Jump to content

Gydotron

Members
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gydotron

 1. Ik vind het veel boeiender om te weten welke muziek je wel leuk vind, daar heb je mijn inziens nog iets aan. Net zo goed van toepassing op muziek is de Franse uitdrukking : "Les goûts et les couleurs ne se discute pas".
 2. Boeiend dat we nu weten dat je een hekel hebt aan de muziek van Donald Fagen en Thomas Dolby .....geeeuuuuw.
 3. Eergisteren de EP van Naima Joris gekocht. Tja, met een vader als Chris Joris zal jazz haar met de pollepel ingegoten zijn. Ik had al enkele nummers beluisterd via Youtube en die bevielen mij enorm. In elk geval is haar EP een echt pareltje. Haar muziek laat me sterk denken aan Melanie De Biasio, zeker qua sfeer en zang. Destijds hebben we trouwens erg veel Melanie De Biasio gedraaid op onze shows en de CD meegegeven aan onze fabrikanten. Op die manier hebben de een klein steentje bijgedragen aan haar bekendheid. Shows doen we niet meer, maar ik hoop dat langs deze weg mensen geprikkeld worden om naar haar te luisteren en ontdekken. Van zodra er terug concerten zijn willen we graag haar live aan het werk zien. Sterk aanbevolen. https://www.youtube.com/watch?v=pYCG_ZhXtKA
 4. The Nightfly was de eerste digitale opname, gemaakt met een Mitsubischi X_850 recorder. Ik heb The Nigthfly op DVD Audio, de standaard CD was ronduit slecht qua mastering. Verder heb ik Aja en Gaucho op MFSL en die zijn ook erg mooi. Wij hebben Steely Dan 2x live meegemaakt, onvergetelijk !
 5. Wat een lelijk ding. Buizen, van die oude glazen dingen die ruisen, wispelturig zijn ..... ik denk het niet. Voor er een discussie ontstaat, inderdaad voor mij geen buizen meer en dat heeft alles te maken met het feit dat ik vind dat ge even goede en zelf betere resultaten kan bekomen met solid state. Maar iedereen moet vooral doen waar hij/zij zich goed bij voelt.
 6. Ik vind die Goldmund ook over de top en ik zou eerder het geld verdelen onder mijn kinderen. Destijds hebben wij ooit een Kalista loopwerk verkocht en dat koste 30k€. Ook over de top, maar het was een klant die al voor 220k€ bij ons had gekocht . @Bloom Die "kunststof" lade maakt geen enkele invloed uit op het geluid, dat is puur "looks en feeling".
 7. @Arden Bedankt voor je reactie. Ik neem de komende maanden wel contact op met je.
 8. Ik heb ondertussen een Rega RB 300 gekocht voor 200€. Ik beschouw dat als een instaparm en later wil ik graag een andere (lees:betere) kopen. Hoe langer hoe meer denk ik er over om voor de Reed 1-H te gaan. Ik heb er al goede kritieken over vernomen. De draaitafel is helemaal klaar behalve de armboard, die heb ik eind deze week. Ik heb er gelijk 2 laten maken, een blanco model zodat ik later makkelijk een andere arm kan monteren. Ik heb de draaitafel voorzien van nieuwe elco's, maken bearing gereinigd en voorzien van nieuwe olie (btw: ik was echt onder de indruk van de bouwkwaliteit van de mean bearing) nieuwe teflon slangetjes gebruikt voor het vacuum systeem, de sokkel opnieuw gespoten met satin vernis, het plateau gepolijst en tevens de kap. De draaitafel ziet er nu nagenoeg nieuw uit. Voorlopig monteer ik er een Denon DL-103 in, gewoon omdat ik er nog en nieuw heb liggen. Ik blijf twijfelen welk element ik in de toekomst wil plaatsen. Ik vind Koetsu mooi, maar duur. Gelukkig heb ik geen haast en zoals men zegt, "Tijd brengt raad". Reed 1-H
 9. Gefeliciteerd, ik kan je nu al zeggen dat je platen stiller zullen zijn. Ik heb zelf een Audio Desk Systeme Vinyl Cleaner PRO X en ben daar uiterst tevreden over.
 10. Ik ben al bijna 14 dagen ziek en heb weinig energie en zeker om met audio bezig te zijn. Tot later...
 11. Omdat ik zelf duidelijkheid wilde rond het wel of niet meer "druk" op de rubber ring heb ik het gevraagd aan een goede vriend, Dr Ward De Ceunick, onderzoeker en gelegenheidsprofessor fysica. Ward is ook de man achter de Monolith Magnetics Audio transformators. Zie: http://monolithmagnetics.com/ Hij zei me het volgende: "De onderdruk overal gelijk is, ook op de rubber afsluitranden" .
 12. Ik heb op dit moment geen netwerkspeler. Binnenkort zal ik mijn Mola Mola Makua kunnen gebruiken als Roon Endpoint, dan kan ik muziek afspelen vanuit mijn NAS. (ik veel muziek op mijn NAS staan, ter info, die ik zelf niet heb geript) . Ik heb geen behoefte om mijn eigen muziek te rippen, veel teveel werk vind ik. Ik heb geduld en als ik tegen de zomer een SACD speler heb ben ik meer dan tevreden. En Hans, ik heb nog veel zuivere SACD's, geen hybrides en die kan ik nu niet spelen, een beetje zonde van de mooie muziek.
 13. Wel Hans, ik heb jaren in de Chemische sector gewerkt, waar druk en onderdruk mijn dagelijks werk was, waar ik enorm veel cursussen heb gevolgd en vanuit die kennis heb ik mijn antwoord gegeven. Ik zeg het nog eens de onderdruk aan de afsluitringen is exact hetzelfde als in het midden. De grotere afstand van de plaat tot het plateau heeft daar geen enkele invloed op.
 14. Het is omgekeerd, de RCA is duurder dan de XLR uitvoering. RCA 1meter: 635,-€ XLR 1meter: 580,-€
 15. Ik geef het op Hans, je wil blijkbaar niet aannemen dat de onderdruk overal hetzelfde is, daar heeft die rubber afdicht rand niets mee te maken.
 16. Afgemonteerd Onno, niet de lopende meter.
 17. De onderdruk is constant ook aan de zijkanten van de plaat Hans, dat is zuivere fysica.
 18. Ik dacht het al, maar het blijft slecht 76 gr per cm2. Normaal zeg je bv X-aantal druk per cm2. Bij jou redenering zou ik 53 kg/cm2 onderdruk moeten genereren, maar dat blijft slecht 76gr/cm2 over gans de plaat ! Je kan dus druk niet vermenigvuldigen met het oppervlakte, want de druk blijft constant. Stel dat je een zuignap neemt om bv een Mobiel aan je autoruit te bevestigen. Je creëert slechts een zeer lage onderdruk. Maar als je er aan trekt zal je, verhoudingsgewijs, veel meer trekkracht moeten uitoefenen omdat je een zuigkracht hebt verdeelt over het oppervlakte. Stel je hebt een onderdruk van 0,1 bar en de diameter van de zuignap is 10cm , dan bekom je 5x5xPi x 0,1 bar/cm = 7,85kg trekkracht om de zuignap van de ruit te trekken. Jij gata er van uit dat de druk vermeerderd, maar dat is niet het geval. Ik ben niet fanatiek, als blijkt dat mijn platen stoffig worden leg ik er een mooie mat op
 19. De TPM was erg moeilijk om te monteren en daarom is die nooit per meter verkocht. De SQM is gebaseerd op de TPR en is wel makkelijk te monteren, alleen verkoopt Grimm die niet per meter. Ik heb de SQM vergeleken met een Jorma die 10x duurder kost en die klonk exact hetzelfde. Ik heb dus enkel nog een speakerkabel van Jorma, maar als er ooit een goedkopere is die hetzelfde presteert verkoop ik de Jorma.
 20. Ik denk dat je van een mug een olifant maakt. Ik heb vroeger (toen ik 28 jaar was) ook een PD 300 gehad en ik heb nooit problemen gehad met stofjes. Ik had toen een Ortofon MC 30 element, toen zeker niet het minste. Als ik mijn platen van toen nu speel zijn ze eigenlijk heb ik geen last van vuil of krasjes. Waar haal jij trouwens die 50 kg vandaan, het is per cm2 76 gr.
 21. Ik heb de onderdruk gemeten en dat bedraagt ongeveer 0,075 bar. Dat is dus zeer weinig. Als je het los vacuüm systeem van Luxman gebruikt zal de onderdruk inderdaad veel groter zijn. Ik denk dat vele niet goed weten dat een beetje onderdruk al een serieus vacuüm effect heeft. Maar zoals ik al zei, ik denk dat stof geen kans zal krijgen, want mijn draaitafel is altijd spic en span. Ik heb zelfs een speciaal microfiber doek welk naast mijn draaitafel ligt en waarmee ik elke keer het plateau even mee schoonveeg. (Tot mijn spijt heb ik er 1 keer een naald mee stuk gemaakt)
 22. Ik hou niet van de sound van zowel Marantz als Accuphase. Btw, ook Mc Intosh is mijn ding niet. Ik ben inderdaad naar een 2de hands top speler met een budget van ongeveer 3500€ max.
 23. Ik heb een grote collectie SACD's en heb geen SACD speler meer. Sommige van hen zijn geen hybride's en kan ik enkel op een SACD speler draaien. Dus wil ik de komende een SACD speler aanschaffen, geen nieuwe, een mooie 2de hands. Mijn voorkeur gaat uit naar bv een Ayre, DCS, Lindemann, ..... Tips zijn welkom. O ja, ik wil er wel een met digitale uitgang zodat ik de gewone CD's kan spelen via mijn Mola Mola Dac.
 24. Ik heb zelf Sign verdeeld en heb nog een interlink en 2 sets speakerkabels die ik nooit meer gebruik. De opbouw mag dan vergelijkbaar zijn met Nirvana maar de klank helemaal niet. Ik vind Sign een randje hebben, niet echt zuiver van klank. In het begin was ik enthousiast over de kabel maar dat is nu volledig verdwenen. Voor mijn interlinks gebruik ik de Grimm TPM en SQM en als speakerkabel de Jorma Duality. Netsnoeren zijn allemaal van Essentional Audio Tools.
×
×
 • Create New...