Jump to content

Bebatoli

Members
 • Posts

  914
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Bebatoli

 • Birthday 17 juni %s

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgium
 • Interests
  Fotografie, Audio, Koken, Tuinieren, Houtbewerking

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luxman PD 300/ SME 3009SIII/Denon DL301, Pioneer PD 75, NAD M50, Mola Mola Makua met ingebouwde Tambaqui Dac, Magnepan MG 20 Active Crossover, 2x Cambridge Edge, Magnepan MG 20. Bekabeling Grimm SQM en speakerkabels Jorma Design Duality.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En jij gaat dat horen... wel ik niet en met mij velen niet. Jij zal wellicht gouden oortjes hebben....
 2. Dat is totaal niet mijn ervaring met Velodyne. Maar mooier zou een dipool sub zijn; Heb ik vroeger gehad van Celestion, het 6000 systeem. Dit systeem werd wel vaker met de Quad ESL63 gecombineerd.
 3. Velodyne is wat mij betreft de beste subwoofer die ik gehoord heb. Vroeger waren we dealer en heb er behoorlijk veel ingeregeld. Ik zie niet in waarom je DSP zou schuwen, juist in het laag is dat een geweldige tool. Met een DD12 Plus zou je ruim moeten toekomen.
 4. Onze deelneming Carl. Guido & Katrien
 5. Ik heb ook nog horlogeolie gekocht. Die kan ik met een fijn penseeltje in de lager aanbrengen. Behalve dat de lager nog wrijvingslozer werkt geeft het ook een klein beetje demping. Ook zoek ik nog hybride lagers, metalen behuizing en keramische kogels, maar die vind ik wel. Weet je,de weg er naar toe is eigenlijk al even leuk. Spulletjes verzamelen, zaken uitzoeken,.....
 6. Inderdaad, ik ga gewoon de arm bouwen en kan altijd variëren met verschillende armen die een verschillende massa hebben. Veel belangrijker is er voorzorgen dat de lagering uiterst soepel werkt. Binnenkort nog wat extra onderdelen inkopen en ik hoop binnen enkele weken te kunnen starten met het bouwen.
 7. Klopt, maar wat doe je als je een arm ontwerpt ?
 8. Dat is niet zo eenvoudig. Dit is de formule: I/l^2 I is het traagheidsmoment en l de effectieve lengte van de arm. Je moet het traagheidsmoment kennen, wat de integraal van de massa x de afstand tov het draaipunt. Btw, de mooiste arm die ik in huis heb gehad was die van Tri-Planar. Geweldig mooi en goed instelbare arm, alleen........duur!
 9. Inderdaad, die ken ik maar hebben en complexere constructie en is moeilijker om na te maken. Met name de Thales AV is uiterst complex. Voor wie zich wil verdiepen in de Zero Angle Geometry raad ik dat artikel aan: http://www.quadibloc.com/science/freq03.htm
 10. Bedankt iedereen ! Hoe mijn project gaat aflopen weet ik niet maar ik ga er alles aan doen om het te laten slagen. Ik vind het gewoon leuk om zo bezig te zijn en een toonarm met een zo klein mogelijke fouthoek is gewoon een spannend gegeven en mits goed uitgevoerd (er zijn heus wel fabrikanten die daar in geslaagd zijn) is die superieur. Tangentieel kan ook natuurlijk maar dat vind ik geen uitdaging meer. Let wel, eenvoudig is het ook niet, maar ik wil het gewoon eens anders proberen. De Zero arm van Garrard is echt gamel gemaakt met een hoog plastiek gehalte en veel speling op alles eigenlijk.
 11. Luister Carl, ik heb vele TD125 en 126 draaitafels gezien en gemodificeerd geen enkele had schade of barsten dus ik neem het verhaal met een hele grote korrel zout!! Een goede vriend heeft destijds zijn draaitafel bij Dr Thorens gekocht (TD125) en de riem liep er altijd af, bleek er gewoon een onderdeel te ontbreken. Sorry maar zo iemand vertrouw ik voor geen sikkepit meer want in dit geval zegt dat vooral dat de draaitafel niet uitgeprobeerd is op een goede werking. Ik heb het ontbrekend stukje nagemaakt en de draaitafel werkte weer perfect. Verder heb ik geen zin meer in discussies. Het enige wat ik wilde doen is meedelen waar ik plezier aan beleef en of dat nu tot en goed einde komt maakt mij weinig uit, als ik er maar fun aan beleef.
 12. Zoals ik al zei, heb ik veel Thorens draaitafels hier gehad en geen enkele had de door jou genoemde verschijnselen. Het is ook geen spuitgiet zamak want dat materiaal had er wel veel last van. Als het Dr Thorens is, wel ik heb werk van hem gezien en laat ons het er op houden dat het geen vakwerk was .... Persoonlijk geloof ik er dus niets van.
 13. Even gecontroleerd en geen barstje te zien. Ik heb trouwens nog nooit over barsten gehoord in het chassis en hier zijn heel wat TD 125 en 126 gepasseerd voor een grondig nazicht.
 14. Ooit besteld voort een klant die zijn kat gestuurd heeft.
×
×
 • Create New...