Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  22070
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hans van Liempd

 1. En de DM2a's zijn ook verkocht. De grootste dingen zijn nu weg.
 2. Magnepans klinken wat vetter in het laag. Elektrostaten dan weer wat verfijnder in het hoog. Stemmen klinken voor mij beter op een Magnepan dan op elektrostaten. Al kun je niet alle elektrostaten over een kam scheren. Het laag heeft bij een elektrostaat ook vaak minder controle.
 3. Dat zijn alle drie electrostaten. Die klinken echt anders dan een Magnepan. Ik weet niet of Bloom zijn electrostaten nog te koop heeft staan.
 4. Mooi. In ieder geval plaats zat in het kastje. PF gebruikt wel modulaire kasten, maar zijn toch anders. Die blijven gewoon leverbaar: https://www.eltim.eu/en/modu-electronics-cabinets/g-37
 5. Luister eens goed naar de kwaliteit van het laag. Daar gaat het bij stranded draad vaak mis. Zelfs bij apart geïsoleerde draadjes.
 6. Wanneer je een goede trekontlasting hebt wél. Maar een draad die kan bewegen in een stekker zorgt er voor dat het schroefje losloopt. Ik had WBT haakse luidsprekerkabelstekkers en de vergulde adereindhulsjes gebruikt. Zelfs met die twee schroefjes achter elkaar kwam het draad nog los.
 7. Waardeloze stekkers..... die er nu aan zitten, maar een setje koperen spades die geperst én gesoldeerd worden maken een veel betere verbinding. Pluggen met schroefjes zijn altijd waardeloos. Vroeg of laat gaat dat los en is van een deugdelijke verbinding geen sprake meer.
 8. Bij vaste aanleg wél, maar voor een losliggende kabel, werkt het zolang het werkt. Dan is vervangen altijd nog mogelijk. Nieuwe kabels in buizen trekken is iets anders, met het aanzetten van stekkers en stopcontacten ook van een andere orde. Dan zou ik ook niet bezuinigen op kabel. En zeker niet de kabels van Action gebruiken. Dat is verkoperd aluminium. Ik heb hier blauwe Belden Cat 5e in de buizen liggen. Prima kabel, die echt niet vervangen hoeft te worden. En 85, dat hoop ik over 13 jaar te worden. Dan is die kabel dus nóg ouder. Gelukkig hier geen overbezet wifi netwerk en bij Carl is dat nóg minder druk. De afstand tussen huizen telt ook mee.
 9. Wat een drama die cat 5e...... nou ehh.. hier alles cat 5e. Werkt en klinkt uitstekend.
 10. De terugverdientijd hangt ook af van wat je betaald voor stroom. Dat is voor veel mensen verschillend vanwege een ander contract. Maar weinig verbruiken is altijd voordelig. Behalve wanneer je flexibele tarieven hebt en op zonnige en winderige dagen moet bijbetalen wanneer je terug levert. Of de stekker uit de panelen dan natuurlijk.
 11. Mijn hele set gebruikt ca. 100 W. Incl. PC en DAC. De versterking slechts ca. 60W. Meer is echt niet nodig. Minder kán wel.
 12. ik denk niet dat het hem wat uit zou maken. Maar ik heb niks beters gevonden. Niks beter voor mij tenminste. Ik geniet dagelijks van het snelle en transparante geluid. Dus zo weinig mogelijk MiFi. Maar nu gaat het over versterkers, terwijl het een topic is over het rendement van luidsprekers. Maar we zijn er al uit, met een opgegeven rendement kun je alle kanten uit. De conclusie is eigenlijk dat er niks mee kunt. Zoals met de meeste specificaties van luidsprekers.
 13. Wie weet, maar ik ben nu ruim 25 jaar gebruiker van de Array spullen, en ben nog steeds zeer tevreden. Dat kunnen er hier weinig van hun versterkers zeggen. Zelfs met de moeilijke Infinity's 9a's Renaisance 90 en Omega's ging het uitstekend. De huidige Wilsons doet hij met twee vingers in de neus. En ja... ik heb hier met verschillende andere versterkers kunnen vergelijken. Maar met geen enkele zou ik willen ruilen. En zeker niet met die zware Krell's waar het hier over gaat.
 14. Nee, dat je de Arrays ernstig onderschat.
 15. https://www.musicstore.com/nl_NL/EUR/PSI-Audio-AVAA-C20-white/art-REC0014079-000?campaign=GShopping/NL&ProgramUUID=IXDAqJarERAAAAFlFwJyjI9B&gclid=EAIaIQobChMIlZLE9LLo_gIVgrHVCh1Fiw1NEAQYAyABEgIIX_D_BwE Ik zag ze ook in Munchen voor in een high-end omgeving.
 16. Maak je maar geen zorgen om mijn Array versterkers. Die doen dat (zeker bij een vermogen van enkele watts) prima.
 17. Die correctieluidsprekers worden al jaren verkocht, dus het principe werkt wel. Maar het blijft het corrigeren van het probleem met een ander probleem. Op één plaats in de kamer zal het werken, op een andere plaats juist enorm versterken. Met REW kun je een correctiecurve maken. Deze correctiecurve kun je in JRiver laden en dan is op de meetpositie het laag in orde. Maar 20 cm er naast is die oude piek weer een stuk zachter. Bovendien ben je met elke vorm van DSP informatie kwijt. Ik heb alleen met een dure Trinov redelijke resultaten gehoord. En dan nog alleen na eindeloos meten en corrigeren.
 18. De versterker levert met de halve impedantie twee keer zo veel vermogen. De ene luidspreker is immers 4 Ohm en de andere 8 Ohm. Maar zoals ik al schreef is dat puur theoretisch. De impedantie is frequentieafhankelijk en bij elke speaker anders. De spanning is bij een Array versterker en een bepaalde volumestand constant. De stroom is dan afhankelijk van de impedantie. Daarom is die 2,83V bij een luidspreker met een impedantie van 4 Ohm niet juist. Dat is dan immers 2W.
 19. Daarom dansen al die mensen met oortjes en koptelefoons door de straten?
 20. Volgens Chris is er zelfs niet meer dan 1 dB rendementsverschil. Maar hij zei er ook bij dat rendementen op heel verschillende manieren gespecificeerd worden. Of op één frequentie. Opgegeven rendementen zijn dus niet vergelijkbaar. Die 1 dB is zo te verklaren: Ik moet de DM2a's 4 dB harder zetten dan de Wilson WP5 De DM2a's zijn 8 Ohm, De WP's 4Ohm. De versterker levert bij dezelfde volumestand 2 keer zo veel vermogen aan 4 Ohm dan aan 8 Ohm. Dit is dus 3 dB. Deze 3 dB moeten dus van de 4 dB verschil afgetrokken worden. Dit is puur theoretisch, omdat er geen enkele luidspreker is met een gelijke impedantie over het gehele frequentiebereik.
 21. Ach.. zo moeilijk is het niet, zo lang de gemiddelde luisteraar denkt, dat harder ook beter is, zullen de platenmaatschapijen blijven comprimeren. Ik maak ook wel eens een opname. Dat comprimeer ik ook een beetje, omdat het anders wel erg zacht gaat t.o.v. andere muziek die ze afspelen. Nu gaat het wel iets zachter, maar klinkt het nog steeds realistisch. En dat, terwijl de pieken toch echt naar de 0 dB (volledige uitsturing) gaan. Het moet tegenwoordig 'vet" en hard klinken. Ik hou daar helemaal niet van. Het heeft steeds minder met muziek te maken. Monotoon geluid... dat wordt het. Met het liefst van die verschrikkelijke vervormers op alle instrumenten.
 22. Ehhh... wanneer ik de voorversterker op de B&W''s 4 dB harder zet dan de Wilsons, spelen ze net zo luid. Terwijl ik minstens 10 dB zou verwachten. Ik spreek morgen weer m'n broer, ik zal eens vragen wat hij er van vindt.
×
×
 • Create New...