gebruiken. Idd maar ik lees nu op verschillende plaatsen dat verbruik 5 watt is in slaapstand. Kijk dat terwijl je speelt het 40 watt verbruikt vind ik mee te leven.
 9. Kan je streamer met een NAS werken? Dat lijkt me dan de oplossing, want dat verbruikt voor de streamer geen extra stroom. Een NAS verbruikt meestal tussen 10 en 35 W in werking, ZONDER de harde schijven. Met harde schijven is dat uiteraard meer, afhankelijk van hoeveel het er zijn. 5 W in slaapstand lijkt me ontzettend veel. Dat zou echt niet meer dan 0,2W of zoiets mogen zijn.
 10. Idd, en ik heb me er al een paar keer in verdiept. Vind het vervelende materie. Bovendien vaak onduidelijk hoeveel stroom je nou verbruikt. Op 3 sites kijk in naar specs van Synology 216 se, en nergens iets over stroomverbruik. Al die apparaten die altijd maar in de stroom zitten te verbruiken staat mij enorm tegen. Ik zie dat de 115 10.52W (Toegang), 4.97W (HDD slaapstand) verbruikt. 5 watt in slaapstand vind ik dus ontzetten zonde. Of de Nas bij de stereo zetten en dan steeds met de hand uitzetten? Ook de 119, volgens mij zo'n beetje nieuwste model verbruikt -stand-by 5,01 W, is gewoon zonde. Ik luister een paar keer per week via de streamer naar muziek en verder wil ik dan dat dat ding gewoon uitstaat. Ik zal die Nas alleen voor muziek gebruiken, al die andere functies heb ik niet nodig en interesseert me ook niet.
 11. Heel, heel veel sub dir. Maar met de 3,5 hdd met voeding werd het meteen helemaal benaderbaar, na een paar seconden. Nu trekt hij daar voor zoveel stroom dat de streamer over zijn toeren gaat en opnieuw opstart. Is echt een stroom probleem.
 12. Hmm... Hoeveel subdirectory's en bestanden staan in die map boxsets? Als dat enkele duizenden zijn, kan het even duren om zo'n directory in te lezen. Ik ben dat gewend van Kodi, die doet er iedere keer zo'n 5 minuten over, daarom gebruik ik die niet meer voor muziek en heb ik daar een aparte muziekstreamer voor gemaakt die met mpd werkt (www.musicpd.org).
 13. Klopt, een van de meest probleemloze varianten. Maar je moet het nog steeds snappen
 14. Met een Synology NAS valt dat erg mee. Daar zit standaard prima bruikbare software bij.
 15. Nou nieuwe usb hub binnen (met de verbeterde power toevoer) De mappen op schijfjes sneller zichtbaar, speel eerste file, snel en werkt goed, maar dan... kies ik de map boxsets, waar dus heel veel gb muziek op staat, en nee hoor, het loopt weer vast. Teleurstelling , teleurstelling. Die powerhub gaat weer terug. Usb 2,5 inch schijven gebruiken? Ik geef dat op. Dus nu, proberen met usb hub en 3 maal 2 tb schijven? Of toch maar een Nas? dat laatste is misschien wel het beste alleen ik heb dus zo'n ding al 2 keer gehad en ik vond het zo'n gedoe.
 16. Ben daar wel geweest, maar was te verbaast van al die bijzondere mensen, die ik ook niet kende. Had er ook geen tijd voor gereserveerd, dus het was meer vol verbazing observeren.😎
 17. Bedankt al voor de feedback ik heb me ondertussen ook bij zelfbouwaudio aangemeld πŸ˜‰
 18. Kralingen niet meegemaakt zeker...?
 19. In de documentaire ging het niet zozeer om de muziek, maar om de organisatie ervan en waar men voor stond als jongere generatie. 300.000 mensen die allemaal hetzelfde wilden en dat lieten zien aan de rest van de wereld.... vrijheid en vrede en liefde. Na Woodstock is dit NOOIT meer vertoond. Het was ook tevens het hoogtepunt van de Hippie beweging.
 20. Jee, goed hoor. Ben nu aan het luisteren naar "Een goede morgen met" prinses Christina, die van de week overleed. NPO Radio 4.
 21. Ik zal de lp eens draaien en mijn fantasie de vrije loop laten😁
 22. Yesterday
 23. Da's jammer. Ben helemaal flabbergasted van die uitzending over die drie dagen, nu precies 50 jaar geleden. Helemaal te gek gaaf, weet je wel. De sfeer daar op Woodstock was perfect. Kon hem alleen eerst niet vinden, want op de genoemde datum stond-ie niet. Dat heb je met herhalingen , want de film was al eerder uitgezonden op 17 juni j.l. om 7 uur 's-ochtends. Ik heb hier NPO Start op een Raspberry van een paar tientjes, daarop Retrospect voor niks, nada, noppa, en daar draait dan o.a. NPO Start op. Kun je uitzendingen van heel wat jaartjes terug bekijken.
 24. He, bedankt, snap ik dat ook weer. Heb trouwens ooit een platenwisselaar gehad, "Mijn Eerste Dual". De 1215, zaliger nagedachtenis. Nu ben ik mijn eigen platenwisselaar maar.
 25. Logisch toch. Dat is voor platenwisselaars. Je legt de plaat met kant 1 onderop, dan plaat met kant 2 en als laatste kant 3. Na het afspelen van de 3 platen, pak je de hel stapel op en draait die om. Dan wordt achtereenvolgens kant 4, 5 en 6 gespeeld.
 26. Ik wel, maar nu nog even niet. Vanavond hoop ik. Het is met muziek hetzelfde als met tv en ook met setjes: iedereen zoekt er wat anders in (en vindt hopelijk wat-ie zoekt). Ik heb de platen erbij gepakt, nu draait kant 2. Ze zijn vreemd verdeeld, plaat "1" heeft deel 1 en 6, plaat "2" deel 3 en 4, plaat "3" deel 2 en 5. En de platen zijn niet genummerd, ze hebben allemaal kant 1 en 2. Iemand hier heeft de volgorde erop gezet.
 27. Veel geklets weinig muziek. Npo 2 extra kan ik niet terug kijken.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...