Jump to content

Gydo

Members
 • Posts

  522
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gydo

 1. @audiofreak Het steeds vermelden dat je digitaal niet goed vind omdat het hoog volgens jou korrelig is is voor mijn onrechtstreeks de aanwijzing dat je vinyl superieur vind en op die manier kraak je digitaal wel af, ook al is het jou beleving. Trouwens waarom steeds vermelden dat digitaal in't hoog, volgens jou, minder goed is, heeft iemand daar in godsnaam een boodschap aan. Ik heb NOOIT gezegd dat ik iets heb tegen vinyl en heb altijd gezegd dat beide perfect naast mekaar kunnen leven, moet je maar eens goed lezen. Ochtekes , ik heb je audiofiel genoemd ...... ik denk dat iedereen hier in eerste instantie muziekliefhebber is en dat apparatuur enkele dient om het tot leven te wekken. Op de man spelen, misschien, dan is dat zeker niet de bedoeling geweest.
 2. En dat is ook onzin. Het is niet omdat speakers mogelijks meer vervormen dat je nog extra vervorming moet toevoegen. En verder goed genoeg.... dat zegt voor mij genoeg.
 3. Ik heb het terug aangehaald omdat het onzin is dat digitaal minder is in het hoog dan vinyl, dat er denigrerend gedaan word tegenover digitale weergave. Het is de toon die ik beu ben, het superieure gedoe over analoge weergave. Dat heeft NIETS te maken dat je niet van beide kan genieten. Verder is het verschil dat je dat kan staven met metingen, digitaal vervormd vele malen minder. De keuze om analoog te spelen vind ik geen probleem, zeker als je een grote collectie hebt. Maar blijkbaar worden vervormingen zoals die ontstaan door de fouthoek, omtreksnelheid die variabel is, laag dat mono gesneden word, ..... Maar feiten worden in High End niet echt naar waarde geschat, neen het "gevoel" is blijkbaar belangrijker. "Muziek is kunst en op het moment dat de wetenschap zover gevorderd is dat die de muziek niet meer in de weg staat ontstaan er voor mij iets magisch"
 4. Dan vind jij vinyl superieur...... en het is dat wat ik al eens heb aangehaald, de vinyl liefhebbers hier doen vaak denigrerend tegenover de digitaal liefhebbers. Er word steeds aangehaald dat digitaal minder is, want het hoog is korrelig. Komaan, dat is al lang verleden tijd. Maar het moet er eens uit, vinyl, cassettes, taperecorders zijn 1 bak vervorming die jij en anderen mooi vind. De vraag is of je dan nog van High End weergave kan spreken. Het heeft niets met voorkeur te maken want iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt, maar het afzeiken van het digitaal medium vind ik echt dikke bullshit.
 5. Ik durf te beweren dat bij mij thuis het hoog zijdezacht is en ik speel 98% digitaal en helemaal niet grainy klinkt. Ik heb zelf behoorlijk wat vinyl en sommige "audiofiele" persingen zijn echt niet goed. De eerste plaat van Simply Red, Picture Book, heb ik destijds nieuw gekocht, die speelt waanzinnig goed. Of om maar te zeggen dat mijn inziens, zowel digitaal als vinyl uitstekend kunnen spelen.
 6. @Hans van Liempd Pas op hé makker,wij hebben ook nog een 2de wagen, een MG TF, een kleine sportwagen Foto is dezelfde als die van ons, alleen wel rechts sturend.
 7. Wat andere schrijven is zuiver subjectief en voor mij een reden om er geen rekening mee te houden. Sterker, ik bevind me enkel op dit forum en sommige mensen hun ervaring vind ik dan weer leuk. Ook rececenten vind ik bijna allemaal ondermaats. Er is geen kat die serieuze metingen doet en verder lullen ze maar wat uit hun nek. Ik ken enkele van hen en de meeste schrijven subjectieve test, dus totaal irrelevant.
 8. Van den Hul maakt best wel mooie kabels voor interne bekabeling. Ik hou verder geen rekening met wat ik eventueel zou 'lezen' want meestal lees je de mindere goede ervaringen. Het komt er op neer dat je behoorlijk moet relativeren want er zijn beslist heel veel merken die toch betere interne bekabeling gebruiken.
 9. Je veralgemeend het want je hebt zeker niet alle speaker open gemaakt om te bekijken welke interne kabel er word gebruikt. Er zijn heel veel fabrikanten die Van den Hul gebruiken als interne kabel. De dikte is relatief, want de meeste luidsprekerkabels zijn van nature erg dik en dat is voor niets nodig. Zoals altijd is relativeren nodig !
 10. Dat gaat op voor veel speakers, maar de beter klasse schenkt echt wel belang aan interne bekabeling. Ik denk even aan Marten speakers, die gebruiken Jorma interne bekabeling, de logica is dan om diezelfde als speaker kabel te gebruiken. Betreft pluggen, het best is Rodium plated koper. Rodium is een uitstekende geleider die niet oxideerd. Goud is dan weer een slechte geleider. Ik koop mijn rodium pluggen in China, heel betaalbaar en echt goed. Dure pluggen van Furutech en WBT zijn niet aan mij besteed.
 11. Dat is wel een serieuze veralgemening..... Enkele knoppen apparaten....
 12. Eigenlijk zijn mijn Magnepan MG20's retro, ook al spelen ze helemaal niet gedateerd. Mijn Luxman PD 300 stamt uit begin jaren 80 (82-84) en de Rega RB 300 is ook al een oudje.De Luxman vind ik gewoon een erg mooi en goede draaitafel, gebouwd door Micro Seiki. Verder heb ik puur uit nostalgische redenen enkele taperecorders, nml een Revox G36 HS, Technics RS 1500, Teac X-700 en Sony TC 640A. De Revox ga ik compleet reviseren, bij de Technics is dit reeds gebeurt, ik heb daar ook nieuwe koppen in gestoken. De Teac en Sony werken beide nog maar zijn nog origineel. Gebruiken doe ik eigenlijk niet en ik overweeg om de Technics te verkopen. Ik heb nog veel meer recorders gehad, zelfs een Studer A80 24 track en die kwam uit de Real World studio van Peter Gabriel. Verder heb ik nog een Revox A-700, Revox C 270 en C278, Studer 807, Philips Pro 36 gehad. Die heb ik allemaal verkocht.
 13. Jubilee street van Nick Cave & The Bad Seeds
 14. Onze winkel was heus wel een High End zaak en richtte zich op de betere producten. Het oudste merk weet ik eigenlijk niet meer, maar ik denk dat dit Unison Research was. Uit dat rijtje was het Ayre.
 15. Ik heb al 2 jaar geen zaak meer, ik ben nml op pensioen gegaan. We hebben de zaak bijna 15 jaar gehad en de meeste apparatuur die we verdeelden is zeker niet verouderd. Ik denk even aan ASR Emitter, Norma, Jeff Rowland, Ayre, ....
 16. Het zijn feiten, goede hedendaagse apparatuur heeft ook een lagere vervorming. Mijn ervaring is dat apparatuur die erg weinig vervormd juist tonaal warmer en rijker van klank is.
 17. -Goede apparatuur klinkt zeker niet klinisch, dus niet akkoord. -You wish.... -Daar ben ik het wel mee eens. -Het draait toch om de muziek welk de nodige emoties losmaakt, dat gevoel is toch veel belangrijker.
 18. Ik merk dat oude apparatuur helemaal in is. Wat ik mij afvraag is waarom mensen terug naar cassettes gaan, oude CD spelers, bandrecorders, ..... Nostalgie ? Voor de fun ? De sound? Ik leg even uit hoe ik denk, neem nu een cassette recorder. Wil je er ééntje die gereviseerd is ben je al makkelijk 500€ kwijt. Dan denk ik, daar koop je een "lifetime" abonnement voor bij Qobuz. Daar kan je ook afspeellijsten in maken. Kortom, ik ben benieuwd naar de beweegredenen om voor zulke apparatuur te gaan. Ik wil nog even vermelden dat dit geen waardeoordeel is want iedereen moet vooral doen wat men leuk vind !!!
 19. Gydo

  CD 100

  Jaren geleden heb ik een Marantz CD80 gekocht (mijn jongste zoon speelt daar nu mee.) Destijds was dat een erg mooie speler. Mijn allereerste CD speler was een Mission DAD 7000, eigenlijk een CD 104 maar met afstandsbediening en aangepast door Mission. De Marantz CD 80 speelde die met de vinger in de neus voorbij. De Marantz is ook niet echt neutraal maar had wel een erg mooie sound. Ik heb een jaar of 2 de CD 80 gerecapt met Nichicon Fine Gold en daar knapte het geluid behoorlijk mee op. Toch kan hij niet mee met de huidige generatie CD spelers. Ik weet dat sommige de upsampling van de CD 104 bypassen. Dat kan perfect, maar je gaat een hogere vervorming hebben die voor velen wel lekker klinkt, het geluid is meer eufonisch. Jullie kennen mij ondertussen al een beetje en ik streef steeds naar een erg lage vervorming, dus is dat voor mij not done.
 20. Gydo

  CD 100

  Zeker, de speler is van iemand die mede de CD speler mee heeft ontwikkeld. Hij heeft nog behoorlijk wat Philips producten en die onderhoud (recappen bv) hij in prima staat. Wat ik zelf raar vind is dat destijds bijna iedereen de eerste CD spelers koud en weinig organisch vonden en nu plots blijkt dat niet te zijn. The king is death, long live the king.........
 21. Gydo

  CD 100

  Dat vind ik juist niet, ik heb zelf onlangs nog een CD100 thuis gehad (van een oud ingenieur die bij Philips werkte) en ik vond die hard van geluid en nagenoeg geen dieptebeeld. Een CD100 is een leuk hebbeding, that's all !
 22. Als je niet open staat voor andere meningen/ervaring ben je mij n inziens vastgeroest. Met een open geest kom je veel verder, en dat niet alleen in audio!
 23. Ik hoor wel verschillen, maar ik zou nooit extreem veel geld aan bekabeling geven. Als ik zie dat sommige mensen 10k€ uitgeven aan kabels denk ik dat je beter kan investeren in een betere luidspreker en wat minder in kabels. Maar wie ben ik om te bepalen wat een ander moet doen. Verschil ins spelers, natuurlijk niet, een Philips CD100 klinkt exact als een DCS of een Spectral
×
×
 • Create New...