Jump to content

Ener

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Interests
  Muziek/Audio/ hondensport/honden/ karpervissen

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  NAD C368 met Bluesound node 2i module
  Scan Speak Reference SE Monitor speakers
  Scan Speak Sub 6 MK 3 actieve subwoofer
  audio technica AT-LPW50PB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled Mark Twain
 2. Oh ik hoor ook verschillen uiteraard. Als iemand een duurdere versterker neer zet of dure kabels ergens aan hangt denk ik ook zeker te horen dat het beter klinkt. Ik trap in precies dezelfde psychologische valkuilen als iedereen, alleen ik ben wel bereid om naar wetenschappelijk en praktisch geteste redelijkheid te luisteren. Maar jammer dat je zo reageert. Ik snap dat het vervelend is om de waarheid te horen. Zeker als je kapitalen hebt geïnvesteerd in slangen olie. maar goed mensen, ik heb al weer gezien hoe de vlag er bij hangt. Ik zal hier niet meer reageren want ik ben maar een domme realist en geen aanhanger van de slangen olie kerk. Hopelijk mag ik nog wel af en toe meekijken.
 3. Geen idee wie Breem is maar zo te zien heeft hij gelijk gezien je reactie waaruit blijkt dat je vind dat oa ik niet spoor. Zo gaat het altijd met deze discussies. Mensen kunnen er niet tegen om te horen dat ze veel te veel geld geïnvesteerd hebben in onzinnige niet hoorbare apparatuur en dan gaan ze beledigen. Heb je het filmpje bekeken wat ik gedeeld heb? Ook onzin zeker? Voorbeeld uit de praktijk bij een programma zoals mind potjandriedubbeltjes; Een groep wijn kenners werd gevraagd om een witte wijn te proeven en dan een beschrijving te geven hoe deze volgens hun smaakte. Al deze mensen, iets van 6 volgens mij, omschreven de karakteristieken van een witte wijn. Daarna kregen ze dezelfde witte wijn maar dan met een geur en smaakloze rode kleurstof. Al deze mensen omschreven na het na het proeven de karakteristieken van een rode wijn. Je hersenen nemen je in de maling. Ze vullen voor je in wat je wilt, in dit geval, proeven. En dit geld ook voor audio apparatuur. Hoe hoger de prijs des te beter moet het wel klinken, toch? En uit metingen en abx testen blijkt gewoon iedere keer dat onze hersenen geen gelijk hebben. Want we kunnen het verschil dan niet meer horen.
 4. En hetzelfde geldt voor versterkers, cd spelers, dacs, streamers etc.
 5. Ok, ik heb al spijt dat ik mijn mening over dit onderwerp heb gegeven. Maar als je echt iets wil leren behalve de mening van iemand dan raad ik je aan bovenstaande video te kijken. Hierin wordt namelijk het onomstotelijke bewijs geleverd dat je het verschil dat je denkt te horen tussen kabels niet bestaat. Deze man heeft nog meer interessante myth busters op zijn website staan.
 6. Of juist wel, het is maar net hoe je het bekijkt.
 7. O ja zeker wel, maar ik hoor inderdaad geen verschil. Alles wat electrisch is of geleidt heeft geen klank, dit is al heel vaak getest. De bekende abx testen. En ja dat geldt voor versterkers, cd spelers, streamers, dac’s, kabels, etc., mits van fatsoenlijke kwaliteit. Stop je geld in goede speakers, akoestiek en een goede bron, opname, daar is echt winst te behalen. Maar goed, deze discussie is al heel vaak gehouden en lopen meestal op niets uit. Maar dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
 8. Een goede OFC 4mm2 kabel. €9,99 voor 10 meter bij allekabels.nl.
 9. Bedankt, gaat zeker lukken.
 10. Staat nu op een meubel achter de speakers, niet echt ideaal. Volgend jaar ga ik verhuizen en krijg ik de zolder tot mijn beschikking en dan maak ik een betere opstelling. Duurt nog een jaar helaas.
 11. Heren, bedankt voor de vele goede adviezen. Ik loop te hard van stapel inderdaad. Ik ga het voorlopig loslaten, alles lekker inspelen, platen verzamelen en vooral van muziek genieten.
 12. Bedankt voor het aanbod. wat betreft de ifi lees ik heel veel lovende reviews. Wat is wat jou betreft dan een goede phono versterker? Is de Schiit Mani iets? Ook die wordt erg goed gereviewd.
 13. dat je eens kunt gaan luisteren naar de draaitafel van iemand anders en hoe je dat dan vindt klinken. Het kan ook zijn dat vinyl helemaal niks voor je is.
×
×
 • Create New...