Jump to content

Zeeuw1978

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

About Zeeuw1978

 • Birthday 22-10-1978

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nederland - zeeland

Recent Profile Visitors

1211 profile views
 1. Nou het probleem is opgelost!! Je hebt gelijk, ik heb er overheen gelezen omdat ik de afkortingen niet voldoende begreep. Heb de aansluiting op coaxiaal op beide aangesloten en het werkt zonder probleem!! Nogmaals dank en ook aan van Liempd!
 2. Nou heren (en dames), alles aangesloten. Het geluid is top MAAR een hinderlijke pieptoon op de achtergrond, niet heel hard maar irritant genoeg. Ik heb dus een coaxile digitale kabel gebruikt op de coaxiale output van de tv, deze vervolgens naar de converter die tulpstekker verbinding mogelijk maakt naar versterker. Wie o wie kan mij helpen? Bvd.
 3. Hoi Hans, ik heb zojuist een coaxiale digitale audiokabel gekocht en een digitale audio converter naar rood/wit analoog. Ben heel benieuwd! Laat het nog weten. Mocht mijn bestelling nergens op slaan; laat het ook weten! Dankje. grt.
 4. Hoi, ik zal eens kijken naar de tip. Dankje! Daarentegen zijn er 2 digitale gangen; een optische ingang van de versterker en een coaxiale output bij de tv. Wellicht dat een kabel met een coaxiale en een optische stekker ook de lading dekt met hopelijk subliem geluid als gevolg!
 5. Ok. ik ga deze soort kabel dus bestellen? Sorry voor de vragen!
 6. Bedankt overigens voor de tips. 1 algemene opmerking nog: kan iemand gewoon de kabel benoemen die het BESTE is en de poorten benoemen voor de input en output. Heel erg bedankt!! Dit is namelijk voor mij nieuw en wil eigenlijk geen kwaliteitsverlies. grt.
 7. Dus ik moet een SPdif kabel kopen met daaraan tulpstekkers?
 8. Hallo allemaal! Even een korte vraag: weet iemand hoe je deze met elkaar kan verbinden? TV: PHILIPS 37 PFL 7605H/12 RECEIVER: SONY STR DB 790 Ben namelijk bezig met een bioscoopruimte en weet onvoldoende hoe je het geluid het beste kan laten verbinden met de receiver. Nu weet ik dat het makkelijkste is een jackplug op de koptelefoonaansluiting en die vervolgens met tulpstekkers aansluiten op de receiver maar vernam dat dit verlies kan hebben van de kwaliteit. Ik speel films af via popcorn of netflix. Deze films worden afgespeeld via de laptop en met een hdmi afgespeeld naar een oudere smart tv. Dit geluid zou ik heel graag via de receiver willen laten lopen. Kan iemand mij aub een duidelijk antwoord geven via welke poorten en met welke kabels? Enorm bedankt! PS: DE RECEIVER HEEFT GEEN HDMI AANSLUITINGEN!!!! DE TV WEL. TV: RECEIVER:
 9. Dank ga het proberen. Wordt vervolgd! gr.
 10. zal deze downloaden maar hoe zet je de arm horizontaal??
 11. Hallo allen, ik heb een vraag: ik heb een Dual 721 met een SHURE v15 -4 naald/element. Nu krijg ik de arm niet juist afgesteld! Normaliter zit er op iedere platenspeler een verdraaibaar gewicht aan de achterzijde van de toonarm. Deze zou je zo moeten kunnen draaien bij de meeste speler dat ie mooi horizontaal gaat hangen en vervolgens stel je de naalddruk in. Nu weet ik niet hoe dat moet bij de 721. Er zitten verschillende instelmogelijkheden: 1. de anti resonator ipv het draaigewicht aan de achterzij; hoe stel je deze in? 2. de vertical tonearm control; hoe stel je deze in? 3. de anti skating. de naalddruk is al 150 gram terwijl ik de anti skating en de afstelring aan de zijkant beiden op 0 heb geplaatst dus dat is niet goed. De info op google vind ik persoonlijk niet makkelijk interpreteerbaar. Kan iemand mij aub informatie verstrekken hoe ik de arm goed afstel?! Alvast mijn grote dank!
 12. Hey dank voor de reacties. Blij te lezen dat er nog andere mensen zijn die cassettes gebruiken. Ja daarnaast zon high end versterker is heel mooi. Wel heb ik de mening dat je zelf nog altijd moet kunnen bepalen hoe hoog en laag het klinken moet ivm opname kwaliteit en persoonlijke voorkeur. Knoppen als treble en bass zijn voor mij erg belangrijk alhoewel de meningen er flink over verdeeld zijn. Ach. Ieder zijn voorkeur.
 13. Beste Groovy, dit zijn werkelijk top speakers om te zien!! Mooi stukje werk. Chapeau!
 14. Ik zag in de topic de lovende woorden over de kwaliteit van vinyl want dat is ook super! (mits een deugdelijke draaitafel en element/naald). Nu kon ik het jullie niet onthouden om ook de cassette weer eens te benoemen. Sinds kort heb ik een Nakamichi lx3 in gerestaureerde staat en daarbij allemaal jaren 80 cassettes verkregen die ook in die tijd dus zijn opgenomen! Nu heb ik tot nu toe (van de 150) nog geen een exemplaar in mijn handen gehad waarvan ik kan concluderen dat de tands des tijds deze heeft aangetast! Ik denk persoonlijk dat het opslaan in een niet vochtige ruimte en in normale kamertemperatuur deze cassettes wellicht nog langer mee zullen gaan. Voor een impressie van de afspeelkwaliteit: een linkje met een stukje van Bach. Alvast mijn excuses voor de niet optimale beeldkwaliteit als ook de amateuristische filmkunst;-)
 15. Nou heren; de aandrijfriem is gisteren geplaatste en hij heeft de eerste meters gemaakt. Geruisloos en gewoon met de juiste snelheid die ik gemeten heb. Natuurlijk niet alles in 1 keer gewoon een keer goed bij de test: enkel uit het rechterkanaal uit de versterker komt geluid. Alles goed gecontroleerd, helaas is er iets mis met de bekabeling vanuit de Pioneer. Hopelijk is het niets ergers dan een kabel te vervangen en wat soldeerwerk te doen. Iemand ervaring met dit probleem?
×
×
 • Create New...