Jump to content

Gydo

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gydo

 1. Het zou pas echt grof zijn moest ik namen noemen en dat heb ik niet gedaan en zal dat nooit doen. Verder heb ik er altijd met de desbetreffende mensen over gepraat, maar het vertrouwen was weg. En dat natrappen hebben ze zelf in de hand gewerkt, wie zijn gat verbrand moet maar op de blaren zitten. Er zijn ook goede recensenten, de man die ik echt goed vond was Menno van der Veen, hij combineerde het subjectieve met het technische, sterker, hij leerde de audioliefhebber op begrijpelijke manier hoe metingen in mekaar zaten en hoe ze zich uiten in het luisteren. Ook Peter van Willenswaard was zo iemand. Verder vind ik Ruud Jonkers ook wel iemand die ik serieus neem. Ik ben geen zweverig persoon, ik geloof in wetenschap.
 2. En wat wil je nu zeggen..... Uiteraard is beluisteren een normale zaak. Ik ook koop geen spullen die ik niet eerst beluisterd heb. Alleen ben ik door de jaren heen geëvolueerd en heb ik, na beluisteren, steeds vastgesteld dat systemen die extreem goed meten een enorme muzikaliteit hebben. Dat goed metende systemen kil en klinisch spelen daar ben ik het totaal niet mee eens, net het omgekeerde.
 3. Het is zijn sound engineer die de keuze voor Paul MCCartney's studio gemaakt heeft, alleen heeft Paul ze betaald. Dus jou redenering gaat hier niet op.
 4. Neen Roger, vervorming voegt iets toe, ook al kan je het mooi vinden. Ik ben eigenlijk aanhanger van Peter Walker met zijn rechte draad principe. En uiteraard moet een set niets weglaten. Zoals jullie weten heb ik 2 sets met o.a. de Kii Three met BXT's. Wel, Paul McCartney heeft in zijn opnamestudio, die meerkanaals is, allemaal Kii Three's. Onlangs heeft hij ook voor hem privé een stel Kii Three's met BXT's gekocht. Trouwens zijn laatste plaat is gemixt op Kii Three's. Artiesten hebben een beter tonaal ontwikkeld gehoor en daarom kiezen ze vaak een set die niets weglaat of toevoegt. Het is alleen spijtig dat er zoveel vooroordelen zijn t.o.v. bv DSP, klasse D, transistoren, digitaal, ...... Toen we destijds de Marten Supreme op onze show hadden staan werden die aangestuurd met Jeff Rowland 925 monoblokken, klasse D dus, meer bepaald N-Core principe. Mensen raakte de versterkers aan, en die werden warm. Mensen knikten goedkeurend omdat ze dachten dat het klasse A versterkers waren. @kappa7Wat mij stoort is het gebrek aan technisch inzicht bij (veel) recensenten, op die manier blijven het artikelen die zo subjectief zijn als de pest. Daarom ben ik wel gecharmeerd door artikelen van Stereophile, die nemen ten minste nog de moeite om metingen te verrichten. The Absolute Sound vind ik juist het tegenovergestelde en daarom spreekt hij niets aan.
 5. Ik denk dat je niet gelezen hebt dat het iets is waar ik (!) voor sta, wat een ander doet is voor mij prima. Alleen als je reviewer bent mag je enige neutraliteit verwachten. Zelfs distributeurs slaan de bal soms ook mis, ik herinner me nog goed dat zo iemand eens zei dat men er nu (ongeveer 15jaar geleden) in geslaagd was om 2 buizen parallel SE te plaatsen. Complete onzin want dat kan men al sinds het begin van het buizentijdperk. Maar het ging er wel in als zoete broodjes bij het publiek. Of een reviewer die beweerde dat parallel geschakelde buizen niet klinken, maar toen ik hem er attent op maakte dat zijn eigen versterker (SE) 3 parallel geschakelde buizen had wist hij niet wat zeggen.
 6. Muziekbeleving is altijd een compromis, maar je kan streven om niets toe te voegen aan die opname. Dat is alvast waar ik voor sta, maar onder het audiofiel wereldje is dat bijna vloeken in de kerk.
 7. Ik weet dat je ons destijds verdedigd hebt, en dat ben ik heus niet vergeten. Dat heb ik ook altijd gewaardeerd! Op een van onze shows bleef jij bij ons overnachten en we hadden het over audioapparatuur en ik zei je dat een goede set een extreem lage vervorming moest hebben. Dat het mijn ervaring was dat hoe minder ze vervormd hoe beter ze klinkt. Iets wat ik nog steeds vind. Het was in die context dat je dat gezegd hebt. En inderdaad, ik heb dat nooit tegen jou gezegd en dat had ik beter wel gedaan. Gans het audiowereldje heeft mij serieus veranderd, in die zin dat ik extreem blij ben dat ik er niets meer mee te maken wil hebben. Er zijn voldoende commerciële spelers die het spel niet eerlijk spelen, maar ik ken ook voldoende reviewers en de meeste hebben 0,0 technische kennis en schrijven onzin. Met onzin bedoel ik puur subjectieve reviews. Dan heb ik het nog niet over de vele vooroordelen dat reviewers en audiofielen hebben. Gelukkig heeft dat juist als gevolg gehad dat ik al verschillende jaren terug van muziek kan genieten.
 8. Ik weet 100% zeker dat je het zo gezegd en bedoelt hebt.
 9. Met alle respect Onno, maar jij vertelde me ooit dat als je een toestel testte, alles goed zat als je derde oog opende en je een kriebelend gevoel in je buik had. Voor mij prima, maar je schreef zelf voor Puresound en ik heb je nadien nooit meer ernstig genomen.
 10. Dat had ik wel begrepen, maar ik heb nog nooit problemen gehad het electronica in fotocamera's en trouwens ook niet met TV's, audiosets, auto's, ...
 11. Het is Canon, niet Cannon Ik ben verschillende jaren fotograaf geweest, heb ik ook gestudeerd en mijn eerste serieuze camear was een Nikon F2, nieuw gekocht in 1980. Later een F3, F100, allemaal camera's die niet zonder batterij werken, maar ik heb daar nooit problemen mee gehad. Ik heb ook nog een Bronica ETRSi (6x4,5) en die heeft ook een batterij nodig, ook hier nog nooit problemen mee gehad. Ik denk dat je wat vlug conclusies trek betreft batterij gestuurde camera's. Ook mijn digitale Nikon D70 werkt nog steeds perfect (heb ik aan mijn zoon gegeven) Zelf heb ik al verschillende jaren een Sony A7R en ook hier nog nooit problemen mee gehad.
 12. Ik had een klant die met een Audio Note AN-e speelde. Ik heb de speakers verschillende malen beluisterd en ze doen het goed met bepaalde muziek, zoals stemmen, kleine bezettingen, maar dan moet je de enorme kleuring er wel bij nemen.
 13. Tja, als Belg begrijp ik de Nederlandse humor niet altijd
 14. Nagenoeg alle versterkers zijn analoog, ook klasse D. Maar de Mimetism is wel een erg mooie versterker!
 15. Begrijp ik erg goed, als je tevreden bent moet je zeker niet veranderen. Ik heb mijn Kii Three's nu 7 jaar en er is nog geen enkel moment dat ze voor mij vermoeiend waren. Ook mijn Mola Mola amps vind ik nog steeds heel erg goed. Ik had vroeger een setje Jeff Rowland 725 monoblokken (43000€, slik) en de Mola Mola (11000€) eindversterkers zaten echt op eenzelfde niveau. De 725 monoblokken waren klasse AB. Moest ik het er voor over hebben kocht ik een CH Presision eindversterker, maar ik wil er zoveel geld niet meer aan uit geven. Mhh, ik ben na bijna 35 jaar nog steeds verliefd op mijn vrouw, maar op mijn audiosets.....
 16. Tja, vaak zijn mensen vooringenomen tegenover klasse D. Steevast noemt men het een digitale versterker, terwijl klasse D 100% een analoog versterker is. Het zou klinisch en weinig emotioneel klinken. Ik heb een tijd een Zanden 8120 eindversterker gehad, toch niet de minste, maar mijn Mola Mola's gingen verder. Tonaal was er geen enkel verschil, maar de Mola Mola was net iets opener en het laag had duidelijk meer autoriteit. De verschillen waren echter marginaal. Maar uiteraard moet een mens apparatuur kiezen die men mooi vind, ook al heeft dat vaak niets met realiteitsweergave te maken.
 17. Het enige wat ik duidelijk wilde maken is dat live toch een andere beleving is en ook ik ga enkel naar concerten voor de muziek en muzikanten. Uiteraard is een live concert vaak niet top van sound. Onlangs zijn we naar een concert van Hooverphonic gaan kijken, compleet met klassiek orkest. Wel, zal ik zeggen dat Geike haar stem een beetje hard en tonaal niet juist klonk. Dat de bas veel te rommelig was en de plaatsing van de instrumenten ronduit slecht was. Ook een dieptebeeld ontbrak compleet. Maar ondanks dat alles was het een geweldig concert. Voor mij is de zoektocht al verschillende jaren geleden gestopt, ik zit niet meer met "goudpoeder ingesmeerde oren" naar muziek te luisteren. Na zelf vele jaren onrustig met audio bezig te zijn geweest heb ik nu nooit geen onrust meer, ik geniet van muziek. Het is voor mezelf alleen spijtig geweest dat ik er zoveel jaren heb over gedaan om weergave te vinden die juist mij aanspreekt.
 18. Ik tracht steeds te vergelijken met akoestisch live en geen apparatuur onderling te vergelijken. Ik ga regelmatig naar jazz concerten in een klein zaaltje waar niets versterkt word. Destijds was er hier een klant en die vond de drums niet goed klinken. Mijn zoon speelt gitaar, basgitaar en drums en ik vroeg aan de bezoeker om even "live" te luisteren naar drums. Mijn zoon speelde even en hij was compleet onder de indruk. Hij zei nadien dat hij een geïdealiseerd beeld had over hoe drums klonken, hij dacht dat het allemaal wat zachter en verfijnder klonk. Hoe goed de weergave keten mag zijn, het zal nooit "live" spelen evenaren en dat heeft o.a. alles te maken met de nodige compressie die men gebruikt.
 19. Ik spreek enkel over bij mij thuis en daar is de laagweergave juist enorm onder controle en zeer nauwkeurig. Met BXT vind ik het systeem duidelijk een stap hoger. Ik heb de Kii's al sinds september 2015 en ondertussen de BXT's ook 2,5 jaar. Ik zou zelf niet meer zonder de BXT's willen spelen, maar Katrien en ik houden beide van een erg diep, krachtig en gecontroleerd laag. Sinds ik de BXT's heb ontdek ik dagelijks dat er in veel opnames diep laag zit, iets wat je bijna in geen enkel systeem terug vind.
 20. Bedankt Hans. Binnenkort heb ik de zwaardere Eigentakt eindversterkers, die hebben een nog iets vloeiender geluid dan de Mola Mola Kaluga N-Core versterkers. Ook komt er een eigen Purifi voeding en die ga ik gebruiken. Purifi PURIFI 1ET7040SA: Dit weekend was Marc hier (een vriend van Guido Tent en tevens een groot muziekliefhebber) en was echt onder de indruk van de Kii's & BXT's. Op de show in Veldhoven stond het ten eerste veel te luid en stond alles op neutraal. Ik heb, vanaf 4 kHz (tot 20kHz) het hoog 1dB laten afvallen en ook het laag is hier anders ingeregeld. Dat maakt dat de BXT's echt wel een meerwaarde hebben, meer rust en duidelijk een beter 3D beeld maar vooral homogener.
 21. Uiteraard moet eenieder doen waar hij/zij zich het beste bij voelt ! Ik gebruik mijn Kii's beneden en behalve radio gebruik ze ook als ik TV zie, dus reken maar makkelijk zo'n 13 à 14 h per dag. Wij wonen dan wel in een oud herenhuis, maar ook hier is alles super geïsoleerd (dak, maar ook de achtergevel) , nieuwe ramen en deuren, overal led verlichting en dit jaar gaan we een zonneboiler plaatsen. Destijds hebben we Unison Research producten verdeeld en het waren erg mooie versterkers. Dus ik begrijp goed dat je erg tevreden bent over de UR ! Ik heb trouwens verschillende jaren de mods gedaan aan de Graaf Modena versterkers. Erg mooi, zeer open, eerlijk en transparant. Het enige min puntje vond ik het wat dunnere laag. In elk geval veel succes met je zoektocht naar andere buizen.
 22. Met 6AS7 heb ik nog OTL's gebouwd en verder ook vaak als voedingsstabilisator gebruikt. Zelf ben ik een gebruiker van klasse D versterkers, inde Kii Three met BXT's zit het er vol van en verder heb ik nog een stel Mola Mola amp's, maar de eindversterkers vervang ik binnenkort door de Eigentakt van Purifi Audio. Ik weet dat heel wat "audiofielen" hun neus ophalen voor klasse D en DSP, maar voor mij telt alleen het eindresultaat. Ook vind ik (om discussies te vermijden herhaal ik nog eens dat "ik" dat vind) het niet meer verantwoord om energie vretende buizenversterkers te gebruiken. Moet je wel weten dat de radio hier dagelijks zeker 10 uur staat te spelen.
 23. Ik bouwde al lang voor ik Dick heb leren kennen, maar deze ontwerpen zijn deels van de hand van Dick. Behalve SE amps heb ik ook OTL's gebouwd, PP met o.a. 2A3's, KT 66, KT 88, ...... Ik heb nog 4x GM70 buizen liggen en héél soms kriebelt het om daar een PP mee te bouwen.
 24. Bedankt ! Destijds alles zelf gemaakt, notenhouten omkasting, koper bewerkt en uiteraard versterkers helemaal opgebouwd met toen topcomponenten.
×
×
 • Create New...