Jump to content

Karma

Members
 • Posts

  1218
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tsjonge raken niet meer mensen hier weinig geïnspireerd van? Het zijn alsmaar dezelfde rondjes die gedraaid worden en dat al twintig jaar of langer. Doe gewoon lekker je eigen ding. Iets bijdragen aan dit soort discussies is vrij zinloos. Er is al lang geen open houding meer naar die ander.
 2. Helemaal mee eens Hans en ben blij dat er ook nog iemand anders wakker is. Je krijgt met ABX ‘wat je ermee krijgt’. Een vergelijk waarin je wat meer aan de oppervlakte luistert. Ik zal niet zeggen dat het geen zin heeft maar het is niet altijd het volledige beeld. Regeneratoren hebben in mijn geval dan wel weer toegevoegde waarde, onder de absolute voorwaarden dat iedere vorm van filtering in de apparaten zelf verwijderd worden (dus ook dat enkel spoeltje en condensator). Doe je dat niet dan gaat het ‘knijpen’. Op zolder gebruik ik een goed stekkerblok en dat gaat prima.
 3. Karma

  Leuke sites

  die is heel leuk en staat nu in mijn favorieten
 4. Ik heb contact kunnen krijgen met Goldenote. Het blijkt dat de CD speler met mini jumpers ingesteld kan worden op zo ongeveer iedere buis voor versterking. Dus ecc81, ecc82, ecc83 en ecc88. 6N6P kan ook, 6922 ook, 6H6N kan ook, 6N2P ook. In het voedingsdeel kan de nu gebruikte 6N6P, 6H6N en ecc82. Dus hier ook wat mogelijkheden. Hoe kijken de ervaringsdeskundigen en techneuten tegen de mogelijkheden aan? Wat doet het goed met digitaal? Voor mijn phonotrap vind ik de ecc83 heel mooi en zou ik niets veranderen. Ben benieuwd naar jullie advies aangezien deze speler een wereld van mogelijkheden heeft.
 5. Karma

  Rega DAC-R

  Inderdaad heeft alle rega apparatuur eenzelfde signatuur, hoewel digitaal ook digitaal blijft en analoog ook analoog. Ik heb voorheen een saturn gehad waarmee ik een haat liefde verhouding ontwikkelde. Het klonk als Rega maar er zat iets onnatuurlijks aan. Uiteindelijk een Isis gekocht en geen moment spijt van gehad. Rega heeft inmiddels een saturn R en een DAC R en zal inmiddels wel verbeterd zijn. Ik kan me verder wel herkennen in de omschrijving van Meridian. Overigens vind ik meridian niet analytisch in een niet muzikale manier. Bij Rega leeft het geluid meer. Verder lekker bezig zo met je audio hobby François.
 6. Thanks en ja ik klaag niet over mijn spullen. Ik heb geeneens een idee of er in de Blacknote een multibit DAC zit. Ik weet alleen dat het een AKM is. Overigens zijn de buizen binnen.
 7. Aangezien mijn phonotrap ecc83 heeft heb ik de buizen van de CD speler in de phonotrap gezet. Het klinkt wat minder interessant en eenvoudiger. Dat valt op bij een nummer als ‘the gold bug’ van Allen Parsons. Met de EAT buizen klinkt het af en toe spookachtig en heel divers. Bij de sovteks is die spookachtige sfeer een heel stuk weg en klinkt het eenvoudiger. Heel veel meer hoog valt niet direct op maar sowieso klinkt vinyl soepel. De EAT buizen pasten ondanks hun cool damper toch in de CD speler dus ik heb per kanaal één van de sovteks vervangen. Het scherpe in sommige nummer wordt iets beter ook wordt het geluid iets losser. Nuances maar wel hoorbaar. Toch de knoop doorgehakt en meegegaan in het advies dat ik kreeg om een viertal NOS buizen aan te schaffen. Het zijn Brimar buizen geworden. De Blacknote CD speler heeft weinig digitale artefacten. In ieder geval een stuk minder dan de Rotel RCD991AE. Maar digitaal heeft van nature de neiging om hard te klinken en in mijn optiek moet je daar wel wat mee als merk. Mijn Rega Isis heeft ook weinig digitale artefacten en Rega heeft het ook voor elkaar gekregen om die harde klank, het gevoel dat digitaal altijd luidt praat zeg maar, goed eronder te krijgen. In deze Blacknote is dat veel minder voor elkaar. Wellicht is dit persoonlijke voorkeur maar ik word op die manier sneller moe van het luisteren en het nodigt mij niet uit om te blijven luisteren.
 8. Alle goed bedoelde adviezen snap ik. Ik heb hier een heel goede referentie in de vorm van een Rega Isis. Ik ben bekend met de set boven en hoe een Rotel RCD991AE presteert. Ook ik heb een paar dagen nodig gehad om te weten hoe het karakter is van de cd speler. Een nuance directer en hoewel de klankbalans als goed overkomt is het na lang luisteren iets te helder. Het gaat al met al denk ik dus om nuances maar juist wel die nuances die voor mij belangrijk zijn. Ik merk dat vooral aan aangezette ‘s’-en. Er zitten Sovtek 7025 in, ook wel vermeld met de toevoeging WC. Ik vind in ieder geval online dat deze wat helderder klinken. Het plan is er een paar goede NOS buizen in te stoppen. Ik overleg daarvoor momenteel met een iemand die in ieder geval (veel) meer verstand heeft van buizen dan ik. Wordt dat niets dan experimenteer ik nog wat met interlinks. Wordt dat niets dan heb ik er geen moeite mee dat deze speler een ander huis zoekt en ga ik weer terug naar de Rotel. Het kost me dan misschien wat geld maar daar kom ik wel overheen. Om niets met die buizen te doen en de speler nu te verkopen vind ik ook niet de juiste manier. Want als ik eenmaal iets hoor dat me helemaal niet bevalt dan is mijn muziekplezier in ieder geval snel bedorven. Bovendien stort ik me niet voor niets in de wereld van de buizen. Mocht ik het apparaat verkopen dan zitten de Sovtek buizen er zo weer in. De ECC83 die ik eventueel aanschaf kan ik dan altijd nog bewaren voor mijn phonotrap. Zodra ik meer weet dan post ik dat even. Wel dank voor het meedenken ook al is het kritisch. Het wordt wel degelijk op prijs gesteld!
 9. Hoi Tubejack, Ja daar las ik ook over dat die buizen gemaakt zijn op de machines van Telefunken. Ik merk in ieder geval dat mijn phonotrap een stukje minder direct klinkt. Niet dat de CD enorm direct is en dat je er direct last van hebt maar als je langer luistert valt het op en gaat het tegenstaan. Is die JJecc803 een buis die ook wat met ontspannen klinkt? Ik zou die dan ook eens kunnen proberen. Hoe verhoudt zich die JJ tot de Mullard/Telefunken? Hoor het graag even!
 10. Hoi Tubejack, Ik had al via tubesandrecords contact over een alternatief voor de Sovtek. Ik heb het apparaat opengeschroefd en het blijken ecc83 te zijn en geen ecc88. Ik neig nu naar aanschaf van Philips of Brimar buizen. Het geluid nu is bij langer luisteren iets te direct en hoewel de klank balans niet direct verkeerd is hoor je bij langer luisteren toch dat het hoog niet goed ontspannen is. Bij sommige cd’s ontspoort het zelfs hier en daar, vooral bij de ‘s’. Bijzonder want met mijn EAT e-glo had ik juist de ervaring dat iedere ‘s’ verdween als sneeuw voor de zon. De buizen in de e-glo zijn geselecteerde Telefunken van EAT. Echte Telefunken zijn wel heel duur zie ik op de website die je noemt! Ik lees ook vooral dat je die uit west Duitsland moet hebben, maar de kunst is om dat te zien.
 11. De speler wordt wel wat kalmer nu. Het lijkt wel een nieuw apparaat dat nog moet ‘loskomen’. Is NOS altijd nieuw? Ik kom ook regelmatig oude buizen tegen die gebruikt zijn en die dan gemeten worden en ‘haast nieuw’ meten. Vooral als je voor Telefunken gaat. Ik ga waarschijnlijk toch iets proberen. Gewoon omdat het kan.
 12. Ja heb ik gehoord tubejack. Maar ik overweeg NOS buizen. Die 100 uur geldt toch alleen voor nieuwe buizen? Ik oriënteer me gewoon even en dan zie ik wel verder. De CD speler is nu in ieder geval nog niet zo ‘magisch’ als de EAT e-glo phonotrap.
 13. Ga ik zeker niet doen Duck-Tracy. Ik ben sowieso van plan om het geluid me eerst eigen te maken zodat ik goed kan beoordelen of er geen parameters verslechteren als ik ga wisselen. En ik ga de speler wat intensiever gebruiken. Krijg ook zelf wel de indruk dat hij langere tijd stil heeft gestaan.
 14. Vandaag de Blacknote opgehaald. Meteen geluisterd en het klonk niet best. Vlak geluid, weinig laag, geen podium. Dacht even dat dit een miskoop zou worden. Nu geloof ik niet dat een product eerst slecht klinkt en 'na inspelen' het fantastisch doet. Maar hier werd dat toch bewaarheid. Na een half uur klonk het aanmerkelijk anders. Dus maar even een paar uurtjes laten aanstaan. Volgens de vorige eigenaar was de speler een lange tijd werkloos opgeborgen. Nu vanavond valt op dat mijn Rotel RCD991 het onderspit Delft op zo ongeveer alle gebieden. Hoe beter een signaal des te puurder en ook krachtiger het wordt. Dat is het eerste dat dus opvalt. Het klinkt analoog, dit is echt een stuk dichter bij een draaitafel. Opvalt dat je veel beter hoort wat er gespeeld wordt. Alles is beter te onderscheiden en dat zou je normaliter als analytisch kunnen opvatten maar hier gebeurd het op een muzikale 'echte' manier. Er is nog wel wat op te merken. Hoewel de klank heel vriendelijk is vind de klank voor mij te krachtig en direct. Nu zitten er vier Sovtek 6922 buizen in en ik lees dat dit beter kan. In mijn EAT phonotrap zitten EAT ECC83 buizen die eigenlijk uitgeselecteerde Telefunken zijn. Die klank is meer relaxed. Aangezien ik nieuw ben in buizenland, hebben jullie aanbevelingen voor vier 6922 buizen?
×
×
 • Create New...