Jump to content
High-End Forum

Karma

Members
 • Content Count

  1,210
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Karma

 1. Hoi Tubejack, Ja daar las ik ook over dat die buizen gemaakt zijn op de machines van Telefunken. Ik merk in ieder geval dat mijn phonotrap een stukje minder direct klinkt. Niet dat de CD enorm direct is en dat je er direct last van hebt maar als je langer luistert valt het op en gaat het tegenstaan. Is die JJecc803 een buis die ook wat met ontspannen klinkt? Ik zou die dan ook eens kunnen proberen. Hoe verhoudt zich die JJ tot de Mullard/Telefunken? Hoor het graag even!
 2. Hoi Tubejack, Ik had al via tubesandrecords contact over een alternatief voor de Sovtek. Ik heb het apparaat opengeschroefd en het blijken ecc83 te zijn en geen ecc88. Ik neig nu naar aanschaf van Philips of Brimar buizen. Het geluid nu is bij langer luisteren iets te direct en hoewel de klank balans niet direct verkeerd is hoor je bij langer luisteren toch dat het hoog niet goed ontspannen is. Bij sommige cd’s ontspoort het zelfs hier en daar, vooral bij de ‘s’. Bijzonder want met mijn EAT e-glo had ik juist de ervaring dat iedere ‘s’ verdween als sneeuw voor de zon. De buizen in de e-glo zijn geselecteerde Telefunken van EAT. Echte Telefunken zijn wel heel duur zie ik op de website die je noemt! Ik lees ook vooral dat je die uit west Duitsland moet hebben, maar de kunst is om dat te zien.
 3. De speler wordt wel wat kalmer nu. Het lijkt wel een nieuw apparaat dat nog moet ‘loskomen’. Is NOS altijd nieuw? Ik kom ook regelmatig oude buizen tegen die gebruikt zijn en die dan gemeten worden en ‘haast nieuw’ meten. Vooral als je voor Telefunken gaat. Ik ga waarschijnlijk toch iets proberen. Gewoon omdat het kan.
 4. Ja heb ik gehoord tubejack. Maar ik overweeg NOS buizen. Die 100 uur geldt toch alleen voor nieuwe buizen? Ik oriënteer me gewoon even en dan zie ik wel verder. De CD speler is nu in ieder geval nog niet zo ‘magisch’ als de EAT e-glo phonotrap.
 5. Ga ik zeker niet doen Duck-Tracy. Ik ben sowieso van plan om het geluid me eerst eigen te maken zodat ik goed kan beoordelen of er geen parameters verslechteren als ik ga wisselen. En ik ga de speler wat intensiever gebruiken. Krijg ook zelf wel de indruk dat hij langere tijd stil heeft gestaan.
 6. Vandaag de Blacknote opgehaald. Meteen geluisterd en het klonk niet best. Vlak geluid, weinig laag, geen podium. Dacht even dat dit een miskoop zou worden. Nu geloof ik niet dat een product eerst slecht klinkt en 'na inspelen' het fantastisch doet. Maar hier werd dat toch bewaarheid. Na een half uur klonk het aanmerkelijk anders. Dus maar even een paar uurtjes laten aanstaan. Volgens de vorige eigenaar was de speler een lange tijd werkloos opgeborgen. Nu vanavond valt op dat mijn Rotel RCD991 het onderspit Delft op zo ongeveer alle gebieden. Hoe beter een signaal des te puurder en ook krachtiger het wordt. Dat is het eerste dat dus opvalt. Het klinkt analoog, dit is echt een stuk dichter bij een draaitafel. Opvalt dat je veel beter hoort wat er gespeeld wordt. Alles is beter te onderscheiden en dat zou je normaliter als analytisch kunnen opvatten maar hier gebeurd het op een muzikale 'echte' manier. Er is nog wel wat op te merken. Hoewel de klank heel vriendelijk is vind de klank voor mij te krachtig en direct. Nu zitten er vier Sovtek 6922 buizen in en ik lees dat dit beter kan. In mijn EAT phonotrap zitten EAT ECC83 buizen die eigenlijk uitgeselecteerde Telefunken zijn. Die klank is meer relaxed. Aangezien ik nieuw ben in buizenland, hebben jullie aanbevelingen voor vier 6922 buizen?
 7. Thanks Audiofreak. Ik dacht eerst nog dat Blacknote de eerste was, daarna bluenote en nu goldenote. Het idee om met goldenote contact te leggen vind ik wel een goede tip. Ik ga dat zeker doen. Morgen haal ik de cd speler af. Ik ben benieuwd.
 8. En toen was de Ayon weg ... Ben wel verder gaan zoeken en het is een blacknote cdp500 geworden. Niet heel veel over te vinden online. Schijnt overgegaan te zijn gegaan naar bluenote en daarna goldnote. Een AKM DAC en zes buizen in de uitgang waarvoor vier voor signaal. Mocht iemand meer info hebben dan hou ik me aanbevolen!
 9. Tweedehands aangeschaft een Ayon audio CD07s CD speler. Bedoeld voor de zolder set. Na aanschaf van de EAT e-glo petit buizenphono zocht ik echt iets met buizen voor cd op zolder. Dit is hem dus geworden. Hij gebruikt in ieder geval een Burr Brown DAC en daar ben ik wel fan van. Moet wel beter presteren dan de Rotel RCD991AE CD speler. Die is ook niet verkeerd maar keer op keer merk ik weer dat mijn oren niet van de ‘opamps’ houden. De Rotel houd ik gewoon. Duurt nog een week eerdat hij binnen is maar ik heb geen haast.
 10. Karma

  Buizen geluid

  Er wordt dus verschillend gedacht over solid state vs buizen. Ik ga zeker nu niet handelen maar laat alles eerst eens bezinken. En als ik dan tot de conclusie kom dat ik iets ga doen ga ik me eerst oriënteren. Interessant wordt dan al of ik voor volledig buizen moet gaan of opnieuw hybride. Ik ga de EAT ook eens op nemen in de set beneden en kijk wat het daar doet. Dan wordt misschien ook al wat duidelijk of het boven gewoon een toevalstreffer is in synergy of dat ik toch moet overwegen iets meer met buizen te gaan doen.
 11. Karma

  Buizen geluid

  Dit was in ieder geval ook al mijn gedachte spinsel. Ik wist van het hybride ontwerp van de EAT. En als ik het binnenwerk zie dan zie ik nieuwe techniek met buizen. Maar toch hoor je ook dat het niet zo simpel is om een buis met een mosfet te combineren en dat het soms geen best of both worlds is. Ik kan dat in ieder geval wel plaatsen omdat je zoiets bij vinyl ook wel ziet. Analoog geluid digitaal vastleggen en dan weer analoog maken is niet altijd de manier om iets te laten klinken. Als je trouwens Graaf hebt met Zingali dan ben ik best jaloers. Ik weet nog heel goed dat Wim van Kraanen vroeger op een audio show met die grote Zingali monitoren draaide op Graaf buizen en Nottingham. Behoort tot de top tien van de mooiste demo’s die ik gehoord heb.
 12. Karma

  Buizen geluid

  Scherp gedacht. Het meest eenvoudige zou zijn de solid state hoofdtelefoon versterker uit te wisselen met een buizen of hybride. Unison Research en Pathos maken volgens mij een mooie. Ik luister het vaakst met hoofdtelefoon boven en dit is daarnaast goedkoper dan een versterker voor de speakers wijzigen. Er staat nu ook echt een hele goede solid state daar te spelen. Maar die stap is nog ver weg. Ik moet denk ik eerst het ff laten bezinken en eventueel dan goed oriënteren. Ik ga die EAT ook eens opnemen in de set beneden.
 13. Even een gedachte spinsel en ook vraag aan buizengebruikers of de wat oudere lichting onder ons. Mijn hele leven ben ik van de solid state apparatuur. In diverse stadia van het leven heb ik de gelegenheid gehad om buizen te luisteren. Op hifishows of bij een dealer en een enkele keer thuis. Ik herkende zeker mooie dingen maar uiteindelijk kwam mijn keuze toch weer te vallen op de bekende route.Nu was ik laatst niet te spreken over mijn zolderset waar een Rega p7 met een Rega exact speelt. Ik heb daarvoor een besloten van het geëigende pad af te wijken en heb een EAT e-glo petit phonotrap aangeschaft. Gelijk vanaf het begin voldeed dit aan de verwachting om weer iets goeds op zolder te hebben. Maar inmiddels doet het meer dan dat. Ik ben wel erg aangesproken door de manier waarop het zich presenteert. Er zit een vanzelfsprekendheid aan het geluid waardoor ik makkelijk in het geluidsbeeld kan luisteren. Het podium is breed. Het geluid is soepel en toch spannend, vanzelfsprekend. Eigenlijk allemaal eigenschappen die ik aan het buis principe kan toeschrijven. Misschien is door het ouder worden niet alleen mijn smaak in muziek maar ook die van geluid gewijzigd.Hoe zien jullie dit?
 14. Een D500 stuur je aan met een rustig klinkende versterker. Denon is vaak gebruikt. Marantz zou ook wel moeten kunnen. Het ‘probleem’ bij een D500 is niet zozeer de DC unit als wel het wissel filter waardoor de speaker de neiging heeft om ‘dicht te slibben’. Hier zit in ieder geval de beperking in die speaker. Een D500 kan je (veel) meer muziek laten horen dan een R2. Het is eigenlijk geen eerlijk vergelijk.
 15. Karma

  Heel interessante site

  Lang niet meer op fora geweest en ik ben bang dat dit weer zo gaat worden. Succes allemaal!
 16. Karma

  Heel interessante site

  Ja thanks Hoeveel mensen zijn niet opgegroeid met een P3 van Rega en hoeveel spelen er nog steeds mee naar tevredenheid. Dat zegt wel iets. Mijn broer had een oude P2 met Elys een een Pioneer versterker en Magnat luidsprekers. Nu kun je daar minachtend over denken maar de aanstekelijke muziek die daar uit kwam deed mij verbazen. Als je de voormalige RP8 en RP10 zag en de huidige Planar8 en Planar10 dan is er helemaal geen sprake van een plank. Het is minimalisme ten top. Maar ik zou best zo’n nieuwe Thorens willen hebben of een Nottingham. Het blijven mooie spullen.
 17. Karma

  Heel interessante site

  Rega is wel iets meer dan een plankje met een motor. Het is ook wat oneerbiedig. Zo zou ik een Nottingham een stuk steen met een motor kunnen noemen en een Thorens een hoop veren, een stukkie metaal en een motor kunnen noemen.
 18. Karma

  Heel interessante site

  Ja van jullie allebei heel erg mooi spul.
 19. Karma

  Heel interessante site

  De nieuwe Thorens is toch nog steeds geveerd?
 20. Ik vind de beste filtering ook geen filtering. In de set boven gebruik ik een degelijk stekker blok van mijnhifi. In de set beneden gebruik ik een stroomregenerator. Die zou ik niet meer kwijt willen.
 21. Karma

  SUT

  Ik kan me eigenlijk wel vinden in wat Seed7 zegt. Ik luister zowel beneden als boven graag naar muziek. Gewoon alleen om te luisteren. AIs het moment is gekomen dat ik ervan kan genieten dan verander ik niet snel. Het zijn dan natuurlijk wel mijn oren op basis waarvan het goed is maar met die oren luister ik ook toevallig. Vergelijken is dan vooral om bovenstaande te bepalen en voor mij is het in ieder geval niet te doen om een zucht naar alleen maar beter o.i.d.
 22. Karma

  Rega Aria

  Als fervent Rega liefhebber leuk om die positieve ervaring te lezen. Ik denk dag een groter podium niet zozeer afhangt van het verschil tussen MC en MM. Ik herken dat in ieder geval niet. Ik speel zelf ook met een Apheta en in mijn tweede set een Exact. Er zit gewoon veel kwaliteitsverschil tussen een Rega P8 met een Apheta en een Dual 704 met het Shure element.
 23. Gaat denk ik wel lukken Kapa7. Ik snap wat je bedoeld Seed7. Maar ik ging al uit van wat wordt ingesteld bij de Rega Eos die ik omstreeks het jaar 2000 had en de huidige Rega Aria. Daar is de kabel dan ook al in verrekend en die Rega amps stel je in op 100pf. Ik heb vanavond nog eens geschakeld tussen 50 en 150pf. Sommige platen die wat mid-hoog en hoog ‘betoond’ zijn klinken met iets meer helder met 50pf en met 150pf iets meer afgerond. Het kan eerlijk gezegd allebei. Ik laat het voorlopig op 50pf staan.
 24. Hoi Seed7, Nee die 50pf is het minimum. Overigens wordt bij het element dat ik gebruik 100pf gebruikt in de phono amps van Rega. Al in de Eos die ik omstreeks het jaar 2000 had en nu in hun huidige Aria. Is nul pf überhaupt een optie als het ergens op zou zitten?
×
×
 • Create New...