Jump to content

kurt1970

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

About kurt1970

 • Birthday 14-02-1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bornem - België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had een korte broek, een polo, geen kousen en bootschoenen - Dock Sides - aan? Hoe noem je dat dan, en waar staan die op de sociale ladder? Ik leer graag bij.
 2. Als je deze https://hifi.nl/gfx/20231118165426_Latham_op_iEar_2023_2.jpeg bedoelt, dan vond ik die voor geen meter spelen. Het is al het 2de of 3de jaar dat die daar worden gedemonstreerd icm met Naim. Ik vond die veel te scherp/schel klinken. Zo zie je maar hoe meningen kunnen verschillen. Toen wij in de rumte van de Blades waren, konden we nauwelijks Johan Coorg verstaan door het gekakel en gelach.
 3. Ik erger me niet zo snel aan de medemens omdat we nu eenmaal allen verschillend zijn, maar dit was idd frustrerend dit jaar. Getuigt van 0 respect!
 4. Mogelijks, maar hoeveel gaan hem kopen? 200 mensen rond een Ferrari, waarbij 0 hem gaan kopen (wie een Ferrari wil kopen, gaat niet naar een beurs), of 20 mensen rond een Peugeot, waarna er 3 worden verkocht. Waarmee gaat de verdeler gelukkigst zijn? Is mijn perceptie. Misschien kan @Bebatolizijn mening delen, gezien hij vroeger vaker op dergelijke events heeft gestaan.
 5. Het hangt uiteraard volledig af van de persoonlijke verwachtingen als je naar een event gaat, maar ik ben het niet volledig eens met het feit dat er geen hond op afkomt als je mainstream apparatuur tentoon stelt. Als ik naar een autobeurs ga bv, heb ik geen boodschap als daar 90% Ferraris, Bentleys, Rolls Royces ed worden getoond, omdat ik die nooit ga kunnen kopen. Dat geldt voor 90% van de bezoekers, denk ik. Maw, toon 90% middenklasse auto's, en 10% extreme autos. Hetzelfde geldt voor audio apparatuur. In Brussel heb ik de meer betaalbare zaken gemist.
 6. De newmusic show in Brussel was goed! Echter, ik stel me de vraag wat daar het doel is van zo'n show? Een standhouder staat nog altijd op een event - wat ook een investering is voor hem - teneinde te verkopen. Ik heb in Brussel veel dingen gezien waarvan ik me de vraag stelde 1) wie dit kan kopen, en 2) waar je de ruimte haalt om die dingen tot hun recht te laten komen? Rest dat de bedoeling van zo'n event is om aan te tonen wat het beste kunnen is van de fabrikant. Mooi, maar Ik vind dit een ietwat bijzondere benadering. Ik heb er heel mooie dingen gezien en gehoord. Op andere fora is het eea te lezen over wat forum leden die de beurs bezocht hebben, al-dan-niet goed vinden. Ik ga me daar niet aan bezondigen omdat smaak vrij persoonlijk is, maar ik vond het een heel geslaagd event. Mooi aanbod, goede organisatie en de standhouders hadden zich uitgesloofd om in de niet ideale ruimtes hun sets zo goed mogelijk te laten spelen. Benieuwd naar komend weekend in Tilburg!
 7. Dit, en de newmusic show in Brussel (afgelopen) weekend, zijn voor mij de 2 hoogmissen van het jaar. Verder laat ik beurzen links liggen.
 8. kurt1970

  Prijzen Auralic

  En in het geval van een DAC, is het dan nog eens zo dat de manier waarop de filters geïmplementeerd zijn voor (eenzelfde) DAC chip, meer bepalend zijn dan het type DAC chip, enz...
 9. kurt1970

  Raidho

  Ik heb het omgekeerd meegemaakt. De importeur kwam samen met de dealer een amp en pre amp bij me thuis demonstreren omdat de dealer de kennis niet had. Voor de dealer is het geen succes geworden.
 10. kurt1970

  Raidho

  Naar een beurs ga je om te bekijken wat er op de markt te koop is. Op een beurs een eerste luisterindruk opdoen stelt mi niet zoveel voor omdat de situatie totaal niet representatief is met een thuis situatie. Als er een vorm van interesse is, zoek je een dealer op om daar in alle rust te gaan beluisteren, meestal in een setup die iets meer op een thuis situatie lijkt. Indien goed bevonden kan je de vraag stellen aan de dealer om het thuis te testen. Zo heb ik het altijd gedaan. En meer nog, ik vroeg altijd wat de vergoeding was als het thuis niet voldeed. De tijd en de brandstof van de dealer zijn nu ook eenmaal kostbaar.
 11. Inderdaad. Zie https://audioshowiear.nl/
 12. Sorry, maar dit is echt niet correct. De reden waarom er 4 x 22,5cm woofers in 2 gescheiden compartimenten worden gebruikt, heeft te maken met het neutraliseren van krachten binnen de kast, niet om de lage tonen te versterken. Bij vol vermogen kan je dan ook een 2€ stuk bovenaan op de kast recht zetten. De reden waarom de woofers bij een Blade 2 kleiner zijn dan bij een Blade 1, komt door het kleiner kast volume van de 2. Afhankelijk van de grootte van de ruimte komt een Blade 1 beter tot zijn recht dan een 2, of omgekeerd. Signatuur van de speakers is dezelfde. Lees anders dit eens: https://hifi.nl/artikel/30918/KEF-Blade-One-Meta-speaker-introductieprimeur!.html
×
×
 • Create New...