Jump to content

SMarcel

Members
 • Posts

  628
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SMarcel

 1. Malia maakt ook zelf mooie albums.
 2. Hallo Leo, Dank voor het aanbod, maar ik heb inmiddels de audio situatie in de woonkamer weer teruggebracht naar de Magnat opstelling dus er hoeft niets op de luidsprekers en kan dit topic (wat mij betreft) eindigen.
 3. Ja, dat is zeker de hobby maar ik ben er niet zo druk mee bezig om naar verbeteringen te zoeken. Als ik iets aanschaf en het klinkt beter dan wat ik al heb is dat gewoon meegenomen.
 4. Hallo Ed, Dank je wel voor jouw advies. Mijn enige optie blijft dan het op de vloer plaatsen van de monoblokken en daar geld eigenlijk hetzelfde "probleem", toch?
 5. Ik denk dan meer in LUXE "problemen", mijn nieuwsgierigheid (of Audiophylia Nervosa) stuurt mij nogal eens out of the box om wat nieuws/anders te proberen. Dit puur om te zien/horen wat of het is, niet naar de zucht tot verbetering (wat de meeste wel hebben). Als ik iets mooi vind en de middelen zijn aanwezig dan staat er eigenlijk weinig tot niets in de weg om het te proberen. Dus voor mij is dit niet een probleem, alleen een prettige bijkomstigheid in mijn hobby want zo krijg je nog eens wat in huis.
 6. Geen idee, dat zal blijken. transmissielijn en ribbon tweeter zijn niet de minste items in een goede speaker dus ik heb er vertrouwen in.
 7. De vraag komt eigenlijk een beetje voort uit het feit dat ik aan het twijfelen ben om de Magnat speakers welke nu nog in de woonkamer staan, te wisselen voor de Castle. Als ik dat ga doen, dan gaan de Magnat naar mijn Audiokantoor inclusief de stands en daar zit hem nu eigenlijk het "probleem" in. In die stands staan heel mooi de monoblokken en dat ben ik dan kwijt, dan zouden deze ergens naast de Castle op de grond komen te staan. Maar de gedachte aan gewicht op luidsprekers, deed mij denken aan de mogelijkheid om de monoblokken boven op de Castle te plaatsen. Toeval wil dat deze nagenoeg de zelfde breedte en diepte maten hebben als de Castle speakers. Breedte Audiolab is 21,5 cm. Diepte is 37,0 cm. Breedte Castle is 21,0 cm. Diepte is 36,0 cm. Gewicht Audiolab 9,5 kg. Dus met die gedachte in mijn hoofd, is deze vraag hier gedeponeerd. En dan is altijd nog de vraag, als ik het zo geplaatst heb, of ik het wel mooi vind? Zo niet, dan staan ze net zo snel weer ergens op de grond achter de speakers maar dat vind ik dan ook weer heel jammer omdat je deze dan niet kan zien. Ernaast is een beetje een probleem.
 8. Neeeeee joh, die wegen helemaal niets. Die zijn van aluminium, die heb ik zelf ook al gehad. Nee, ik heb wel eens gelezen om de bovenkant te verzwaren met boeken, beelden, gevulde zandzakjes enz.
 9. Hallo forummers, Ik heb zo her en der wel eens gelezen dat er audioliefhebbers zijn die extra gewicht boven OP de luidspreker plaatsen met een bepaald doel. Is dit nu een Voodoo verhaal of doet dit echt wat? Voordat ik van allerlei zaken ga regelen/overhoop halen om dit te proberen dacht ik eerst maar om die vraag eerst hier maar eens te stellen. Ik hoor graag van jullie. Groeten, Marcel
 10. Dagelijks staat er tijdens mijn werk wel Magic FM te spelen. Geen gelul en een mooie diversiteit van muziek uit vervlogen tijden.
 11. Kijk, dan hoef ik niet meer te gaan meten, dank je wel! Het stomme is dat ik zelf deze site regelmatig bezoek en er in deze situatie dus compleet overheen gelezen heb. Gelukkig zijn mijn oren beter
 12. Dank voor jouw duidelijke uitleg, hier kan ik wat mee. Nu nog even kijken of mijn huis-tuin-keuken voltmeter hiervoor geschikt is.
 13. Dank voor jouw reactie maar hoe weet ik in hemelsnaam wanneer ik 1 Watt aanstuur?
 14. Hallo forummers, Om te kunnen bepalen of een luidspreker makkelijk of moeilijk aan te sturen is, kijk ik altijd eerst naar de gevoeligheid van de speaker. Zo heeft mijn KEF LS50 Meta set (op mijn werkkamer) een gevoeligheid van 85dB maar waar ik eigenlijk naar op zoek ben is de gevoeligheid van mijn Magnat MSP 180 speakers want die informatie is nergens terug te vinden. Is dit eventueel ook zelf te bepalen? Ik hoor graag van jullie. Groeten, Marcel
 15. Weer even lekker vet naar Patricia Barber aan het luisteren met Black Magic Woman.
 16. Verstandig besluit, want het zal maar met SparkoS maar beter klinken, dan gaat dat ook weer geld kosten. En jij hebt gelijk, less is more!
 17. Ik zie mijn SparkoS hier al zitten, die zijn dus ook zo uitwisselbaar middels een insteekvoetje zonder te hoeven solderen. Daar is in ieder geval over nagedacht om tweaken/upgraden makkelijker te maken.
 18. Nou zou je eigenlijk een afspraak met Kraus moeten maken om het verschil te kunnen horen (of niet) tussen jouw versie en de SparkoS uitvoering. Misschien valt er dan nog meer op zijn/haar plek.
 19. Dat ziet er inderdaad heel mooi uit. Prima score
 20. Ik zie dat jij ze al op Marktplaats hebt staan.
 21. Wat is jouw huidige versterker waar deze speakers mee worden aangestuurd?
 22. Nou, dat weet ik niet maar als ik het onderwerp van dit topic lees, nijgt het er toch veel naar. Anders is het mandarijnen met mineola's vergelijken AUDIOPHONICS HPA-S400ET SPARKOS EDITION Power Amplifier)
 23. Ik weet nog wel een set hele mooie, zo goed als nieuwe SparkoS te koop Kan je hem zelf upgraden.
 24. Kippevel??????? Jullie hebben nu toch dubbel glas
×
×
 • Create New...