Jump to content

Zeeuw1978

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Zeeuw1978

 1. Nou het probleem is opgelost!! Je hebt gelijk, ik heb er overheen gelezen omdat ik de afkortingen niet voldoende begreep. Heb de aansluiting op coaxiaal op beide aangesloten en het werkt zonder probleem!! Nogmaals dank en ook aan van Liempd!
 2. Nou heren (en dames), alles aangesloten. Het geluid is top MAAR een hinderlijke pieptoon op de achtergrond, niet heel hard maar irritant genoeg. Ik heb dus een coaxile digitale kabel gebruikt op de coaxiale output van de tv, deze vervolgens naar de converter die tulpstekker verbinding mogelijk maakt naar versterker. Wie o wie kan mij helpen? Bvd.
 3. Hoi Hans, ik heb zojuist een coaxiale digitale audiokabel gekocht en een digitale audio converter naar rood/wit analoog. Ben heel benieuwd! Laat het nog weten. Mocht mijn bestelling nergens op slaan; laat het ook weten! Dankje. grt.
 4. Hoi, ik zal eens kijken naar de tip. Dankje! Daarentegen zijn er 2 digitale gangen; een optische ingang van de versterker en een coaxiale output bij de tv. Wellicht dat een kabel met een coaxiale en een optische stekker ook de lading dekt met hopelijk subliem geluid als gevolg!
 5. Ok. ik ga deze soort kabel dus bestellen? Sorry voor de vragen!
 6. Bedankt overigens voor de tips. 1 algemene opmerking nog: kan iemand gewoon de kabel benoemen die het BESTE is en de poorten benoemen voor de input en output. Heel erg bedankt!! Dit is namelijk voor mij nieuw en wil eigenlijk geen kwaliteitsverlies. grt.
 7. Dus ik moet een SPdif kabel kopen met daaraan tulpstekkers?
 8. Hallo allemaal! Even een korte vraag: weet iemand hoe je deze met elkaar kan verbinden? TV: PHILIPS 37 PFL 7605H/12 RECEIVER: SONY STR DB 790 Ben namelijk bezig met een bioscoopruimte en weet onvoldoende hoe je het geluid het beste kan laten verbinden met de receiver. Nu weet ik dat het makkelijkste is een jackplug op de koptelefoonaansluiting en die vervolgens met tulpstekkers aansluiten op de receiver maar vernam dat dit verlies kan hebben van de kwaliteit. Ik speel films af via popcorn of netflix. Deze films worden afgespeeld via de laptop en met een hdmi afgespeeld naar een oudere smart tv. Dit geluid zou ik heel graag via de receiver willen laten lopen. Kan iemand mij aub een duidelijk antwoord geven via welke poorten en met welke kabels? Enorm bedankt! PS: DE RECEIVER HEEFT GEEN HDMI AANSLUITINGEN!!!! DE TV WEL. TV: RECEIVER:
 9. Dank ga het proberen. Wordt vervolgd! gr.
 10. zal deze downloaden maar hoe zet je de arm horizontaal??
 11. Hallo allen, ik heb een vraag: ik heb een Dual 721 met een SHURE v15 -4 naald/element. Nu krijg ik de arm niet juist afgesteld! Normaliter zit er op iedere platenspeler een verdraaibaar gewicht aan de achterzijde van de toonarm. Deze zou je zo moeten kunnen draaien bij de meeste speler dat ie mooi horizontaal gaat hangen en vervolgens stel je de naalddruk in. Nu weet ik niet hoe dat moet bij de 721. Er zitten verschillende instelmogelijkheden: 1. de anti resonator ipv het draaigewicht aan de achterzij; hoe stel je deze in? 2. de vertical tonearm control; hoe stel je deze in? 3. de anti skating. de naalddruk is al 150 gram terwijl ik de anti skating en de afstelring aan de zijkant beiden op 0 heb geplaatst dus dat is niet goed. De info op google vind ik persoonlijk niet makkelijk interpreteerbaar. Kan iemand mij aub informatie verstrekken hoe ik de arm goed afstel?! Alvast mijn grote dank!
 12. Hey dank voor de reacties. Blij te lezen dat er nog andere mensen zijn die cassettes gebruiken. Ja daarnaast zon high end versterker is heel mooi. Wel heb ik de mening dat je zelf nog altijd moet kunnen bepalen hoe hoog en laag het klinken moet ivm opname kwaliteit en persoonlijke voorkeur. Knoppen als treble en bass zijn voor mij erg belangrijk alhoewel de meningen er flink over verdeeld zijn. Ach. Ieder zijn voorkeur.
 13. Beste Groovy, dit zijn werkelijk top speakers om te zien!! Mooi stukje werk. Chapeau!
 14. Ik zag in de topic de lovende woorden over de kwaliteit van vinyl want dat is ook super! (mits een deugdelijke draaitafel en element/naald). Nu kon ik het jullie niet onthouden om ook de cassette weer eens te benoemen. Sinds kort heb ik een Nakamichi lx3 in gerestaureerde staat en daarbij allemaal jaren 80 cassettes verkregen die ook in die tijd dus zijn opgenomen! Nu heb ik tot nu toe (van de 150) nog geen een exemplaar in mijn handen gehad waarvan ik kan concluderen dat de tands des tijds deze heeft aangetast! Ik denk persoonlijk dat het opslaan in een niet vochtige ruimte en in normale kamertemperatuur deze cassettes wellicht nog langer mee zullen gaan. Voor een impressie van de afspeelkwaliteit: een linkje met een stukje van Bach. Alvast mijn excuses voor de niet optimale beeldkwaliteit als ook de amateuristische filmkunst;-)
 15. Nou heren; de aandrijfriem is gisteren geplaatste en hij heeft de eerste meters gemaakt. Geruisloos en gewoon met de juiste snelheid die ik gemeten heb. Natuurlijk niet alles in 1 keer gewoon een keer goed bij de test: enkel uit het rechterkanaal uit de versterker komt geluid. Alles goed gecontroleerd, helaas is er iets mis met de bekabeling vanuit de Pioneer. Hopelijk is het niets ergers dan een kabel te vervangen en wat soldeerwerk te doen. Iemand ervaring met dit probleem?
 16. Zeeuw1978

  Lenco L75

  Even een laatste update; de switch was inderdaad het probleem. Ook al "klikte" hij mee in de pal van de bediening, hij was defect en zodoende sloeg de motor niet af. Bovenstaande switch dus vervangen met een een andere, gekocht op ebay. Sinds gisteren werkt hij weer perfect!
 17. Het klopt inderdaad dat deze niet meer te koop zijn. Op ebay zijn nog voldoende nos exemplaren te vinden. Geluidskwaliteit bepaling is altijd subjectief. Een mening waarin het woord waardeloos voorkomt is in deze ook erg subjectief en gelukkig zijn de meningen hierover verdeeld.
 18. Nou als enige shurefan geef ik mijn optie: shure v15 ii met een jico sas. Check o.a. op youtube de fantastische prestaties. Succes
 19. Zeeuw1978

  Lenco L75

  Ja helaas denk dat mijn schakelaartje aan de binnenzijde defect is. De lenco l75 dient inderdaad de motor uit te schakelen als deze op stop staat. Bij mij blijft hij draaien. jammer
 20. Zeeuw1978

  Lenco L75

  Hallo Tito, in jouw 2e zin is hetgeen ik bedoel; de motor stopt niet, nooit als je hem ingeschakeld hebt op stroom. Het plateau begint inderdaad te draaien als je hem op start zet. Zet je hem op stop dan stop het plateau maar de motor blijft draaien. Mijn vraag was of dit normaal is. Ik zal de procedure nog eens uitvoeren. Bedankt.
 21. Hoi Carl, dank voor je reactie. Ja een goed element met naald is m.i. super belangrijk! De lenco van mij is sinds enkele dagen voorzien van een SHURE M95ED en is toch behoorlijk opmerkelijk gewijzigd in positieve zin: fantastisch. De Pioneer wordt binnenkort verder onder handen genomen, zodra dit gereed is, laat ik e.e.a. weten. Gr.
 22. Zeeuw1978

  Lenco L75

  Hallo, nu heb ik even een vraagje tussendoor over mijn Lenco L75: hij speelt goed en zuiver en is bewapend met een SHURE M95ED. Nu is mijn vraag specifiek over de motor die erin zit en daarover heb ik een tweetal vragen: - klopt het dat deze constant draait bij inschakeling stroom? - is het normaal dat je de motor zachtjes hoort (persoonlijk vind ik het hinderlijk). De motor is enige tijd geleden voor een servicebeurtje weggeweest en de motor is ook uit elkaar geweest en schoongemaakt maar persoonlijk vind ik dat hij toch wel hoorbaar is. Is dit normaal bij Lenco en wat is acceptabel qua geluid. Ik wil niet overkomen als een zeurpiet maar sommige zeggen dat je hem niet hoort maar is dat echt zo. Hopelijk krijg ik wat bruikbare reacties. Dankjewel alvast!
 23. Nou van de week komt de snaar aan en als hij het dan doet, zal ik een goede test doen. Ik ga hem allereerst voorzien van het element M91MGD met een originele hightrack naald. Ben reuze benieuwd. Ik verwacht persoonlijk hij oftewel beter of hetzelfde zal klinken als de Lenco. Reden is dat hij fluisterstil draait als het gaat om het plateau en de motor. Je hoort deze praktisch niet, dan is het ook nog zo dat hij trillingsvrij lijkt te draaien. Ook de arm is zeer makkelijk bedienbaar en in precisie af te stellen. Ik denk toch wel dat dit een enorm voordeel is bij deze speler. Geen hangend gewichtje e.d. maar gewoon draaiknoppen. Het lager van het plateau stond kurkdroog en had echt een nieuwe oliebeurt nodig. Ben benieuwd. Houd jullie op de hoogte. Als er iemand nog aanwezig is die ervaringen heeft met de Pioneer: graag een reactie!! Dank.
 24. Laat het zeker nog weten!
 25. Hoi, de lager van het draaiplateau is gesmeerd, uit elkaar gehaald en met de oude olieresten verwijderd en met speciale olie wat ingevet. Als ik nu het plateau een zwiep geef dan blijft hij na 15 minuut, bij wijze van, nog steeds draaien dus dat zit wel goed. De motor heb ik vanaf boven met speciale olie behandeld. Ook het smeergat met OIL erboven heeft wat gekregen. Het enige wat ik nog moet afstellen is de draaiknopje aan de as van de motor, deze heb ik gedemonteerd maar om het precies te zetten is toch even goed kijken. Komt wel goed. Tips zijn welkom, je hoort hem lichtjes raken terwijl de motor afzonderlijk zeer stil draait en het plateau zonder snaar ook geluidloos roteert. Denk dat met een oude snaar dit niet is te regelen voor een test. De nieuwe snaar is besteld. Er komt ook een Shure M95ED deze kant op en dit wordt de basis qua element. Ik ben namelijk meer een SHURE fan.
×
×
 • Create New...