Jump to content

SMarcel

Members
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SMarcel

 1. Weer een audiofiele dag! Even het topic onderwerp weer even aanhalen! Ik werk thuis en dat is geen straf, op mijn werkkamer staat mijn Audio Physic set de hele werkdag te spelen aangestuurd door die geweldige Aiyima met Tidal als bron. Dus eigenlijk is elke werkdag voor mij een audiofiele dag en hoop dat dit nog heeeeel lang mag doorgaan zo.
 2. Blijft bij mij toch steeds weer de vraag opkomen. Als dit het ultieme is wat er mogelijk is, waarom koopt niemand het dan?
 3. Ben jij zo druk met verhuizen dat je er geen woorden meer voor hebt?
 4. Gister een John Williams avond gehad, wow wat is dat indrukwekkend, zowel de muziek zelf als de hoeveelheid producties. Voor zoveel verschillende films; - Schindlers List - Star Wars - Harry Potter - Jurassic Park - Home Alone - Saving Private Ryan - Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark - Memoirs Of A Geisha - Superman - E.T. - War Horse - Fiddler on the Roof - Empire of the Sun - Jaws - Catch me if you can - The Post - The Terminal Je ziet, een hele lijst en dat zal nog niet eens alles zijn. Ook niet alles is (in mijn oren) luisterbaar maar dat is smaak. De ervaring zonder beeld is er absoluut niet minder om, de details in de muziek zijn zo divers van grafkelder laag naar subtiel hoog en alle aspecten/nuances daartussen. Hier hebben mijn Audio Physic speakers zich echt van hun beste kant laten zien in combi met de Musical Fidelity. Echt een aanrader, gedempt licht, volume iets meer dan huiskamer niveau, biertje erbij en gaan met die banaan. Groeten, Marcel
 5. Wijze woorden, ga zo door.
 6. Ik moet mij nu tevreden stellen met 220 Watt bij 8 Ohm, de MF M6si was er niet minder
 7. Gaat dat niet ten koste van het nodige vermogen? Deze Leak is maar 45 Watt bij 8 Ohm en dat in vergelijk met jouw Linn Majik is wel een afslanking.
 8. Dit jaar nou eens geen TOP2000 maar 192TV waar heel veel leuke vintage clips langskomen.
 9. Ik heb een hele fijne work around methode om foto's te plaatsen. Omdat ik ook actief ben op het HTForum en het daar een stuk eenvoudiger is om foto's te plaatsen, maak ik gebruik van dat forum om hier de foto's in te passen. Ik open het HTForum, kopieer met de rechter muisklik de foto, ga hier op dit forum een reply openen en plak de betreffende foto hierin. Dit heb ik net nog gedaan op "Mijn Set" met wat foto's van luidsprekers. Werkt perfect!
 10. Is er geen verslag op hun site te vinden van die meeting? Groeten, Marcel
 11. Hoezo ga jij met die speakers naar de Apothekers Vereniging Midden Nederland?
 12. Dat oppassen gaat wel lukken op mijn werkkamer. Ik werk niet als DJ dus dat komt wel goed. Heb nog wel even geprobeerd en met de volume op 12 uur gaat het aardig los en dat met "maar" een 32V voeding erop. Mijn Celestion 3 zijn geen bookshelf speakers meer maar die heb ik omgebouwd naar volwaardige stand speakers maar wel met (intern) de zelfde kast inhoud voor de units.
 13. Hij draait momenteel op de na geleverde 32V, 5A voeding en dat klinkt opmerkelijk goed. De Celestion 3 speakers krijgen nu veel meer body. Gisteravond pas aangesloten en vandaag niet aan het thuiswerken dus morgen weer in werking zetten en horen wat het "inspelen" gaat doen. Wordt vervolgd.
 14. Ik bezit de Aiyima A07 wel, maar de link in bovenstaande reactie is de mooiere voeding welke bij de A07 is bijbesteld.
 15. Het is niet dat "blikken kastje" welke ik ook lelijk vind, maar het is een andere geworden welke ook al eens eerder getest is met de A07. https://nl.aliexpress.com/item/4000011472614.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5c4e5f656raZ9m&algo_pvid=d4fc2e8f-97cd-40a8-83d2-1ebdd07cde61&algo_exp_id=d4fc2e8f-97cd-40a8-83d2-1ebdd07cde61-8&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000000030138770"}
 16. Ik snap jouw reactie niet m.b.t. "Aanbevolen word de passende Aiyima 32v 5a" want mijn tekst met rode letters komt juist van hun eigen site af. En even een nuance, er wordt niet standaard een 32V, 5A meegleverd, ik heb de versterker namelijk gewoon in de originele doos zonder 32V 5A ontvangen dus deze zit er niet standaard bij, zie onder in de lijst bij Packing List. De 32V is de goedkopere oplossing om deze in combinatie met deze versterker erbij te bestellen maar dan nog blijft hun aanbeveling om voor het beste resultaat de duurdere/betere DC48V 7.5A erbij te bestellen. Zie de printscreen hieronder van de A07 op hun eigen site en onderaan de link naar hun site; Description: The TPA3255 is a high-performance Class D power amplifier with Class D efficiency and true to high-end sound quality. The device features an advanced integrated feedback design and proprietary high-speed gate driver error correction (Purepath Ultra HD). The dual 300W shocking bass output is compatible with passive stereo speakers of most sizes and impedance specifications. Texas Instruments TPA3255, digital audio amplifier BTL bridge power output 300W * 2 channel design, THD less than 0.03% when working continuously Amplifier chip: TPA3255 Output power: 300W+300W Number of channels: 2.0 channels/Stereo Recommended power supply:DC48V 7.5A Power Supply Impedance: 4-8 Ohm Size:151*100*33MM SNR:110db THD+N:0.008% GAIN:21.5db RESPONSE:20Hz-20KHz Packing List : 1Pcs TPA3255 Digital Audio Amplifier (without supply power) https://www.aiyima.com/products/amplifier-aiyima-a07-tpa3255-2-0-channel-300wx2-hifi?variant=32922293272651
 17. Hey, zit jij ook hier op het forum? Ik speel deze versterker alleen op mijn werkkamer en daar staan mijn omgebouwde Celestion 3 luidsprekers te presteren, dus mocht er schade ontstaan dan is de ramp niet zo groot. Op de site van Aiyima staat de 48V voeding voorgeschreven, zie een kopie van een stukje van hun site: Recommended power supply:DC48V 7.5A Power Supply Dus v.w.b. de voeding, daar voldoe ik alleen maar aan conform fabriek opgave en ook om het beste uit deze versterker te halen. Momenteel heb ik al wel de versterker in huis, maar op de voeding moet ik nog even wachten dus kan nu nog niets zeggen over deze versterker. Wordt vervolgd.
 18. Heb daar dit jaar mijn KEF R3 aangeschaft inclusief de originele stands. Ontvangst met koffie en vlaai, rondleiding door het erg grote pand via binnenplaatsen en gangetjes en daarna klantvriendelijk geholpen met het inladen van de speakers. Ik zie het een beetje als een modernere versie van Stassen. Groeten, Marcel
 19. Hallo forummers, Sinds het thuiswerk voor mij een steeds meer “normale” zaak is geworden en ik daar een leuke kamer voor heb ingericht, ben ik ook doende om zo’n thuiswerkdag zo aangenaam mogelijk te maken. Dit heeft uiteraard ook te maken het luisteren naar radio/muziek via mijn DAB+ tuner. Ik heb op mijn werkkamer de omgebouwde Celestion 3 luidsprekers staan en die worden aangestuurd door een Tripath versterker van het merk Indeed TA2021S welke ik reeds vele jaren in het bezit heb en het op zich lekker doet maar naar de Celestion 3 speakers toch wat pap te kort komt. Nu las ik op een buurtforum (HT-Forum) een recensie over zo’n vergelijkbare versterker maar inmiddels met een beter Classe-D chip, de TPA3255. De versterker waar het om gaat is de Aiyima A07 TPA3255, ik heb deze besteld in combinatie met een “betere” voeding van DC48V, 7.3A en 350W. Op basis van de informatie op het HT forum ben ik eens het internet opgegaan en deze versterker eens aan een nader onderzoek gaan onderwerpen en wat ik tegenkwam is veel belovend en wat nog mooier is, het is te koop voor een appel en een ei. Natuurlijk zijn er ook mensen die beter hebben gehoord en gemeten maar de overhand is vooral zeer positief. De versterker moet nog geleverd gaan worden, maar ik verwacht wel dat deze meer pap levert dan de huidige Indeed versie. Voor een appel en een ei is dit risico wel te nemen Wordt vervolgd. Groeten, Marcel
 20. Hallo forummers, Er is al veel geschreven en besproken over akoestische panelen en een ieder heeft daar wel een mening of zelfs een ervaring over/mee. Nu kwam ik onderstaande filmpje tegen en dat was toch op z'n zachts gezegd opmerkelijk en ik wilde het jullie niet onthouden. See for yourself!
 21. Ik luister inderdaad eerst naar één enkel nummer om te horen wat of het is en of het mij aanspreekt. Als het werkelijk lekker klinkt, dan gaat echt wel het gehele album beluisterd worden en zo heb ik al weer heel wat uurtjes naar pareltjes geluisterd, dus ook hele albums!
 22. Ik luister de laatste tijd heel veel naar mijn Tidal aanbod. Je luistert naar het ene onbekende nummer van een nog onbekendere artiest of Tidal gooit alweer wat suggesties in de strijd om daar ook eens naar te luisteren dus momenteel is het een hele mooie ontdekkingsreis op Tidal met heel veel pareltjes welke ik dan ook maar als favoriet opsla. Vooralsnog geen spijt van het gebruik van Tidal. Groeten, Marcel
 23. Ziet er allemaal strak uit Een goede upgrade.
 24. Ja, van Happy Day's, ook wel The Fonz genoemd
 25. En hoe doet die Leak het? Het is denk Power (Sansui) tegenover verfijning (Leak).
×
×
 • Create New...